vingar.se
Per-Unos hemsida COUNTRY
 Nyhetsbrev från 2004 november
# 86 - 93

från
Janne Lindgren &
CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Gratisprenumerera genom att maila till Janne! Email:   steelguitar@swipnet.se

 

Ur innehållet:

#86  Carolina Åkerlind blir glad om hon läser allt positivt som kommer.
#87  Artist News från Nashville av Dan Ekbäck
#88 
38th CMA Award Winners
#89
“Story Behind The Song.”“MOCKIN BIRD HILL
#90   Brev från
Bobbe Seymour
#91 
  Hasse Edlers populära countrygala
#92  
Massor av info, bl a mycket om Luckenbach, Texas
 #93   
Country Festival den 13 & 14 mars –05 på Östersjöns största kryssningsfartyg CINDERELLA.  
 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 086     4 november 2004

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på www.vingar.se eller www.country.vingar.se

 

Carolina Åkerlind och jag var i Hed Kyrka som ligger mellan Kolsva och Skinnskatteberg i söndags där vi gjorde en timmes konsert. En konsert med lite lugnare typ av countrymusik där vi jobbade med inspelade bakgrunder. Max Olsson (Red Hot Max)  hjälpe till med ljudanläggning och hela konserten flöt på väldigt fint. Publiken, ett hundratal, uppskattade verkligen vårt framträdande och efter sista låten fick vi en lång härlig "standing ovation". Under mina 40 år som utövande musikant har det faktiskt inte hänt särskilt många gånger. Men nu hade publiken fått höra Carolina sjunga  "How Great Thou Art" och titellåten från nya CDn "Love Me" (men på svenska) och då förstår jag deras reaktion! Ingen går oberörd från en sån konsert! Tack Stig Johansson och Max för att vi fick komma till Hed Kyrka och spela för den fina publiken!

Janne Lindgren

Hej!

Tack för senaste nyhetsbrevet. Jag såg också programmet med O brother where art Thou-showen och apropå Ralph Stanley - kan det vara möjligt att han och Stanley brothers var här i Falun och spelade på Stadsteaterns scen nån gång under 80-talet? Jag är nästan säker på att det var de jag var och kollade på, men å andra sidan så kan det ha varit nåt annat amerikanskt bluesgrassgäng som började på S.  Det vore kul och veta om det verkligen var legenden himslelf  jag lyssnade till.

Mvh Roffe Pettersson, Falun

Jag bollar vidare till någon läsare som kanske minns! Förhoppningsvis får du svar i nästa Nyhetsbrev! Tack till er som tipsade om att programmet faktiskt gick i repris i söndags. Dessvärre missade jag den detaljen, men jag får skylla på att det var en mycket jobbig helg med speljobb både på lördagen och söndagen. JL.

 Hei alle Country / Bluegrass elskere !
Steff Nevers er en artist som er på vei oppover med sin country musikk. Steff har høstet masse god kritkk som et knall bra "Live" band hvor de opptredt. CD innspilling er under planleggelse. Dere kan oppleve Steff Nevers Band "Live" i Egge Fredag 5. November og i Lampeland Lørdag 13. November.   Bee there
For mer informasjon om Steff Nevers kan dere gå til
http://www.steffnevers.com
This message was sent via country.info, a mailing list created through http://www.steffnevers.com/

 

Hej Janne

När min 17 år gammal CD spelare la av, köpte jag en DVD. Maskinen läser flera olika format. CD, DVD, Photo CD mm. Skickade efter en katalog från Ginza. I deras katalog fanns det inte bara CD. Även Musik DVD. Jag hittade ett par som passade mig. Den första var en biografi och The Lost Outlaw Concert med Waylon Jennings. Ljudkvalitén är väldigt bra man behöver inte spela tillbaka för att höra att Waylon säger ”Mr Moon”, det är Ralph Mooney vid steelen. Showen är från –78.  Den andra var We Keep On Ridin’ med Asleep At The Wheel. En ny och en gammal show, men dunder bra. Bägge DVD under 100:-/st. Och de finns i Sverige. Det finns mer hos Ginza. Kommer väl att köpa lite CD då och då, men mera DVD.

Mvh   Bosse Engzell

 

Hej Janne

Tack för all dina nyhetsbrev. Förstår inte hur du hinner med, jag hinner knappt läsa alla. Fin insats du gör för country musiken.

Tack också för CDn med Carolina Åkerlind. Utgår ifrån att du har skickat den. Såg den I studion för någon vecka sedan. Mycket bra produktion. Den spelas flitigt på radion här. Tyvärr hörs vi bara I halva Skåne. Tyvärr finns det inte så mycket tillfälle att lyssna live på country musik här nere men vi gör vad vi kan via vår radio men…

Du kanske kan nämna I ditt nästa nyhetsbrev att vi har ett arrangemang tillsammans med Svalövs Hotell den lördagen 13 november. Det är Highway40 från Helsingborg som står för country musiken.

Highway 40  spelar på Svalövs Hotell

Lördag 13 november kl. 20.00

Alla hjärtligt välkomna!  Bästa Country hälsningar

Stig - DJ & Resp.Editor - CMR105,5 in Sweden

stig.tornqvist@telia.com

Javisst har din station fått plattan från mig! Kul att den blir spelad. Halva Skåne är väl inte så dåligt? Hälsa grabbarna i Highway 40!  JL. 

Här är en skrift som jag kopierat från www.truckstop.nu   JL.

Den här månaden blir det något så ovanligt som en debut-platta med en svensk
country-sångerska: Carolina Åkerlind. Carolina har steelgitarristen Janne Lindgren tagit under sina vingars beskydd och här hör vi resultatet, en helgjuten country-produktion som inte skäms för sig i jämförelse med amerikanska utgåvor.(tvärtom om så låter detta bättre än många s.k etablerade amerikanskor) CD´n innehåller låtar från kanoner som Johnny Cash, Hank Cochran, Johnny Bond, Clay Blaker m.fl. och Carolina kan verkligen ge dom full rättvisa.
Kompet sitter som gjutet och givetvis så bjuds det på härlig steelguitar i stora lass, Janne kan det här med äkta country.
T.o.m bonus-låten på svenska "Älska mig" funkar och är en given aspirant till Svensktoppen.
Vill du ha en svensk countryplatta i toppklass så är det bara att inhandla!
 E-post: thomas@radio943.se

 

Det blev fel datum på nedanstående show i Lund! Här är den rätta informationen! JL.

DARREL HIGHAM @ RETRO BLASTER

Support: Grapestompers

Mejeriet, Stora Södergatan 64, Lund

Den 13 November 2004

Dörrar: 22 - 02

Live: ca: 22.30

www.heptown.com

www.kulturmejeriet.se

Öppet: 22-02, Engelska rootsmusikern Darrel Higham, med 15 soloalbum i bakfickan, blandar country, rockabilly, 60 tals pop och blues till en ovanligt välartad mix.

Darrel Higham rankas som en av de mest talangfulla och originella artisterna på den brittiska rock'n'roll scenen på många år. Tack vare sin unika förmÂga att blanda country, rockabilly, 60-tals pop och blues har han på ett enastående sätt lyckats nå ut till en ovanligt blandad publik. Darrel har hunnit med att spela in hela femton soloplattor och även medverkat i olika former på över femtio plattor för andra artister, bl.a. som producent och låtskrivare. Som studiogitarrist har han arbetat med många av Amerikas och Englands rock'n'roll- och rockabilly legender såsom Billy Lee Riley, Glen Glenn, Sonny Burgess, Vernon Taylor, Linda Gail Lewis, Johnny Carroll, Screamin' Lord Sutch, Shakin' Stevens och Wee Willie Harris.
www.darrelhigham.co.uk

Förband: Grapestompers

I Sverige är många noga med att kategorisera musik i väldigt snäva genre. Med ett band som the Grapestompers är detta dock inte så lätt. Visst, ett Rockabilly band säger en del kort och gott, medan andra säger Rock n´roll, honky-tonk eller country-rock. Country-billy är kanske ett passande namn på the Grapestompers musik. Influenserna från 40 och 50-talets Rock n´roll och Countrystorheter är påtagliga men en del modernare musik har också satt sina spår i bandets sound.

 

Hej Janne
Jag lovade en recension på den platta med Carolina du skickade.
Detta har varit infört i Värnamo Nyheter, Småland Tidning och Smålandbygdens Tidning vecka 44.
Även har jag spelat ett par spår nere i Hässleholm, på Skånelands Countryklubbs radiostation för ett par veckor sedan.  Här är recension resultatet och tack för en bra platta
Mvh Christer Andersson

Carolina Åkerlind
Love Me  (Steel Guitar Music)
Det tillhör inte vanligheterna att lyssna till ny bra svenskinspelad country.
Med Stockholm tjejen Carolina Åkerlund är faktiskt något alldeles extra i det här fallet. Med en alldeles färsk full produktion på ett litet bolag utanför Skärholmen har detta blivit verklighet. Carolinas mentor och upptäckare och steel gitarristen Janne Lindgren har lagt sin själ i detta projekt.
Har man en duktig sångerska i Carolina med sin mjuka fina röst och tillika en excellent steel gitarrist i Janne och en bra blandning av tempon och stilar av den traditionella karaktären och där låtmaterialet är valt med omsorg. Då finns förutsättningarna för en lyckad produktion.
Bäst tycker jag Carolina är i dom lugna softa melodierna som "She´s Got You", "If I´m Not Already Crazy" och den skönaste av alla "I Just Want Dance With You" men jag lyssnar givetvis med glädje på de andra spåren också. Detta är svensk genuin traditionell country när den är som bäst.


 

Hej Janne!

Tack för infon. Jag tänkte också att klubben hette Springfield, men jag har inte hittat nån adress dit, när jag sökt på nätet.

Minns att Metro eller City skrivit om den bland annat. Du får gärna skicka ditt nyhetsbrev, kul att bli inspirerad. Jag är ingen supercountryfan, men tycker det är roligt med nya influenser och musik med gung.

Mvh Anna
 

Anna, du kommer säkert att bli mer och mer intresserad av countrymusik om du bara får höra hur mycket bra musik det finns inom den genren! Jag är inte säker på att just klubben Springfield kan ge dig speciellt mycket av vad jag kallar countrymusik. Men Stockholms Country Music Club är väl en bra början?  Adressen dit är scmc@sverige.nu  Genom mitt Nyhetsbrev får du hela tiden information om vad som händer. Om nu arrangörer orkar sända mig information? Det kan ibland vara lite si och så med det! Nästan 500 countrymusik-intresserade som mitt Nyhetsblad når kanske inte alltid är en intressant målgrupp. Vad vet jag?  JL.

 Hej Janne,

Har lagt märke till att ingen kommenterat Folkparkscountryn

som Ingemar Elf ordnade i Huskvarna folkets park 23/10 så jag får väl skriva ett par rader om detta evenemang.

Först ut var Lazy Bones United. Risk för jäv föreligger men jag vill ändå påstå att detta är ett band med tyngd.

De har mycket eget material som framförs med trovärdighet och även covers framförs (med i vissa fall eget stuk)som låter mycket bra. Lazy Bones svänger på ett rockigt vis och det låter mycket tight.

Clayfeet Stompers, nummer två på stora scenen, spelar typ western swing, lite åt rockabillyhållet. Mycket roligt att lyssna på. Den som påstår att elbas är bättre än ståbas skulle lyssna på det här gänget. Bra sång och spelglädje samt ingen rädsla att ta ut svängarna gjorde detta band mycket hörvärt.

Trea ut var Living Roots med en mera traditionell country. Dansvänlig och många kända låtar att sjunga med i. Alla låtar framfördes med säkerhet och det var inget tvivel om att medlemarna i bandet tyckte det var lika roligt som vi i publiken.

Vi var även inne i puben där Kosmos Cowboys spelade. Trångt, rökigt och en härlig stämning. Det var inte utan att man kände igen situationen från vissa ställen i det stora landet i väster.

Kosmos Cowboys lät kanon och även Dottie som var uppe och körde några låtar. (tror hon hette Dottie, detta var ju lite senare på kvällen!!!).

Huvudnumret för kvällen var Rimshots. Från England var det sagt men de poängterade mycket noga att de kom från Wales.

Detta var ett härligt gäng som spelade både western swing, hillbilly, rockabilly och mer traditionell country. Ibland i en härlig blandning.

Steelgitaristen stod upp och spelade på en steel jag inte sett förut. ( jag kan inte mycket om steel men du kan nog reda ut begreppen). Detta band använde sig också av ståbas så det blev ett riktigt gung. Steelgitaristens fru hoppade också upp på scen med fiol och lade till en nivå på det hela.

Kul att nämna är att deras gitarrist som höll sig i bakgrunden hela tiden, stod där mest som om han spelade lite för sig själv helt plötsligt klev fram till micken och körde en rockig version av ' Tonight the bottle let me down', med bensprattel och allt för att sedan gå tillbaka till sin egen lilla värld. Klart bra!

På det hela taget en mycket rolig kväll och det är bara att lyfta på hatten för Ingemar Elf för att han anordnar detta.

Ha det

Micke

Tack Micke för en fin recension! Tänk om alla kunde, precis som du, vara lika intresserade av att sprida kunskap om de arrangemang de antingen ordnar eller besöker! I första hand ligger väl ärendet på arrangörens bord men det är lika viktigt att få höra hur konserter och liknande uppfattades av den vanliga publiken. Om alla fortsättningsvis tänker lite på det här så får vi ett än mer intressant Nyhetsbrev! Tänk på att jag själv inte driver någon journalistisk uppsökande verksamhet. Jag kopierar in det som är mest intressant som kommer till min kännedom.   JL.

Hej!

Vill tipsa om COUNTRY MUSIC JULSHOW 25 ÅRSJUBILEUM 2004, biljettförsäljningen är i full gång! Det firas med tungt artistuppbåd: BILLY YATES(USA), ERIN HAY(USA), MATS RÅDBERG, CAROLA SZÜCS (Fame Factory), RED JENKINS, JOHN BEE, LIZA ÖHMAN, LENNART SJÖHOLM, MOULIN ROUGE, TENNESSEE FIVE m.fl. Förhandsboka din biljett till Avesta Teater (15 mil fr Sthlm) 17-18 DEC nu på Ticnet/Biljett Direkt! LÄS MER PÅ http://WWW.COUNTRYMUSICJULSHOW.NU

Mvh Rolf Wetterskog

PS (Övernattning: Star Hotel i Avesta erbjuder fördelaktiga priser på showmeny och logi för våra långväga gäster i anslutning till arrangemanget, läs mer på websidan) Passa på att unna dig en countryweekend i vackra vinter-Dalarna! DS

Här är en som fattat galoppen! Tack Roffe!  JL.

Carolina Åkerlinds nya CD kan beställas genom postgiro 70 61 44  -  3  Steel Guitar Music. Den kostar 130:-  inklusive porto och har fått lysande recensioner av svenska countryexperter!

 Det var allt för denna gång men jag är tillbaka på söndag om inget oförutsägbart inträffar. Ha nu en fin Alla Helgons Helg och se upp för alla spöken som glider omkring!

Hälsningar,

Janne Lindgren

PS. Ni glömmer väl inte att det är stor countrygala på Brobergs i Västberga, Stockholm den 20 november. Hans Edler har dragit ihop ett gäng bra countryband och kör en gala som ni bara inte får missa. Artister är: Mats Rådberg & Rankarna, Alf Robertson, Country Minstrels, Red Jenkins, Terry Wayne m fl

Adressen är Västberga Allé  60

Email: hans.edler.music@telia.com

 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 087     7 november 2004

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på www.vingar.se eller www.country.vingar.se

 

Hoppas att helgen varit lugn så långt och att inte alltför många spöken tittade till er! Själv har jag tagit det superlugnt efter förra helgens många jobb. Enligt en rapport jag fått från en läsare så körde inte Peter Ahlm sitt countryprogram på Radio Viking i lördags? Någon som vet varför?

 Varsågoda här kommer lite nyheter!  Janne Lindgren

Hej!
tack åter för fina brev, jag såg programmet lite och jag måste säga country är country oavsett vilken stil det är så är det underbar musik!
Gunilla Jensgård

Du har rätt Gunilla! Countrymusik finns i många former och det är en smaksak vilken man fastnar mest för. JL.

Hej Janne!

Det var trevligt att lyssna till er på höstfesten!

Hördu, kan du hjälpa oss stackars obevandrade som vill lyssna till country? Steve Earle kommer till Cirkus 23 november, som du säkert vet. Är det något för oss? Det kostar 350 + administrativ avgift, så vi vill gärna veta om det kan vara värt pengarna.

Ha det bra i höstvädret!

SuDa

Steve Earle har alltid varit en favorit bland Sveriges journalister och bara det säger att man bör tänka till ordentligt. De, journalisterna alltså, gillar nämligen inte countrymusik av den sorten vi kallar country. Men om artisten i fråga spelar en musik som mer liknar Bob Dylans än country, då blir de upphetsade och kan skriva sida upp och sida ned. Börje Lundberg på Expressen är förstås ett undantag i regeln! Dock har jag sett Steve Earle då han spelade bluegrass på The Ryman i Nashville. Då lät det mycket bra, men om han gör sådan musik då han kommer hit är mycket osäkert! JL.

Hej Janne!
Hoppas att allt är väl! Jag undrar om du känner till om det är någon USA-Country-artist på ingående till Sverige inom ett par månader eller så? Vi i MCWC har spånat lite om att ordna en gruppresa för våra medlemmar till någon show med lämplig artist.
Då t.ex. i Stockholm eller omnejd. Då till kraftigt subventionerat pris för våra medlemmar i Mora Country & Western Club.
Då ska det vara riktig country alltså, inget flummigt dravel typ Emmylou  eller Steve Earle.
Jag vet att du fattar exakt vad jag menar här...... Om du kommer på nåt är jag oändligt tacksam om du drar iväg ett e-mail med info.
Tack på förhand/ Honkyhälsningar
Kjell


Just nu står det still i huvudet men jag tänker..............! Nä, det gick inget bra! Allvarligt talat, så vet jag ingen artist som är på väg till Sverige just nu, men Silja Line ska göra en countrykryssning den 13-14 mars och då är det möjligt att det blir en amerikan.
Det ryktas om att Bobby Flores och Jake Hooker kommer hit i januari men det är bara ett rykte än så länge.

 

Ingela Rydén har köpt en ny synt och söker spelkompisar i Stockholm. Hör av er till mig om ni har några idéer!

Ha en trevlig resa till Spanien Per-Uno. Hoppas att det blir varmt och skönt och att du kommer hem med nya krafter inför hela vintern. Per-Unos sidor www.vingar.se är helt fantastiska. Gå in och studera hans hemsidor och ni blir förvånade över hur mycket countrymusik det finns i Sverige. Jag är glad att CDn med Carolina har blivit vald till Månadens skiva i oktober. JL.

 

ARTIST NEWS (rapport från Dan Ekbäck i Nashville)
On Nov. 5 Shania Twain will give radio listeners a world premiere of her Greatest Hits album, including the two new tracks, "Don't" and "I Ain't No Quitter." Twain will join Lia of Jones Radio Networks and Lisa Dent of US 99.5/Chicago to discuss her biggest hits, take listener and celebrity phone calls, and answer questions from the live in-studio audience. Calls and messages are expected from Dolly Parton, Wynonna, Terri Clark, Billy Currington and others. The 90-minute special will air live via satellite from Nashville on stations over 500 stations across the country beginning at 9 P.M. CST...

Kenny Chesney’s
Roadcase, the video diary from his Margaritas n Senoritas Tour, has reached the platinum mark. Meanwhile the video collection from When The Sun Goes Down has surpassed the double platinum point and the CD When The Sun Goes Down will be certified triple platinum...

Chris LeDoux has canceled three shows to undergo radiation therapy for cancer but will be back onstage as soon as possible. LeDoux commented, "I know it's going to be tough but I'm confident that I can put this behind me, and get back to my regular ranch and concert schedule." In 2000, LeDoux was diagnosed with a liver disease that eventually required him to undergo a liver transplant but was soon back on the road...

Tim McGraw's
10th Annual Swampstock Celebrity Concert and Softball Challenge, in his hometown of Rayville, La., drew a crowd of 20,000 to see performances by McGraw, Faith Hill, Jeff Bates, Martina McBride, Big & Rich, and the Warren Brothers. A highlight of the Oct. 30 show occurred when McGraw invited the other artists onstage to perform Def Leppard’s hit "Pour Some Sugar On Me," with Def Leppard drummer Rick Allen. The profits from Swampstock go to support scholarships and youth sports in the Rayville community...

Vince Gill joined Eric Clapton, B.B. King, Jeff Beck, Santana, ZZ Top, James Taylor, John Mayer, Jimmie Vaughn and many others for the Eric Clapton Crossroads Guitar Festival on June 4-6 in Dallas. A two-disc DVD set of the three-day concert event will be released on Nov. 9. The concert raised almost $2.5 million for Crossroads Centre Antigua, the treatment and education center founded by Clapton...

Jessi Alexander and Jon Randall will wear similar Manuel outfits down the red carpet at the CMA Awards to promote a special event honoring the designer. Nashville's Frist Center for the Visual Arts will display an exhibition titled Manuel: Star-Spangled Couture from Dec. 17 until March 13 and the outfits worn by Alexander and Randall will be included in a special video accompanying the exhibit...

Jamie O'Neal has returned after a year and a half hiatus with the new single "Trying To Find Atlantis” from her debut for Capitol, Brave. During her time off O’Neal had a baby daughter, switched record labels, co-wrote Martina McBride's "How Far" and penned new material for her own album...

Music Choice and DirecTV will broadcast two versions of a previously taped Travis Tritt concert throughout the month of November. The concert, filmed in Hot Springs, Arkansas, features three songs from his new album, "My Honky Tonk History," "The Girl's Gone Wild," and "Circus Leaving Town"...

Former member of McBride & The Ride, Ray Herndon, has released his first solo album titled Livin’ The Dream. Herndon’s song “My Dog Thinks I’m Elvis,” can he heard on Radio Shack commercials and he will appear at Nashville’s Exit/In on Nov. 16 and at Borders on Dec. 14...

Chely Wright recently performed the song “Bumper of My SUV” to military personnel overseas and when she got home Wright recorded the song and sent it to AFN Radio-Iraq. She now plans to donate half of the proceeds from the sale of the single to Stars for Stripes, a non-profit organization that provides entertainment to deployed U.S. troops in remote areas. In the coming weeks Wright is scheduled to perform for troops across the U.S...

The Oak Ridge Boys will be featured, beginning Nov. 2, on "Al Roker's Country Music Festival," a special for the FoodNetwork taped in Branson, Mo. The band recently released The Journey and are touring in support of the project...

Connie Smith and Marty Stuart will debut "Peaceful World," a duet they wrote together, at The 2004 Christmas Pageant of Peace Opening Ceremonies and Gala Event on Dec. 1 in Washington, D.C. Willard Scott, dressed as Santa Claus, will emcee. The following day, Smith will emcee The Lighting of the National Christmas Tree where a Christmas message will be delivered by President Bush and Stuart and the Fabulous Superlatives will perform along with other celebrities...

More Stellar Performances and Presenters Announced For CMA Awards!

Faith Hill, Martina McBride, Willie Nelson and George Strait are among the recently-confirmed  performers on “The 38th Annual CMA Awards,” Tuesday, Nov. 9 (8:00-11:00 PM/EST)! Plus, see which artists are set to present on “Country Music’s Biggest Night™.” For complete details, click here.

Daily CMA Awards Trivia Presented by Norelco!

Think you know the CMA Awards? Visit www.CMAawards.com to test your knowledge with
the “Question of the Day,” presented by Norelco’s AccuVac Beard & Mustache trimmer.
Visit daily to see the new question, make your guess and get the answer right on the spot!

CMA Music Festival earns award!

The 2004 CMA Music Festival was named the Festival, Fair or Special Event of the Year by

the International Entertainment Buyer’s Association. To learn more about this honor, and for full

information about 2005 CMA Music Festival, visit www.CMAfest.com.

 

På onsdagkväll åker jag till Tallin på en kortsemester! Därför beräknas nästa  Nyhetsbrev komma redan under onsdagen istället för torsdag.

 

Glöm inte bort att lyssna på Country, Country Music på Radio Lidingö 97.8 varje tisdag klockan 20.00. (repris lördagar 15.00) Då får ni lyssna på riktigt bra country gammalt och nytt i en fin blandning. Garanterat mycket musik och lite prat! Radio Lidingö sänder också andra bra program med countrymusikanknytning som t ex Mötet. För mer info gå in på sidorna www.radiolidingo.se

 

Mats Bergmans nya CD innehåller en hel del låtar med pedal steel guitar. Tack Kenneth Sverking för att du sände ett ex. Vem spelar på den plattan? Det får man gissa sig till eftersom ingen notering finns på insticksbladen. Men det är rätt vanligt att man inte vill nämna vilka som egentligen spelar på dansbandsplattorna, det kan ju vara ett känsligt kapitel. Undertecknad vet med säkerhet vem som spelar steel på Mats Bergmans plattor och även på andra svensktoppsbands dito typ Lasse Stefanz. Är ni intresserade av att veta så fråga gärna till nästa nyhetsbrev!

 

Ha det så bra i veckan så hörs vi på onsdag!

 

  Janne Lindgren

 

 


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 088          10 november 2004

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på www.vingar.se eller www.country.vingar.se

 

Precis som jag lovade kommer här ett Nyhetsmail. Normalt kommer brevet på torsdagar, men som jag berättade i mitt förra utskick åker jag till Tallin i kväll och har därför lite svårt att skriva och skicka något i morgon.

Nedan har ni vinnarna i CMAs omröstning från den stora galan i Nashville igår kväll (i morse svensk tid).  Själv saknar jag Alan Jackson av årets vinnare men det går inte alltid den väg man själv vill. Grattis i alla fall till nedastående.

Janne Lindgren

 


 

38th CMA Award Winners
ENTERTAINER OF THE YEAR
Kenny Chesney

FEMALE VOCALIST OF THE YEAR
Martina McBride

MALE VOCALIST OF THE YEAR
Keith Urban

HORIZON AWARD
Gretchen Wilson

VOCAL GROUP OF THE YEAR
Rascal Flatts

VOCAL DUO OF THE YEAR
Brooks & Dunn

SINGLE OF THE YEAR
(Award goes to artist and producer)
“Live Like You Were Dying” – Tim McGraw
Produced by Byron Gallimore/Tim McGraw/Darran Smith
Curb Records

MUSICIAN OF THE YEAR
Dann Huff – Guitar

ALBUM OF THE YEAR
(Award goes to artist and producer)
When The Sun Goes Down – Kenny Chesney
Produced by Buddy Cannon/Kenny Chesney
BNA Records

MUSIC VIDEO OF THE YEAR
(Award goes to artist and director)
“Whiskey Lullaby” – Brad Paisley and Alison Krauss
Directed by Rick Schroder

MUSICAL EVENT OF THE YEAR
Brad Paisley featuring Alison Krauss – “Whiskey Lullaby”
Arista Nashville

SONG OF THE YEAR
(Award goes to songwriter and primary publisher)
“Live Like You Were Dying”
Tim Nichols/Craig Wiseman
Warner-Tamerlane/Big Loud Shirt


 

Hej Janne.

Först och främst så vill jag instämma i kören med lovord över Carolinas Cd. I och för sig så var det ju ingen överraskning då jag ju har sett Country Minstrels med Carolina några gånger för inte alltför länge sedan.

Sedan vill jag tacka Micke för den fina recensionen av Folkparks Country 2004. Hoppas att kunna återkomma snart med besked om när nästa års upplaga blir.

Micke skriver i sitt inlägg om Cosmos Cowboys. De finns nu som utmanare på Country Traxlistan på Polar Internet Radio. Ni som gillar Cosmos, passa på och rösta på dem.

Cosmos Cowboys med Dottie som gästartist kan ni också se den 20/11 i Oskarshamns Folkets Park då CR22 arrangerar en Countrykväll.

Ha det bra därute nu i höstmörkret och om ni liksom jag känner att hösten frestar på så plocka fram älsklingsplattan, blunda och dröm er bort en stund.

Ingemar Elf. www.ElfCountry.se

Du  gör ett kanonjobb med dina countrytillställningar Ingemar! Hoppas det kommer mycket folk till Oskarshamn. Så har då Krutstänket kommit med ett nytt nummer. Christina Birgell jobbar på som vanligt med spridandet av countrymusiken. Tack Christina för alla fina ord om mig, Minstrels och Carolina, de värmer! Kontakta Svenska Country & Westernklubben på www.scwk.just.nu  JL.

 

DR P4 Kl. 21-22   Onsdag den 17. november:   Historien om Emmylou Harris.
Vært: Peter Vesth.  Dansk Radio alltså!  JL.

 

Hej Janne,

Det var kul att höra Minstrels och Carolina Åkerlind på höstfesten förra lördagen. Dessutom hade jag turen att vinna er skiva på lotteriet!

AFF arrangerar en höstfestival på Bysis 27/11 och jag tänkte bifoga lite info om densamma ifall du skulle vilja skriva något om den i nyhetsbrevet. SCMC-medlemmar går givetvis in för samma pris som AFF-medlemmar.

Hälsningar,

Ralf Fredblad

 

Amerikanska folkmusikföreningen

Inbjuder till

 

BLUEGRASS & HILLBILLY MUSIC FESTIVAL

 
WASAL ARAR & NORTHSTATE

Pure Bluegrass from the cold north

Boilin´ Bayou Cajun Band

Swamp stompin´ music from Louisiana

Linus Johnson & Stillhouse

The wayfaring stranger with the Miners blues

 

Lördag 27/11,Kl. 20.00

 

Gamla Bysis

Hornsgatan 82

Entréavgifter:  100 kr för medlemmar i AFF och SCMC   140 kr för övriga gäster

Mer info på http: www.aff.just.nu 

 

Hej Janne!

Tack skall du ha för ett ytterligare bra nyhetsblad som alltid,  jag spelar aldrig country på lördagar utan bara måndagskvällar nu i måndags så låg jag för ankar har haft en kraftig hosta under

en månad nu och förra helgen när ni spelade var jag på en konferens på Bommersvik men var väldigt dålig. Var till läkaren i måndags som konstaterade en halsinfektion så det blev medicin och för det mesta sängliggande under veckan.

Peter Ahlm
 

Jag fick visst lite tilt då jag nämnde att ditt program går på lördagar. Måndagar skulle jag ha skrivit förstås, men de flesta känner väl till ditt program redan. Om inte så kör Peter country på måndagar på Radio Viking 101,4 klockan 20.00   Stationen hörs över stora delar av Stockholm.  Krya på dig Peter, du behövs i etern.  JL.

 

Hej!

Nu har vi publicerat de nya Topplistorna som Du kan höra i POLAR INTERNET RADIO (www.polarradio.net), RADIO LIDINGÖ (www.radiolidingo.se), RADIO ROSLAGEN (www.radioroslagen.se), RADIO KULLABYGDEN (www.radio-kullabygden.net) och KUSTRADION 105 (www.kustradion.nu).

-------------------------------------------------------------------------------------------

COUNTRY TRAX

Med 1.014 röster via webben och SMS var det countrylistan som samlade flest röster denna omgång. Två nykomlingar tog sig in på listan och COUNTRY MINSTRELS "I wonder where you are tonight" och NORTHERN LIGHT COWBOYS "Romeo is bleeding" ramlade bort från listan.

1 YVONNE & THE QUICK PICKS "Love me a little bit longer"

2 LONNIE & THE LONESOME RIDERS "Another bend in the road"

3 NELSON & THE STAGECOACH "More miles to go" *NY*

4 JILL JOHNSON "God´s gift"

5 HIGHWAY 40 "My o my"

6 LIZA SVERIN "Crack the code"

7 CAROLINA ÅKERLIND "Love me" *NY*

UTMANARE:

SINGLE WHITE FEMALE "Strawberry wine"

COSMOS COWBOYS "Eighteen wheels"

ANNICA & THE COUNTRYNEERS "Everlasting love"

Kom i håg att rösta! Du kan rösta via vår hemsida (se adresser ovan) eller via SMS. Observera att vi har ändrat röstningsnr till 72550 och att Du skriver meddelandet på lite annat sätt numera. Se mer info på hemsidorna eller lyssna på programmet. Sista dag för röstning är lördagen den 20 november kl 24.00! På hemsidorna kan Du rösta en gång/dygn och på en låt i taget - via SMS kan Du rösta hur ofta Du vill men fortfarande bara på en låt i taget.

 

Ni som har plattan George Jones Sings The Great Songs Of Leon Payne på Musicor MS 3204. Titta ordentligt på den fina framsidesbilden. Den finns nämligen inte mer. Då man flyttade Country Music Hall of Fame till Nashvilles centrum för några år sedan så rev man helt enkelt bort hela den fina entrén. Kvar finns endast en ful brun mur! Elände! Jag minns första gången, jag tror det var 1976,  jag stod framför den uppochnedvända safirnålen och på väg att besöka museumet, vilken otrolig känsla det var att få vara just där vid det tillfället. Då var det första gången jag var i USA och i Nashville men det har blivit många gånger till under de nästan 30 år som gått.   JL.

 

Hej Janne,

Efter mycket letande har jag hittat en firma som har insex nycklar i TUM. Firman heter: Jacking AB, Rusthållarvägen 30 (Box 4004), 128 04  Bagarmossen, Tele 08-600 05 60, Fax 08-600 45 60, Hemsida www.jacking.se . De har hycklar från 0,050 – 3/4”. Dessa nycklar passa ju inte bara steel guitars utan även för att ställa in stränghöjden på USA Fender gitarrer med tum system, här finns det ni söker i små nycklar. Så äntligen kunde jag flytta om knäpedalerna så att de passade mig. Eller är det för ett mer kreativt tänkande, höjning/sänkning sitter inte där den har setat, skit kul.

Mvh Bosse Engzell

Tack Bosse, det var en viktig information för alla oss som spelar på amerikanska instrument!  JL.

 

QUESTION: I remember a song on the radio back in the 50’s about “Talk To Me Lonesome Heart.” Do you know the correct title and the singers name?

ANSWER:  “Talk To Me Oh Lonesome Heart” was James O’Gwynn’s first chart single. It peaked at # 16 in 1958 and was on the charts for 3 weeks.

 

ON THIS DATE: November 8, COUNTRY MUSIC’S TOP TUNES WERE:

1947 I’ll Hold You in My Heart (Till I Can Hold You in My Arms) - Eddy Arnold

1955 That Do Make It Nice - Eddy Arnold

1963 Love’s Gonna Live Here - Buck Owens

1971 Here Comes Honey Again - Sonny James

1979 You Decorated My Life - Kenny Rogers

1987 Am I Blue - George Strait

 

STORY BEHIND THE SONG

According to Vaughn Horton, the classic standard, “Mockingbird Hill,” was written on a train!

Horton commented, “That song was written while my dad was in the hospital in 1949. He was in Huntington, Pennsylvania, and I would ride the train from New York each weekend to visit him. I loved riding the train ad I loved writing songs on the train so I began working on “Mockingbird Hill” during those weekend train trips. When I finished the song, I brought a guitar to the hospital one weekend and played the song for my dad. He died a month later but before he died he told me that “Mockingbird Hill” would by my biggest song ever---and he was right!”

“But I couldn’t get anybody to record the song. So I called several musicians and we recorded the song in September 1950. The record made the charts on Christmas week. Then Les Paul and Mary Ford recorded it and then several other artists recorded it. All at once I had four versions of the song in the top 20 charts. The song has now been recorded over 400 times.”

“Mockingbird Hill” entered the country music charts by The Pinetoppers in December 1950 and peaked at # three. It also scored a # 10 on the pop charts.

The song scored a # two pop hit for Patti Page in 1951.

Les Paul and Mary Ford’s version of the tune peaked at # 7 on the country charts in 1951 and made it to # 2 on the pop charts.

And Donna Fargo made it to # 9 on the country charts with “Mockingbird Hill” in 1977.

Adress Rosenhill blev översättningen på svenska och om jag inte minns helt galet så var det Alice Babs som gjorde den första versionen. Jag får konsultera Gert Palmcranz på Radio Lidingö om detta, han kan ALLT om gammal svenska musik. Ni har väl lyssnat på hans fantastiska program Schlager-Expressen och Happy Jazz. Om inte så MÅSTE ni bara göra det snarast! Kolla tider på www.radiolidingo.se    JL.

 

Radio Lidingö 97.8

Covering Greater Stockholm, Sweden.

Country, Country Music Playlist – November 9,  2004

Send promotion material to:

Janne Lindgren, Frösätrabacken 10, S-127 37 Skärholmen, Sweden

                                                                       www.steelguitar.nu

 

1.  Intro:  Country, Country Music   Country Minstrels 

2.   Amber Digby  Somebody Somewhere   new   

3.   LeAnn Rimes     Blue    

4.   Joni Harms    Louisiana Hotsauce   

5.   Frenchie Burke   Big Mamou    

6.   Billy Don Burns/Willie Nelson/Hank Cochran   Patsy new IndieMafia Recor  

7.   Freddie Hart   The Keys In The Mailbox  new Bear Family   

8.       Pauline Reese  Honky Tonk Songs   

9.   Darrell McCall   I Feel Like Crying  new Heart of Texas Records

 10. Alfred Hansen   In Mexico  

11. Rex Allen   Tiny Bubbles  

12.  George Strait    Right Or Wrong  

13.  Cerrito    Table For Two, Part For One 

14.  Kenny Chesney   The Bigger The Fool (The Harder The Fall)

15.  Roger Wallace   So Long  ( Be Gone) 

16.  Radney Foster   Louisiana Blue   

17.  George Jones   A Good Year For The Roses 

18.     Tracy Byrd  Ten Rounds With José Cuervo  

19.    Jamie Richards  Wasted     new D Records

20.     John England and the Western Swingers  Sweet Jenny Lee

21.    Connie Lee Turner  If My Heart Had Windows  new  Comstock Records

22.    Bobbe Seymour  Hot Doggin´  new

23.    Brad Kepler & Dakota Band  Love Money Can´t Buy new Hillcrest Records

24.     The Osborne Brothers   Knoxville Girl  1972 

25.     Micke Muster  You Win Again

26.     Hank Thompson  Sting In This Ole Bee 

27.    Lee Dinwoodie  Miracle  new  Lone Wolf Records

28.     Outro   Asleep At The Wheel   Bob´s Breakdown 

 

Där fick ni lite att läsa denna onsdag! Jag är tillbaka från Tallin i slutet av veckan och mitt Nyhetsbrev kommer på söndag som vanligt!  Ha det bra!

 

Janne Lindgren


 CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 089         14 november 2004

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på www.vingar.se eller www.country.vingar.se

 

Att resa med båt till Tallin kan vara ganska trevligt och rogivande. Min kompis Kenta och jag tog en tripp i veckan från Kapellskär med Vana Tallin, en ganska sliten båt men helt fungerande (tur). Smörgåsbordet på båten var sådär och där får nog rederiet tänka om ordentligt om man ska konkurrera med Silja och Viking.  På vår båt var det säkert 30 långtradare och man fattar inte hur alla kan få plats. Väl i Paldiski tidigt på morgonen åkte vi min bil till Tallin där vi lyckades hamna i morgontrafiken. Vi tog en fika på ett café och åkte sedan runt med bilen och köpte lite alkohol. Billigt som attan! Lunch åt vi på en kanonfin rysk restaurant som heter Klafira, mitt i gamla stan. Ut på stan igen och handla mer saker och sedan iväg till Tallins hamn och båten Victoria som på kvällen och natten tog oss hem till Värtahamnen i Stockholm. Det här är ingen billig tripp då man har bilen med, men ack så nödvändigt om man ska köpa en EU-ranson per man!

Ni glömmer väl inte att det är stor countrygala på Brobergs i Västberga, Stockholm den 20 november, nu på lördag alltså!  Hans Edler har dragit ihop ett gäng bra countryband och kör en gala som ni bara inte får missa. Artister är: Mats Rådberg & Rankarna, Alf Robertson, Country Minstrels, Red Jenkins, Terry Wayne m fl

Adressen är Västberga Allé  60

Email: hans.edler.music@telia.com

Övriga nyheter kommer här.   Janne Lindgren
 

Hej Janne,

GRATTIS till ett härligt radioprogram, jag gillar verkligen ditt program med Country Music!

Hälsningar

Tomas Tomasson

 

I lördags i Sveriges Radios Melodikrysset var lodrätt 5 "Tryggare kan ingen vara"  med Janne Lindgren. Rätt ord ur titeln med 5 bokstäver ska skrivas in på lodrätt 5.

Kul, nu har man kommit in bland kulturen!! Plattan "Blott En Dag" som låten är tagen från finns att köpa hos mig.
Sänd 130:-  på postgiro 70 61 44  - 3 så sänder jag CDn!  JL.

 

Hej Janne!

För någon vecka sedan träffade vi en kompis, som varit countryfan i många år - långt innan vi blev det. Han nämnde att hans störtsa favorit var Ed Bruce. Jag kollade hans hemsida och det verkar som han fortfarande är aktiv. Har du möjligen något av honom och kan spela för oss i något kommande program?

Det verkar heller inte omöjligt att köpa hans skivor - åtminstone finns de på nätet. Jag ska kolla runt litet om de finns även i Sverige.

Susanne Franke

Självklart spelar jag något kul med Ed Bruce. Vad jag vet är han fortfarande aktiv. Hans Häggström har säkert plattor med honom. JL.

 Hej Janne!

Tack för ytterligare ett mycket bra nyhetsbrev.

Jag håller med dig att Alan Jackson saknades i prislistan. Tänk om han kunde komma över på rätt sida vattnet, så man hade en chans att få se och höra honom live.

Hoppas du hade det trevligt i Tallin och kommer hem som en ny människa.

Bästa country hälsningar

Helen och Janne

Norrköping
 

Tack, resan blev jättetrevlig (se inledningen).  Alan Jackson är så stor att han nog aldrig kommer till Europa. Åtminstone som läget är nu! Det blir nog enklare att försöka åka till en plats i USA där han uppträder. Men det kan t o m vara svårt att få tag i biljetter på hans konserter där. Kul att ni gillar mitt Nyhetsbrev!  JL.

 

Hi Janne, its on its way. Please stay in touch. I am really trying to push the song "THAT BAKERSFIELD SOUND".

I also have PAYPAL set up on my website www.redkilby.com if you could tell your listeners about it.

If you need an interview please contact me, take care RED KILBY

 

QUESTION:  Who was the singer who had the record about “dreaming in the daytime about night things” or something like that?

ANSWER: “Daydreams About Night Things” was Ronnie Milsap’s 8th chart single. It was a number one for two weeks in 1975 and on the charts for 16 weeks.

 

QUESTION: Back in the 60’s there was a song played on the radio by a girl singer about “I’ll Never Get Over Loving You.” Do you know her name?

ANSWER:  “I’ll Never Get Over Loving You” was the flipside of Connie Smith’s 1966 # 4 hit, “Nobody But A Fool Would Love You.”

 

QUESTION:  I know the song “Ole Slew-Foot” was a hit for Porter Wagoner, but I thought it was on the radio back in the 60’s but my dad says it didn’t come out until the late 70’s. Is that right?

ANSWER: “Ole Slew-Foot” was a # 48 hit for Porter Wagoner in 1966. He re-released it in 1979 and it went to number 31.

 

ON THIS DATE: November 11,  COUNTRY MUSIC’S TOP TUNES WERE:

1950 I’m Moving On - Hank Snow

1958 City Lights - Ray Price

1966 Open Up Your Heart - Buck Owens

1974 Love is like a Butterfly - Dolly Parton

1982 You’re So Good When You’re Bad - Charley Pride

ON THIS DATE: November 12, COUNTRY MUSIC’S TOP TUNES WERE:

1951 Slow Poke - Pee Wee King

1959 Country Girl - Faron Young

1967 You Mean the World to Me - David Houston

1975 I’m Sorry - John Denver

 

STORY BEHIND THE SONG

THIS WEEK’S FEATURE WAS WRITTEN BY KENNY ROBERTS:

Dear Doug:
Here is a little more information on “
MOCKIN BIRD HILL” the song you featured in last week’s “Story Behind The Song.”
As you are aware, with your knowledge on Country music, I had a hit with I NEVER SEE MAGGIE ALONE in Aug. of 49 reaching
# 9 in the pop charts of Billboard and # 4 in Country charts and I was one of the very first country singers to have a hit in the pop field.
In late 49 or early 50, Paul Cohen of Decca & Coral came to Cinn. to record more songs by me and Vaughn Horton came with
him. Vaughn showed me his song and the next day, Paul had me get Carolyn & Lorraine, the DeZurik sisters, who were also on
WLW radio & TV each day, as I was, as he wanted us to do the ”MOCKIN BIRD HILL”. We worked 1 hour on the song, but our
harmony wasn't coming out right, so Paul had to give up on us doing the song, as we were running out of time, and the rest is
known history on the song. Carolyn and Rusty Gill live in Chicago and I know if you write her, she will verify this as a true story.
I naturally felt bad, it didn't come out right, but I did cut ”CHOCOLATE ICE CREAM CONE” that day, and that was a hit
for me. Wayne Rainey played harmonica on this record, and of course I had the PLEASANT VALLEY BOYS back me on all my
recording sessions in Cinn. before they had studios in Nashville. they were also on WLW each day, and they were Jerry Byrd,
Tommy Jackson, Zeke Turner and Louie Innis.
Hank Williams used to come to Cinn. to record at the King studios before Nashville had studios also. One day, Jerry told me, we
recorded with a new guy last night at King, and he broke time terrible and we had a awful time getting the song right, the song
was “LOVESICK BLUES.” ha What a hit it was.
When I was singing “MAGGIE” on my daily TV show at WLW it was getting so popular by my viewers in the fall of 48 that
Ernie Lee who was on RCA and also a top artist on WLW each day and on the Sat. night Midwestern Hayride, asked me if I would
teach him the song, as he would like to record it. I said I hoped I would get a record contract to record it, but I finally agreed
to teach it to him and he recorded it, and nothing happened with his RCA record of it. In the meantime I had sent this song to
Capital and King records and they both turned me down, saying the song wouldn't sell, but then Paul Cohen heard about me, and
called me, and the rest is history. I feel it was truly a blessingfrom God.
I also had “SLIPPING AROUND” on the music rack to record the same day I recorded “I NEVER SEE MAGGIE ALONE”, as I loved
Floyd Tillmans audition record of the song, that Roy Horton had sent to me to think about recording, but again we ran out of time
and the song had never been recorded, and 6 months later Margaret & Jimmy had a smash hit on this song, but perhaps if I
had of recorded it, they wouldn't of put out Maggie and maybe my “SLIPPING AROUND” wouldn't of been a hit, or “MAGGIE”
wouldn't of either, so I look at it, I wasn't supposed to do it.
Anyways, hope you enjoy hearing these true episodes in my life of Country Music. I just turned 78 last month and I can still do
all my yodels, but I never smoked either. Perhaps you heard me on WSM Nashville on July 3rd, where I was the host of the E.T.
Midnight Jamboree for the hour and sang several songs. E.T. was one of my great heroes, so what a honor to do this show.
My wife, Bettyanne was one of the guest stars for a song also that night and she wrote the most popular song in the Gene Wilder
Richard Pryor movie of 1991 “ANOTHER YOU”. and I yodel and sing her song “YODELAINE” in the soundtrack for Gene. If you
want to ever rent it in the video stores, it is still available. My wife is one of the best songwriters I have ever heard in Country
Music and I have recorded several of her songs. Her lyrics are so unique. A shame I can't get her songs to the top artists of
today, as they would love her songs. Thats show biz. Well Doug, I wrote much more then I intended too, but I seldom
write to you, even tho I watch your E mails and enjoy them so much and all the historical facts I read about on so many of the
artists I have been co headliner with, on stage or TV in my 61 years in this business.

My best to you.   Kenny Roberts     King Of The Yodelers

 

Oj! Det sista var mycket att läsa! Ha en bra vecka så ses vi på Brobergs på lördag!

 

Janne Lindgren


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 090        18 november 2004

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på www.vingar.se eller www.country.vingar.se

 

Att köra bil i full snöstorm från Uppsala till Stockholm mitt i natten är aldrig kul! Det gjorde jag i går, eller rättare sagt idag! Jag startade strax efter midnatt och var hemma i Skärholmen en kvart före två! Musikanters liv! Jag hade spelat med Kent-Elvis (flå´t Kent) på Uppsala slott vid en tillställning med ca. 200 gäster och sånt här drar alltid ut på tiden. Det räknar man med. Men jag kanske inte hade räknat med den enorma mängd snö som kom under natten. Från Uppsala till Skärholmen såg jag inte den minsta lilla plogbil och vägarna hade definitivt inte plogats någon gång. Svagt vägverket! Låg ni och sov? En som inte sov var vår fastighetskötare som pigg som en pelikan började ploga utanför vårt sovrumsfönster vid halv sextiden! Bra jobbat Sickan, men knappast kul för oss som vill sova en stund på morgonen! Borde inte regeln att man inte får störa andra hyresgäster mellan kl. 23.00 och 07.00 gälla även fastighetsskötare? Jag bara undrar?

 Här nedan lite övriga nyheter,   Janne Lindgren

 

Hej Janne,

Förstod att du hade det trevligt i Tallin. Det är en trevlig stad, var där för ett par år sedan. Gamla stan är till det mesta renoverad och är mycket sevärd. Kan definitivt rekommendera en tripp dit.

På fredag spelar vi (Nameless) på JA Ranch på deras countryafton. www.ja-ranch.se . Ska bli kul.

Torsdag 25/11 spelar Conny och jag ( C&M ) på Cafe Storgatan 13 i Ljungby. Då blir det Williams & Cash för hela slanten.

Ha de'

Micke

 

Tucson, Arizona den 4 november 2004

 

Hej Carolina och Janne!

 

Tack för en fantastisk CD! Jag njuter av den flera gånger om dagen och det har varit speciellt roligt att lyssna på den om och om igen i min Seebring Convertible på ökenvägarna bland kaktusarna här ute i Arizona.

 

Innan jag reste hit diskuterade jag er CD med en av landets största country-gurus hemma i Sverige. Han tyckte det var synd att Cd:n var så ”retro” som han uttryckte sig. Som lite ”resemusik” gav han mig en CD med det senaste av den norska countrysångerskan Elisabeth Andreassen som han däremot höjde till skyarna. Detta skulle enligt honom vara den bästa countrymusik som gjorts i Skandinavien någonsin.

 

När jag nu lyssnat på de båda plattorna ett antal gånger blir jag både ledsen, konfunderad och lite irriterad: Håller vi helt på att tappa koll på vad som är ”fingertoppskänsla” och ”finlir” inom svensk country? Skall det bara dammas på med trummor, basgitarrer, experimentella röstglidningar och ”hippa” banjorullningar (sprungna ur en femdagarskurs på det ädla instrumentet)?

     Jag känner mina löss på gången: Nu har vi äntligen fått en countrysångerska i Carolina av världsklass. Vilken vacker röst. Vilken känsla. Vilket härligt arrangemang!!

     Men nu skall Carolina kritiseras och plockas ner bara för att hon är svenska. Får inte Carolina och Janne med Minstrels stå på både Furuvik och Lida på ”bästa sändningstid” sommaren 2005 är skandalen inom svensk countrymusik total. Då kan vi lika gärna dra ner rullgardinen direkt.

 

Men det är klart, er nya CD ställer lite krav på sin lyssnare. För det första måste man lyssna och det är det sannerligen få som gör nu för tiden. Helst skall musik numera göras för att få rompor i sväng – eller bilda en fin bakgrundsmatta i en smått pressande ölfylla.

     Detta är musik för en sann countryälskare. Trots att jag lyssnat på plattan minst 15 gånger hittills hittar jag något nytt i Carolinas röst. Den är så verserad och hennes mycket tunna svenska accent är verkligen charmig. Flera amerikaner som lyssnat på plattan häröver har just kommenterat hur bra Carolinas engelska uttal är – och det lilla som hörs av den svenska accenten är som sagt ren ”charm”.

     Visst har jag känt till att steel-guitaren är ett verserat instrument. Men aldrig förr har jag hört så många varianter på ljudbilder av en steel på en och samma platta. Janne! Du visar verkligen bredden på detta instrument som vissa fortfarande kallar ”Hawaii-gitarr”. Snyggt lirat Janne .. men det visse vi ju!

     Så till sist Minstrels som band: ”Jättebra”. Här finns allt från finaste mex-tex influerat fingerplock till små fina elgitarr-stick. Dessutom … underbart med ”lagom” trumdunk bas-gångs-briljering. George Strait kommer att bli stolt när han hör plattan (”no drums right into your face”).

 

Som sagt, de båda plattorna låg och rullade i bilen under min dotter Angelas och mina dagliga turer i den förstummande naturen. Angela, som är 25 år gammal, har lärt sig älska country under de fem år hon bott här i Arizona. Hon lyssnar inte på någon annan musik (förutom när pappa kommer dragande med sin svenska vis-rock). Hon kan varenda ton av dagens ”state of the art country” som hon i timtal dagligen lyssnar på härute. När jag packade för min hemresa kom Angelas korta recension av de båda plattorna: ”Pappa! Kan Du lämna Carolinas och Jannes CD i bilen är Du snäll!”

 

Härmed beställer jag en ny!

 

Hjärtligaste hälsningar,  
Ben (Olander)

 

Dear Eva and Janne,

my very heartiest greetings from Sušice ! Your fantastic CD arrived just yesterday and it sounds very great, I like it very much .. One more time - tanks for it ! I´ll write you a longer mail, but I´m waiting for promised Eva´s e-mail now .. I am enclosing one photo of myself (in action ..). Bye for now ! Josef (Pepík)

Josef Spevácek
JSP COUNTRY Sušice

 

LeDoux undergoes cancer treatment
By JENNI DILLON
Star-Tribune staff writer Wednesday, November 17, 2004

 

Country music star and former world champion bareback bronc rider Chris LeDoux has cancelled three tour dates as he undergoes cancer treatment. The 56-year-old, who ranches near Kaycee, was diagnosed with cholangiocarcinoma earlier this month, according to Mark Sissel, his tour manager and guitar player. The cancer, which commonly affects the bile ducts, may be related to the progressive liver disease, primary sclerosing cholangitis (PSC), for which LeDoux received a liver transplant in 2000.

Three winter tour dates, including an appearance at the National Finals Rodeo, have been cancelled to allow LeDoux an opportunity to receive treatment for the cancer, Sissel said. However, the manager added, LeDoux's prognosis is positive. "He said it was very promising," Sissel said. "Any cancer is serious ... but we're all positive about it -- as positive as you can be and still be respectful and thoughtful."  Sissel declined to schedule an interview with LeDoux, who is reportedly resting at his Kaycee-area ranch and traveling to Casper for 12 weeks of outpatient radiation therapy.

"I'm not having him do any interviews," Sissel said. "Just allow him that time." LeDoux's form of cancer affects about 3,000 Americans each year, according to the e-Medicine.com Web site. While a cause for the disease is not known, research indicates that long-term inflammation, such as that caused by PSC, can lead to malignant growths, the Web site said. Radiation therapy has proven effective in increasing survival rates for those with the disease.

Born in Mississippi and raised in Texas, LeDoux attended high school in Cheyenne, where he won the state's bareback title three times and went on to become the Professional Rodeo

Cowboys Association's world champion in bareback riding in 1976. LeDoux also began playing and recording country music as a teen and has sold more than 5 million albums to date. His most recent album, "20 Originals: The Early Years," was released in June. Sissel said LeDoux is hoping to return to his normal ranching and touring schedule soon.
"His intent is that he just had to get this done and move on," Sissel said. "He fully intends on taking these treatments and getting it done and getting back to business."

 Jenni.Dillon@casperstartribune.net.

QUESTION: My dad used to sing a song about “Call On Me And I’ll Call On You.” That may not be the correct title but he said it was on the radio by Marty Robbins back in the 50’s. Do you have any information about such a song?

ANSWER: “Call Me Up And I’ll Come Calling On You” was Marty’s 4th chart single. It peaked at # 14 in 1954.

 

QUESTION:  One of our neighbors keeps telling us that he wrote the song “The Fugitive” and sold it to Merle Haggard. The guys last name is Marlot. Is there any way to check out his story?

ANSWER:  “The Fugitive” was written by Liz and Casey Anderson in 1966.

 

ON THIS DATE: November 16, COUNTRY MUSIC’S TOP TUNES WERE:

1947 I’ll Hold You in My Heart (Till I Can Hold You in My Arms) - Eddy Arnold

1955 Love, Love, Love - Webb Pierce

1963 Love’s Gonna Live Here - Buck Owens

1971 Lead Me On - Conway Twitty & Loretta Lynn

1979 You Decorated My Life - Kenny Rogers

1987 Maybe Your Baby’s Got the Blues - The Judds

 

Hello fellow players,
Having just come back from Fred Layman's great steel guitar show in Lexington, Kentucky, I have been reflecting on our steel guitar society. We as steel guitar players are very lucky to be brought together by these great shows, by Bobby Lee's Steel Guitar Forum and by this newsletter. The power of the internet has the power to create wonderful friends between people from different parts of the United States and the world who have never met each other.
I myself have developed many friendships because of these avenues of communication.

Think about yourselves and how many friends you might have throughout the world because of the internet. Think about the warm feeling you get after communicating with these people for possibly even years and then meeting them face to face for the first time at a steel guitar show. This really makes me think how lucky we are to be steel guitar players in this day and time. Don't treat these internet friends lightly. They have the same interests, love and desires in steel guitar that you have. Look, we even have our own Hall of Fame. Regardless of how you feel about it or who is nominated to be in it or who is left out, just remember, at least we have a Hall of Fame. This is more than piccolo, bassoon or sousaphone players can say! LOL

Isn't this a wonderful period of time to be a steel guitar player? I was also thinking about the different levels of enthusiam from players who have been playing different lengths of time.
For instance, the newer players are burning with the love and desire of the instrument and that's all they can think about or talk about.

The ten to twenty year players are still very enthused but will still talk about their new car.
The old pros who play so great, would rather talk to you about fishing or their most recent hobby. I guess this is just the way it goes. I can remember my greatest days of loving steel guitar and being totally consumed by it to the point I couldn't sleep at night, were in my early learning years. It was the same with learning to fly. When I first got started, that's all I could think about 24 hours a day. Now it's sort of like getting in the car and driving somewhere. Still fun, but the early excitement was the most enjoyable part of it.

That's why I sit back and smile and enjoy seeing and visiting with the new players at these shows. Their enthusiasm makes it worth me doing what I do.

Your buddy,
Bobbe Seymour

 

På lördag är det stor countrygala på Brobergs i Västberga som jag meddelat i tidigare mail. Artister är Rankarna, Alf Robertson, Country Minstrels och många fler. Det finns förmodligen platser kvar så kontakta Hans Edler om ni inte redan beställt plåtar. Det blir en höjdarkväll.  Skriv en rad till hans.edler.music@telia.com  eller gå in på www.ticnet.se

 

Höstkonsert på Bysis på Hornsgatan i Stockholm den 27 november med Wasel Arar & North State, Boiling Bayou Cajun Band m fl.  Kolla in www.AFF.just.nu  Där kan ni också hitta andra intressanta arrangemang runt om i landet. 

 

Och så kan jag berätta att Bobby Flores kommer till Stockholm den 15 januari nästa år. Förköpsbiljetter kommer att börja säljas i december. Begränsat antal platser!

 

Ha det nu så bra i det fantastiskt vackra vintervädret! Snart är det bara en månad kvar till julafton! Hoo, hoo, hoo!

 

Hälsningar,

 

Janne Lindgren


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 091       21 november 2004

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på www.vingar.se eller www.country.vingar.se

 

Tack Hans Edler för en mycket fin countrygala!

 

Över 300 countryfans slöt upp till CountryGalan i Brobergs Matsal i Västberga i Stockholm i går kväll! En mycket bra siffra enligt mitt bedömande med tanke på att lokalen var ny i detta sammanhang och kanske liggande lite avsides. Men Hasse Edler är en mästare på att dra ihop folk till sina galor och alla tycktes trivas, artister som publik.

 

Kvällen började med att folk i lugn och ro fick äta från ett buffébord och jag tyckte det såg ut att vara ganska okej! Själv åt jag några mackor och drack en pilsner i omklädningsrummet! Artisteriet började med Kim Roland som körde några Cashlåtar, sedan kom ett ungt nytt gäng Katarina Lee & Lee Band som spelade en typiskt ungdomstillvänd country. Inte alls dåligt, tvärtom, de blev publikfavoriter. Sedan fick vi lyssna till Lonnie & the Lonesome Riders med Hasse Rosén och Karin Risberg i bandet. På dansgolvet fick vi sedan se en uppvisning i LineDance från Urban Cowboys (som mest innehöll cowgirls). Red Jenkins hade skramlat ihop en bunt musikanter mestadels från bandet Ring of Fire men hade Mats Rosén på steel och Bosse Nilsson på fiddle. Marie som vi inte sett på länge i sådana här sammanhang fanns med som sångpartner till Jenkins. Kul idé!

 

Country Minstrels med Carolina Åkerlind var nästa band på scenen. Vi började med allsång á la Christer Rosenkvist som är en mästare på att dra igång folk. Nästan alla sjöng med i yepee ay ay (eller hur fan det nu stavas). Carolina var på bettet och gav allt i sina sånger, så mycket att folk efter ett tag slutade att dansa och bara förundrades över hennes fantastiska sång. Kanske är jag lite hemmablind med så uppfattade jag det hela. Country Minstrels kompade även Terry Wayne på några låtar. Mats Rådberg & Rankarna blir man aldrig överraskad av, de har sin säkra repertoar och bra countrylåtar. Med andra ord, de går alltid hem hos publiken. Alf Robertson som hade lånat en del av Rankarnas medlemmar har blivit lite trött på senare år men har fortfarande kvar sin humor och publikkontakt. Eftersom kvällen blivit sen så var kanske bara hälften av publiken kvar då Country Minstrels än en gång äntrade scenen. Vi körde först några tuffa låtar och det kändes naturligt att sedan avsluta med Buck Owens klassiker Together Again och Cryin´ Time! Folket bara log!!

 

Tack än en gång Hasse Edler för att du vågade satsa på en CountryGala trots att du inte fick vara på Tyrol denna gång! Nu längtar vi redan till nästa års begivenhet!

 

Här nedan lite övriga nyheter,  Janne Lindgren

 

Hej!

Varför så lite om Bobby Flores? Kan vi inte få veta var han spelar så man kan hänga på med biljett? Du verkar ju veta!!!

Gurian & Eskil
 

Lokalen är inte spikad ännu men det är helt klart att Bobby Flores gör en show tillsammans med Country Minstrels den 15 januari nästa år!  JL.

 

"Mötet" på Radio Lidingö 97,8
"Mötet" är ett entimmesprogram som sänds på Radio Lidingö 97,8 varje lördag kl. 21,00 med repris söndagar kl. 19,00. Radio Lidingö 97,8 hörs över större delen av Stockholm med omnejd. "Mötet" gästas varje gång av en känd person, som intervjuas om sitt liv och spelar sin musik. Lördagen den 27 november är lidingötjejen Ingela Rydén gäst i "Mötet". Ingela har tidigare sjunigt i dansband, Bäckmora Show, m.fl. orkestrar. Men också tillsammans med Mats Rådberg & Rankarna, Elisabeth Andreasson, Kikki Danielsson, m.fl. på "Country-Cross-Country"-turnén och på "Country Palace" på Tyrol i Stockholm på 70-talet. På "Country Palace" var Ingela Hansson, som hon hette på den tiden, dessutom värdinna. En hel del bra countrymusik utlovas i "Mötet" med Ingela Rydén.
Alf Robertson är en gäst som kommer att vara med i "Mötet" så småningom. Återkommer med information om när det blir.

Öppet Hus på Lidingö Tidning med Carolina & Janne!
Lördagen den 27 november mellan kl. 11-15 är det Öppet Hus på Lidingö Tidning, Lejonvägen 14. En massa olika aktiviteter står på programmet, bl.a. sänder Radio Lidingö 97,8 direkt därifrån mellan kl. 12-14. För underhållningen svarar inte helt obekanta duon Carolina Åkerlind & Janne Lindgren. Då finns också möjlighet att köpa deras sprillans färska CD-platta.
Göran Gustafsson,  Marknadschef
Lidingö Tidning
- din lokala morgontidning på Lidingö!
www.lt.nu

 

Hej!

Jag ville bara säga att CD:n med Carolina Åkerlind är helt suverän och att jag fastnade för en specifik låt som jag var tvungen att skriva en dans till.

http://hem.passagen.se/fancyfeet/danser/losin%20her.doc

M.V.H.
Fancy Feet LineDancers
Thomas Malmgren
fancyfeet@telia.com
http://hem.passagen.se/fancyfeet/

Kul att du gillar CDn med Carolina! En dans till en av låtarna är ju fantastiskt! Den vill jag se någon dag!  JL.

 

QUESTION:  My grandpa’s favorite song was “Bubbles In My Beer.” Do you know who wrote that song and when?

ANSWER:  “Bubbles In My Beer” was written by Cindy Walker, Tommy Duncan and Bob wills in 1948.

 

ON THIS DATE: November 17, COUNTRY MUSIC’S TOP TUNES WERE:

1948 One Has My Name (The Other Has My Heart) - Jimmy Wakely

1956 Singing the Blues - Marty Robbins

1964 I Don’t Care (Just as Long as You Love Me) - Buck Owens

1972 My Man - Tammy Wynette

1980 Could I Have This Dance - Anne Murray

1988 Runaway Train - Rosanne Cash

 

ON THIS DATE: November 19, COUNTRY MUSIC’S TOP TUNES WERE:

1950 I’m Moving On - Hank Snow

1958 City Lights - Ray Price

1966 I Get the Fever - Bill Anderson

1974 Country Is - Tom T. Hall

1982 Heartbroke - Ricky Skaggs

 

Many of you have liked the horror stories of my road experiences so here's just a short one before I close. At one of the deejay conventions in the late fifties, Johnny Cash checked into the Andrew Jackson hotel in downtown Nashville with his guitar player Luther Perkins and the rest of the boys and was told at the front desk that his reputation for being a hell raiser in hotels had preceded him. The hotel manager laid down the law to Johnny and told that him that there would be absolutely no shenanigans or mischief allowed in his hotel and no chicks in the rooms. Upon walking away from the counter and feeling deeply chastised, he told the band to absolutely not do anything thing mischievous in their rooms. Then he and Luther called the local farmers co-op and ordered a thousand baby chicks to be delivered to the freight elevator at the hotel.  Upon delivery, he and Luther stacked the 10 crates of 100 baby chicks each in the freight elevator and punched the first 10 floors and let 100 baby chicks out on each floor.  The manager never said anything about chicks in the hallway.
Your buddy,
Bobbe Seymour

 

Hej Venner

Så kan i se min nye hjemmeside

www.pedalsteel4u.dk

Håber ikke I har fået denne meddelelse mere end denne gang - ellers Undskyld

Turbo

 

Hi Janne and many thanks for your play list and air play. In hopes things are great at your house and the holidays are good to you and yours.

Keep in touch and know as always you have a friend in Texas,

B. Jeff

 

Hej!

Nu har vi presenterat de nya topplistorna på www.polarradio.net, www.kustradion.nu och www.radiolidingo.se. Det har lämnats otroligt många röster, både via webbformuläret och SMS (däremot bara ett fåtal röster via vanliga post-vykort).

Kolla in vem som gått upp till förstaplatsen på CountryTraxlistan! Grattis Lonnie!  JL.

 

Till sist vill jag bara säga att det verkligen var kul att träffa så många vänner i går på Edlers CountryGala både bland publik och artister. Jag fick den här känslan av kamratskap som man egentligen bara tidigare känt då vi alla träffats i Furuvik. Den eran är dessvärre slut där och därför hoppas jag att den här typen av galor som Edler arrangerar växer även till andra delar av landet. Vi countrytokar behöver våra festivaler och övriga arrangemang för SVENSKA artister för att countrymusiken inte ska dö ut i vårt land! Glädjande nog hade Hasse Edler till denna gång lyckats hitta en grupp ungdomar som gillar countrymusik och som kan föra traditionerna vidare. Rådberg, Robertson och Lindgren kan ju inte hålla på i evigheter.  Jag tror nämligen att det är fullt möjligt att de som blir intresserade av t ex Shania Twain i ungdomsåren sedan följer upp det hela med att leta efter musikformens rötter.  Så funkar det oftast.

 Det här var allt denna söndag! Hoppas att ni får en fin vecka och ni vet att jag är tillbaka med fler nyheter och annat trams redan på torsdag!

Janne Lindgren


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 092       25 november 2004

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på www.vingar.se eller www.country.vingar.se

 

Hej i snöyran! Dags för ett Nyhetsbrev med massor av intressanta saker. Idag är det Thanksgiving Day i USA som infaller den fjärde torsdagen i november. Jag minns den väl eftersom Eddie Eriksson och jag var i Texas förra året vid den här tiden och precis ALLT var stängt den kvällen. Den här helgen sägs vara större än julhelgen och det säger lite grann om firandet.

På lördag kan ni komma till Lidingö Tidning på Lejonvägen, Lidingö där det är öppet hus. Där blir det lekar med farbror Geson och tio lucior!
Ni får också lyssna på Carolina och mig då vi spelar mellan 11 – 15. Kaffe och pepparkakor bjuds det på! JL.

 

Hej Janne,
Jag vet att jag efter alla år inte ska hetsa upp mig över Sveriges Radio
P4´s i det närmaste obefintliga country-program, men jag kan inte låta bli,
jag är en gnällspik.
I går kväll (söndag) lyssnade jag av en händelse till Calle Oldby och hans
Casino Country, men hjälp! Den mannen är helt mysko, han spelar antingen
rock & blues-låtar eller också är det en ung tjej som plinkar på gitarr till
en sövande, långsam låt som skulle kunna anmälas som trafikfara av dom som
lyssnar i en bil, för risken att somna är överhängande. Och inblandningen av
Ulf Lundell i gårdagens program var för mig helt obegriplig, men Hr. Oldby
är och har alltid varit ett mysterium.
Ok, jag vet, det kommer aldrig att bli någon bättring på countryfronten i SR
och att det finns en avstängningsknapp, men visst ter det sig märkligt att
vi countryfånar ska hålla till godo med ett radioprogram som är rena
skämtet.
Nej man kan bara uppmana alla att lyssna till dom lokala radiostationerna
för där finns det "riktig" country att lyssna till.
Många frustrerade hälsningar
Thomas Hydén
Kumla


Oldby har ALLTID var konstig i sitt musikval, men han har tydligen en stark ställning som anställd på statliga radion. Så länge vi sitter still och inte klagar kommer SR att fortsätta som om ingenting hänt! Men jag tror att det ska till en massiv klagokör, precis som då Ingmar Åsén blev av med countryprogrammet. Frågan är….. orkar vi det igen?  JL.

 

I går (den 20/11) så gjorde Cosmos Cowboys tillsammans med Irene ( Dottie
när hon sjunger Rockabilly) en kanonspelning i Oskarshamns Folkets Park.
Akten består av både egna låtar av Irene och Per Fasting samt covers och
garanterat blir ni som gillar traditionell Country helnöjda av en kväll med
det här gänget. Det var Linedanceklubben CR22 från Mönsterås och Elf CM
Booking som arrangerade i Oskarshamn. Ni som är intresserade av att boka,
kontakta Elf CM Booking.
Carina Lindqvist

 

Hej Janne!

Gurian & Eskil tyckte det var för lite om Bobby Flores. Ett litet tips, kolla in hans egen hemsida på http://www.bobbyflores.com/home.html.

Fast några notiser om besöket i Sverige hittar man inte just nu....

Hälsningar

Göran Ohlzon

Besöket finns nu noterat på hans hemsida också.  JL.

 

Jag har lyssnat på Karen Andersson från Örkeljunga och hennes inspelningar. Gör det ni också, det är en höjdare…! www.nashheart.com/steel   JL.

 

Alf Robertson gäst på Radio Lidingö 97,8
"Mötet" heter ett entimmesprogram, som sänds på Radio Lidingö varje lördag kl. 21,00, med repris på söndagar kl. 19,00. Programledare är Göran Geson. Lördagen den 11 december heter gästen Alf Robertson. En massa "klassiska" Alf Robertson-låtar utlovas. Dessutom en Alf Robertson, som var i högform när programmet spelades in.
Radio Lidingö är en närradiostation, som hörs över större delen av stor-Stockholm.

 

Jag fick den senaste utgåvan från MrMusicCountry med en salig blandning countrymusik av olika kvaliteter. Här finns Razzy Bailey, Bobby Flores, Jett Williams, Josh Logan och många fler. Som vanligt en bra platta som är hopsatt av Thomas Buskhagen. Några av artisterna är sångmässigt kanske inte helt godkända i mitt tycke, men plattan speglar att det finns enormt mycket bra countrymusik på små bolag i USA. Gruppen Orange som är svensk finns med i mitten och gör en fin version av "GoodTime Charlie´s Got The Blues".  JL.

 

ARTIST NEWS (rapport från Dan Ekbäck i Nashville)
Ricky Skaggs’ has become the first male artist to reach number one on the Billboard Top Bluegrass Albums chart with his album Brand New Strings. Additionally, Skaggs, a native of Cordell, Kentucky, will be presented with the Honorary Doctor of Humanities degree from Eastern Kentucky University on May 8 when he addresses the graduating classes of the College of Arts and Sciences and the College of Business and Technology...

LeAnn Rimes
will join JoJo, Ruben Studdard and Vanessa Williams in performing at the Christmas in Washington Concert benefiting the National Children's Medical Center. Dr. Phil McGraw and wife Robin have signed on to host the show which will premiere Dec. 15 on TNT...

Kenny Chesney
is headed to New York for a Nov. 22 appearance on the Today Show’s Thanksgiving Week Concert Series. The following day, he’ll join Ashanti for a taping of the Oxygen Network’s Custom Concert Special at New York’s Cro-Bar. The show is set to air Nov. 28...

Lonestar
is set to launch their new acoustic Pickin' On The Porch tour from Joliet, Illinois on Nov. 20. The 11-city holiday tour features an updated, special holiday stage design and new set list...

Big & Rich are releasing 200,000 copies of a special red and green, snow-covered edition of their album Horse of a Different Color...

Shelly Fairchild will open for John Fogerty at The Hard Rock Cafe's The Joint in Las Vegas on Nov. 28. Fairchild then returns home to make her Grand Ole Opry debut on Dec. 3 and follows that with a show at New York’s CBGB on Dec. 7...

Jessi Alexander celebrated her birthday on Nov. 18 with a performance at L.A.’s Hotel Cafe with Jon Randall...

Reba has plans to tour again in 2005, starting in Feb. and wrapping in July...

A crew will tape Buddy Jewell and his family as they view the Opry’s Country Christmas lights and decorations and take in the Opry Ice Show. The promotional piece will air during the Dec. 4 Opry Live on GAC, the same night Jewell performs...

Rachel Warwick
is up for three UK Country Radio Awards including Album, Single and Song of the year...

Montgomery Gentry and labelmate Trent Willmon recently participated in Carnival’s 2nd Annual Country Cruise to Key West and Cozumel...

Mark Chesnutt
teamed with Knoxville Radio Station WIVK and the Karaoke Cafe to raise money for the Kodak Montessori Academy in Kodak, Tenn. On Nov. 17, he performed an acoustic show for a 200 plus capacity crowd and raised over $5,000 dollars for the school...

Brad Cotter
will embark on his first USO/Armed Forces Entertainment tour on Nov. 21 to share Thanksgiving dinner with troops with stops in Germany, Bosnia and Kosovo. Cotter hosted GAC’s CRL on Nov. 18...

Toby Keith
has been named honorary chairman of the Built Ford Tough Fantasy Football World Championship. The winner will receive a 2005 Ford Super Duty pickup...

Charlie Daniels appeared at two Alabama Wal-Mart stores to sign copies of his current Koch/Blue Hat Records release, Essential Super Hits, with one store selling out of every Charlie Daniels title in stock. “Rooster Country” WSTH-FM presented the event in Valley, Ala. and Montgomery’s WLWI 92 presented the signing in Greenville...

Soap opera star and country musician Kassie DePaiva has released an album entitled No Regrets. Known as One Life To Live’s Blair Cramer, DePaiva’s first single will be “Sweet Angel of Mine”...

Forty5 South are in production for the video accompanying their upcoming single “We’re Country So We Can.” The video will be directed by former Poison frontman Bret Michaels who also produced and performed on the upcoming single...

Wayne Warner is promoting his newest release, Doing Something Right, with several Wal-Mart in-stores, as well as concerts and appearances at area schools in Warrenton, MO. A CD release party was held in Pittsburgh and Warner performed at Coyote’s in Louisville where the club will also host a “Turbo Twang” Dance Contest...

Nashville band Switchfoot made recent appearances on CBS’s The Late Late Show and on ESPN’s Cold Pizza as well as served as presenters at the American Music Awards.

 

QUESTION:  Every time Thanksgiving rolls around I get out my Bill Anderson album and play “Mama Sang A Song.” Somehow I always associate that song with Thanksgiving and what I have to be thankful for. I’m 81 years old and I guess that makes me a little crazy but I play that song several times during the holiday weekend and it makes me feel better. I guess I’ve said all that to ask this question. Did Anderson write that song and how big a hit was it?

The way he does that song just makes me think he’s a nice guy!

ANSWER:  If that makes you crazy—then we’re both crazy. I don’t dig out the album on Thanksgiving but each time I hear that tune-it does remind me to stop and thank the Lord for the parents he let me have and for all his many other blessings.

Anderson did write the song and it was his first number one record. It was his 8th chart single and his first number one, where it stayed for seven weeks in 1962.

And yes---he is a nice guy and one of the most talented people in the music business!

 

QUESTION:  My uncle says that Dave Dudley wrote his first hit song “Six Days On The Road” from his experiences as a truck driver. Is that true?

ANSWER:  “Six Days On The Road” was written by Earl Greene and Carl Montgomery from THEIR experiences as truckers.

 

QUESTION: Will you please settle an argument? My aunt says that Leroy Van Dyke’s “Walk On Bye” was a hit in the pop music field but I thought it was a country hit. Who is right? And do you know who wrote the song?

ANSWER: You both are! Walk On Bye” was a 1961 # one in country music and scored a # 5 on the pop charts. The song was written by Kendall Hayes.

 

Nytt nummer av SCMCs  Gazetten har kommit! Fina bilder men ingen recension om den senaste festen. Konstigt! Men vill ni läsa min egen recension om kvällen så går ni tillbaka till nummer 2085 om jag inte minns fel nummer på Nyhetsbrevet.  Kolla under www.vingar.se  JL

 

Charlie Cline - Passed away Saturday afternoon
Sad news today for the country music / bluegrass music family. Charlie Cline, former Bill Monroe Blue Grass Boy and Jimmy Martin Sunny Mountain Boys, Bobby Osborne, among others and a founder of the Lonsome Pine Fiddler's with brother Curly Ray Cline and others. Passed away Saturday afternoon 11/20/04 in a nursing home in Jasper, Alabama after a lengthy illness. He was 73. Arrangements are incomplete, but are being made by Kilgore-Green Funeral Home, 1200 Birmingham Avenue, Jasper, AL 35501 Phone: (205) 384-9503, Fax: (205) 384-5507

 

Everybody's laid back -- way back -- in Luckenbach, Texas
Everybody's laid back -- way back -- in Luckenbach, Texas
Tiny trading post-turned-country music mecca is the stuff of legend, immortalized in song by Waylon Jennings and Willie Nelson in 1977.

 

By Cain Burdeau
THE ASSOCIATED PRESS

LUCKENBACH, Texas -- They like to say around here that you can't find a place more laid-back without being unconscious. Drive down a single-lane road, turn a corner, and there it is: Downtown Luckenbach, in all its glory of three buildings -- a ramshackle tavern/general store, a blacksmith shop and an old-time dance hall. Clustered under giant oaks, this aging Western trading post-turned-country music mecca is the stuff of myth. On any given night or weekend, musicians in cowboy hats and jeans sit around picking steel guitars, thumbing washtub basses and singing country classics. Step into the general store and floorboards creak.

"Welcome to Luckenbach!" hollers the clerk. You're already feeling pretty darn laid back.

It's an eccentric town in the prickly pear-studded hills of the Texas Hill Country, some 75 miles west of Austin. And every inch of it drips with history. "People have driven from Illinois down here to play their country song in Luckenbach," said Tim Steele, a singer-songwriter and Luckenbach regular. The town's reputation among music fans started growing on a summer night in 1973, when Jerry Jeff Walker and the Lost Gonzo Band recorded an album live in Luckenbach, called "Viva Terlingua," that became a classic of the country/rock "outlaw" scene -- the antithesis of a Nashville production.

Later, in 1977, country outlaw idol Waylon Jennings and Willie Nelson chiseled Luckenbach into music history with the song, "Luckenbach, Texas (Back to the Basics of Love)." The twangy, slow-paced anthem to the simple life found in Luckenbach topped the national charts. The lyrics spoke of trading in diamond rings and ties for boots and jeans. The chorus, "Let's go to Luckenbach, Texas, with Waylon and Willie and the boys ..." was everywhere.
Luckenbach remains a coveted stage for musicians, and country bands like the McKay Brothers, the Cosmic Dust Devils, Mike Blakely and Jeronimo Trevino often come through.
Throughout the year, visitors -- from European curiosity-seekers to country music die-hards -- make pilgrimages here and often leave a bit of themselves in the bar.

"People leave their IDs, their business cards; a nice couple from South Dakota brought me this the other day," said Mike Haley, the barkeep and town judge, holding up a South Dakota license plate tag reading "57 Chevy." But for the most part Luckenbach is the same as it's always been: A tiny, quiet place by the creek.Like a lot of places in the Hill Country, Luckenbach was built by German pioneers in the mid-19th century. A general store -- the same one standing today -- was opened in 1849 by Minna Engel, the daughter of an itinerant preacher. She named the place Luckenbach after her fiance, Carl Albert Luckenbach.

A year later, in 1850, a community hall went up. Rebuilt in the 1930s, it's still around -- now serving as dance hall and stage. The old blacksmith shop still stands. Luckenbach lost one of its original buildings in 2002, when floods destroyed a steam-operated cotton gin. Flood waters reached over the counter in the bar. By the 1960s, Luckenbach was virtually a ghost town -- the old German families had all dispersed.

And its 10 acres near South Grape and Snail creeks went up for sale in the newspapers: "town -- pop. 3 -- for sale." It was in for a ride. A man named Hondo Crouch bought it with a few associates for $30,000 in 1970. A celebrated Texas humorist and folklorist, Crouch turned Luckenbach into "a free state of mind" -- poking fun at the nearby "Texas White House," President Lyndon B. Johnson's ranch on the Pedernales River.

"Hondo Crouch -- the one right up there -- he's the one that got all this started," Haley said reverently, pointing to a portrait of a white-bearded man with smooth skin and friendly eyes on the barroom wall. In the portrait, Crouch, whose given name was John Russell Crouch, wears a beaten-up cowboy hat and chews a strand of straw. Crouch became the "mayor" and "Clown Prince of Luckenbach." The hamlet hosted a "Women's Only Chili Cook-off, a "World's Fair" and hug-ins. Yet Luckenbach didn't grow. Crouch wanted it to stay like it had always been -- a teeny bitty place you pull into off the main road and get a hearty welcome.

"People would show up and ask where Luckenbach is. He'd be there whittling. He'd say, take a left and another left. They'd take off, take a left, another left, and there he'd be. He'd say: 'Welcome to Luckenbach,'" said Haley.

When Crouch died in 1976, his ashes were strewn over Luckenbach. An ever-changing group of cowboy musicians hang out in the bar, strumming and nodding and kicking back while visitors take in the tavern's collection; even Lyle Lovett stopped in one day, at 8:30 a.m., to look around. Cowboy boots dangle from the ceiling; longhorns and stuffed deer heads are mounted on the walls along with black-and-white photographs of country music greats like Bob Wills.A chair attached to the ceiling has a sign on it saying: "Reserved for Benny." Benny, a regular, died years ago. "This is probably one of the nicest, friendliest places to stop and have a beer," Haley said. Then he picked up his own guitar from behind the bar counter and chipped in a few ditties to pass the night.

Om ni kommer till Austin- eller San Antoniotrakten i Texas så MÅSTE ni bara åka till Luckenbach. Det är ett osannolikt ställe! 

 

Nu har jag hittat två till pizzerior på Lidingö som kan vara av intresse! Dels är det Askrike Pizzabutik på Askrikevägen 10 och så har vi den förnämliga Antica Trattoria som är ganska exklusive. Antica ligger på Grönbyvägen 1 i Rudboda.

 

Askrike erbjuder ca. 60-talet pizzor med olika tillbehör och priser varierande från 40:- till 140:- Men då är de sistnämnda extra stora Pan Pizzor. Den pizza med salami och bacon jag åt, var en riktig höjdare!

 

Antica är mer en riktig italiensk restaurant än en pizzeria. Men vill man ha äkta pizza som de görs i Italien så är det här det rätta stället att åka till. Pizzor finns från 65:- till 90:-  Andra läckra italienska maträtter finns förstås också och stället är mycket populärt. Inget mer har jag att förmedla denna torsdag. Ha en Happy Thanksgiving Day och så hoppas jag att vi ses på LT på Lidingö på lördag!

 

Janne Lindgren


CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email:   steelguitar@swipnet.se

Nyhetsbrev nr. 093       28 november 2004

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på www.vingar.se eller www.country.vingar.se

 

Hej vänner, det blev en ovanligt jobbig helg med lång danskväll med Minstrels i lördags på Lida Friluftsgård som ligger i Stockholmstrakten. Kvällen funkade alldeles utmärkt bland alla cowboys som hade mött upp. Det här var en firmafest och många hade sina leksakshattar på sig! Rätt vanligt då det är en temakväll. Vi spelade både till maten och till dans och alla hade kul, inklusive bandet! Några pilsner och vi kommer igång! Christer i bandet var i högform och då är han outstanding som underhållare! Carolina gjorde också en mycket bra jobb som vanligt och vi spelade faktiskt 5 låtar (2 julcountrylåtar och 3 Dolly Partonlåtar) som vi aldrig spelat förut! Sånt är kul och överraskande då låtarna funkar perfekt direkt.

Carolina och jag spelade på lördagen från 11 – 15 på Lidingö Tidningen på deras öppna hus. Det kom en hel del människor och drack en kopp kaffe som tidningen bjöd på. Här fick vi möjlighet att bjuda på lite fler julsånger men självklart också låtar från den vanliga countryrepertoaren. Ett lugnt och avspänt jobb men självklart fanns en del trötthet i kroppen från dagen innan. Så är artistlivet och jag tror till och med Carolina börjar förstå att det inte bara är en dans på rosor. Det är en hel del hårt arbete bakom alla succéer.

Här lite övriga nyheter.  Janne Lindgren

Hejsan Janne!

Sänder ett litet inlägg med tanke på Thomas Hydéns mail i förra nyhetsbrevet. Han verkade inte ha mycket till övers för Kalle Oldby och jag håller med honom i mångt och mycket men på samma gång tycker jag att vi ska vara glada att där åtminstone finns ett Countryprogram i SR. Nu tänker säkert många att jag inte har alla hönsen hemma som kallar Kalles program för ett Countryprogram men ibland spelar han faktiskt riktigt bra Country. På måndagar har Kalle ett Countryprogram i SR Malmö och där spelar han bra mycket bättre låtar än på söndagarna, varför vet jag inte. Där måste ju vara enormt många fler lyssnare på söndagarna. Skräckexemplet på Oldbys program var när han i samma Countryprogram spelade både Van Morrison och Lisa Miskowsky, då stängde jag av radion (mest för att jag inte gillar Van Morrison). Sånt hör ju inte hemma i ett Countryprogram. Men Oldby är fruktansvärt kunnig det kan vi inte komma ifrån och han har superkontakter i USA, det gynnar honom också. Nej Oldby är trots allt en duktig programledare men tyvärr har han lite underlig musiksmak med tanke på att han ratar artister som t.ex George Strait och Alan Jackson. Gör man det och samtidigt har ett Countryprogram då får man många emot sig (mig inkluderad), som man bäddar får man ligga.

Många Countryhälsningar

Rickard Johansson, Örkelljunga

Programledare för Countrytimmen i

Radio Örkelljunga 94,1 mhz

(Programmet där vi spelar Real Country)

Jo, det är nog som du säger Rickard, ibland spelar han faktiskt riktigt bra country! Men om du smakar på dina egna ord lite grann så förstår du hur konstigt det är! Här har vi ett program som SR kallar countryprogram och då får vi "ibland" lyssna på bra country! Är det verkligen så det ska vara? Har inte vi som gillar countrymusik och som betalar skatter (som sedan betalar SR) rätt att få ett countryprogram som faktiskt innehåller just countrymusik enbart? Om nu Oldby är så kunnig som du säger så måste det ju faktiskt finnas en skruv lös i dennes hjärna då han kan rata artister som George Strait och Alan Jackson. Jag tror man måste dra åt tumskruvar på hela SR om vi någon gång ska få en förbättring, men inte ens det kommer att hjälpa. Lyssna istället på de närradiostationer som spelar real country!  JL.

 

Hej alla Country diggare!
Det är ett tag sen ni hörde av oss på Ydre Country Festival. Men nu så är arbetet i full gång med att arbeta fram nya idéer för Ydre Country Festival 8-9 juli 2005.
Artistbokningen är i full gång. En hel del Artister är vi i gång och förhandlar med. Resultatet kan ni se om ca 2-3 veckor på vår hemsida www.countryfestival.se välj knappen bokade Artister.
Stöd oss och köp något i vår Webbshop, finns också på vår hemsida. Ett julklappstips????
Skriv gärna en rad i vår gästbok också!
De som har kort eller film ifrån Festivalen i somras, så är vi mycket tacksamma om vi kan få tag i dessa. Maila eller skicka dessa till vår webbmaster som finns på hemsidan. Givetvis så returnerar vi bilderna. Bilderna kommer att finnas på hemsidan.
Vi tackar också för alla fina lovord i tidningar, radio, tv och publikationer som vi har fått om Ydre Country Festival.
För den som vill har vi Festivalmöte varje torsdag kl.: 18 00. i Torpavallens klubbhus. Det finns möjlighet att komma och vara med. Alla idéer är bra. Du är välkommen. För info ring Country-Stefan: 073-052 00 21.
Det finns möjlighet för Företag och andra som vill synas på vår hemsida, programblad, mm att köpa reklamplats. Lite draghjälp till bra Artister skadar inte�. Snart 18000 besökare, man tackar.
Nytt för nästa år är att vi ska ha Mässområde, ca 6x6 meters platser.
Annons i Tomer kommer ocksÃ¥.  Mer info kommer.
Med vänliga country hälsningar Greger Fridlund, Vice Ordförande Ydre Country Festival.

 

HEI JANNE

DU SKRIVER I DIN SIDSTE NYHEDSBREV VED. MR. MUSIC COUNTRY

Jag fick den senaste utgåvan från MrMusicCountry med en salig blandning countrymusik av olika kvaliteter. Här finns Razzy Bailey, Bobby Flores, Jett Williams, Josh Logan och många fler. Som vanligt en bra platta som är hopsatt av Thomas Buskhagen. Några av artisterna är sångmässigt kanske inte helt godkända i mitt tycke, men plattan speglar att det finns enormt mycket bra countrymusik på små bolag i USA. Gruppen Orange som är svensk finns med i mitten och gör en fin version av "GoodTime Charlie´s Got The Blues". JL.

JEG UNDRES - FOR DEN HAR JEG IKKE FÅET, SELVOM JEG MENER AT HAVE ALLE UDGIVELSER (NÆSTEN) SIDEN 1991. MANGLER KUN NR. 1+2+9+10+11+12 FRA 1991 OG NUMMER 3 FRA 1992.

HAR MR. MUSIC EN EMAIL ADRESSE?

VED DU HVORDAN MAN FÅR EN SANG MED PÅ MR. MUSIC.

TAK FOR DINE MEGET ORIENTEREDE NYHEDSBREVE - DE ER ALTID SPÆNDENDE AT LÆSE.

JEG BEUNDRER DIN ENERGI TIL AT INFORMERE ALLE OS ANDRE. TAK SKA DU HA'

DJ BENTE KYED

RADIO HLR & RADIO VEJLEFJORD

DANMARK

EMAIL: DCMA@MAIL.TELE.DK

WEB: WWW.BENTEKYED.COM

Hej Bente, jag är glad att du tycker om mina Nyhetsbrev! Countrymusiken har givit mig så otroligt mycket glädje i mitt liv och det här med nyhetsbreven till intresserade är ett sätt för mig att betala tillbaka lite grann. Beträffande Mr.MusicCountry så är det nummer 03 – 2004 som jag recenserar som ovan. Du kan skriva till:  Mr. Music Productions, Box 12113, 402 42 Göteborg, Sweden. Du kan också nå Thomas Buskhagen på www.countrynews.nu  Thomas är den som sätter ihop alla countryplattor på företaget.   JL.

 
Hej Janne
Tackar för skivorna till utlottningen. Country Post är nu på väg.  Björn Elf

Bra att skivorna kom fram! Ser med spänning fram emot Posten!!  JL


Hej Janne

Kan du ge mig tips om bra contrymusik via internet stationer alltså som jag kan logga in på -gärna svenska stationer. Tackar på förhand gör

Robert Follbro
 

Hej Robert, jag har för närvarande inte någon större koll på olika stationer, men du kan väl börja med att gå in på www.WSMonline.com men titta in på sidorna www.vingar.se  Det här är Per-Unos sidor och de är fantastiska. Där finns allt du söker!  JL.

 

Hej!

Jag letar efter Datum på countryfestivaler nästa år, 2005. Vemdalen? Lida? Ransäter? Färila?

De andra har jag hittat på hemsidorna.

Har du koll på när de infaller eller vet någon annan?

Tack också för en bra "tidning". Veckobrevet är som en bra countrytidning som man får

i "brevlådan" varje vecka. Det är uppskattat ska du veta.

Vänliga hälsningar Siw

Tack Siw för dina vänliga ord! Kolla in Per-Unos hemsidor www.vingar.se  Om uppgifterna inte finns där så har de inte publicerats ännu! JL.

 

Torsby / Stockholm 2004-11-23                  Pressmeddelande

 

Ultimate Country Cruise    production at VIKING LINE

LIDA Country Festival & Lysvik Country Festival arrangerar en

Country Festival den 13 & 14 mars –05 på Östersjöns största kryssningsfartyg CINDERELLA.

 

Stad och land (Stockholm & Värmland) går samman och arrangerar den ultimata festivalen med alla typer av Country musik. Det blir 13-15 nya som gamla band från så många stilar som vi kan hitta i vårat av långa land. Det blir en majoritet av svenska Country musiker som kommer att bjuda oss på äkta Country musik.

Vi har både legender som Janne Lindgren och nykomlingar som The Wanted på artist listan. Inga Country fantaster kommer att behöva bli besviken efter dessa 12 timmar med live musik och massor med möjligheter till att dansa Line Dance.

 

Live musik på 3 scener:

·           Stora scen med två läktare. 6 live band och Line Dance mellan kl 13-16.00 den 14/4  

·           Bluegrass cafét med 5 av Sveriges bästa Bluegrassband

·           HonkTonk Baren med Äkta Country musik under hela resan (3-4 band)

 

Redan bokade artister:
 

Cina Samuelsson and the Spring Hill Boys
Wildwood

Christina Lindberg

The Wanted

Monica Silverstrand

Jivin´ Jake

Cash up Front

Lee Marvelous

Downhill

Bluecrach

Lonesome Mountineers

Janne Lindgren & Carolina Åkerlund

Rockridge Brothers


Skivmarknad och Country & Western prylar på konferensdäcket!

En stor SPA avdelning finns ombord om man vill koppla av en stund från allt ståhej!

12 barer och Tax Free butiker!

I priset ingår en stor Amerikansk buffé med fri tillgång till dryck. (Dricka, Vin & Stark ÖL)

 

VIKING LINE ställer alla sina förmånliga bussanslutningar till vårat förfogande.

Man kan även parkera bilen ombord för 95kr. (bokas samtidigt med biljetten)

Boka biljetter från 565kr (inkl. Buffé) på tel. 08-4524087

 (VIKING LINE)

 

Marknadsansvarig

Peter Jonsson

 

 

STORY BEHIND THE SONG

According to Harlan Howard, the hit song, “Busted,” was originally written about coal miners but because of Johnny Cash, the tune was changed to a “cotton farming song!”

Harlan commented, “Cash liked the coal mining song when I gave it to him, but he asked if we could change the story line from coal mining to cotton farming. Cash told me, “I’ve never been a coal miner so I don’t know anything about that--but I have been a cotton farmer and I’d just feel more comfortable doing the song about something that I know something about---cotton farming. So we changed the song to suit Johnny Cash.”

“Burl Ives recorded the song in the original coal Miner’s version.”

“I still think of the song and sing it in it’s original form because I have a great sympathy for coal miners. All my ancestors were from Kentucky and I was born there. I just have more feelings for coal miners than I do for cotton farmers.”

“Busted” entered the country music charts April 6th, 1963 and became Johnny Cash’s 42nd chart single. It peaked at # 13 and was on the charts for three weeks.

John Conlee’s version made the charts February 20th, 1982 and peaked at # 6. It was Conlee’s 11th chart single.

Ray Charles also scored a # 4 pop music hit on “Busted” in 1963.

 

Det blir inget countryprogram på tisdag i Radio Lidingö 97,8 eftersom det är politik hela dagen och kvällen! Ni som missade mitt förra program då det blev tyst i radion kl 15 i lördags, har möjlighet att höra detta nu på lördag i stället.

 På onsdag är jag med i ett radioprogram i lokalradion i Örebro. Tiden är någon gång på förmiddagen, tror jag! Det är GJL Band som ska göra en framträdande. Kolla tablåerna om ni har möjlighet!

 Det var allt för den här gången och nu önskar jag er alla en trevlig vecka! Vi hörs som vanligt på torsdag.

Janne Lindgren


 

 

Tillbaks till nyhetsbrevets index-sida!