Per-Unos hemsida COUNTRY
Nyhetsbrev från 2003 augusti
# 63 - 73

från
CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se


 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 63       1 augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

Hej Janne.

Jag har några synpunkter på debatten som pågår i dina nyhets brev (som förresten är otroligt spännande, och ett av de få som jag faktiskt öppnar och läser med förtjusning varje gång de kommer). Jag skulle ju själv kunna kallas en "country musikens judas", som får förmånen att synas på en hel del countryfestivaler trots att jag och mitt band spelar lika mycket rockabilly, rockn´roll och blues! Tro det eller ej, så är det inte vi som har satt etiketten country på oss? Inte heller ringer vi runt till country festivalerna och presenterar oss som country och sedan ställer oss på scenen och luras. Ibland har jag tvärtom nästan försökt gömma min person (i cowboyhatten eller något annat enkelt)- för jag vet ju att folk lika gärna skulle kunna bli besvikna på oss för hur vi låter just i ett sådant sammanhang.

Men se- det händer aldrig. Och då vet inte jag om publiken är okunnig eller om de helt enkelt gillar rockn´roll, eller om de bara luras av våra kostymer och TROR att vi spelar country för att vi har cowboyhattar?

Någonstans hörde jag också om Chania Twain- att hon vägrade ta emot något pris som hon skulle få i Usa för bästa country artist. Hon tyckte själv inte att hon gjorde utmärkelsen rättvisa, men det tyckte tydligen hennes publik. Nu vet jag inte om detta är sant eller inte. Jag brukar tänka att country består av så himla mycket olika musikstilar, popcountry, dansbands country,hillbilly,Honkey Tonk och "you name it". Linedansarna bråkar med squaredansarna om utrymme, den "vanliga" publiken med den mera insatta? Vore det inte bättre för alla om vi höll ihop lite mera och satsade på bredd under det där underbara musikparaplyet. Eller är jag ute och cyklar?

Personligen tycker jag, då jag har med mig ett färskt minne av en countryfestival i Norge- att allting inte skall låta lika dant en hel kväll. I Norge såg jag nog minst 3 Garth Brooks kopior som alla spelade ballader och det blir ju rätt så tjatigt? Däremot upptäckte jag ett fantastiskt hillbilly band i en lada som jag bara älskade. Är det inte bra med lite bredd undrar jag? Och en sista liten undran också?

Vart är alla Loretta Lynn kopior? Alla George Jones immitatörer...eller Waylon Jennings...Willy Nelson? Dolly parton look alike...och ja, du vet. Dom är den optimala country upplevelsen för mig.

Är det någon som minns dem överhuvudtaget?

Jag säger igen: satsa på bredd under det här underbara musikparaplyet. Rätt vad det är upptäcker någon den mest fantastiska musik de har hört (som de inte visste fanns) på en festival där allting inte låter lika dant. En sådan chans till upplevelse måste ju vara underbar. Låt oss trängas & ha kul.

Med vänliga hälsningar

Eva Eastwood.

Och återigen tack för ett enormt fint nyhetsbrev.

 

Tack Eva för ditt fina inlägg! Trevligt att du gillar mina nyhetsblad!

 

Jag tycker inte att du är ute och cyklar, du är verkligen klarsynt i din uppfattning. Personligen tycker jag allt att du och ditt band i många stycken hör hemma i country-facket. Rockabilly är ju ursprungligen en form av country precis som rock & roll! Din undran varför det inte finns några George Joneskopior är en fullträff. Ja, jag undrar faktiskt också! Men vi har ju en Alan Jacksonkopia i Mats Rådberg!!?? Skämt åsido, Mats behöver inte vara kopia av någon!

 

Jag håller också med om att vi behöver ett stort paraply där vi alla kan samlas under! Däremot vill i alla fall inte jag att vi ska sudda ut gränser för vad musiken står för. Utan gränser så skulle alla andra ord än just MUSIK var förbjudet. Allt kallas fr o m nu bara för musik, nästan som i gamla Sovjet……!  Ja, ni hör ju själva hur förbannat trist det låter! Smaka istället på Salsa, Tex-Mex, Country, Rock & Roll, Jazz, Dixieland, Blues och alla andra former av musik ni kan komma på! Det är som en kulinarisk upplevelse!

 

Utveckling av varje genre får gärna ske för mig, men någonstans måste ändå en gräns finnas annars tappar musiken helt sin identitet!  JL.

 

QUESTION: I heard on the radio that Dwight Yoakam had gone into the food business. I
thought he was already in the food business?

ANSWER: Dwight Yoakam has added Chicken Lickin's Buffalo Style Bites to his line of
Bakersfield Buscuit products. The Buffalo Style Bites are currently available nationwide in Wal-Mart Supercenter stores and select Albertson's supermarkets. It should be available in other outlets this fall.

Hej Elvisvänner

I augusti händer det lite på Elvisfronten i Uppsala.
Det är min ödmjuka förhoppning att ni vill hjälpa till med att sprida dessa nyheter. Kanske ni har en mailinglista till andra Elvisintresserade eller en hemsida där ni kan informera.

 1. 12/8 One night with the King i Uppsala. Augusti månads stora Elvisprogram i Uppsala, med Orange! Berättare och sång: TCE:s medlem Kent Wennman. Övriga medverkande: Tomas Arnesen, Sampo Axelsson, Jan Karlsson, Patrik Robertsson och Andreas Hellkvist på orgel. Janne Lindgren på Pedal Steel Guitar gästar oss också.

Denna konsert fokuserar enbart på musiken och artisten Elvis. Inga kläder, peruker eller polisonger. Vi koncentrerar oss på musiken från 1960-1977 med betoning på 70-talet och förra året drog denna konsert otroliga 1.700 personer, på en anläggning som egentligen bara tar 700 personer. Så man bör komma i tid! Konserten börjar 19.30 och adressen är Parksnäckan, Stadsparken, Uppsala.

2. Bandet Orange släpper en 5-spårs CD med Elvis-låtar

I samband med konserten släpper gänget också en CD med Elvislåtarna "Good Time Charlie's got the blues", "Burning Love", "True love travels on a gravel road" och "In the Ghetto". Dessutom finns som bonus låten "I'm moving on", en liveinspelning från Parksnäckan, Uppsala.

För att lyssna och/eller beställa, gå in på
http://www.justorange.com

Med vänlig hälsning

Kent Wennman
wennman@kattguld.com

 

Klas Jonsson svara så här angående inlägg om Lane Loge i tidigare nyhetsbrev! JL.


SVAR TILL BÖRJE CHRISTENSEN

DETTA ÄR BENNYS BRODER JAG VAR OCKSÅ DÄR DET SKULLE VARA INTRESSANT OCH VETA VAR DOM VAR NÅGONSTANS DET KANSKE FINNS FLER STÄLLE SOM JAG INTE HAR UPPTÄCK JAG VAR PÅ DANSBANAN HELA KVÄLLEN OCH DÄR VAR INGA 600 HUNDRA MEN DU KANSKE RÄKNADE ALLA DOM SOM VAR I HUSVAGNAR OCH TÄLT

VARFÖR LÅTER NI INTE JANNE LINDGREN OCH COUNTRYMINSTRELS SPELA DÄR SVERGIES BÄSTA COUNTRY BAND DOM KÖR DEN ÄKTA COUNTRY MUSIKEN SOM KALLAS COUNTRY

HÄLSNIGAR CLASSE

 

QUESTION: I heard on the radio that Freddy Fender made some contribution to some
river. What is that all about?

 ANSWER: Freddy Fender made a contribution to a project to build a three mile trail
along the banks of a canal in San Benito, Texas. Freddy says he learned to swim in the canal so he's happy to make a contribution. The trail will be built with community donations. The amount of Freddy's donation was not disclosed.

Hej Janne,

Tänkte bara informera om Nameless nästa spelning, kanske kan det intressera någon. Vi spelar i järnvägsparken i Ljungby den 9/8 i samband med bilutställning i parken.  Vi gör tre uppträdanden under dagen. Vi blandar väl in lite Shake Rattle and Roll också eftersom vi har bilpublik.

Ha de'

Micke 

 

Lite traditionell rock & roll har aldrig skadat countrymusiken, musikformerna är ju stöpta från samma form!  JL


QUESTION: Do you know the name of the singer who had the recording about "Happy
Tracks" back in the 60's?

ANSWER: "Happy Tracks" was a # 7 hit for Kenny Price in 1966. It was his second
chart record and was on the charts for 17 weeks. 
Kenny died in 1987.

 

Hej Janne

Inlägg i debatten.
Jag tycker också (av förståeliga skäl) att det är tråkigt att en del gamla countryrävar "slaktar" den nya country och crossover-country som utan tvivel bidragit till att göra countrymusiken mer känd och respekterad som musikform över hela världen. Musiken måste ju få utvecklas, annars hade vi inte haft olika musikstilar idag - de har ju alla kommit någonstans ifrån. Jag tror fullt och fast att med den nya countrymusiken som har tydligare influenser av rock och pop än det som ni kallar "pure country" eller liknande, kommer nya lyssnare att hitta till countryns ALLA delar istället för att inte våga undersöka den själv eftersom den i många läger anses "töntig", framför allt i Sverige där countryn i gemene mans öron varit jämställd med dansband som ju inte haft så hög status. Låt oss alla uppskatta olika delar av countryn men enas om att musikstilen som form är medryckande, entusiasmerande, glädjerik och innehållsrik som få andra stilar är. Country - for one and all!  All the best

MONICA SILVERSTRAND

My new country CD is now sold on the Internet at
http://www.cdbaby.com/silverstrand
where you can also listen to all the 16 tracks.

 

Hej Janne,

var tio dagar vid västkusten ( kommunerna Orust,Tjörn och Stenungsund är inte blyga utan kallar sig bästkusten ). Huvudanledningen var att min far,som också är medlem i SCMC, fyllde 80år den 13/7 och ville fira den på västkusten. Det blev Strömstad men vi två blev kvar och bodde även i Tanumshede för att se ett av sveriges världsarv,hällristningarna,
och i Stenungsund för att göra utflykter på Orust och Tjörn.

Från Tanumshede tog vi oss också via Grebbestad till Tanum Strand som under
sommaren har ett countrytema på onsdagarna. Det innebär att vi åt från en countrybuffe och lyssnade på countrymusik. Här kommer den buffemeny som serverades:
* Marinerade bönor * Majskolvar * Ribs * Buffalowings  * Chilikorv * Bbq sås * Pommes
* Sötpotatis * Coleslow * Corn relish * hamburgerbröd * Burgare * Sallad * Tomat
* Saltgurka * Dressing * Marinerad entrecote

Bandet som spelade heter Macho Grande och består av:
Johan Häggblom (gitarr,sång)
Gunnar Fredriksson (gitarr,bas,sång)
Johan Tjäder (trummor)
Martin Johannesson (pedal steel)

Med tanke på att publiken (c:a 80 personer i en sal för c:a 200) var väldigt blandat blev det inte så mycket "pure country" utan mest kända låtar spelade med countrystuk. Hotell-restaurangen hade även lyckats få ihop 12 linedansare från trakten som "linade" ett par låtar från CD-spelare vid två tillfällen. Hotell Tanum Strand kan nås på 0525-190 00.

Passar på tillfället att fråga läsarna om någon vill bli medlem i en av följande klubbar jag är medlem i: 
Svenska Indianklubben (Bertil Thörn,042-29 13 61 eller bertil.thorn@swipnet.se
Svenska guldvaskarföreningen (Henrik Nyman,08-540 613 78 eller nyman52@spray.se)

Tyvärr blev det inget besök på Lane Loge trots att vi var nära då det ju
ligger just utanför Uddevalla. Förslag till läsarna: bomba Janne med ovanliga recept, han är en hejare i köket.
 

Till slut: jag vill absolut inte bli borttagen från dina nyhetsbrev, rör inte min mailadress.

Tack för mig
Roland Brügger

 

Hej Roland och ett jättetack för informationen om västkustens begivenheter! Man skulle ha varit där! Framför allt vill jag gratulera din fader som just fyllt 80! G R A T T I S !

 

Jag har tryckt ihop ditt mail lite grann och hoppas att du ursäktar! Jag vill spara plats så jag får in så mycket som möjligt! Just den här typen av information vill jag ha mer av, så en uppmaning till alla andra, rapportera då ni har varit ute på något kul! Ja, det måste handla om countrymusik förstås, men det vet ni vid det här laget!  JL.

Hej alla glada AFF-are, och glad fortsättning på sommaren!

Här kommer lite ytterligare information om två kommande evenemang. De var visserligen omnämnda i senaste AFF-Tonbladet men då var inte alla detaljer klara.

Lördag 2/8, Country och Bluegrass festival i Lysvik
Här medverkar bl.a.  Lonesome Mountaineers, Betty Bass & The Boys, Foxbone, Cutaway, Blueprint, Downhill   Ytterligare information finns på: http://www.lonesomepine.st
____________________________________________________________________

Lördag 9/8, Ingaröfestivalen på Återvalls Restaurang, kl 18:00 - 24:00 ca.

Årets artister är:
Betty Bass & the Boys
Hatful-Blind
Boiling Bayou
Rockridge Brothers

För nya besökare kan nämnas att Återvalls ligger ungefär mitt på Ingarö. Man tar sig enklast dit med bil eller med buss 429 eller 430 från Slussen.

Med vänliga hälsning

Johnny Carlsson
Amerikanska Folkmusikföreningen - AFF
Diamantstigen 19
196 33 KUNGSÄNGEN

e-mail: johnny.carlsson@minmail.net
Tel: 0733-97 78 11 eller 08-581 65 56 8
web: http://aff.just.nu


Tack för den här upplysningen Johnny! Det här kan bli verkligt spännande och svängiga kvällar med bluegrass och old-timey music!  Återkom gärna med fler tips du ni AFFare har något på gång!  JL.


Berlin tur 2004 6-7-8-9 FebruarAllerede nu er jeg ved at planlægge en tur til Berlin messen,den store country music messe hvor der vil være musik fra 5 scener uafbrudt i 3 dage. Vi kører med bus Torsdag nat d 6 Februar,samler op enkelte steder på vej ned igennem Jylland,opsamlings steder Aalborg-Skanderborg-Kolding.

Vi vil være i Berlin Fredag omkring middagstid,indlogerer os på
hotellet,messen starter kl 16.00. Vi kører hjem Søndag ved middags tids grundet at mange skal op på arbejde Mandag morgen, Hjemkomst for de sidste bliver omkring 23.00 24.00 Søndag aften. Der vil blive mulighed for at handle ved grænsen på vej hjem.

Pris for bus tur-2 nætter på hotel-indgangs billetter til messen-et måltid
ned og et hjem.  2000kr pr person

Kontakt

Michael Hollænder  Tlf 98134304   hollaenderdj@12mail.dk

Tack Michael, det här verkar bli ett spännande äventyr! 

 

Det var allt för denna gång!  Fatta pennan och skriv så det glöder. Berätta om era äventyr på de olika festivalerna. Vi hörs förmodligen på tisdag igen! Å du grabbar och tjejer! Glöm inte att jag börjar mitt Country, Country Music på tisdag kl. 20.00 på Radio Lidingö 97,8. Kan höras över hela Stor-Stockholm. Om ni är osäkra på vad countrymusik är för något så är mitt tips att ni lyssnar ordentligt på mina program!

 

Hälsningar i sommarvärmen!  Janne Lindgren

 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 64      5  augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

Meddelandet om Elvisshowen i Uppsala den 12 augusti blev vad jag hört inte så lyckat i överföringen. Hoppas att ni kan läsa nedanstående bättre!  JL.

 

Hej Elvisvänner

I augusti händer det lite på Elvisfronten i Uppsala. Det är min ödmjuka förhoppning att ni vill hjälpa till med att sprida dessa nyheter. Kanske ni har en mailinglista till andra Elvisintresserade eller en hemsida där ni kan informera.

1. 12/8 One night with the King i Uppsala

Augusti månads stora Elvisprogram i Uppsala, med Orange! Berättare och sång: TCE:s medlem Kent Wennman. Övriga medverkande: Tomas Arnesen, Sampo Axelsson, Jan Karlsson, Patrik Robertsson och Andreas Hellkvist på orgel. Janne Lindgren på Pedal Steel Guitar gästar oss också.

Denna konsert fokuserar enbart på musiken och artisten Elvis. Inga kläder, peruker eller polisonger. Vi koncentrerar oss på musiken från 1960-1977 med betoning på 70-talet och förra året drog denna konsert otroliga 1.700 personer, på en anläggning som egentligen bara tar 700 personer. Så man bör komma i tid! Konserten börjar 19.30 och adressen är Parksnäckan, Stadsparken, Uppsala.

2. Bandet Orange släpper en 5-spårs CD med Elvis-låtar

I samband med konserten släpper gänget också en CD med Elvislåtarna "Good Time Charlie's got the blues", "Burning Love", "True love travels on a gravel road" och "In the Ghetto". Dessutom finns som bonus låten "I'm moving on", en liveinspelning från Parksnäckan, Uppsala. 
För att lyssna och/eller beställa, gå in på http://www.justorange.com

Med vänlig hälsning
Kent Wennman
wennman@kattguld.com

THIS WEEK IN 1977:
The U. S. Postal Service announced that a stamp honoring Jimmie Rodgers
would be among commemorative issues in a performing arts and artists series
to begin in 1978.

Kitty Wells and Johnny Wright performed at The Queens Country Music
Festival in Queens, New York, sponsored by The Lincoln Savings Bank.

Roy Acuff emceed the Hickory Records Show during the 6th Annual Country
Music Fan Fair, which included performances by Jim Chestnut, Don Everly,
Don Gibson, Mickey Newberry and Carl Smith.

The Sheraton Hotel in Nashville, Tennessee was presenting "After The Opry
Shows" for several Saturday nights during the summer. Jack Greene, Jeannie
Seely and Dottie West have been featured.

A gross of over $110,000 was raised during the recent Buck Owens Rodeo in
Bakersfield, California. Proceeds will go to the fight against cancer in
Kern County, where Buck makes his home.
                                           
* * * * * * * * * * * * * *

 

IBMA har nu fått in röster för den andra omröstningen till deras Award! Bluegrass-musiken är het idag i USA. Tänk om det kunde tända till lite i Sverige också. Mitt tips är att bluegrassfolket här blir lite mer aggresiva i sin marknadsföring. T ex så skulle nog ett radioprogram med bluegrass och old-timey hjälpa till att popularisera musikformen betydligt! Chansen har funnits om jag säger så! Var lite mer framåt grabbar eller är ni som vissa countrydiggare som vill ha musiken för sig själva!  JL

 

The Second Ballot Votes Are In And Look Who Made It!

Entertainer of the Year


 

Eddie & Martha Adcock

The Chapmans

Jesse McReynolds & The Virginia Boys

Nothin’ Fancy

The Osborne Brothers

Charlie Waller & The Country Gentlemen

Wildfire

Vocal Group of the Year

Jesse McReynolds & The Virginia Boys

Nothin’ Fancy

The Osborne Brothers

Special Consensus

Charlie Waller & The Country Gentlemen

Wildfire

Instrumental Group of the Year

Jim Hurst & Missy Raines

Nothin’ Fancy

Special Consensus

Wildfire

Instrumental Album of the Year

“Kickin’ Grass” - Jesse Brock

“Straight Paths” - Kristin Scott Benson

“Blazing The West” - Ross Nickerson

Song of the Year

“Once Upon A Road” - Nothin’ Fancy

“Rough Edges” - Wildfire

“Rounder’s Spirit” - Special Consensus

“Steven’s Deep Coal Mines” - Jim Hurst

“Up And Down The Mountain” - David Parmley & Continental Divide

Album of the Year

“45 Year Of Memories” - Charlie Waller & The Country Gentlemen

“Once Upon A Road” - Nothin’ Fancy

“Route 10” - Special Consensus

“Second Son” - Jim Hurst

“’Tis Sweet To Be Remembered” Jim & Jesse McReynolds

“TwoGrass” - Martha & Eddie Adcock

“Where Roads Divide” - Wildfire

Gospel Recorded Performance of the Year

“Sheltered In The Arms Of God” - The Village Singers

“A Tribute To Governor Jimmie Davis” - The Village Singers

“When Angels Take My Hand” - Nothin’ Fancy

Emerging Artist of the Year

Sally Jones & The Sidewinders

Nothin’ Fancy

Wildfire

Male Vocalist of the Year

John Chapman

Robert Hale

Jim Hurst

Bobby Osborne

David Parmley

Larry Stephenson

Charlie Waller

Josh Williams

Female Vocalist of the Year

Martha Adcock

Kathie Goad

Sally Jones

Michelle Nixon

Missy Raines

Instrumental Performers of the Year

Banjo

Eddie Adcock

Kristin Scott Benson

Greg Cahill

Bill Chapman

Barry Crabtree

Sonny Osborne

Dobro

Phil Leadbetter

Bass

Curt Chapman

Jason Chapman

Missy Raines

Tony Shorter

Fiddle

Jason Carter

David Crow

Justen Haynes

Bobby Hicks

Chris Sexton

Guitar

John Chapman

Jamie Clifton

Robert Hale

Jim Hurst

Jim McReynolds

David Parmley

Mandolin

Wayne Benson

Jeremy Chapman

Jesse McReynolds

Bobby Osborne

Larry Stephenson

Darell Webb

Josh Williams^^^^^^^^^^^^
 

 

Hej Janne ! kul att det har blivit lite fart på debatten på dina nyhetsbrev,

jag vill rikta några ord till classe angående lane loge, det var kanske så att ni inte räknade med de ca 150-200 som fanns uppe i "lönnkrogen" men jag förstår inte denna misstron om besökar antalet jag vidarbefodrar bara fakta som jag fått av logens ägare, jag blir ju inte lyckligare av att skarva i några hundra eller hur ? området är ju stort med plats för 1000 pers samtidigt på golvet så jag har faktískt ganska god koll på detta.därmed kanske vi kan lämna detta och fokusera på själva countrydelen, redan nu har jag talat med lanes ledning om Janne och minstrels så jag hoppas att få återkomma till Janne om detta ganska snart, för övrigt kan jag bara hålla med ewa eastwood att mixen är nödvändig för att locka en så bred publik som möjligt även countryns utmarker med rockabilly, swing, bluegrass och traditionell country för att nämna några, inte minst viktigt är det med de svenska artisterna . nu en fråga rakt ut i luften -Hur lockar man den yngre publiken över till en mer traditionella countryn så att den inte helt dör ut?

i våran förening är ju medelåldern 45-50 år, visst vi har ju yngre medl. också men för få och oftast är det linedance kvällarna som lockar

vänliga hälsningar Börge Christensen ordf. Brålanda country & western music club

 

Hej Börge och tack för inlägget. Vi tror på vad du säger eftersom du verkar ha bra insyn i det hela. Att Lane Loge kommer att köra även nästa år är väl kanske ett bevis på att stället var välbesökt. Därmed stänger vi den debatten!

 

Att locka en yngre publik till countrymusiken är inte det lättaste och anledningen är kanske framför allt att ingen av dagens TV eller radiokanaler spelar någon country, bara  i väldigt små sporadiska doser. Sveriges Radio t ex har inget countryprogram och sköter därmed tyvärr inte sitt uppdrag på ett tillfredsställande sätt. (De har för övrigt knappast några andra genreprogram heller). I Stockholm där jag själv bor, spelas ingen countrymusik i de stora reklamkanalerna inkl SR utan man tuggar på med sin oftast intetsägande musik och många, har samma låtar som går om och om igen! Stationerna är på något sätt styrda av de stora skivbolagen. Men…… tittar man lite närmare på utbudet som faktiskt finns då det gäller countrymusik så hittar man en hel del. T ex så finns fina countryprogram på stationer som Radio Viking, Radio Haninge och Radio Lidingö. Dessvärre har alla de här stationerna förhållandevis svaga sändningssignaler och kommer därför inte fram ordentligt.

 

För att locka en yngre publik (vad är det för fel på 40+?) så tror jag att hela attityden till countrymusik måste ändras i media i stort. Att tro att Shania Twain och Faith Hill lockar yngre publik till countrymusiken är bara en önskedröm som aldrig kommer att inträffa. Det enda sättet att få ungdomar att lyssna ordentligt på country och dess besläktade former är att ge dem gedigen countrymusik, vare sig det är traditionell country, countryrock, bluegrass, rockabilly, old-timey, cajun eller tex-mex! Jag anser att countrybanden i Sverige måste ta sitt ansvar på ett mer fullgott sätt genom att visa countrymusikens rötter. Varför tror ni att att filmen tillika musiken i "Oh, Brother Where Art Thou´" blivit så omåttligt populär bland ungdomar både i USA och i Sverige? Svaret är enkelt: Jo, bara för att musiken är genuin i riktig Ralph Stanley och bluegrassanda! Det är självklart det vi måste ge våra vilsna ungdomar. Genuin musik med riktiga rötter! Att tro att ungdomarna kommer att hitta till den genuina countrymusiken genom att ge dem discomusik ala´ Rednex är bara så helt befängt!

 

Min uppmaning till alla som spelar countrymusik i Sverige är att försöka hitta tillbaka till rötterna och hålla mer på musikformens traditioner. Att den musiken går hem hos både unga och gamla kan jag själv intyga då jag spelat till show och dans med Country Minstrels i snart 40 år! Vi har alltid fått ett positivt bemötande var vi än spelat t ex på krogar, firmafester eller på countryfestivaler. Countrymusik är mycket, mycket mer populärt bland folk i allmänhet än vad många tycks tro! Och de som verkligen inte har fattat detta förhållande är mediafolk på TV, radio och tidningar. De tror fortfarande att Sveriges befolkning består av idel tonåringar som älskar rap, disco eller vad man nu kallar all den steriliserade musik de spelar och skriver om. Ut och visa vad countrymusik egentligen är: ge dem George Jones, George Strait och Alan Jackson i stora doser. Då ska ni se att countrymusiken blomstrar och utvecklas som aldrig förr, det är min fasta övertygelse! 

Janne Lindgren

 

Hej Janne och alla andra som läser Jannes country brev.

Med anledning av vad Eva Eastwood skrev den 1/8 så vill jag bara hålla med.

Det finns så otroligt mycket bra country som ligger på gränsen från den så kallade genuina countryn. För er som är nyfikna på artister som är kanonbra och ligger lite åt countryrocken till kan jag tipsa om några som är värda att lyssna på. Bap Kennedy, Beaver Nelson, Billy Eli, Lewis Storey, Todd Snider, Eric Hisaw, Tandy, Sons of the Dessert, Phil Lee, The Hangdogs, Big House, Whisky Town, Montgomery Gentry, Buddy Miller, The Great Divide, Dallas Wayne, Confederate Railroad, Sawyer Brown. Jag kan göra listan ännu längre,

men stannar där. Är det någon som vill ha fler tips på bra country så hör gärna av er, jag har det mesta. (Janne vet) Hur som helst, vad ni än gör, hur ni än gör, sprid country musiken med glädje till så många som möjligt så kanske vi får en riktigt bra countrykanal i Sveriges Radio någon gång på 2000 talet. You never know.

Haresåbrahejhej

Hasse Buhre

 

Hasse är en hejare på countryrock och musik däromkring. Hans skivsamling är enorm, så vill ni veta något om den formen av country då kontaktar ni honom. Förresten så är Rydbergs majonäser, potatissallader och röror fantastiskt goda. Hasse sponsrade SCMCs fest på Årsta Folkets Hus med sådana godsaker!  JL

 

Question:  My uncle used to sing a song about "A Big House Around The Corner." He
said it was on a Stonewall Jackson record. Do you have any information?

Answer:  "Big House On The Corner" was the flipside of Stonewall Jackson's 1963 # 1
hit, "B. J. The D.J."

Question:  My mom says the TV news had something about Sun Records in Memphis getting
some kind of award.
Do you have any information on that?

Answer: Sun Recording Studios in Memphis Tennessee has been designated as a
National Historic Landmark. It's the first recording studio to receive such
an honor.

 

Question:  I heard on the radio that George Jones was visiting grocery stores, selling
sausage.
Do you know what that is all about?

Answer:  Jones recently partnered with Williams Sausage Company to produce his own
line of food products. And he recently visited Kroger Stores in Franklin and Smyrna, Tennessee, to promote his new product. Jones also plans to introduce a line of food sauces and marinades.

 

Nu vet i alla fall jag vad jag kommer att köpa nästa gång jag är i Tennessee!  JL

Question
:  Back in the early 60's there was a song on the radio about "We Must Have
Been Out Of Our Minds." I think the guy was George Jones but I don't remember the name of the girl singer. Do you know and was the song a hit?

Answer: "We Must Have Been Out Of Our Minds" was a # 3 hit for George Jones and
Melba Montgomery in 1963. It was on the charts for 28 weeks.

QUESTION: Back in the early 1960's there was a song on the radio about "Cowboy Boots."
I don't know if it was a hit but it was a good record. Do you know who the singer was?

ANSWER: "Cowboy Boots" was a # 3 hit for Dave Dudley in 1963. It was his 4th chart
record and was on the charts for 20 weeks.

Jag vill påminna er alla om att Country, Country Music på Radio Lidingö 97,8 startar ikväll kl. 20.00 och det skulle vara roligt att ha er som lyssnare. Dvs det gäller ju bara er som bor i Stor-Stockholm.

 

Ha det nu bra i veckan så hörs vi kanske på fredag då ett nytt mail från mig kommer!

 

Janne Lindgren
 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 64      5  augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

Meddelandet om Elvisshowen i Uppsala den 12 augusti blev vad jag hört inte så lyckat i överföringen. Hoppas att ni kan läsa nedanstående bättre!  JL.

 

Hej Elvisvänner

I augusti händer det lite på Elvisfronten i Uppsala. Det är min ödmjuka förhoppning att ni vill hjälpa till med att sprida dessa nyheter. Kanske ni har en mailinglista till andra Elvisintresserade eller en hemsida där ni kan informera.

1. 12/8 One night with the King i Uppsala

Augusti månads stora Elvisprogram i Uppsala, med Orange! Berättare och sång: TCE:s medlem Kent Wennman. Övriga medverkande: Tomas Arnesen, Sampo Axelsson, Jan Karlsson, Patrik Robertsson och Andreas Hellkvist på orgel. Janne Lindgren på Pedal Steel Guitar gästar oss också.

Denna konsert fokuserar enbart på musiken och artisten Elvis. Inga kläder, peruker eller polisonger. Vi koncentrerar oss på musiken från 1960-1977 med betoning på 70-talet och förra året drog denna konsert otroliga 1.700 personer, på en anläggning som egentligen bara tar 700 personer. Så man bör komma i tid! Konserten börjar 19.30 och adressen är Parksnäckan, Stadsparken, Uppsala.

2. Bandet Orange släpper en 5-spårs CD med Elvis-låtar

I samband med konserten släpper gänget också en CD med Elvislåtarna "Good Time Charlie's got the blues", "Burning Love", "True love travels on a gravel road" och "In the Ghetto". Dessutom finns som bonus låten "I'm moving on", en liveinspelning från Parksnäckan, Uppsala. 
För att lyssna och/eller beställa, gå in på http://www.justorange.com

Med vänlig hälsning
Kent Wennman
wennman@kattguld.com

THIS WEEK IN 1977:
The U. S. Postal Service announced that a stamp honoring Jimmie Rodgers
would be among commemorative issues in a performing arts and artists series
to begin in 1978.

Kitty Wells and Johnny Wright performed at The Queens Country Music
Festival in Queens, New York, sponsored by The Lincoln Savings Bank.

Roy Acuff emceed the Hickory Records Show during the 6th Annual Country
Music Fan Fair, which included performances by Jim Chestnut, Don Everly,
Don Gibson, Mickey Newberry and Carl Smith.

The Sheraton Hotel in Nashville, Tennessee was presenting "After The Opry
Shows" for several Saturday nights during the summer. Jack Greene, Jeannie
Seely and Dottie West have been featured.

A gross of over $110,000 was raised during the recent Buck Owens Rodeo in
Bakersfield, California. Proceeds will go to the fight against cancer in
Kern County, where Buck makes his home.
                                           
* * * * * * * * * * * * * *

 

IBMA har nu fått in röster för den andra omröstningen till deras Award! Bluegrass-musiken är het idag i USA. Tänk om det kunde tända till lite i Sverige också. Mitt tips är att bluegrassfolket här blir lite mer aggresiva i sin marknadsföring. T ex så skulle nog ett radioprogram med bluegrass och old-timey hjälpa till att popularisera musikformen betydligt! Chansen har funnits om jag säger så! Var lite mer framåt grabbar eller är ni som vissa countrydiggare som vill ha musiken för sig själva!  JL

 

The Second Ballot Votes Are In And Look Who Made It!

Entertainer of the Year


 

Eddie & Martha Adcock

The Chapmans

Jesse McReynolds & The Virginia Boys

Nothin’ Fancy

The Osborne Brothers

Charlie Waller & The Country Gentlemen

Wildfire

Vocal Group of the Year

Jesse McReynolds & The Virginia Boys

Nothin’ Fancy

The Osborne Brothers

Special Consensus

Charlie Waller & The Country Gentlemen

Wildfire

Instrumental Group of the Year

Jim Hurst & Missy Raines

Nothin’ Fancy

Special Consensus

Wildfire

Instrumental Album of the Year

“Kickin’ Grass” - Jesse Brock

“Straight Paths” - Kristin Scott Benson

“Blazing The West” - Ross Nickerson

Song of the Year

“Once Upon A Road” - Nothin’ Fancy

“Rough Edges” - Wildfire

“Rounder’s Spirit” - Special Consensus

“Steven’s Deep Coal Mines” - Jim Hurst

“Up And Down The Mountain” - David Parmley & Continental Divide

Album of the Year

“45 Year Of Memories” - Charlie Waller & The Country Gentlemen

“Once Upon A Road” - Nothin’ Fancy

“Route 10” - Special Consensus

“Second Son” - Jim Hurst

“’Tis Sweet To Be Remembered” Jim & Jesse McReynolds

“TwoGrass” - Martha & Eddie Adcock

“Where Roads Divide” - Wildfire

Gospel Recorded Performance of the Year

“Sheltered In The Arms Of God” - The Village Singers

“A Tribute To Governor Jimmie Davis” - The Village Singers

“When Angels Take My Hand” - Nothin’ Fancy

Emerging Artist of the Year

Sally Jones & The Sidewinders

Nothin’ Fancy

Wildfire

Male Vocalist of the Year

John Chapman

Robert Hale

Jim Hurst

Bobby Osborne

David Parmley

Larry Stephenson

Charlie Waller

Josh Williams

Female Vocalist of the Year

Martha Adcock

Kathie Goad

Sally Jones

Michelle Nixon

Missy Raines

Instrumental Performers of the Year

Banjo

Eddie Adcock

Kristin Scott Benson

Greg Cahill

Bill Chapman

Barry Crabtree

Sonny Osborne

Dobro

Phil Leadbetter

Bass

Curt Chapman

Jason Chapman

Missy Raines

Tony Shorter

Fiddle

Jason Carter

David Crow

Justen Haynes

Bobby Hicks

Chris Sexton

Guitar

John Chapman

Jamie Clifton

Robert Hale

Jim Hurst

Jim McReynolds

David Parmley

Mandolin

Wayne Benson

Jeremy Chapman

Jesse McReynolds

Bobby Osborne

Larry Stephenson

Darell Webb

Josh Williams^^^^^^^^^^^^

 

Hej Janne ! kul att det har blivit lite fart på debatten på dina nyhetsbrev,

jag vill rikta några ord till classe angående lane loge, det var kanske så att ni inte räknade med de ca 150-200 som fanns uppe i "lönnkrogen" men jag förstår inte denna misstron om besökar antalet jag vidarbefodrar bara fakta som jag fått av logens ägare, jag blir ju inte lyckligare av att skarva i några hundra eller hur ? området är ju stort med plats för 1000 pers samtidigt på golvet så jag har faktískt ganska god koll på detta.därmed kanske vi kan lämna detta och fokusera på själva countrydelen, redan nu har jag talat med lanes ledning om Janne och minstrels så jag hoppas att få återkomma till Janne om detta ganska snart, för övrigt kan jag bara hålla med ewa eastwood att mixen är nödvändig för att locka en så bred publik som möjligt även countryns utmarker med rockabilly, swing, bluegrass och traditionell country för att nämna några, inte minst viktigt är det med de svenska artisterna . nu en fråga rakt ut i luften -Hur lockar man den yngre publiken över till en mer traditionella countryn så att den inte helt dör ut?

i våran förening är ju medelåldern 45-50 år, visst vi har ju yngre medl. också men för få och oftast är det linedance kvällarna som lockar

vänliga hälsningar Börge Christensen ordf. Brålanda country & western music club

 

Hej Börge och tack för inlägget. Vi tror på vad du säger eftersom du verkar ha bra insyn i det hela. Att Lane Loge kommer att köra även nästa år är väl kanske ett bevis på att stället var välbesökt. Därmed stänger vi den debatten!

 

Att locka en yngre publik till countrymusiken är inte det lättaste och anledningen är kanske framför allt att ingen av dagens TV eller radiokanaler spelar någon country, bara  i väldigt små sporadiska doser. Sveriges Radio t ex har inget countryprogram och sköter därmed tyvärr inte sitt uppdrag på ett tillfredsställande sätt. (De har för övrigt knappast några andra genreprogram heller). I Stockholm där jag själv bor, spelas ingen countrymusik i de stora reklamkanalerna inkl SR utan man tuggar på med sin oftast intetsägande musik och många, har samma låtar som går om och om igen! Stationerna är på något sätt styrda av de stora skivbolagen. Men…… tittar man lite närmare på utbudet som faktiskt finns då det gäller countrymusik så hittar man en hel del. T ex så finns fina countryprogram på stationer som Radio Viking, Radio Haninge och Radio Lidingö. Dessvärre har alla de här stationerna förhållandevis svaga sändningssignaler och kommer därför inte fram ordentligt.

 

För att locka en yngre publik (vad är det för fel på 40+?) så tror jag att hela attityden till countrymusik måste ändras i media i stort. Att tro att Shania Twain och Faith Hill lockar yngre publik till countrymusiken är bara en önskedröm som aldrig kommer att inträffa. Det enda sättet att få ungdomar att lyssna ordentligt på country och dess besläktade former är att ge dem gedigen countrymusik, vare sig det är traditionell country, countryrock, bluegrass, rockabilly, old-timey, cajun eller tex-mex! Jag anser att countrybanden i Sverige måste ta sitt ansvar på ett mer fullgott sätt genom att visa countrymusikens rötter. Varför tror ni att att filmen tillika musiken i "Oh, Brother Where Art Thou´" blivit så omåttligt populär bland ungdomar både i USA och i Sverige? Svaret är enkelt: Jo, bara för att musiken är genuin i riktig Ralph Stanley och bluegrassanda! Det är självklart det vi måste ge våra vilsna ungdomar. Genuin musik med riktiga rötter! Att tro att ungdomarna kommer att hitta till den genuina countrymusiken genom att ge dem discomusik ala´ Rednex är bara så helt befängt!

 

Min uppmaning till alla som spelar countrymusik i Sverige är att försöka hitta tillbaka till rötterna och hålla mer på musikformens traditioner. Att den musiken går hem hos både unga och gamla kan jag själv intyga då jag spelat till show och dans med Country Minstrels i snart 40 år! Vi har alltid fått ett positivt bemötande var vi än spelat t ex på krogar, firmafester eller på countryfestivaler. Countrymusik är mycket, mycket mer populärt bland folk i allmänhet än vad många tycks tro! Och de som verkligen inte har fattat detta förhållande är mediafolk på TV, radio och tidningar. De tror fortfarande att Sveriges befolkning består av idel tonåringar som älskar rap, disco eller vad man nu kallar all den steriliserade musik de spelar och skriver om. Ut och visa vad countrymusik egentligen är: ge dem George Jones, George Strait och Alan Jackson i stora doser. Då ska ni se att countrymusiken blomstrar och utvecklas som aldrig förr, det är min fasta övertygelse! 

Janne Lindgren

 

Hej Janne och alla andra som läser Jannes country brev.

Med anledning av vad Eva Eastwood skrev den 1/8 så vill jag bara hålla med.

Det finns så otroligt mycket bra country som ligger på gränsen från den så kallade genuina countryn. För er som är nyfikna på artister som är kanonbra och ligger lite åt countryrocken till kan jag tipsa om några som är värda att lyssna på. Bap Kennedy, Beaver Nelson, Billy Eli, Lewis Storey, Todd Snider, Eric Hisaw, Tandy, Sons of the Dessert, Phil Lee, The Hangdogs, Big House, Whisky Town, Montgomery Gentry, Buddy Miller, The Great Divide, Dallas Wayne, Confederate Railroad, Sawyer Brown. Jag kan göra listan ännu längre,

men stannar där. Är det någon som vill ha fler tips på bra country så hör gärna av er, jag har det mesta. (Janne vet) Hur som helst, vad ni än gör, hur ni än gör, sprid country musiken med glädje till så många som möjligt så kanske vi får en riktigt bra countrykanal i Sveriges Radio någon gång på 2000 talet. You never know.

Haresåbrahejhej

Hasse Buhre

 

Hasse är en hejare på countryrock och musik däromkring. Hans skivsamling är enorm, så vill ni veta något om den formen av country då kontaktar ni honom. Förresten så är Rydbergs majonäser, potatissallader och röror fantastiskt goda. Hasse sponsrade SCMCs fest på Årsta Folkets Hus med sådana godsaker!  JL

 

Question:  My uncle used to sing a song about "A Big House Around The Corner." He
said it was on a Stonewall Jackson record. Do you have any information?

Answer:  "Big House On The Corner" was the flipside of Stonewall Jackson's 1963 # 1
hit, "B. J. The D.J."

Question:  My mom says the TV news had something about Sun Records in Memphis getting
some kind of award.
Do you have any information on that?

Answer: Sun Recording Studios in Memphis Tennessee has been designated as a
National Historic Landmark. It's the first recording studio to receive such
an honor.

 

Question:  I heard on the radio that George Jones was visiting grocery stores, selling
sausage.
Do you know what that is all about?

Answer:  Jones recently partnered with Williams Sausage Company to produce his own
line of food products. And he recently visited Kroger Stores in Franklin and Smyrna, Tennessee, to promote his new product. Jones also plans to introduce a line of food sauces and marinades.

 

Nu vet i alla fall jag vad jag kommer att köpa nästa gång jag är i Tennessee!  JL

Question
:  Back in the early 60's there was a song on the radio about "We Must Have
Been Out Of Our Minds." I think the guy was George Jones but I don't remember the name of the girl singer. Do you know and was the song a hit?

Answer: "We Must Have Been Out Of Our Minds" was a # 3 hit for George Jones and
Melba Montgomery in 1963. It was on the charts for 28 weeks.

QUESTION: Back in the early 1960's there was a song on the radio about "Cowboy Boots."
I don't know if it was a hit but it was a good record. Do you know who the singer was?

ANSWER: "Cowboy Boots" was a # 3 hit for Dave Dudley in 1963. It was his 4th chart
record and was on the charts for 20 weeks.

Jag vill påminna er alla om att Country, Country Music på Radio Lidingö 97,8 startar ikväll kl. 20.00 och det skulle vara roligt att ha er som lyssnare. Dvs det gäller ju bara er som bor i Stor-Stockholm.

 

Ha det nu bra i veckan så hörs vi kanske på fredag då ett nytt mail från mig kommer!

 

Janne Lindgren
 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 65        9  augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

God morgon i solskenet! Det har varit en fantastisk sommar hittills och de flesta av er har säkert varit hemma i Sverige. Som tur är har jag haft min svala studio i källaren där jag kunnat dra mig tillbaka då dagarna blivit alltför heta. Jag har jobbat en hel del med material till Carolina Åkerlind som vi på något sätt ska göra något av. Vad det blir vet vi inte just nu eftersom hon kommer att jobba under veckorna i Jönköping och endast vara i Stockholm i helgerna.

Carolina och jag kommer att spela på några countryklubbar under hösten och även förstås med Minstrels på Tyrol den 25 oktober. Det första jobbet vi har framför oss är en konsert hos Aros Rawhide i Rysta-Köping lördagen den 16 augusti. Upplysningar om den kvällen får du genom bosse.radeck@telia.com   Lite senare i höst kommer vi att göra en konsert tillsammans med Caroline och Tim som också spelar som duo. Datum kommer senare.

Här nedan får ni en bra bunt med nyheter och annat smått och gott!  Janne Lindgren

 

QUESTION:  The guys on the radio were talking about something concerning June Carter
Cash being married to two hall of famers! Can you explain?

ANSWER: June Carter Cash's former husband, Carl Smith, has been announced as one of
the next inductees into the Country Music Hall Of Fame, which puts the late June Carter Cash in a very unique category. As the former wife of both Smith and Johnny Cash, she's one of only two women to have married two Country Music Hall of Famers. The other is Bonnie Owens, who got her last name by marrying Buck Owens, then later married Merle Haggard. Dale Evans, incidentally, had a husband inducted twice-Roy Rogers made the Hall of Fame
on his own, and as a member of the Sons Of The Pioneers.

Hej Janne
Vi i LONESOME PINE (Country Festivalen i Lysvik) vill passa på att tacka alla besökare och band som gjorde våran första festival till en succé! 1500 besökare njöt av de 13 band som gav järnet och verkligen bjöd på sig själva. Att det var strålande solsken gjorde inte saken sämre. De flesta var nog första gångs besökare på en Country festival, men det fanns besökare från hela vårt långa land och naturligtvis även en hel del vänner från vårt grann land i väster. Att vi bokade in alla artister på vandrarhemmet i Mallbacken var också ett lyckat drag. Vi som var nya i gamet fick många nya vänner som vi kommer att hålla kontakten med framöver. Vi kan redan nu lova att det blir en ny festival nästa år, men då kommer vi att utöka till två dagar.

Vi önskar alla andra arrangörer lycka till och hoppas på att vi ses framöver!
Peter Jonsson
Lonesome Pine

Hej Janne ! oj oj oj !! lyssnade på Hank Locklins senast släppta cd, helt otroligt att karln´ låter så bra fortfarande vid 83 års ålder nya och gamla låtar härligt blandade. ett måste i skivhyllan, jag har lyssnat på Hank i 30 år och detta är faktiskt lika bra som hans MGM album från 1975 !

vänliga hälsningar Börge Christensen

Tack Börge, den skivan är intressant! Berätta vilket skivmärke och var du har köpt den! JL.

 

QUESTION: When I was a kid I heard the song about "Just A Man And His Dog." I have no
idea who sang it? Do you know the name of the artist and who wrote the song? Also would like to have a copy of the old song "On Top Of Old Smokey." Do you know if that is still available?

 

ANSWER: "Just A Man And His Dog" was written by Jack Rollins and Audrey Ganum.
Both "Just A Man And His Dog" and "On Top Of Old Smokey" are in the Red Foley 1970's "Memories" albums.
The recordings are still available.

Hej Janne

Jag kan inte låta bli att kommentera dina påståenden och ditt tyckande

i ditt senaste nyhetsbrev. Jag lyssnar en hel del på country fortfarande

trots att det var c:a 15 år sen jag lirade med countryband. Men jag tycker

att countrymusiken har haft sin stora tid. Åtminstone här i Sverige. Den

har ju inte sina rötter i detta land och får betraktas som vilken annan

jädra musikstil som helst. Discomusiken hade sin tid på 70-talet.

Merseybeaten på sextiotalet. O.s.v.

Du resonerar som om countryn är speciell och bättre än andra stilar och

det är väldigt fel. Finns det något som kan bli så gnälligt och tjatigt som

countrymusik? Och bluegrass..!! Efter tre låtar får man karbonsjukan

i fingrarna. För att inte tala om rockabillyn, som härstammar från mental-

sjukhusen i USA.

Nä bäste countryfanatiker inse att du befinner dig i den åldern när man

bara pratar i egen sak och inte inser att världen obenhörligen förändras

enligt yngre människors smak. Att du klankar ner på dagens musik förvånar

mig starkt, Janne. Du vet ju att du inte kan hindra utvecklingen. Inte

ens med dina countrymusikprogram på Lidingö.

För mig är bra musik när jag känner känslorna svalla av texten eller

kanske bara av ett instrument i orkestern. Om det sedan är hip-hop,rap,

reggae eller bluegrass det spelar fan igen betydelse.

Har man frysit fast i en genre tycker jag det betyder att man har

slutat LYSSNA! Detta är speciellt vanligt med folk i countrymusik-

genren.

På SR anser man den gamla countrymusiken var god på sin tid. Må den vila i frid.

Radio vinyl är ju kul att lyssna på ibland men de måste köra så omåttligt

med reklam att man snart tröttnar. Denna situation är vanlig bland de

fria kanalerna och jag fattar inte att de kan hålla på.

Har man stort intresse för en musikgren får man köpa cd och lyssna eller

ladda hem med KaZaA och göra skivorna själv. Sen finns det ju gott om

webbradiokanaler i alla musikstilar världen över.

Frys inte fast på SR, där har skett flera generationsbyten sen din tid.

Kör din Lidingöradio det gör du så bra att ingen kommer i närheten i närvaro.

En vacker dag kan LidingöRadio höras på Internet och då är det fritt fram

att visa var skåpet har stått. På 40-talet.

Amen

Åke Banksell

 

Ja Åke,  vad finns det mer att tillägga än just AMEN!! Men stort tack för beröm om Radio Lidingö! JL.

 

July 20., 2003
In today's July 20th Nashville Tennessean is a major story about me and my  improbable return to record sessions after an absence of 15 years. You can  access this at:
http://tennessean.com/entertainment/news/archives/03/07/36187833.shtml?Element_ID=36187833
After more than 1 1/2 years of work my CD, LLOYD GREEN "REVISITED", is completed. It's my first in 12 years and only  the second in 23 years. Russ Pahl, producer and session musician, and I have put much thought and  time into this music. You will hear some of the new ideas I've been  exploring with slants and unique string, pedal and voicing combinations. It  was recorded in it's entirety, with my Sho-Bud LDG # 1 and a Fender Hot Rod
Deluxe Amp, with a 15" D-130 JBL speaker. Russ and I will have the CD at this years St. Louis Steel Convention at the booth we'll share with Jerry Brightman and will begin taking mail orders on August 27th. We have a new WEB SITE: "
http://www.lloydgreenmusic.com"
You can hear musical excerpts and obtain ordering information.
Thank you,
Lloyd Green

 

Följande mailadresser når inte fram utan kommer tillbaka. Vet ni vilka dessa är så tipsa dem om att de inte får mina nyhetsblad.  Här är listan: u83804808@d10930 . telia.com  u31417912@d10282.telia.com   johnny.strega@hotline.com   tohaal@c2i.net   stig.heman@swipnet.se   nossnajanel@msn.com     JL.

 

Hej Janne,

Du kan väl slänga in en blänkare i ditt nyhetsbrev m.m att Gotländska Country bandet RANCHEROS

kommer över en sväng på fastlandet och lirar,kanske kan det intressera någon i dessa trakter.

Fredagen 8 Augusti på Älgsjövallen Bjurberget Värmland kl 21-01.

Lördagen 9 Augusti på Vemdalens Countryfestival.

Söndagen 10 Augusti på krogen Spader 2 i Sysslebäck Värmland. från c:a kl 18.

Mvh Anders. http://rancheros.has.it/

 

Hej igen !!

kul det här med e-mail kan ju svara och få brev på direkten

skivan jag nämnde med hank Locklin har jag fått lyssna på genom ett band som sören mattsson i borlänge har varit bussig att spela in till mig vet inte var han har lyckats få tag på den men Lars Kjellberg hade en recension om skivan i senaste KK så han kanske kan ge svar

vänliga hälsningar Börge Christensen

 

Adressen till Kountry Korral är  kountry@mailbox.as    JL.

 

Ray Adams har avlidit i en ålder av 72 år. Ray var kanske ingen countrysångare men han gjorde en del närbesläktad musik. Mitt första professionella inspelningsjobb på steel var just med Ray Adams och melodin var Hawaiilåten "Pearly Shells". Den kom ut i en serie på Sonet där även Country Minstrels första EP ingick.  Det var allt för denna gång! Nästa nyhetsbrev beräknas komma på tisdag.


Janne Lindgren
 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 66        12  augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

Semestrarna börjar att ta slut och många har börjat jobba igen! Nu väntar jag bara på lite regn så att svampen kommer tillbaka. Har inte hittat minsta kantarell på flera veckor nu. Förhoppningsvis kommer regnet de närmaste dagarna men uppehåll vill vi ha i Uppsala ikväll då det är Elviskonsert med Kent Wennman m fl i Parksnäckan. Det blir en hel del countryinspirerade saker kan jag lova.

Här kommer lite trevlig läsning för er alla!  Janne Lindgren

 

Tjena, Janne! Jag såg i ditt nyhetsmail att du eftersöker program som specialiserar sig på old-timecountry och bluegrass! Jag har ett program på Radio Sigtuna 88,2 MHz där jag sänder en hel del gamla countryklassiker! Bluegrass får också plats, för jag tycker att det är en underbar del av countryn! Jag sänder på måndagar mellan 19-21!

Ha´de gott, Janne!

Vi hörs! /Tobbe

 

Kör hårt Tobbe, vi behöver ALLA insatser av sånt här. Eftersom våra reklamkanaler och SR vägrar att spela country är det här vår enda möjlighet att göra oss hörda!  JL.

 

Hej Janne,

Debatten om låtar/stil inom musik har varit bra. Du har även varit inne på ljudåtergivningen vid festivaler. Jag var till Lonesome Pine’s Bluegrass och Country festival i Lysvik. Det var deras första festival, jag tycker att den var sk…bra. Men killen som körde ljudet var väldigt  duktig.

Det var Bluegrass från 13,00 till 20,30. Under denna tid kunde man urskilja varje instrument,också när Weeds spelade med elbas. Det lät inte rock Efter 20,30 blev det Country och Rockabilly utan att det lät Rock. Vad jag menar med det är att trummor och bas ligger i balans med musiken och inte som ett dominerande instrument. Samtal med personer bredvid gick också bra utan att skrika. Den tekniker’n är väl dyrare nästa år?!.

Mvh

Bosse Engzell

 

Bra Bosse att du informerar oss om att det faktiskt kan låta bra på en festival. Många är vi som undrar varför bas och trummor alltid är huvudinstrument på de flesta tillställningar? De här s k teknikerna må vara duktiga på Ohm, decibel och att koppla alla sladdar rätt, men vad hjälper det när man lämnar öronen hemma!  JL

 

QUESTION: I heard on the radio that Merle Haggard was starting his own record company.
DO you have any information?

 

ANSWER:  Merle Haggard's new record label is called Hag Records and. his new album,
"Haggard Like Never Before," will be the label's first release and is set for September 30th release. Merle will appear on the "Late Show with David Letterman" on October 9th. He kicks off a new tour August 22nd.

 

Capitol Records Nashville recently presented Chris LeDoux with a plaque commemorating over 5 million copies of his Capitol recordings. LeDoux was also presented a plaque for 5 million total record sales, a feat that the former rodeo cowboy actually accomplished three years ago.

During the ceremony LeDoux was also presented a gold plaque for his 20 Greatest Hits album. He told the crowd, "I couldn't have done this without the help of a lot of people. They gently nudged this lazy old cowboy along to get out there and do this for a living. If it weren't for them, I'd be singing to the sheep and the cows still."

LeDoux's 36th album (he released nearly two-dozen albums on his own label prior to signing with Capitol), Horsepower, was released July 22nd. After making 22 albums on his own, LeDoux signed with Capitol Records in 1991. His fan base continues to grow, encompassing all ages. There's a core of strength that defines Chris LeDoux and his music.

 

Hej Janne. Hej alla nyhetsbrevsläsare.

Det är festligt (tror jag) att det finns sådana som Åke Banksell. Tyvärr är det väl denne karbonsjuka herre som slutat lyssna.

 

Den klassiska musiken (en musikstil som var populärmusiken under ett par århundraden) spelas dagligen i timmar på SR styrda kanaler. Ska vi begrava den först? Den är ju äldst.

Eller? Att påstå att något är ute eller off och att det är åldersrelaterat vad man lyssnar på är ganska fel. Jag själv är en liten hårdrockare från början, som till min glädje idag upptäckte countrymusiken 1978. Mina barn som är uppfödda med mycket musik omkring sig lyssnar idag på allt från hårdrock till country. Dom är 17 och 19 idag. Så glöm snacket om att country är förlegat. Lika mycket dålig country det finns lika mycket bra country finns det, och det gäller all musik, men felet med SR är att det spelas det mesta, utom country.

 

Om det fanns ett bättre utbud på countrymusik i SR skulle fler unga lyssnare få ta del utav det goda, och helt plötsligt skulle en musikstil,( som jag tror egentligen många tycker om) också få en yngre publik. Ska man sen gräva upp rötter så ska man gräva djupt. Country musiken har sina rötter i USA som är ett land som befolkades av invandrare för ca 300 år sedan. Dessa invandrare tog med sig sina musikstilar från sina egna länder och till slut mixades de ihop i olika country stilar som bluegrass, cajun , trad. Country etc. etc. Och det fantastiska i det hela är att ca tvåhundratusen av dessa invandrare kom från lilla Sverige. Så vi har väl dragit vårt strå till stacken. Så det blir till att gräva mycket om man ska begrava all musik som är producerad före år 2000.

 

Haresåbrahejhej från en hårdrockardiscodobopelvisklassiskcountrydiggare

Hasse Buhre

 

Hejsan Janne!

Här kommer ett litet inlägg med tanke på Åke Banksells inlägg i ditt nyhetsbrev.

För det första har åldern ingen betydelse när det gäller musikstil, jag är 25 år och har lyssnat på country sen barnsben och jag lär aldrig tröttna. Varenda gång jag hör en countrylåt på radion (nu e de ju inte så ofta) så stannar jag upp och bara njuter. Countrymusiken har betytt och betyder fortfarande jättemycket för otroligt många människor (i vilken ålder dom än befinner sig). Generationsbyten på SR borde inte ha någon större betydelse när det gäller musikval men tydligen är det så, förmodligen för att dom väljer musik som dom "tror" att folk uppskattar. Jag har hört jättemånga som är besvikna på både SR och SVT när det gäller utbud av just country. Det är väl ett bevis starkt nog för att musiken inte är vad den borde vara.

Nä, fram för mer country i radio och tv!!

Med vänliga hälsningar / Rickard Johansson, Örkelljunga

 

SVAR TILL ÅKE!  HUR FAN KAN DU RESONERA SÅ DUMT. DET SKULLE VARA SKOTTPENGAR PÅ SÅDANA PERSONER SOM DU. DU SKREV ATT DU SPELADE COUNTRY I ETT BAND VA FAN VAR DET DU SPELADE DÅ, DET SKULLE VARA INTRESSANT ATT VETA. DET ÄR JU SÅNA SOM DU SOM FÖRDÄRVAR FÖR ALLA OSS SOM GILLAR COUNTRY MUSIK OCH ROCKA BILLY.  ÄR DET NÅGON SOM SKALL IN PÅ DÅRHUS SÅ ÄR DET DU. DU VET INTE VAD DU PRATAR OM.

 

FÅR MAN INTE TUPPJUCK AV DEN MUSIK SOM DU GILLAR? JAG HÅLLER MED JANNE DET FINNS KNAPPAST NÅGRA BAND KVAR SOM SPELAR COUNTRY MUSIK I SVERGIE. JAG ÄR SJÄLV MED I ETT BAND OCH LIRAR TRUMMOR, VI KÖR DEN GAMLA TYPEN AV COUNTRY MUSIK. MAN BEHÖVER INTE KÖRA DAGENS SÅ KALLAD COUNTRYMUSIK SÅ JAG FÖRSTÅR INTE VARFÖR DE FLESTA BAND I SVERIGE SPELAR TUFFARE COUNTRY? DET ÄR JU INGET SOM STYR OSS SOM DOM GÖR I NASHVILLE DET SKULLE VARA KUL ATT VETA VAD DU KALLAR  COUNTRY. JAG HOPPAS FLER REAGERAR PÅ DIN INSÄNDARE. SÅDANA SOM DU FÖRSTÖR FÖR OSS ANDRA.  DET SKULLE FINNAS FLER SÅDANA SOM JANNE LINDGREN SOM GÖR SÅ MYCKET FÖR COUNTRYMUSIK. SPELAR GAMMAL TRADITIONELL COUNTRY, SKRIVER NYHETSBREV, PRATAR I RADION.  ETT STORT FÅNG ROSOR TILL JANNE, SVERGIES COUNTRY KUNG NR ETT.  HÄLSNINGAR CLASSE ALINGSÅS

 

Tack pojkar för edra fina inlägg! Ord och inga visor! Jag tror jag fortsätter med mina nyhetsblad ett tag till! JL.


QUESTION:  I heard on the radio that Dolly Parton did a video of her old song "Jolene."
Has she re-recorded that song?

 

ANSWER:  Dolly Parton recently filmed a cameo appearance in a video for Mindy's Smith
's updated version of "Jolene." Smith recorded the song as part of the new tribute album, "Just Because I'm A Woman: Songs Of Dolly Parton," which will be released October 14th. Dolly says, "I'm sort of in the background in the video, sort of telling the story."
"Jolene" was a 1973 hit for Dolly.

 

Hej Janne!

Dina nyhetsbrev är verkligen ett bra forum och belyser tongångarna bland oss läsare. Intressant läsning emellanåt och jag tackar dig för att du tar dig den tiden för nyhetsbreven.

Denna sommar har inte varit direkt datorvänlig om man gillar sol och bad, så sköta mailen

har väl inte varit högts upp på ”att göra listan”. Men nu närmar sig hösten och det börjar på att bli svalt på nätterna.  Då ökar också intresset att kasta sig i debatten.

 

 Jag har läst de flesta inläggen och jag undrar om vi inte menar samma sak – egentligen. Att countryn är en underbar och kamratlig musikstil och att vi i första hand håller i ihop både ”countryrävar” och alla som finns i gränslandet till countryn. Country är för mig nästan som en religion. Har även den äran att få vara ordförande i  Aros Rawhide country music club i Västerås. Vårt mål med klubben är att värna om hela countrykulturen, maten, dansen, musiken och bilarna. Dessutom forskar vi även lite i Amerikas historia om westerns tillkomst. Åldern på våra medlemmar är allt från 18 år till 60+  och vi är ett trivsamt gäng med både ”rävar” och vanliga countrydiggare.

 

Har jag varit på en del ”country & westernfestivaler” i sommar. Den senaste var Furuvik som varar i tre dagar. (Puh!) Som vanligt campar jag i anslutning till festivalerna och så även nu. Det är också en viktig grej att hålla kontakt med kompisar som man träffar en eller två gånger per år. Det gör också att vi inte står framför scenen hela kvällen utan man väljer det man vill se. Resten av tiden går till campinglivet, grilla, snacka, och ta några öl. Musiken hörs ju ändå över Prärien.

 

Jag hade valt ut Troy Olsen och Pauline Reese som skulle kompas av det enda svenska inslag på stora scenen – Western Satellites med Tony Karlsson som sångare.  Monte Warden och Stonewall Jackson fick också en del uppmärksamhet. Tydligen hade Herr Wärnewall också fått oväntat besök från Ryssland, för helt oannonserat stod Sheerful Diligenc på stora scenen. För min del är det den tredje gången jag ser dem. Man kunde tydligt höra att de unga (14-18år) och pigga countryälskarna hade utvecklats i positiv riktning. Mer spelglädje får man leta länge efter och med sin rysk-amerikanska är det riktigt bra underhållning i bästa countrystil.

 

Stonewall Jackson som jag väntat på blev tyvärr en besvikelse, i alla fall för mig.

Gamla blir vi alla, men min fråga är om man ska stå på scenen med en hand i byxfickan och berätta långa historier för ett folkhav på ca 20000 besökare. Det blir svårt att fatta poängerna bland allt publiksorl. Legend i all ära men jag tröttnade efter tre, fyra låtar.

 

Min stora behållning blev Pauline Reese, en pigg tjej från Texas som gav en super bra show och med  Western Satellites i bakgrunden blev det bästa inslaget i årets Furuvik.

 

Sammantaget tyckte jag att festivalen var mycket välbesökt av både yngre och äldre publik,

men på campingen syntes det en viss skillnad. Normalt får man inte in ens en tändsticksask mellan brandgatorna. I år fanns det plats för en och annan husvagn eller tält ända in på lördagseftermiddag. Kanske berodde det på det  osäkra väderläget, som trots allt blev riktigt bra om man bortser från den skur som kom på fredagskvällen.

 

Nog om sommarens festivaler och över till det mer lokala countrylivet.

Den 16 aug har Aros RAWHIDE ett arrangemang tillsammans med vår medlem Rysta-Calle i Köping. Då har vi bl. a. engagerat detta nyhetsbrevs skapare och Carolina Åkerlind.

Dessutom kommer Tony Karlsson och Reijo Palola som ingår i klubbens medlemsskara.

Det blir även försäljning av countryprylar samt en skutbanan för kolsyrecoltar. Vi har sålt SLUT på biljetter.

 

Välkommen Janne och Carolina hoppas att ni får en trevlig kväll och Vi önskar Er lycka till med lördagskvällens framträdande.

That´s All And Take care

//Bosse Radeck

 

Tack Bosse, det ska verkligen bli kul att träffa er i klubben på lördag. Carolina och jag har precis avslutat några timmar i studion och jag är övertygad om att den här tjejen kommer att charma er alla, tjejer som killar. Mig får ni på köpet!

 

Din beskrivning av Furuvik är lysande och jag vill ha mer av sånt i mina nyhetsblad. Positivt seende och beteende, det vinner vi alla på. Och självklart är det halva festivalen att träffa kompisar som man kanske inte sett på ett år!

 

Parksnäckan i Uppsala bjuder på Elviskväll (ikväll tisdag 12 aug.) med Kent Wennman och han proffsiga band (+undertecknad förstås). Entré brukar vara 20:- och förra året var det fullspikat med folk. Kom och trivs med allsångsfarbrorn Kent, (en ny Berghagen?). Föreställningen börjar vid sju eller halvåttatiden men kolla annonser i tidningen först! Har lite dålig koll just nu! Kan bero på den där attans starkölen jag drack för ett tag sedan…..!

 

Ny dag och en härlig morgon. Idag blir det körigt för mig med att producera tidningskrönikan och Country, country music (det blir inspelat program idag) på Radio Lidingö och sedan iväg till Uppsala och Parksnäckan. Ja, sedan hem och sova förstås!

 

Hälsningar,  Janne Lindgren

  


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 67        15 augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

Parksnäckan i Uppsala bjöd i tisdags på Elviskväll med farbror Wennman och några gubbar till. Trots ösregn strax innan showens början så kom det 650 personer den här kvällen och de fick höra ett välrepeterat band (förutom undertecknad som knappt hade hört låtarna) framföra kända Elvisnummer, däribland en hel del countryinspirerade saker. Det blev en väldigt trevlig kväll!

 

I morgon lördag åker jag och Carolina Åkerlind till Köping/Rysta för att underhålla lite cowboys och cowgirls i Aros Rawhide klubb. Det ska bli mycket roligt! JL.

Hej Janne,

Tack för kommentaren angående Lysvik. Skall bli kul att se ev. reaktioner.  Vill kolla priser på George L’s kontakter och sladd. Vår bassist och gitarrist är intresserad av att investera i bra sladdar.   Mvh   Bosse

 

Hej Bosse,  gå in på Hennings sida och kolla hans priser! Jag har samma priser men tänk på att det är Danska Kronor han räknar på. Lägg till 20% och vips har du det svenska priserna. Plus frakt härifrån förstås! Henning säljer bara till musikhandlare och ej till privatpersoner,  så du måste köpa från mig! Attans förargligt!!   JL.

www.henningkmusic.supnet.dk

 

QUESTION: Back when David Houston had the hit song "Almost Persuaded," there was
another guy who had a comedy version of the song. Do you know his name? Vilken fantastisk låt! JL.

 

ANSWER:  "Almost Persuaded # Two" was a # six hit for Sheb Wooley in 1966, who
recorded the song under the name "Ben Colder." It was Wooley's 6th chart single and was on the charts for 15 weeks. The record also scored a # 58 on the pop music charts.

Hej Janne
Den 3/9 kl 21 spelar jag på Mosebacke Etablissemang här i Stockholm med mitt eget band. Dessutom kompas jag av Lonesome Riders på Hans Edlers Countrygala på Tyrol den 25/10. Alla hälsas hjärtligt välkomna till dessa countryosande aftnar och jag är tacksam om du sprider infon i dina fina Nyhetsbrev.
All the best
MONICA SILVERSTRAND

 

Och här nedan kommer lite mer tips, men då gäller det att ni åker till Arlington som ligger mellan Dallas och Fort Worth.  Förresten så kanske jag ordnar en resa till just Dallas/Fort Worth/Austin/San Antonio i mars nästa år. Intresserad att hänga på. Resan lär kosta ca. 15.000 kronor vilket inkluderar resa från Stockholm, hotel och hyrbil under 2 veckors tid. Vi besöker nämnda städer och även ett stort 3dagars steel guitar convention. Begränsat antal platser.  JL

 

COWBOYS presents the hottest fall country concert series line up in the south. Tickets are on sale now at Cowboys Box Office 770-426-5006 or TicketMaster.

AUGUST 15, 2003 TONIGHT - CLAY WALKER. Tickets are going fast.

August 29, 2003 Swingin' Medallions. Don't miss the party band of the south.

September 12, 2003 Brian McComas. Country music's new hot star. He has a top five single 99.9% Sure. He has been six weeks in the top eight at 8:00 and ladies he's easy on the eyes.

September 26, 2003 Dwight Yoakam. Come see the country legend and Honky Tonk Superstar.

The hottest ladies night in Atlanta is at COWBOYS every Thursday night. Free cover and valet parking for the ladies. $4000 balloon drop. Also, ladies can spin the wheel of prizes for gift certificates to Arden B, BeBe, Victoria Secret, Abercrombie & Fitch etc... Party and dance with the prettiest girls in Georgia.

SATURDAY NIGHT PARTY at COWBOYS this Saturday night. Come out and join Kick's 101.5 and Mike Macho from 9-12 broadcasting live. Get to Cowboy's before 10:15 and you receive 1/2 price admission. Dancin' and Romancin' all night long!!!

 

Bra program är det även på andra Cowboys, finns på olika ställen i USA.  JL.

 

DWIGHT YOAKAM - THE HARDEST WORKING MAN IN COUNTRY MUSIC
Det är ingen överdrift att kalla Dwight Yoakam ‘the hardest working man in country music’.
Eller vad sägs om åtta album på sex år (!) och däremellan ett otal olika projekt, såsom turnéer, Hollywoodfilmer och välgörenhetsarbete. Vad som är så oerhört imponerande med Kentuckys countrystolthet är inte bara att han orkar fortsätta i den här takten, utan att han hela tiden lyckas hålla sådan hög kvalitet i det han gör. Ola Karlsson imponeras av Dwight Yoakams flit. Läs mer...   Klicka på den blåa texten. JL

Happy Birthday to Porter Wagoner--born this day in 1927 (12 augusti) Porters box på Bear Family är superbra. 4 CD + fin bok. Alla av hans största hits. Jag direktimporterar från Bear Family. Kanonpriser! JL.

Happy Birthday to Buck Owens (Alvis Edgar Owens Jr.)born this day in 1929 (12 augusti) Bear Family säljer också Bucks alla plattor från 60-talet på CD. Intresserad av klassisk country? Fantastisk artist, otroligt bra band med Tom Brumley i högform.  JL.

 

QUESTION: Several years ago I heard Grandpa Jones sing a song about "Banjo Am The
Instrument" on the radio. Was that a recording or a live performance? And did he write the song?

 

ANSWER: "Banjo Am The Instrument" is a track in Grandpa Jones' 1969 "Grandpa Jones
Sings Hits From Hee Haw" album. The song was written by his wife Ramona.

==========================================
STORY BEHIND THE SONG
==========================================
According to Webb Pierce, he found his 1952 hit, "Back Street Affair," through Hank Williams. Webb said, "After I finally had some hit records, I played several shows
with Hank Williams. "Back Street Affair" was a song that Hank liked very much and wanted to record. I was visiting Hank in Nashville one time and he invited me to go with him while he did his daily radio show. I think he was on the radio every afternoon at 1:00 o'clock. And he sang "Back Street Affair" on his radio show that day. And when he was through with his program, I told him that I really liked his new record. I thought that "Back Street Affair" was
his new record. But Hank said that it wasn't his new record. It was just a song that he liked very much and wanted to record, but Fred Rose told him he shouldn't record the song because the song would ruin his image.! But that he thought that anybody who had the courage to record the song would surely have a number one hit with it."

"I told Hank that I had the courage and that I'd record it. So I went back to Shreveport, Louisiana and couldn't get that song off my mind. So I finally called Paul Cohen in Nashville, Tennessee and told him I'd found a song I wanted to record. I told him the title was "Back Street Affair." He told me to come on back to Nashville and record the song because he had the publishing rights on it." "Back Street Affair" was written by Billy Wallace. The record was produced by Paul Cohen. The record entered the country music charts October 4th, 1952 and made it to number one, where it stayed for four weeks. It was Webb Pierce's third chart single and was on the charts for 23 weeks.

Steinar Schröder i Norge meddelar att han har några Profex II till salu. De kostar 3.500 norska kronor och mer info får du av undertecknad.  JL

 

Hej Janne!
Det här kan du väl ta med i ditt nästa nyhetsbrev. Du kan väl också pusha för den nya skivan och spela någon låt i ditt countryprogram på Radio Lidingö.

Har i tidigare nyhetsbrev berättat om att Sundsvallsgruppen Wildwood är klara med en ny CD-skiva. Den nya skivan är en bra blandning mellan härlig genuin countrymusik och countryrock. Smakprov på låtar ur den nya skivan kan man höra om man går in på
www.wildwood.nu, där det också går att beställa CD:n. För dom som har möjlighet, så spelar Wildwood härnäst i Galtström (söder om Sundsvall) lördagen den 16 augusti och på releasepartyt för den nya skivan på Jop´s i Sundsvall fredagen den 22 augusti.
Göran Geson

QUESTION:  I heard something on the radio about a Ralph Stanley Museum. DO you know
anything about that?

 

ANSWER: $1.2 million in funding has been approved for the Ralph Stanley Museum and
Traditional Mountain Music Center in Clintwood, Virginia. The town, which has a population of 1,500, secured a building for the museum in 2002. Funding recently approved for the project include a $500,000 grant from the Appalachian Regional Commission, a $600,000 grant from the Virginia Coalfield Economic Development Authority and $100,000 in federal
transportation enhancement funds. Officials plan for the museum to open in May 2004 during Stanley's annual music festival. The museum is about 10 miles from the community of Stratton, Va., where Stanley and his older brother, Carter, were born. The two performed and recorded as the Stanley Brothers from 1946 until 1966, when Carter died.

Hej Janne!

Tack för en trevlig kväll på Parksnäckan med behagligt ljud och kanonbra steelspel. Killen vid mixern gjorde ett bra jobb trots att det trasslade lite i början men det berodde förstås på ovädret som hade passerat.  Tänkte be dej om webadressen till Grand Old Opry igen för minnet svek som vanligt.

Christer

 

Hej Christer och tack för beröm! Det suger man i sig!  Adressen till Grand Ole Opry och deras liveshower på fredagar och lördagar är: www.wsmonline.com   Att lyssna på den här showen är fantastiskt. Du kan t ex höra mäktiga solon från Tommy White och de andra killarna i bandet. Upptagningarna är lika bra som studioinspelningar. 

 

Kanske ses vi i Köping i morgon? Om inte så får ni ändå ha en trevlig helg med mycket countrymusik, var ni än befinner er!

 

Janne Lindgren

 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 68       19 augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

Hej vänner, hoppas allt är bra! Skolorna börjar att komma igång och allt blir som vanligt igen. Man märker att det blir lite kyligare på morgonen och det kan ju vara skönt med tanke på den varma sommar vi haft.

 

På en gård som heter Rysta strax norr om Köping var jag och Carolina Åkerlind och gjorde ett framträdande i lördags. Det blev en fantastisk kväll med en mycket fin och entusiastisk publik. Ca. 70 personer hade kommit den här kvällen och det var i stort sett vad lokalen tog in. Calle Eriksson som äger gården hade fixat till en lokal i själva ladan, inte så stor men MYCKET fint inredd. Mer country än så här kan det inte bli! Då passar det ju också bra att Carolina och jag var där för att spela och sjunga vår traditionella countrymusik. För övrigt ställde Calle med hustru upp på ett fantastiskt sätt med att serva oss "artister"!

 

Bosse Radeck med hustru vill jag också tacka speciellt för att de engagerat oss, deras engagemang för klubben Aros Rawhide och för countrymusiken i stort. Vi behöver fler av er sort, går det att klona er? Tony Karlsson som tillhandahöll PA-anläggning och tog hand om oss på ett mycket fint sätt vill jag också tacka. Bättre hjälp med ljudet kunde vi inte fått av någon annan. Och sjunger bra gör han också den grabben!

 

Carolina och jag hoppas verkligen på att få komma tillbaka vid ett senare tillfälle. Tack alla!  Janne Lindgren

 

Tjena Janne
Det kom nästan 1000 pers till Parksnäckan, inte 650. Det var också publikrekord för i år. Såg också att en av dina fans hade varit där. Kul!
Till vem/vilka på Radio Lidingö ska man skicka skiva?
Med vänlig hälsning
Kent

 

Oooops!  Någon berättade för mig att det var över 600 personer på Parksnäckan! Borde ha kollat med chefen först, sorry!  Radio Lidingö har adress: www.radiolidingo.se  Där finns alla uppgifter och vi har numera ett skivarkiv att sända demos till. För att vara säker på att få något spelat så sänd till de programmakare som verkar ha den vettigaste musiksmaken för din musik. Du kan nå dem på den gemensamma adressen förstås. JL.

 

HI j

HENNINGS SIDA KAN INTE VISAS

mVH bOSSE

 

Jag skrev fel adress i hastigheten. Här är den rätta www.henningkmusic.subnet.dk   JL.

 

QUESTION:  I heard that Johnny Cash is selling his home. Is that true?

 

ANSWER: Johnny Cash is selling the two-story, 2,400-square-foot house log house near
Nashville that he and his late wife, June Carter Cash, used as a weekend home. The house was built around 1850, and is located on five acres of wooded land in Hendersonville, Tenn. The asking price is $325,000.

ON THIS DAY IN:  (14 augusti)
1948 Clyde Moody's recording of "Red Roses Tied In Blue," peaked at # 8
1969 Johnny Cash received first certified gold single for "A Boy Named Sue"
1965 Bobby Bare joined the Grand Ole Opry
1954 Ernest Tubb began his leave from the Grand Ole Opry
1953 Ernest Tubb recorded "Divorce Granted."

Kommande skivmässor Hösten 2003  Mer info via www.sunjay.se
Hitta plattorna du söker... gå på en riktig skivmässa!

SOLNA/Stockholm, Solnahallen LÖRDAG 27 SEPTEMBER. Största skivmässan i Sverige. 600 METER skivdisk

GÖTEBORG, Valhalla Sporthall, LÖRDAG 4 oktober. Otroligt sortiment. 400 fyllda bord !

SKÖVDE, Valhall SÖNDAG 5 oktober. 300 meter skivdisk. Beläget mittemot Centralstationen. ta tåget!

JÖNKÖPING, Kulturhuset LÖRDAG 1 NOVEMBER. Kultskivmässa! ca 300 meter skivdisk på Alla Helgons Dag.

Arr. SUNJAY tel: 0513-12345, epost: sunjay@sunjay.se  Internet-info. www.sunjay.se

 

QUESTION: My uncle says that George Jones once had a recording of a song titled
"Little Boy Blue." Nobody else knows anything about such a recording. Do you?

 

ANSWER:  Just Little Boy Blue" was the flipside of George Jones' `1960 # 25 hit, "Out
Of Control."

 

Härmed vinkar jag tillbaka till Eskil och Gurian som satt i en bil framför mig i motsol vid Kungens Kurva i Stockholm.  Motsolen var anledningen till att jag inte först upptäckte er!  JL

 

Question: The radio guys were talking about Carl Smith being put into the hall of fame. I hope that's true?
Answer:Carl Smith and Floyd Cramer will be inducted into The Country Music Hall Of
Fame during the 37th Annual CMA Awards on November 5th.

Question: Who was the guy who had the record about "A Tombstone Every Mile" back in
the60's?
Answer: "A Tombstone Every Mile" was a # 5 hit for Dick Curless in 1965. It was his first chart record and was on the charts for 17 weeks.

Question: The radio DJ's were talking about The Opry honoring Roy Acuff.
What's that
all about?
Answer:  The Grand Ole Opry will pay tribute to Roy Acuff on September 13th. Postmaster General John Potter will be on hand for a First Day Of Issue  Stamp Dedication of the new Roy Acuff commemorative stamp.

 

Question: Did Jim Reeves every record the song, "Danny Boy" and if so when?
Answer: "Danny Boy" was the flipside of Jim Reeves' 1961 # 4 hit, "The Blizzard."

Question: I heard on the radio that Willie Nelson was going into the hall of fame. Is
that true?
Answer: Willie Nelson, Johnny Bush, Kris Kristofferson, and Lefty Frizzell were recently inducted into The Texas Country Music Hall Of Fame in Carthage, Texas. Willie performed at the August 16th induction ceremony.

Question: My mom says there was something on the news about Elvis Presley's home being remodeled. Do you have any information?
Answer:  The house in which Elvis was born in Tupelo, Mississippi has undergone a
$750,000 renovation. The renovation is the second part of a reconstruction that will cost some two million dollars. The cost is somewhat amazing, considering the house was a two room shack that Presley's father built with a $180 mortgage!

Question: I know that "Lookin' Back To See" was one of the early hits for The Browns,
but my mom says it was also on the radio by George Jones and some girl singer. Is that true and if so is that recording still available?
Answer: "Lookin' Back To See" was a track in the 1960's George Jones/Margie Singleton "Duets Country Style" album.
Yes, the recording is still available.

 

Oj, det var många frågor och svar som trillat in denna gång. Men rätt intressanta, eller hur?  På sidan www.honkytonkin.com hittar ni många fantastiska independentartister. Skapliga priser också! Du kan här finna artister som Tommy Alverson, Clay Blaker, Johnny Bush och många, många fler. Det är fantastiskt med Internet!

 

Häromveckan kunde vi se ett program med Lasse Stefanz på TV. Många har undrat vem steelspelaren är som fanns med från ett äldre inslag i programmet. Det var Roffe Färdigh som spelade på sin Sho-Bud. För övrigt hördes undertecknad på Månen Över Uppland.

 

Det är ganska vanligt att dansbanden kör med färdiginspelade bakgrunder även ute i parkerna. Alltså inte bara vid TV-framträdanden! Dessvärre får vi som är med på många dansbandsplattor inte ett öre i ersättning för att man använder inspelningarna på detta, faktiskt otillåtna sätt. SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresseorganisation) borde titta lite extra på det här för medlemmarnas skulle. Det är inte enligt lag tillåtet att använda inspelningar hur som helst utan de medverkande musikanternas tillstånd. Så om ni hör en steel guitar spelas bakom ett band och det inte finns någon steelpicker på scenen, meddela mig om band, plats och tid! Jag är faktiskt ganska trött på att bli utnyttjad på det här sättet! Ännu ett problem att ta tag i alltså!

 

För övrigt mår jag prima och jag hoppas att ni gör detsamma! Vi hörs antingen ikväll på Radio Lidingö 97,8 (20.00) eller också per nyhetsbrev på fredag!

 

Janne Lindgren

 

PS Tack Leif Ekman för att du sände mig videotapen med Stefanz!  DS

 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 69       22 augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

Hej vänner! I dessa virusdagar vill jag först önska er lycka till med edra datorer. D v s jag hoppas att ni ska slippa få in virus som förstör det mesta som finns i datorn. Jag har själv under några år använt AVG Grisofts gratisprogram och det verkar att fungera utmärkt. Flera av mina kamrater har drabbats av datorvirus den senaste tiden och därför tipsar jag här om ett av de skydd som finns. AVG Anti-Virus Free Edition 6. www.grisoft.com/us/us_dwnl_free.php  Obs! luckorna är understrykningar.

Man bör avinstallera andra äldre antivirusprogram innan man installerar detta. Det här fanns i onsdagens (20 aug) Expressen och vill ni ha fler gratisantivirusprogram så skaffa den tidningen.  Men som också en dataexpert påtalade i TV igår. Öppna inte program som du inte vet var de kommer ifrån. JL.

 

QUESTION:  I remember a song on the radio many years ago about "Starvation Days." Do
you know who the singer was and when the record was out?
ANSWER: "Starvation Days" was the flipside of the Freddie Hart 1960 # 18 hit, "The Key's In The Mailbox."

Jim Reeves was born on this day in 1923 in Galloway, Panola County, Texas. In his short life (he died in a plane crash near Nashville in 1964), Jim was a radio announcer and an entertainer (Louisiana Hayride), and had more than forty top-ten country hits and over two dozen in the pop Hot 100.

His second release, Mexican Joe, was #1 and was quickly followed by the #2 hit, Bimbo. He wrote and performed the hits Yonder Comes a Sucker, Am I Losing You, and I'm Getting Better. A slew of #2 hits, including Losing Your Love, Adios Amigo, I'm Gonna Change Everything and Welcome to My World were only slightly overshadowed by the number ones, Billy Bayou, He'll Have to Go, I Guess I'm Crazy and his biggest pop and country hit, Four Walls.

'Gentleman' Jim Reeves was elected posthumously to the Country Music Hall of
Fame in 1967.

^^^^^^^^^^^^^^^

This date August 20.

Justin Tubb was born this day in 1935. He died Jan 24, 1998

Country's top tunes were: 1947 "Smoke, Smoke, Smoke That
Cigarette"- Tex Williams
1955 "I Don't Care"-Webb Pierce
1963 "Ring of Fire" - Johnny Cash
1971 "I'm Just Me" - Charley Pride
1979 "Coca Cola Cowboy" - Mel Tillis

 

Tisdagen den 26 augusti får vi reda på den slutliga nomineringen till årets CMA Award!  Förresten såg ni reprisen av förra årets CMA Award show. Den sändes i TV för någon vecka sedan. Tänk om vi i år får se showen direkt då den sänds i november? Nja, det kanske var att önska för mycket! Det blir väl som vanligt en eftersändning någon gång på nyåret och då i nedklippt version från 3 timmar till en enda. Och då får vi inte se de mest intressanta och traditionella inslagen då man, som det heter, klipper för Europa!  Ja, ja men varför klaga då vi för en gångs skull får se countrymusik i TV och som inte framförs av utslätade dansband!  JL.

 

QUESTION: My dad used to sing an old country song about "Kissing Your Picture," and he
said it was on a Ray Price record. Do you know of such a recording by Price
and if so when?

ANSWER:  "Kissing Your Picture" was the flipside of the 1959 # 7 Ray Price hit, "That's What It's Like To Be Lonesome."

Den sistnämnda låten är bara för bra! Allt det här finns förstås med i Ray´s Bear Family Box som innehåller allt bra material som han släppt. En fantastisk box!  JL.

 

ROSIE FLORES till Sverige! Vem vet mer?  JL

 

This day (21 aug) in: country's top songs were:
1948 Bouquet of Roses -  Eddy Arnold  En otrolig låt som jag faktiskt ska spela in med Gunnar Almqvist snart! Gunnar var medlem av Country Minstrels någon gång på stenåldern!!  JL
1956 I Walk the Line - Johnny Cash     En klassiker som alltid finns med oss!  JL
1964 Dang Me -  RogerMiller
1972 Bless Your Heart - Freddie Hart & The Heartbeats
1980 Tennessee River -  Alabama

Hej Janne,
Tack for ditt mail och kul att artikeln kom fram. Klart man tanker pa sina gamla polare hemma i Svedala. Allt rullar pa som det ska och jag stortrivs fortfarande. Speciellt kul ar det ju eftersom man nu ar uppe i en alder dar man kanner trycket underifran. Men an sa lange ar erfarenheter, kunskap, etc. det viktigaste......

Vi salde kaken i Franklin och byggde en ny tegelkak i Antioch. Om du aker forbi Hickory Hollow Mall pa I-24 och tar sista avfarten innan Rutherford County som bor vi dar i ett omrade som heter October Woods. Toppenmysigt. Vore kul att ses igen snart, du aker ju till Texas en gang om aret ser jag av dina reserapporter i KK.

Ha det bra Janne & Lev Val!

 

Tack Dan Ekbäck!  Alltid kul att du skriver några rader så vi får direktrapport från countrymusikens Mekka. För er som inte vet vem Dan Ekbäck är så vill jag att ni sänder en tacksamhetens tanke till honom, då det faktiskt är han som fixat fram så bra artister till Furuvik under många år inklusive årets festival! 

 

Det ryktas om att en stor katastrof är nära!!! Kalle Oldby ska vara ansvarig för det nya countryprogrammet som ska startas i höst i P4! Jamen milda makter! Var får SR alla sin idiotiska idéer ifrån? Men ok då, vi har ju aldrig behövt lyssna på Oldby tidigare eftersom han sällan spelar någon vettig countrymusik, så vi kan väl bara fortsätta att låta bli?!  JL.

 

Intresserad av bluegrassinstrument  såsom banjos, mandoliner och gitarrer. Kontakta Sture Svarén på emailadress naab.svaren@swipnet.se

 

My uncle and my father are my main inspirations and they turned me on to Buddy Emmons, Curly Chalker, Walter Haynes, Jerry Byrd, Bud Issacs, Don Helms and so many others. Now that you know what a difference you can make, be that super special someone to your sons, daughters and nephews who will remember what you did long after you're gone.

 

Bobbe Seymoure

 

Jag har några enstaka CD ex till försäljning av följande:

Tom Brumley, In Time (220:-) -- 

Mike Headrick (guest John Hughey), 11 Vince Gill Hits On Steel Guitar (190:-) -- 

Johnny Duncan, Last Train To San Fernando (engelsk rockabillyartist) 4 CD REA (500:-) --  Waylon Jennings, The Journey, Six Strings Away (hans andra på Bear Family) Innehåller 6 CD med kanonmaterial  (Specialpris 850:-)

 

Jag skaffar dig ALLA Bear Family Records som finns och till superpris!
Gå in och titta på deras sidor och kontakta mig sedan. www.bear-family.de 
De har fantastiska boxar av Ray Price, Lefty Frizzell, Hank Thompson, Jim Reeves, Willie Nelson, Bob Wills och många, många fler.
Bättre än så här blir inte countrymusiken! 

 

Är du intresserad av steelplattor med Hal Rugg, Tommy White eller Lloyd Green så tar jag hem på beställning. Bra priser utlovas även här, men det här handlar om ganska små upplagor i tillverkning och artisterna tar bra betalt för sina CDs.

 

Hur blev det med att rapportera om de olika festivalerna ni har besökt?  Skriv några rader och berätta era upplevelser. Det behöver inte vara så långa brev, några rader kan räcka!

 

Grattis till Tommy Löfgren, artistchef för Lida Country Festival, som i år lyckades gå med vinst ( kanske var det därför hans telefon nyligen var direktkopplad till Bahamas)? I år var vädrets makter på vår sida och självklart är det avgörande om det blir förlust eller vinst. Det gäller alla festivaler förstås!  Min åsikt är att en countryfestival under några år måste etablera sig för att sedan blomma ut ordentligt. Det har ingen betydels om man kör med så kallade dragande namn eller inte så länge kvaliteten hålls på hyfsad nivå. Den mesta påverkan om det kommer mycket eller lite folk är fortfarande vädret!

 

Däremot är jag mycket oroad över att arrangörer till våra countryfestivaler fortfarande bokar in artister som icke hör till countrymusikfacket istället för att låta etablerade countryband få vara med. Det här utarmar den svenska countrymusiken på ett katastrofalt sätt eftersom banden inte får speltillfällen. Risken är att de dör de ut och det har vi sett många exempel på under senare år! Det innebär att vi i längden får lyssna till färre och färre countryband under den tiden det inte är festivaler pågående. Det är faktisk hela höst, vinter och vårsäsongen. Självklart påverkar det här HELA intresset på lång sikt! Tänk på det kära arrangörer, innan det är försent. Men ni kan ju som en del countryfestivaler redan har gjort, gå över till rockmusik! I den genren kanske det inte finns några gnällspikar som undertecknad är och då får ni jobba ifred. Kanske en lösning för er men skit för countrymusiken som helhet!

 

Ha nu i alla fall en trevlig helg utan virus av olika slag så hörs vi på tisdag igen!

 

Janne Lindgren

 

PS. Vill du bli struken från mitt register, sänd mig hela ditt namn och emailadress! DS

 

 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 70      26  augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

Någon frågade mig nyligen om Mickey Gilley´s klubb finns kvar i Houston. Svaret är att klubben förmodligen finns kvar men inte som Gilley´s.  Ska man höra och se Mickey Gilley måste man åka till Branson i Missouri där han har sin Mickey Gilley Theatre. Äta god mat kan man säkert göra på Gilley´s Texas Café, också det i Branson.

 

QUESTION: My grandpa used to sing an old country song about "I Don't Blame You." He
said it was an Ernest Tubb record from many years ago, but I can't locate any information on such a recording. Do you know anything about it?

ANSWER: "I Don't Blame You" was the flipside of the Ernest Tubb 1946 number one, "Rainbow At Midnight,"

Hall Of Fame Member Floyd Tillman has passed away at his home in Texas. Floyd was 88 years old. He placed 10 songs on the country charts between 1944 and 1960, including one number one, "They Took The Stars Out Of Heaven," in 1944. "Drivin' Nails In My Coffin" peaked at # two in 1946.
       His last charted single was in 1960, when "It Just Tears Me Up," made it to
number 29. Floyd Tillman was elected to The Country Music Hall Of Fame in 1984.

ON THIS DATE (Aug. 22) COUNTRY MUSIC'S TOP TUNES WERE:
1949 I'm Throwing Rice (At the Girl I Love) – Eddy Arnold
1957 (Let Me Be Your) Teddy Bear - Elvis Presley
1965 Yes, Mr. Peters - Roy Drusky & Priscilla Mitchell
1973 Louisiana Woman, Mississippi Man - Conway Twitty & Loretta Lynn
1981 I Don't Need You - Kenny Rogers

QUESTION: My dad says that Chet Atkins had a hit record with Ray Charles and George
Jones. Is that true and if so what was the title?
ANSWER: "We Didn't See A Thing" was a 1983 hit for Ray Charles and George Jones -featuring Chet Atkins. The song peaked at # 6 and was on the charts for 18 weeks.

 

This Date (Aug. 23) In: 1917: Tex Williams born Sollie Paul Williams in Ramsey, Illinois
1947: Rex Allen Jr. born Rex Elvie Allen Jr. in Chicago, Illinois
1947: Eddy Arnold's #1 single "I'll Hold You In My Heart (Till I Can Hold You In My

          Arms)" charted
1952: "It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels" by Kitty Wells became the first No. 1

          country hit by a woman
1949: Louvin Brothers recorded "Seven Year Blues" on Decca Records
1953: Johnny Bond recorded "Let Me Go, Devil!"

QUESTION: There was a song on the radio back in the early 60's about "Another." Do you
know the name of the artist and exactly when it was popular?
ANSWER: "Another" was Roy Drusky's first chart single. It peaked at # 2 in 1960 and was on the charts for 24 weeks.

Question: I heard that Merle Haggard had filed another law suit. Does that have to do with the tape stolen from his bus?
I thought that was settled?
Answer: Haggard reportedly dropped the lawsuit concerning the missing cassette tape, when the tape was returned. The new lawsuit involves the Redding Medical Center and its parent company Tenet Healthcare Corp., who are accused of performing unnecessary heart procedures on patients. According to Haggard a doctor convinced him to have emergency surgery in 1997 to have a pair of stents placed in his heart.

 

Question : My uncle used to sing a song about "Love Is A Wonderful Thing" and he
insisted it was a Johnny Paycheck record. Nobody else knows anything about such a recording. Do you know?
Answer: "Love Is A Strange And Wonderful Thing" was the flipside of the 1973 Paycheck number 8 hit., "Song And Dance Man."

Question: I heard on the radio that Jessi Coulter had re-recorded her hit "I'm Not Lisa." Do you have any information?

Answer: Jessi re-recorded "I'm Not Lisa" for the new "I've Always Been Crazy: A Tribute To Waylon Jennings" album, which was released August 19th.

Question: Years ago there was a song on the radio about "My Eyes Were Bigger Than my
Heart."
Do you know who the singer was?
Answer: "Guess My Eyes Were Bigger Than My Heart" was Conway Twitty's first country
chart single. It peaked at # 18 in 1966.

Question:  Do you know the name of Dolly Parton's first hit song?
Answer:  Dolly's first chart record was "Dumb Blonde," which peaked at # 24 in 1967. It was on the charts for 14 weeks.

Question: I heard that Johnny Cash has a new album "Unearthed." Is it on the market yet?
Answer: "Unearthed" is a series of over 100 outtakes from his recording work with producer Rick Rubin. It's a boxed set of five CD's, including some previously unreleased material.

Question: I remember a song on the radio years ago about "A Little More Like Heaven."
Do you know the name of the singer?
Answer: "It's A Little More Like Heaven" was a # 3 hit for Hank Locklin in 1958. It was his 7th chart single and was on the charts for 23 weeks.

 

CMA Award Nominees
Don't forget to tune in tomorrow morning to "The Early Show" on CBS Television Network for the announcement of the CMA Awards Nominees. Watch as Martina McBride and Rascal Flatts reveal the nominations on Tuesday, Aug. 26 at 8:30 AM/EDT (7:30 AM/CDT).


"The 37th Annual CMA Awards" will be broadcast live on the CBS Television Network (8:00-11:00 PM/EST) Wednesday, Nov. 5 from the Grand Ole Opry House in Nashville.

 

Vi kan tyvärr inte höra eller se de här showerna,  men jag lovar att hålla er underrättade om vad som händer. Troligtvis får ni svaret om vilka som blivit nominerade redan på fredag. Själva huvudshowen lär vi få se i svensk television sådär en 3-4 månader senare och kraftigt nedklippt. Men det är klart Springsteen eller Stones är ju inte med! Då hade det blivit fart på mediafolket1   JL.

 

QUESTION: There was a song titled "Am I That Easy To Forget" on the radio many years
ago. There was a male and a female version. Do you know the names of the singers?

 

ANSWER:  "Am I That Easy To Forget" was a # 9 hit for Carl Belew in 1959, a # 11 hit
for Skeeter Davis in 1960 and a # 12 hit for Jim Reeves in 1973.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Visit our website at www.countrymusicclassics.com

 

Här nedan kommer lite nyheter inskickade från Dan Ekbäck som bor i Nashville. JL.

 

The U.S. Postal Service will issue a new postage stamp commemorating the life and accomplishments of Roy Acuff on Sept. 13 at the Roy Acuff Tribute Show. The show will be broadcast live on CMT at 7 p.m. The 37-cent self-adhesive Roy Acuff stamp will be available at the Grand Ole Opry and at Nashville Post Offices on Sept. 13, and nationwide beginning Sept. 14...

The Country Music Hall of Fame and Museum will debut an exhibit of 20 black and white photographs by noted country music photographer Henry Horenstein on Sept. 15. The exhibit will run through Oct. 30 and features selections from Horenstein's new book, Honky Tonk: Portraits of Country Music 1972-1981. The exhibit includes photographs of Hall of Famers Bill Monroe, Kitty Wells, Mother Maybelle Carter, Tex Ritter, Waylon Jennings, Hank Snow, Little Jimmy Dickens, Grandpa Jones, and Minnie Pearl.

 

The Harlan Howard Birthday Bash is being revived. The event, which benefits the ongoing efforts of the Nashville Songwriters Foundation to create a Nashville Songwriters Hall of Fame, takes place in the parking lot of Off Broadway Shoes on Sept. 16 at 5:30 p.m. Tickets are available through Ticketmaster. For more info, visit www.harlanhoward.com ...

Tim McGraw tops the CountryBreakout chart for a second week with “Real Good Man.” His reign on the peak position may be nearing an end, with both Buddy Jewell (“Help Pour Out The Rain”) and Keith Urban (“Who Wouldn’t Want To Be Me”) closing in fast. Check back next week to see if there’s a new chart champ.

Patty Loveless (“Lovin’ All Night”), Gary Allan (“Tough Little Boys”) and Pat Green (“Wave On Wave”), break into the Top 10 and show no sings of slowing down.

Toby Keith makes a big jump from No. 59 to No. 31 with “I Love This Bar.” The song nabs the Greatest Spin Gain award, adding an impressive 768 spins.
It’s also a Spin Power award winner. The other Spin Power awards go to Reba McEntire, who’s bounding up the chart with “I’m Gonna Take That Mountain,” and Ken Mellons, who debuts with “Paint Me A Birmingham.”

There’s no stopping George Strait , at least on the charts. His “Cowboys Like Us” bounds to No. 22 in only four weeks and adds 389 spins.

 

Alan Jackson’s 18-track Greatest Hits Vol. II and Some Other Stuff earned bragging rights as 2003’s highest selling debut country CD, scanning 328,183 units. It is also the highest single-week sales in the same category this year. The new package also topped the Billboard200 chart. Included is a bonus disc with eight additional cuts selected by Jackson. A companion Greatest Hits Volume II video collection (VHS) was released on Aug. 12 with a DVD version planned for release on Sept. 9. Jackson’s previous studio album Drive is certified quadruple-platinum. The big story last week was


Det var allt jag hade att förmedla idag! Hoppas veckan blir god och så hörs vi på fredag.

 

Janne Lindgren

 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 71       27 augusti  2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

HOT NEWS! EXTRA NYHETSBLAD

 

We hope you enjoyed the CMA Awards Nominees announcement live on "The Early Show" on CBS Television Network this morning. In case you missed it, below is a recap of all of the 2003 CMA Awards Nominees. Visit www.CMAawards.com for more information on the Awards and nominees.  The final nominees for the 2003 CMA Awards are:


ENTERTAINER OF THE YEAR  Brooks & Dunn, Kenny Chesney, Alan Jackson, Toby Keith,  Tim McGraw

FEMALE VOCALIST OF THE YEAR  Terri Clark, Alison Krauss, Patty Loveless, Martina McBride, Dolly Parton

MALE VOCALIST OF THE YEAR Kenny Chesney, Alan Jackson, Toby Keith, Tim McGraw, Brad Paisley, George Strait

HORIZON AWARD  Gary Allan, Buddy Jewell, Joe Nichols, Blake Shelton, Darryl Worley

VOCAL GROUP OF THE YEAR  Alabama, Diamond Rio, Dixie Chicks, Lonestar, Rascal Flatts

VOCAL DUO OF THE YEAR  Bellamy Brothers, Brooks & Dunn, Montgomery Gentry,
Sons of the Desert, The Warren Brothers

SINGLE OF THE YEAR  (Award goes to artist and producer)
"Beer For My Horses" - Toby Keith duet with Willie Nelson, Produced by James Stroud/Toby Keith, DreamWorks Records Nashville

"Celebrity" - Brad Paisley, Produced by Frank Rogers, Arista Nashville

"Have You Forgotten?" - Darryl Worley, Produced by Frank Rogers/James Stroud, DreamWorks Records Nashville

"Hurt" - Johnny Cash, Produced by Rick Rubin, Lost Highway Records

"Three Wooden Crosses" - Randy Travis, Produced by Kyle Lehning, Word/Curb/Warner Bros.
Records

MUSICIAN OF THE YEAR  Jerry Douglas – dobro,  Paul Franklin - steel guitar, Aubrie Haynie - fiddle/mandolin, Brent Mason – guitar, Randy Scruggs - guitar

ALBUM OF THE YEAR (Award goes to artist and producer)
AMERICAN IV: THE MAN COMES AROUND - Johnny Cash, Produced by Rick Rubin, Lost Highway Records

HOME - Dixie Chicks, Produced by Dixie Chicks/Lloyd Maines, Open Wide/Monument/Columbia Records

MAN WITH A MEMORY - Joe Nichols, Produced by Brent Rowan, Universal South

TIM MCGRAW AND THE DANCEHALL DOCTORS - Tim McGraw/Dancehall Doctors, Produced by Byron Gallimore/Tim McGraw/Darran Smith, Curb Records

UNLEASHED - Toby Keith, Produced by James Stroud/Toby Keith, DreamWorks Records Nashville

MUSIC VIDEO OF THE YEAR (Award goes to artist and director)
"Beer For My Horses" - Toby Keith duet with Willie Nelson, Directed by Michael Salomon

"Celebrity"- Brad Paisley, Directed by Peter Zavadil

"Concrete Angel" - Martina McBride, Directed by Robert Deaton/George J. Flanigen IV

"Hurt" - Johnny Cash, Directed by Mark Romanek

"Red Dirt Road" - Brooks & Dunn, Directed by Steven Goldmann

VOCAL EVENT OF THE YEAR
Toby Keith duet with Willie Nelson - "Beer For My Horses," DreamWorks Records Nashville

Alan Jackson and Jimmy Buffett - "It's Five O'Clock Somewhere," Arista Nashville

Kid Rock featuring Sheryl Crow - "Picture," Lava/Atlantic Records

Nitty Gritty Dirt Band featuring Johnny Cash - "Tears in the Holston River," Capitol Nashville

Tracy Byrd (with Andy Griggs, Montgomery Gentry and Blake Shelton) -
"The Truth About Men," RCA Records

SONG OF THE YEAR (Award goes to songwriter and primary publisher)
"Beer For My Horses" Toby Keith/Scotty Emerick, Tokeco Tunes/Big Yellow Dog Music

"Celebrity" Brad Paisley, EMI April Music/Sea Gayle Music

"Have You Forgotten?" Darryl Worley/Wynn Varble, EMI April Music/Pittsburg Landing Songs/Warner-Tamerlane Pub.

"Red Dirt Road" Kix Brooks/Ronnie Dunn, Sony/ATV

"Three Wooden Crosses" Doug Johnson/Kim Williams, Mike Curb Music/Sweet Radical Music/Sony/ATV Tune

"The 37th Annual CMA Awards" will be broadcast live on the CBS Television Network (8:00-11:00 PM/EST) Wednesday, Nov. 5 from the Grand Ole Opry House in Nashville.
www.CMAawards.com


 

ON THIS DATE (Aug. 28) IN: COUNTRY MUSIC'S TOP TUNES WERE:
1945 You Two-Time Me One Time Too Often - Tex Ritter
1953 Hey Joe! - Carl Smith
1961 Tender Years - George Jones
1969 A Boy Named Sue - Johnny Cash
1977 Way Down - Elvis Presley
1985 Real Love - Kenny Rogers & Dolly Parton
1937: Don Bowman born in Lorenzo, Texas
1968: Jeannie C. Riley's "Harper Valley P.T.A." certified gold
1949: Ernest Tubb recorded "White Christmas", charting at No. 7
1959: Marvin Rainwater recorded "The Valley Of The Moon" on MGM
1968: Merle Haggard recorded "I Take A Lot Of Pride In What I Am"
1969: Charley Pride recorded "Is Anybody Goin' to San Antone"

Här nedan lite radiohistoria. JL

Lee DeForest, the inventer of the electron tube, specifically the triode, a three element vacuum tube, which later became the audion tube -- and the most significant invention that made radio possible...was born on this date (Aug. 28) in 1873.

DeForest was considered a fraud in the early 1900's and was even arrested for selling stock to underwrite the development of his invention, which no one believed would work. He was forced into selling the rights to his patent to American Telephone and Telegraph for $500,000; considered by most to be foolish of AT&T. The rest is radio history!!!!

 

Vill ni läsa en låååång artikel om dobrofantomen Uncle Josh Graves så hittar ni den i The Tennesseean under nedanstående adress. Jag fick den från Ann J Morton.  JL

 

Click here: Uncle Josh Graves recalls the days when bluegrass was king and all he wanted to do was play - Sunday, 08/24/03 Uncle Josh was playing dobro on my newest album " The swing of things" What a great guy he is. Ann J. :-)

 

Succé för Wildwood på releasepartyt
I fredags var det releaseparty på Jop´s i Sundsvall med anledning av Wildwoods nya CD-platta, "Brand New Start". Det var trångt, varmt och en härlig stämning. En stor del av Medelpads kändisar fanns på plats, bl.a. simlandslagets förbundskapten Hasse Bergqvist, världssimmerskan Anna-Carin Kammerling, TV:s Linda "Mitt-i-naturen" Olofsson och Erik "Lekande-Lätt" Nyberg, tränarduon för GIF Sundsvalls allsvenska fotbollslag – Patrick Walker och Per-Joar Hansen och många, många fler. Wildwood, som består av Pelle Ljungström, Sven-Erik Svärd, Ingemar Gustafsson, Stefan Edström, Erik Gunnarsson och Klas Ullerstam, svarade för ett bejublat framträdande på dryga timmen. Gästband var Small Town Pimps och Hazard. Den nya CD-plattan, som alltså heter "Brand New Start", innehåller tio låtar och är en härlig blandning mellan countryballader och countryrock.
Göran Geson

Nu vet vi vilka som blev nominerade till årets CMA Award. Kanske inga större överraskningar, många nya artister (ibland inte så country) och en hel del av gamlingarna. Alan Jackson, George Strait och Brad Paisley behövs verkligen i den här samlingen så att countrymusiken i Nashville inte helt tappar identiteten. Risken finns dessvärre!  Det här var ett extra nyhetsmail då jag ville att ni direkt skulle få reda på nomineringarna. Grattis också till Wildwood som gjort succé med releasepartyt.

Janne Lindgren


CountryMusicSweden

A nonprofit organisation to promote country music

Email: steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 72 29 augusti 2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

Hans Häggström som ni säkert träffat på festivaler säljande utmärkta countryLPs och CDs har just fyllt 50 år. I onsdags (27 aug) bjöds det på öppet hus i hans hem i Täby, norr om Stockholm. Massor av kamrater från den "gamla" stammen hade mött upp för att fira Hasse och härliga tårtor och kakor slukades i ett nafs. Hasse säljer skivor över hela landet per postorder så vill ni kontakta honom så gör det på: hans.haggstrom@mailbox.swipnet.se

För övrigt hoppas jag att även resterande artiklar är intressanta. Janne Lindgren

 Country Singer Wilma Burgess Has Passed Away

Posted by Julie Jordan on August 26, 2003 at 19:49:52:

A message was posted on the Fan Forum at http://www.jim-reeves/com that Country Singer Wilma Burgess, famous for the hits "Baby" and "Misty Blue," passed away at Centennial Medical Center in Nashville this morning after suffering a massive Heart Attack. She was 64.

According to the webmisstress, Julie Jordan, Wilma had been hospitalized for tests for the past week, and seemed to be on the road to recovery.

Wilma came to Nashville in 1965, and was signed to Decca by Owen Bradley. She purchased Patsy Cline's "Dream Home" in Goodlettsville from Patsy's widower, Charlie Dick. She later sold it due to financial considerations. She was close friends with Mary Reeves, and worked for a time at the Jim Reeves Museum.

Some of Wilma's personal affects and memorabilia were stored in a warehouse owned by Mary Reeves. Even though there were assurances she would be able to retrieve them, they were lost in events connected to the legal fight concerning the Jim Reeves estate. It is said that Wilma was able to retain a car that was once owned by Patsy Cline.

Dan Ekbäck rapporterar direkt från Nashville och så här skrev tidningen Music Row om nomineringen till CMA Awards.

 

37th Annual CMA Nominations

In a groundbreaking attempt to ratchet excitement, this year’s CMA Awards nominations press conference was televised on CBS' The Early Show live from the Grand Ole Opry House. Joining news anchor Hannah Storm was Martina McBride and Rascal Flatts who performed "I’m Moving On." An audio announcement of the annual Broadcast Award nominees was made by Steve Azar, Jennifer Hanson, Buddy Jewell, Jimmy Wayne and Darryl Worley , who sang his patriotic anthem "Have You Forgotten" for the early morning Opry crowd. Hosted by Vince Gill for the 12th consecutive year, The 37th Annual CMA Awards will be broadcast live on CBS (8:00–11:00 PM/EST) Wednesday, Nov. 5 from the Grand Ole Opry House in Nashville.

This year’s nominations reflected the increasingly difficult climate faced by the country music industry with respect to breaking new acts as a tide of veteran performers were recognized for their accomplishments. Johnny Cash’s Nine Inch Nails remake "Hurt" was nominated for Single and Video and his album American IV: The Man Comes Around was honored. Randy Travis’s comeback hit "Three Wooden Crosses" got two nominations in the Song and Single categories. Also recognized were Dolly Parton, Patty Loveless, Willie Nelson and the Bellamy Brothers.

Conversely, the Horizon category shined with a strong roster of all-male contenders including the long-overdue Gary Allan, chart toppers Joe Nichols, Blake Shelton, Darryl Worley and Nashville StarBuddy Jewell. Superstar’s Faith Hill and Shania Twain were noticeably missing from this year’s Female Vocalist category as were category stalwarts Lee Ann Womack and Trisha Yearwood .

Nitty Gritty Dirt Band’s pairing with Johnny Cash , "Tears In The Holston River" snagged Capitol Nashville’s lone nomination and the Kid Rock/Sheryl Crow duet "Picture" filled the pop/crossover slot; both in the Vocal Event category.

In the mainstream sweepstakes, Toby Keith garnered seven nominations, Brooks & Dunn, Johnny Cash and Brad Paisley tied with four and Alan Jackson, Darryl Worley, Willie Nelson and Tim McGraw landed three apiece.

Trace Adkins Joins The Opry
"Sometimes things happen to us that are just so good, that you can't explain, so you just have to accept it and be thankful," said Trace Adkins who was inducted into the Grand Ole Opry on Aug. 23 by Ronnie Milsap along with host Lorrie Morgan. During the induction, Adkins was presented the Opry Member Award, a 14-inch bronze and oak wood replica of the Opry's vintage microphone stand designed by renowned sculptor Bill Rains. A portion of the trophy's wooden base recreates the famed circle of wood taken from the stage of the Ryman Auditorium, home of the Opry from 1943-74, and placed in the stage at the Grand Ole Opry House. The wood used in the tropy was derived from Ryman pews which became available following the Ryman's restoration in 1994.

Hej Janne,

Såg att Alan Jackson´s "Greatest Hits vol. 2" ligger 1:a på USA-listan.
Så blåögd som man är kontaktade jag Samuel på BMG i Stockholm för ett promo-ex.
Han meddelade att BMG inte gör promotion för den plattan! SKANDAL!!!!

Man upphör aldrig att förvånas.

Hälsningar

Thomas

Kumla

Nä, man upphör aldrig att förvånas över hur countrymusiken behandlas i Sverige. Förra året sålde t ex Alan Jackson flest skivor av alla artister i USA, ALLA KATEGORIER, endast slagen av Eminen! Men tror ni att media i Sverige uppmärksammade detta och nämnde Alan Jackson? Nej, just det! Fem andra artister nämndes men Alans namn uteblev. Är inte livet konstigt ibland? Och konstigt är det att Dixie Chicks tydligen är så populära i Sverige att konserten den 4 september i Globenannexet i Stockholm är slutsålt! Som sagt, man slutar aldrig att förvånas! JL.

 

QUESTION: I remember a song on the radio back in the 60's about "Vietnam Blues." Do
you know the name of the singer?
ANSWER: "Vietnam Blues" was Dave Dudley's 10th chart single. It peaked at # 12 in 1966 and was on the charts for 12 weeks.

"That's All Right (Mama)" b/w "Blue Moon of Kentucky" became Elvis Presley's first hit single on local charts in Memphis, Tennessee on this (August 28) day in 1954. Memphis DJ Dewey Phillips had debuted the single on his Red Hot and Blue show on WHBQ Radio.

THIS DATE (August 28) IN: COUNTRY MUSIC'S TOP TUNES WERE:
1947 Smoke! Smoke! Smoke! (That Cigarette) - Tex Williams
1955 I Don't Care - Webb Pierce

1963 Ring of Fire - Johnny Cash
1971 Good Lovin' (Makes It Right) – Tammy Wynette
1979 The Devil Went Down to Georgia – Charlie Daniels Band

1925 Billy Grammer born Billy Wayne Grammer in Benton, Illinois
1937: Texas Bill Strength born
1948: "Just A Little Lovin' (Will Go A Long, Long Way)" charted #1 for Eddy Arnold
1965: Johnny Wright's first #1 charted, "Hello Vietnam"
1982: George Strait's first No. 1 single, "Fool Hearted Memory"
1960 Roy Acuff's first Las Vegas appearance at the Showboat Club
1954 Stringbean left The Grand Ole Opry to become regular on Ramblin' Tommy Scott Show
1947 Gene Autry recorded "Here Comes Santa Claus"
1959 Wilma Lee & Stoney Cooper recorded "There's A Big Wheel"
1968 Tammy Wynette recorded "Stand By Your Man"
 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Roffe Jonsson i gruppen Hazard hälsar med följande mail:

Tackar och bockar för att vi finns med på din playlist. Jag framför detta till gänget på söndag!
Nästa planerade countryjam i Sundsvall blir tisdag 16/9 railwaysaloon, skiftande innehåll utlovas http://www.speedzone.info.se Ha det gott!!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Och precis som om det skulle räcka med att lyssan på countrymusik i Sundsvall. Nej, nej kolla Peter Anderssons meddelande här nedan:

Hej!

På fredag (den 5:e september) kommer Clayfeet Stompers anordna en fantastisk
Western Swing kväll på Café´ Barbro i Malmö: "THE CLAYFEET PARTY!"

Under kvällen kommer följande gästartister uppträda tillsammans med Clayfeet
Stompers: Gunhild Carling, Ewing Family Stone, Richard Lindgren, Marina
Uppgren, Ola Åkerman, Joakim Permbo m.fl.

Efter konserten blir det "CLAYFEET DISCO" med låtar du aldrig trodde du
skulle få höra på ett dansgolv! DJ`S: Stene Stenkaka, Hot Bongo, Ken Hell,
etc.

Alltså: CLAYFEET PARTY Fredagen den 5/9 2003, Café Barbro, S. Skolgatan.
Open at 20.00. Showtime 21.00 Disco 00.00, Entrance 50 kr

"Clayfeet Stompers" är ett Malmö-baserat band, innehållande musiker från
bl.a. Wilmer X, Dipper, Östblocket m.fl. Musiken är mycket dansvänlig och
tidstypisk western swing, med inslag av honky-tonk-country från tidigt
50-tal.

Medlemmarna är: Kenneth Hellström: sång, gitarr - Mats Bengtsson: piano, dragspel, sång -
Filip Runesson: fiol - Peter Andersson: steelgitarr - Patrik Malmros: trummor - Micke Nilsson: bas, sång

Med vänliga hälsningar Peter Andersson


Sångerskan Liana Wallinder fortsätter att klättra på "EMS Europa Media Services European Top 30 Independent Chart", och har efter 3 veckor gått upp och tagit 6.platsen med melodin

"A Picture Of Me (Without You)". http://www.hotdisc.net/chart.html "A Picture Of Me (Without You)", som spelades in i Norge i sommar, kom i augusti med på en promoterings

samlings-CD ( www.hotdisc.net ) i Storbritannien som sänds ut till närmare 700 radiostationer i Europa, Australien och några i USA.

Med vänliga hälsningar

Thor Gilhus

Hej Janne
Hoppas allt är bra. Toppen om du slänger in en blänkare om att jag spelar min countryrock på onsdag 3/9 kl 21 på Mosebacke. Kompar gör bl a steel/lap steel-mästarna Ludde Widegren och Mats Gaffa Karlsson.
Jag har även nominerats för Narrenpriset i kategorin Årets Artist av Evenska Eventföreningen. Det vore väl kul om det för första gången gavs till någon inom countrysvängen?
Tack!
MONICA SILVERSTRAND

Hej Monica, här kommer blänkaren! Förhoppningsvis lägger du också in lite traditionell country i din show?! Men det kanske är att ta i? JL

FLOYD TILLMAN DIES AT 88 ( här får ni lite mer uppgifter om denne fina artist)

Legendary country pioneer Floyd Tillman passed away on Friday August 29 at
his home near Houston at 88, reports "Maverick". He wrote Bing Crosby's 1939
smash hit "It Makes No Difference Now", recorded his first No. 1 single in
1944 with "They Took the Stars Out of Heaven" and was one of country music's
first great electric guitarists.

But the Country Music Hall of Famer will probably best be remembered for a
1949 song that helped usher in the social realism era of country
songwriting. "Slipping Around" may not have been the first 'cheating song,'
but it was the first one to top the charts.

Tillman was a 1930s honky-tonk pioneer, and his unique sound fused Ernest
Tubb's homespun plaintiveness with uptown sprinkles of jazz and swing. His
unique, behind-the-beat vocal phrasing, not to mention his jazzy guitar
stylings, made an impression on a young Willie Nelson, who employs both
techniques himself. The title of the album Floudan finished recording just a
couple of months ago says it all. He was, simply, The Influence, and such
admirers as Dolly Parton, Merle Haggard, George Jones and Willie Nelson sang
duets with him on the album, which is slated for release in November. Among
his many hits were Driving Nails In My Coffin (1946), I Love You So Much It
Hurts (1946), I Gotta Have My Baby Back (1949) and his last hit, 1960's It
Just Tears Me Up. Among the artists who have recorded his songs are Gene
Autry, Tex Ritter, the Supremes and Ray Charles.

A longtime resident of Marble Falls, Texas, he moved to the Houston suburb
of Bacliff recently, after his leukaemia was diagnosed, to be near his
doctors.

Emmylou Harris Says 'Grace'

Posted by By Jonathan Cohen / YAHOO NEWS on August 28, 2003 at 19:44:27:

 

NEW YORK (Billboard) - Veteran vocalist Emmylou Harris (news) will release a new studio album, "Stumble From Grace," Sept. 23 via Nonesuch. The set is the follow-up to her acclaimed 2000 set "Red Dirt Girl," which debuted at No. 5 on Billboard's Top Country Albums chart and No. 54 on the Billboard 200.

Det var länge sedan vi hörde något från Emmylou! Förhoppningsvis har hon lämnat pop och rockfacket och återgått till country. Tänk vilken fin period hon hade med sin bluegrassuppsättning för sådär 6 – 7 år sedan! JL

STRAIT PUTS HIS BRAND ON NEW WRANGLER LINE OF SHIRTS
This fall, Wrangler jeans will be marketing the "George Stait Cowboy Cut Collection." It's a new line that Wrangler says, (Will) incorporate his clean, classic cowboy style into a new line of Wrangler Western Wear shirts.

Kanske något för Tommy Löfgren med familj att satsa på då de beger sig på en rundresa i USA i mitten av september. George Strait nya cowboykläder alltså! Familjen Löfgren (eller var det Lövgran?) åker för första gången till cowboylandet i väster. De flyger först till Nasvhille och sedan åker de hyrbil till Memphis, Dallas/Fort Worth, Austin, San Antonio, Houston, New Orleans och till sist Orlando. En skaplig trip, eller hur!


Mack Magaha, the 'Dancing Fiddle Man' who performed for years with Porter Wagoner and with influential bluegrass band Reno & Smiley, died August 15, 2003 in Veterans Hospital at age 74. He had been hospitalised with pneumonia.


Oj så många sidor det blev! Men det är ju kul att det händer saker och ting! Eller hur? Har ni fler tips om kommande klubbar, countryställen med mera så skriv. Mina nyhetsbrev kommer oftast 2 gånger i veckan, tisdagar och fredagar. Färskare countrynyheter än så här kan ni knappast få.

Vill du bli struken ur mitt register och slippa mina tjatiga countrynyheter så skriv en rad. Men du….. glöm inte att notera hela ditt namn och emailadress.

Undertecknad spelar med Lasse Stefanz imorgon lördag på Bingolotto. Men tro nu inte att ni får se mig i bild.
Nej, nej musiken är inspelad långt i förväg! Men lyssna och njut!

Ha nu en trevlig helg så här i början av hösten och glöm inte att skriva en rad så jag vet att ni finns där ute. Ok?

Hälsningar Janne Lindgren

 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 73        2 september 2003

(Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på http://home.bip.net/peruno )

 

John Anderson recovering from heart attack

Posted by TWANGTOWNUSA.COM NEWS on September 01, 2003 at 10:29:47:

Country singer John Anderson is recovering from surgery after suffering a heart attack at a Charleston, W.Va., hotel over the weekend.

Anderson, 48, was scheduled to perform at the Charleston Sternwheel Regatta on Saturday night but was taken to Charleston Area Medical Center that afternoon after suffering a heart attack, said the festival's entertainment director, Brad Bradley.

He said Anderson went through surgery either Saturday evening or yesterday morning.

''The production group told me he tried to leave the hospital twice because he'd never missed a show before,'' said the festival's director, M. Sharon King.

She said a stent was placed in the country star's heart during surgery and he remained in the hospital yesterday evening.

CAMC officials had no information on Anderson's condition.

 

John Anderson är endast 48 år och har fått en hjärtinfarkt. Inte bra för en så ung pojke! (Undertecknad drabbades själv av denna sjukdom i samma ålder).  JL.

 

Hej Janne!

Läste om BMG och Alan Jackson. Det är inte konstigt att aldrig country sätter sig i Sverige som man allmänt säger. Så länge skivbolag PR folk och media är motfallsar så kommer den inte att göra det. Det är fortfarande vi som är independent på olika sätt som håller skutan över vattennivån. Sen ska vi ju inte tala om hur vissa behandlar svenska country artister. Ingen nämnd och ingen glömd.

Tony Karlsson

 

Tack Tony,

Alan Jackson ligger nu på andra plats på Billboard Top 200 med sin Greatest Hits Volume II An Some Other Stuff. För andra veckan i följd med samma album som nummer ett på Top Country Albums och fortfarande etta på Top Country Singles. Den sistnämnda tillsammans med Jimmy Buffet och låten "It´s Five O´clock In The Morning Somewhere". Tyvärr får vi nog även i fortsättningen räkna med en sval hållning från media trots att Alan bevisligen är mycket populär, åtminstone i USA.

 

De enda som verkligen har fattat att countrymusik har en stor skara lyssnare är dansbanden. De har kopierat massor av bra countrylåtar under många, många år, men har tyvärr slätat ut musikformen en hel del. Många dansband har upp till 40 – 50 % country med i sina repertoarer men berättar naturligtvis aldrig att det är just det de spelar. Ibland har jag hört folk säga om t ex "Does Fort Worth Ever Cross Your Mind" med George Strait att  `jamen det där låter ju som dansband´…….!! Hej och hå, det är möjligvis inte så att det är tvärtom? Jag menar vad kom först, countrymusiken eller dansbanden?? Fundera på det ni!  JL.

 

Hej magistern!

Svenska Dagbladet hade tre (3!!!) sidor Emmylou i kulturbilagan i onsdags, den 27 augusti! Köp och läs, vettja! Artikeln är signerad Magnus Eriksson, och jag har för mej att jag har läst en del väl researchade och genomarbetade artiklar om country av honom i SvD förut också.

 

Vidare var Rosie Flores på DCMCs jamupptakt i Kvarnsveden, Borlänge, i går, och jösses vilken stake det är i den människan och hennes repertoar! Det är ju skandal att hon har så få spelningar i Sverige, för hon uppskattas verkligen av publiken.  Så alla som är Borlängetrakten sista torsdagen någon månad - titta in på Folkets Hus i Kvarnsveden, för då jammas det så prydnadsväxterna välter!

 

Vår egen talangvinnare Annica Östlund och vårt band Countryneers har en ny hemsida på http://www.livsbilder.com/countryneers/ som snart ska in på sin slutliga adress www.countryneers.com Surfa in och kolla; vi har t o m musikfiler inlagda, eftersom en veritabel dataexprätt sköter sidan. (Han fixade min trilskande dator på någon minut med vänster hand när han tittade in och tog bilder av oss för hemsidan. Det är såna gånger man känner sej som om man höll på att prova in en ny hjärnprotes när man själv sitter och fumlar vad datorn och allt bara går åt helskotta.)

Stå på!

Anders i Falun

 

Tack Anders Brundell, alltid lika kul att läsa dina mail. Nu delar jag med mig lite till läsarna också, så även de kan få i sig lite humor från dig!  Det är riktigt att Magnus Eriksson faktiskt är väldigt påläst och han har under åren skrivit många bra artiklar om country. En av få i svenska media faktiskt! Han har kanske som de flesta journalister en tendens att tycka bäst om det lite mer folkliga hållet, men trots det har han intresse även för modern country. I alla fall som jag har uppfattat honom!  JL.

 

Hejsan Janne!

Läget? Själv är det prima liv, köpte duettskivan "Run that by me one more time" med Willie Nelson & Ray Price i somras, rekommenderas varmt.

 

Ha de bäst så hörs vi. / MVH Rickard Johansson, Örkelljunga

 

Bra tips Rickard, tack!  Jag vill också passa på att tipsa om två superbra plattor. Den första är Bobby Flores "Just For The Record" och den andra är Dicky Overbey "Honky Tonk Memories".  Två Texaskillar som verkligen vet vad countrymusik är för något. Ni som kan lyssna på Radio Lidingö ikväll (tisdag) kan också höra några spår från plattorna.

 

Såg ni förresten Lasse Stefanz på Bingolotto i lördags? Jag lovade ju tidigare att jag skulle finnas med i ljudbilden bakom bandet. Jag fanns där, men blev totalt nedmixad och överspelad av husbandets blåssektion. Stackars Lasse Stefanz, det lät fördj-t enligt mitt tycke. Men vem bryr sig?  JL.

 

Hej Janne,

Det är jättetrevligt att ta del av dina Nyhetsbrev. Ingen annan i Sverige har bemödats sig om att ta hand om denna del........ så vitt jag vet ! Så därför passar jag på att Tacka dig för denna insats.

Jag känner mig nästan lite skyldig att erkänna att som ordförande i en Country klubb så borde vi ha dessa uppdaterade informatiionsuppgifter utlagda på vår hemsida !

Vi håller på och färdigställer en helt ny hemsida........ och undrar således om det är okey att vi lägger ut " Jannes Nyhetsbrev" som en länk i vår sida ? Det skulle höja nivån 10 knäpp för den Svenska publiken.

Det kommer att ta ytterligare några veckor innan vi lägger skutan i sjön, så med förhoppning om att du ser positivt på det hela........ hoppas jag få återkomma med den kompletta sidan ( när det är klart)

Kanske du har någon liten bild av dig själv ( in action) som vi kan lägga som länkförbindelse ?

Skulle väl se läckert ut ! - Med Jannes "hörna" eller något sådant......

Ta en funderare på saken. In the meantime så bjuder jag dig på en "höjdarlåt" som jag hemskt gärna vill att du presenterar i ditt program på radion.

En och annan kommer säkert att lyfta på ögonbrynen när dom får höra denna version........ av en höjdarlåt !

Trevlig Helg

Noppi

Mora Country & Western Club

 

Tack Noppi och tack för alla goda ord! Kul att du tycker om mina nyhetsmail och ändå roligare att du vill lägga ut dem på klubbsidorna. Jag känner mig stolt över det och ni är den första klubb som kommer med frågan. Tidigare är det bara Per-Uno från Västerås (se överst i nyhetsmailen) som förstått att det faktiskt kommer en hel del roliga, intressanta och tråkiga nyheter i mina mail. Mina kommentarer däremellan får man på köpet!! Jag har tidigare erbjudit några andra klubbar samma service, d v s att använda det jag skriver, men intresset har varit svalt så här långt! Men jag har för närvarande ganska många i mitt register och jag kämpar på så länge intresset hos läsarna finns. JL.

 

STORY BEHIND THE SONG
According to Kris Kristofferson, "Me And Bobby McGee" was one of the few song he wrote "on assignment," because as he says, "I just can't write a song on assignment."

Kris added, "I was a brand new writer for Combine Music in Nashville and one afternoon the owner, Fred Foster, called me and told me he had a song title for me-"Bobby McGee." He had actually said "Bobby McKee" but I thought he said "McGee." Then he added..."How's that grab you?" "I replied-how's what grab me?
And he said "The song title---write it!"

Kris said, "Since writing on assignment is hard for me, it took me months to do anything with the title. I kept hiding from Fred Foster because I couldn 't come up with anything." "Bobby McKee"-which I thought was "Bobby McGee," was actually a secretary in songwriter Boudleaux Bryants' office. And Fred Foster thought her name was a great title for a song-but it just didn't click with me. But I guess the name must have stuck in the back of my mind."

"One afternoon I was driving between Morgan City and New Orleans, Louisiana. It was raining and I started noticing the rhythm of the windshield wipers and thinking about Baton Rouge, Louisiana and an old love affair. And by the time I got back to Nashville, Tennessee, "Me And Bobby McGee" was written!"

 

"Me And Bobby McGee" became Roger Miller's 21st chart record. It entered the country charts May 5th 1969 and peaked at # 12. It was on the charts for 16 weeks.

The song was also on the flipside of the 1971 Jerry Lee Lewis number one hit, "Would You Take Another Chance On Me? It was also a number one pop music hit in 1971 for Janis Joplin.
Question One: I haven't heard anything about Emmylou Harris in a long time. Is she still
performing?
Answer: Yes she is still performing. Emmylou has just been added to the line of Farm Aid for September 7th in Columbus, Ohio, along with Willie Nelson, Kohn Mellencamp, Neil Young, Dave Matthews, and Brooks and Dunn.

Question Two: Back in the 50's there was a popular song about "It's A Great Life If You Don't Weaken." Do you know the correct title and the name of the artist?
Answer: "It's A Great Life If You Don't Weaken" was a # 5 hit for Faron Young in 1955. It was his 9th chart record and was on the charts for 13 weeks.

Question Three: I heard on the radio that Dwight Yoakam has a new album out...something
about "words." Do you have any information?
Answer: "In Other Words" is a 12-track collection of cover songs Dwight Yoakam has
recorded for various projects, and is set for September 23rd release.

Question Four: I know that "Detroit City" was a Bobby bare hit song, but my mom says it
was on the radio by Charley Pride. Did Charley ever record that song?
Answer: "Detroit City" was the flipside of the first Charley Pride hit record, "Just Between You And Me," which peaked at # 9 in 1966.

Question Five: I heard on the radio that Reba McEntire is on the cover of some magazine.
Do you have any information?
Answer: Reba will appear on the November issue of "In Style" magazine and also on
the cover of "American Profile."

Question Six: My dad used to sing a song about "Tired Of Living" and he said it was on a
Buck Owens record. Do you have any information?
Answer: "Tired Of Livin'" was the flipside of the 1959 number four Buck Owens hit,
"Under Your Spell Again."

Question Seven: I heard on the radio that Charlie Daniels had some kind of concert for
police officers. Do you have any information?
Answer: Charlie Daniels recently performed a sold out benefit concert for the families of two police officers killed in the line of duty in Wilkson County, Tennessee.

Question Eight: My dad says he remembers hearing a Johnny Paycheck song on the radio many years ago about "Help me Hank." Nobody seems to know anything about the song. Do you?
Answer: "Help Me Hank I'm Fallin'" was the flipside of Paycheck's second chart single,
"Heartbreak Tennessee," which peaked at # 40 in 1966.

Question Nine: The radio guys were talking about Patti Page and Jerry Lee Lewis doing
something together. Do you know anything about that?
Answer: Patti Page joined Jerry Lewis (NOT Jerry Lee Lewis) for the recent 38th
Annual MDA Telethon in Los Angeles, California.

Question Ten: Back in the 70's there was a song played on the radio by a young lady about
"Today Being The First Day Of The Rest of My Life." Do you know her name and was that song a hit?
Answer: "Today Will Be The First Day Of The Rest of My Life" was a # 38 hit for
LaWanda Lindsey. It was her 8th chart single and was on the charts for 10 weeks.

Question Eleven: My dad says it was on the radio that Dolly Parton is recording with Janis
Ian. Is that true?
Answer: Dolly Parton and Janis Ian have recorded a duet for Ian's new "Billie's
Bones" album, which is set for release early next year.

 

Question Twelve: There was a singer named Carl Belew back in the 50's and 60's. He had a
record called "Hello Out There." I don't know if it was a hit but it was a great record. Is that recording still available?
Answer: "Hello Out There" was Carl's third chart single and peaked at # 9 in 1962. It was on the charts for 12 weeks. Yes, the original recording is still available. For information email to:

Classics@countrymusicclassics.com with "Carl Belew" in subject line.

En del av de här artisterna ni läst om ovan kommer att spelas på Radio Lidingö ikväll. Du hittar stationen på 97,8 om du bor i och omkring Stockholm.  JL

 

Hej Janne,

Tack för det trevliga omnämnandet jag fick i ditt infoutskick. Jag satt faktiskt och lyssnade på skivan jag fick med dig och Carolina när mailet kom. Den var bra!

Hälsningar
Hasse

 

Hasse säljer otroligt bra countryCDs, många på independentbolag! Kontakta honom på

hans.haggstrom@mailbox.swipnet.se  JL

 

THIS DATE  (September 1,)IN: Country Music's top songs were:
1951 Always Late (With Your Kisses) – Lefty Frizzell
1959 The Three Bells - The Browns
1967 I'll Never Find Another You - Sonny James
1975 Rhinestone Cowboy - Glen Campbell
1983 You're Gonna Ruin My Bad Reputation – Ronnie McDowell

SCMC (Stockholms Country Music Club) hade styrelsemöte igår kväll och följande små detaljer vill jag delge er läsare.
Klubbtidningen Gazetten kommer ut till medlemmarna i början av oktober och i november. En klubbfest är planerad till den 29 november, lokal och underhållning meddelas senare. Boka upp dagen! Övriga nyheter hittar ni på klubbens hemsida http://biphome.spray.se/superpad/scmc  

 

Nu är han igång igen, jag menar Hasse Edler. Han arrangerar flera stora galor under hösten och ni kan se annonseringar i dagspressen. Här nedan informerar jag om höstens stora countrybegivenhet signerad av Hasse. Följande händer:

 

Country Gala på Tyrol (Gröna Lund) lördagen den 25 oktober kl. 20.00. Artister är: Mats Rådberg & Rankarna, Janne Lindgren & Country Minstrels (med Carolina Åkerlind), Lonnie & The Lonesome Riders, Terry Wayne och flera andra. Information får du på 08 – 647 51 04 Förköp Biljetter Konserthuset 08 – 506 677 88 el. www.ticnet.se

 

Mycket mer än så hade jag inte att bjuda på denna tisdag! Ha det bra!

 

Janne Lindgren


 


 

 

Tillbaks till nyhetsbrevets index-sida!