vingar.se
Per-Unos hemsida COUNTRY
 Nyhetsbrev från
november 2007 # 82 -  90

från
Janne Lindgren &
CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Gratisprenumerera genom att maila till Janne! Email:   steelguitar@swipnet.se

 

Ur innehållet:

#82  
Cina Samuelsson & Springhill Boys hade lirat så det glödde i Göteborg
#83 
Dusty Records arrangerar countrygalor i Stockholm, Göteborg, Västerås och Helsingborg
#84 
2006 CMA Awards Winners
#85 
Öppet hus i Jannes studio i Sätra söndag em 26/11
#86 
Janne diggar High Jacks (Per-Erik Jonsson m fru Nina m fl)
#87  
Uppföljning från Norge där Janne & Carolina framträtt
#88  
Långt mail från Bobbe Seymor
#89  
Steel-picks som inte ser riktigt kloka ut.... ;-)
#90  
“Blue Moon Of Kentucky” - Story behind the song

 

 

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: steelguitar@swipnet.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 082   (4 sidor)           2 november 2006 

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 I går (onsdag) försökte jag att ta mig till min gamle vän Jörgen Hween som bor i Huddinge. Vi var ett gäng grabbar (gubbar) som skulle fira Lasse Lundgren som fyllt 60 och Rune Krongårdh som fyllt 75. Jag tog ut min bil från garaget omkring 17.40 och körde mot Häradsvägen som leder rakt till Huddinge och till Jörgens hus. Då jag kommit några kilometer bort från Sätra så tog det tvärstopp! Det var visserligen snorhalt på vägarna men jag hade ändå räknat med att ta mig fram med min bil och (sommardäck). Det brukar aldrig vara  något problem i Stockholm. Men den här kvällen fick jag sitt i en kö som inte rörde sig på 1 timme och 50 minuter och jag insåg att jag aldrig skulle komma fram till Huddinge innan soluppgången. Jag vände hem och hade tur att till slut få in bilen i garaget igen. Har aldrig i mitt liv varit med om något liknande. E4an som jag körde över var totalt igenkorkad av stillastående bilar i bägge riktningar. I morse fick jag höra på radion att folk suttit fast i sina bilar på vägarna i 6 – 7 timmar bara runt Stockholm. Men GRATTIS Rune och Lasse! Jag får fira er någon annan gång i stället!

 

Kom nu ihåg att Lost Highway kommer till Gamla Tryckeriet, Alvik, Stockholm den 6 november. På måndag alltså. Tiden för insläpp är 19.00. Ännu en fin bluegrasskväll kommer det att bli i AFFs regi med Bobby Ahl som förman. Sånt kan man inte missa!

 

Här lite övriga nyheter, Janne Lindgren

 

Buddy Killen Dies At 73
Buddy Killen died early this morning at his home in Nashville. The 73-year-old music publishing magnate had recently been diagnosed with pancreatic cancer. Throughout his more than 50 years in the music business, Killen worked as a musician, songplugger, songwriter, music publisher, and record producer.

 

Senast Waylon var i Sverige var 1992, i Globen med Highwaymen, dvs, Waylon, Willie, Cash och Cristofferson, jag var själv där i egenskap av ljudtekniker på SR tillsammans med Ingmar Åse´n och Hasse Söderlund, konserten sändes senare i radion.

Det var den i särklass bästa countrykonsert jag någonsin hört.

Jan Elander

 

Dolly i Danmark:  Alle billetter – 4500 var udsolgt på 7 minutter – og jeg fik ingen.

Per Kammersgaard

I Danmark är tydligen Dolly mer populär än i Sverige. Enligt säkra rapporter så var kön utanför sporthallen i Karlstad obefintlig då biljetterna släpptes.  JL.

 

God morgon,

Allt väl? Här snurrar det på för fullt. Såg diskussionen om Waylon. Jag spelade in en konsert med Waylon från Sveriges Television !!! i slutet av åttiotalet. Där är en inte fullt så bra version av Storms Never Last med.

Däremot är ett av världens vackraste steelsolon med på denna inspelning. Jag har för mig att det är i 'A Couple More Years'. Är inte säker, har inte tittat på videon på ett tag. Det är dock lite märkligt om konserten är från -83 för det sändes på tv -88 eller -89.

Nu blir det mer att filosofera över. Micke

 

Hej igen,

Hur kunde jag glömma att Waylon var i Stockholm med The Highwaymen 1992? Dom spelade i Globen den 3/4 1992. Jag har undrat över varför dom bara framförde 16 låtar här. På de flesta andra platser (Turku, Dublin, Aberdeen, Sheffild, Birmingham osv) körde man 36 låtar.

Mvh Janne Rosqvist

 

Hej Janne

En liten rapport från Göteborg.  Igår måndag den 30/10 var jag och min vackra hustru Carina nere i stan på ett litet Kafé som heter KoM. Med stor förväntan åkte vi dit en timme tidigare än starten på det utlovade framträdandet av den amerikanska gitarrviroutisten. Redd Volkaert  från Austin, Texas.

Jag vet sedan tidigare att skall man ha en sittplats måste man vara där en timme tidigare Men från början: Innan Redd Volkaert framträdde, så framträdde en vacker kvinna från Boråstrakten (tidigare Fristad), nämligen Cina Samuelsson www.cinasamuelson.com/ med sitt band Springhill Boys som uppvärmare. Och det gjorde hon med bravur. Hennes röst är otroligt bra, och bandet välrepat och bra. Den lilla stund på ung. 20 minuter som dom var uppe drog dom ner bra med applåder i den tryckande värme som inföll sig i den trånga lokalen som dessutom  blev fullpackad med öldrickande människor. (ca 40-60 st) (undrar vad brandmyndigheterna skulle säga om dom kom dit ? )

När så Texasbon Redd äntrade det lilla utrymme som stod tillbuds i en hörna av lokalen tillsammans med Cinas Band blev det ett dj-la tryck. Dom framförde en blandad repertoar med en del texas swing och lite gamla godingar inom countryn. När det gäller gitarrspelet från Redd så verkar det som han var i himlen, han spelade som en gud och njöt under tiden av att få stå där i ett litet café här i Göteborg med mellan 40-60 människor i lokalen. Eftersom jag själv satt den mesta tiden så kunde jag inte uppskatta exakt hur många som "trängt" sig in. Det är dessutom ingen entré till kaféet, så kaféägaren gick som vanligt runt med plåthinken där man fick lägga sitt bidrag till artisterna.

Som en parantes kan nämnas att jag själv har varit där och spelat några gånger med min steelgitarr tillsammans med en kille på piano som spelar Jerry Lee Lewis låtar,  och det är VÄLDIGT trångt och trevligt. Så har ni vägarna förbi Göteborg så slink in på Café KoM  www.kom.just.nu/ och bara ta en pilsner eller en liten bit mat. Alla framträdanden startar alltid klockan 20.00

 p.s. Glöm inte att hålla utkik efter Cinas nya platta som är på gång.

Ha de gõtt, Kristian Äng  kristian@rednote.se   www.rednote.se

 

Hej Janne,

Det är bra med ditt nyhetsbrev. Jag vill ha hjälp med att få reda på om det går att hitta skiva eller CD av ett kassettband som hittades i en bil. Trycket är slitet så man kan ej se bolag och nummer, men innehåller bra musik. Kasetten är "Back to the Mountain" med "New Stranges". Någon ute i landet som kan ge upplysningar om denna kassett?

Bosse i Äppelbo

Hej Bosse med äppelknyckarbrallorna! Plattan heter “Back To The Mountains” och gruppen heter mycket riktigt New Strangers. Skivnummer E062-35000 EMI inspelad i februari 1974. JL.

 

Perfect, thanks Janne, Just what I needed to know.

I guess the most important thing at the moment is that my new CD entitled "Grain of Sand" releases tomorrow on InTheHouse Records www.inthehouse.dk  . My first Scandinavian release. (The link to ITH shows where the CD can be heard and obtained.) Scandinavian tourdates can be found at: www.jdharing.com

Thanks again Janne, I hope this is ok. Adios for now, J. D.

Om detta är countrymusik eller inte får ni själva kolla. Jag har inte hunnit lyssna ännu. JL.

Hejsan, Janne...

Vi ville bara berätta med glädje att vi äntligen fått upp en enkel hemsida

och att vi lovar alla våra glada fans att vi SNART ska in i studion för att

spela in. Det är ju det där med tid, som alla vet... Hemsideadress: www.tennesseedrifters.com

 

Något som också börjat planeras lite smått är några större Johnny Cash-

händelser nästa år. Konserter, utställningar och annat trevligt i "The Man

In Black's" anda. Hoppas det är fler än vi som tror det finns intresse för

detta.  Keep it country!

MVH  Tennessee Drifters   "We play BOTH kinds of music - Country AND Western"

 

 

Hej!

Ville bara tipsa all som inte upptäckt  www.youtube.com att snarast uppsöka densamma!

Där kan man tex. skriva "steelguitar" i sökrutan och få uppleva Hal Rugg, Tom Brumley och massor av andra steelare med både ljud och bild. En otrolig sida med massor av country-videos.

Thomas Hydén, Radio 94,3   Kumla

 

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

According to Boudleaux Bryant,  Little Jimmy Dickens’ 1954 top ten hit,
Out Behind The Barn,” was typical of a rural raising when Bryant  was a youngster.  According to Bryant, he wasn’t  exactly raised on any farm, but he was raised on the rural outskirts of a small South Georgia town called Moultrie.

He commented, “My parents weren’t farmers---in fact my father was a lawyer--- but I did spend some time on farms that belonged to our relatives. I even learned how to milk cows and plant crops so I was exposed to life on the farm.”

Little Jimmy Dickens’ Columbia single, “Our Behind The Barn,” entered the country music charts August 7th, 1954 and peaked at # 9. It was Dickens’ 7th charted song and was on the charts for seven weeks.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

 

According to Felice Bryant, the song “We Could” was written as a present to her husband, Boudleaux.

 

Felice commented, “Boudleaux liked to lay on the couch when we were writing and he was on the couch in our basement and we were working.  He fell asleep as I was sitting in a chair in front of him.  I was sitting there, watching him  sleep and I was thinking, “if anyone could make this old world whistle, we could, we could.”  And that song started coming so fast, It was almost more than I could do to write it down.” The song happened so fast, I really don’t feel like I wrote it—the song just  sort of wrote itself.”

 

“We Could” was recorded by dozens of artists, including Jim Reeves, Al Martino, Billie Jo Spears & Carey Duncan, Osborne Brothers, Jimmy Dickens, Charley Pride, Felice Bryant. But the only artist to score a hit on the song was Charley Pride, whose RCA Victor single peaked at # three.

 

 It entered the country music charts April 20th, 1974 and became Charley’s 24th charted song.

 

It was on the charts for 14 weeks.

 

 

Mycket mer än så blev det inte. Nu åker jag till Tallin!  JL.

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: steelguitar@swipnet.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 083 (4 sidor)          5 november 2006 

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

  

Så är jag då hemkommen från en härlig resa till Tallin tillsammans med en av mina grannar Kenta. Vi åkte torsdag kväll med Tallink, åt en god buffé på kvällen på båten, drack några pilsner, lyssnade på dansbandet Gamblers. Bandet spelade bra och med en precis lagom ljudnivå. I Tallin knallade vi sedan omkring hela fredagen, drack några fler pilsner och åt en fantastisk rysk måltid på Troika, en restaurant som ligger på stora torget i Tallin. Det här är en fin gammal stad med byggnader som är kvarlevor från svunnen tid. Det känns som om man kommit tillbaka till medeltiden om det inte vore för alla bilar. Sätt dit några hästar och vagnar istället och allt skulle kännas fantastiskt, som en sagovärld. Jag kan verkligen rekommendera en resa till Tallin. Just nu åker man för 96:- per person och då får man ha hytten under hela resan. Billigt eller hur?

 

En sista påminnelse om måndagskvällens bluegrass kommer här! LOST HIGWAY kommer i morgon (måndag) den 6 november till Gamla Tryckeriet i Alvik i Stockholm. Adressen är Gustavslundsvägen 149, Alviks Torg, Bromma.

Det här blir en höjdarkväll med MYCKET folk så kom i tid för bra platser. Lokalen är utmärkt för sådana här arrangemang och förutom Lost Highway blir det lite utställning av diverse handlare av  instrument, CDs och annat. Välkomna!

 

Här lite övriga nyheter,  Janne Lindgren

 

Hej alla som är intresserade av musik i form av olika medier!

Har ni möjlighet var goda vidarebefordra nedan i edra utskick, eller ta med det som notis på edra hemsidor, kalendarium etc:

FÖRSÄLJNING I MUSIKENS TECKEN
(Musiksamling av dödsbo från medlem i Sv. Countrymusikföreningen)  CD:n, MUSIKBÖCKER MM

Lördag 11 nov. kl 11-16, GTI:s lokal vid hörnet av Storg./Karl Gustavsg. i Göteborg, SE.

MYCKET AKTRAKTIVA PRISER! Ca 1.500 CD:n (varav 500 country), många Bob Dylan och många Beatles-orienterade. Överlag massor av rariteter.

Ca 400 olika musikböcker (80% på engelska), varav 100 om Beatles, vilket måste vara en form av rekord! Dessutom många om Bob Dylan, Elvis, Madonna, Stones och Marilyn Monroe! Film- och notböcker.

Samlartallrikar, olika motiv med Marilyn Monroe och Elvis Presley (varav en sort med speldosa).  Musik-DVD/VHS + VHS-filmer. Hifi-prylar, klockor, kameror samt musikprylar, t ex Beatles-knappar.

VÄLKOMNA!  Arrangör: Sv. Countrymusikföreningen
http://www.countrynews.nu

Med hälsning från  Thomas Buskhagen

 

Hejsan!

Kunde inte låta bli att lägga mig i diskussionen om när Waylon var i Sverige. Senast Waylonboy var i nejderna var 1994 i samband med att han släppte skivan "Waymore's Blues Part II". Jag spelade in intervjun i söndagsöppet där Alice Bah ställde några korkade frågor till gamle Waylon. Han sjöng även två låtar i programmet: Endangered Spieces och Wild Ones.

Kan även rekommendera en DVD med Waylon: Live From Austin, Texas! Kanon.

Mvh Rickard Johansson, Örkelljunga (en stor beundrare av både Waylon & Willie)

john.rickard@hotmail.com

 

Här JANNE!

Har du lite till ditt utskick:

"WRONG", likt en Waylons sista hits, måste jag säga i debatten om när han var senast i
Sverige! Det var i slutet av 1994, då han var här för ett möte med undertecknad samt spela
en låt från plattan "Waymore's Blues, Part II" till någon av familjeprogrammen som då gick
i TV1 ellerTV2. Eller var det tvärt om...? I vilket fall, så tror jag att jag var den ende
förutom BMG-anställda och TV-tekniker som träffade honom. Ett oförglömligt möte!

Thomas Buskhagen

 

Betr. antal låtar som highmen framförde på Globen 92 så har jag en inspelning som innehåller 28 låtar, och det är kanske inte riktigt alla. De 16 som Janne Rosqvist skriver om är nog de som var med i radiosändningen, programtiden medgav  inte fler.

MVH. Jan Elander

PS.  EN EFTERLYSNING! Finns det någon av läsarna som har film eller video med Country Road som man kan låta kopiera. De var med i flera TV program i mitten av 70-talet eller kanske någon har egenhändigt filmat.

Hej,  Dusty Records arrangerar fyra countrygalor i november
11 nov, Musikens Hus, Göteborg med Joe Fournier, Lee Marvelous,  Dottie & Country Charm
18 nov, Smalls, Västerås med Joe Fournier, Lee Marvelous, Dottie &  Country Charm
19 nov, Tantogården, Stockholm med Joe Fournier, Lee Marvelous, The STU
25 nov, The Tivoli, Helsingborg med Cheatin' Hearts, Dottie & Country  Charm, Blue Sky

Forever.  för alla är det förköp via Ticnet

mvh, Jan Andersson,  Dusty Records

 

Sat. Nov. 4th...............BF Band at THE FINISH LINE CLUB in Aledo, TX (Ft. Worth)

12037 Highway 80 West,  Ft. Worth, TX

Dance 9:00 p.m. – 1:00 a.m.  Contact 817-244-9966 for additional information

www.thefinishlineclub.com

See You There! Thanks, Bobby Flores

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

According to Alan Mevis, George Strait’s 1982 number one, “Fool Hearted Memory” was an easy song to write.

 

Mevis commented, “I had the idea in my mind for some time and when Byron Hill and I were asked to write as song for “The Soldier” movie, we went to work on the idea together.  As  soon as we sat down and started working on it, the song just came....all at once.  It probably took all of twenty minutes for us to write that song.  The whole thing just came together so easy. The song came so easy that I wondered if it was any good. Then the song was in the album for nine months before it was released as a single and by that time, I was sure the song was not a hit.”

 

The song was used in “The Soldier” movie-which probably didn’t do much to help the record—since not too many people saw the film. George Strait was seen lip synching the song on stage during a barroom brawl.

 

But “Fool Hearted Memory” made it to number 65 on the country music charts on June 19th, 1982 and ten weeks later, it had slid into the number one slot to become George Strait’s first number one.

 

The song was written by Byron Hill and Alan R. Mevis. The MCA single was produced by Blake Mevis and was on the country charts for 18 weeks.

 

 

Hello fellow players,

Almost all of us have people that we look up to and admire, people who have achieved a level of excellence and accomplishment that inspires and motivates us to want to do the same.  Have you asked yourself, "Did Elvis Presley have singers that he was a fan of?"  "Did Humphrey Bogart have actors he admired and looked up to?"  You've probably heard interviews with country music singers who have named other singers as major influences on their style and praise the abilities of other singers.

This also applies to very big name steel guitarists naturally.  I smile when my friends who are big name steel players tell stories about players from the past such as Joaquin Murphy, Bobby Koefer, Bud Isaacs or Slim Idaho.  This gives me a nice warm feeling inside because to me it is evidence of the wonderful respect in which these fine gentlemen are held, have earned and are due.

Now for a little story about someone I have admired from afar for over 50 years.  I was about 14 and a half and riding my Vespa motor scooter down a country road one day, when I pulled into a little country store and heard Peewee King's song "Bimbo" on the radio.  The steel guitar took the instrumental break and was as fast, clean and beautiful as anything I had heard.  I had to stop and listen.  I was already a big Curley Chalker and Buddy Emmons fan at this time and this fascinated me. 

I had to find out who this guy was.  By talking to every steel player who came through my home town, I learned that Bobby Koefer was the musician.  Not only did Bobby have the credentials that any great steel guitarist should have, he was also greatly admired by the steel players I admired.

Over the years I have heard many stories about Mr. Koefer and worked with many band members who had also worked with him.  The respect he received from the greatest musicians in the land only made me admire him that much more.  When I heard that he was being inducted into the Hall of Fame in St. Louis, I was very pleased indeed.  This gave the Hall of Fame a lot more credence in my eyes.  

Even though I have still never met the man face to face, I recently have been talking to and getting to know him over the telephone while filling orders that he has placed to keep his triple neck Fender working like it did when he got it 58 years ago.

Given all the years I have been a fan of this man and all the inspiration I have drawn from his playing, I consider it a very special honor to now have him as a friend.

Bobby is a legend who deserves to be a legend because of his incredible playing.  He has worked with some of the greatest legends in western swing such as Peewee King, Bill Wimberley, Billy Thompson, Spade Cooley, Tex Williams, Hank Thompson, but most of all Bobby is known for his stint with the great Bob Wills, on the road and on record.

Let's not forget these great players who blazed the trail and set the mark high and gave us great goals to shoot for.  Many of them are gone today but let's remember with reverence, those players and the ones that we are still blessed to have with us, like the great Bobby Koefer.

We all have players we look up to and admire.  This is what makes this world of music so wonderful.  To those of you who are fourteen and a half and terrorizing the neighborhood sidewalks on your skateboards who are awed by Tommy White or Paul Franklin or were blown away by Travis Toy when you saw Rascal Flatts in concert or transfixed by Chad Udeen when Gary Allen played your town, take inspiration and energy from their performances and let it fuel and drive your desire to master the instrument.

It doesn't matter what generation you or your idols are from, we all have something to give and we all have something to get from each other.

Your buddy, Bobbe Seymour

 

Mer än så hade jag inte denna söndagskväll, men vi ses väl på Gamla Tryckeriet i morgon kväll. Se info i början av Nyhetsbrevet!

 

GRATTIS Anders Svensson (vilken fantastisk fotbollspelare) och Elfsborg till guldet!

 

Ha nu en fin vecka så hörs vi på torsdag,

 

Janne Lindgren

 

PS. Mitt Nyhetsbrev kom inte iväg förrän måndag morgon, bara så ni vet! DS

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: steelguitar@swipnet.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 084         9  november 2006 

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 

 Lost Highway på Gamla Tryckeriet i Alvik, Bromma blev ytterligare en succé för Bobby Ahl och AFF.

Hustru Eva och jag åkte vår bil till Alvik i ganska god tid denna måndagskväll då vi skulle ha ett litet bord med försäljning inne på Gamla Tryckeriet. Problemet är att hitta en gratis parkeringsplats, vilket är helt omöjligt i detta område trots att vi alltså talar om en plats utanför själva stadskärnan. Som vanligt fick vi punga ut med 55 kronor bara i parkering (15:- per timme) vilket känns som slöseri med pengar. Det fanns ingen kö utanför restaurangen denna gång och det var positivt, bara att knalla rätt in. Där har man lärt sig av misstagen sedan tidigare och det är bra. Ingen vill stå ute i kylan en kall höstkväll.

 Det hade redan samlats en hel del folk inne på tryckeriet och många var förväntasfulla inför kvällens artister. Positivt var också att man denna gång hade scenen i ”lilla” salen så att även vi med stånd (hoppsan!) fick möjlighet att vara nära. Weeds som är ett av Sveriges bästa bluegrassband var först ut på scenen och de gör som vanligt ett bra framträdande. Ljudet däremot var inte till deras fördel då jag, hör och häpna, tyckte att det var för dåligt tryck i helhetsbilden. Sången lät tunn i denna ganska luftiga lokal och jag hade gärna hört mer av diverse soloinstrument också. Eftersom bluegrassmusik är akustisk musik så måste man vara noga med att få upp alla instrument till en skaplig nivå, så blev det inte riktigt. Men alla heder åt bandet som ändå lät fint!

Så kom då det Kalifornienbaserade bandet Lost Highway. Några gamla gubbar som varit med länge blandat med yngre förmågor. En riktig analys av bandet får ni på AFFs sidor då jag här i all korthet bara vill recensera kvällen. Till att börja med så lät Lost Highway lika tunt som Weeds vilket förvånade mig en del. Amerikanska band brukar ösa på med större pondus och därmed låta bättre än svenska. Men eftersom totalbilden av ljudet var för svagt (enligt mitt tycke) så uteblev det där härliga trycket. Efterhand så hade även de ansvariga och ljudteknikern fattat att ljudet måste upp för att överrösta folk som pratade i salongen och i slutet av bandets första avdelning så var allt perfekt. En annan detalj som jag personligen tycker är lite oproffsigt är belysningen på scenen. Bakom artisterna hänger gardiner som i sin tur är belysta med ett mycket starkt ljus. Det gör att artisterna blir som skuggfigurer för oss i publiken. Eftersom belysningen framifrån inte var stark nog så försvann banjoisten och fiddlaren helt på kanterna. Mitt råd till nästa show, sänk ljuset på gardinerna och öka ljusflödet framifrån på ALLA artister.

 Lost Highway var inte bara fantastiska rent musikaliskt utan var småroliga med sitt mellansnack. De blandade långsamma och snabba låtar på ett utmärkt sätt. Jag gillade verkligen det här bandet och det var tråkigt att behöva lämna lokalen efter bara halva showen. Men ni vet hur det är, gamla gubbar måste hem och sova!!

 Tack Bobby för att du än en gång har lyckats med en mycket trivsam bluegrasskväll och även tack till alla AFFare som hjälpt till med det hela. Tänk att kunna samla ca. 250 människor till en förort till Stockholm en kulen höstkväll! Tänk om vi hade en lika aktiv organisation för modern countrymusik i Stockholm! Tänk om jag kunde hålla tyst ibland! 

 Här lite övrigt, Janne Lindgren

Hej,

En sista påminnelse ifall någon vill komma på westernfesten i Södra Ljunga ( Ljungby) nu på lördag. På scen:  Lazybones United, Christer Rosenkvist (ja, den Christer), Nameless The Heather Village Band Livemusik mellan 19.30 och 01.00

Micke

 

Så här gick det på High-Jacks releaseparty!

http://www.arbogasidan.se/kultur.html#kultursidan


Med Vänlig Hälsning, Nina JJ   +46 (0) 70-618 53 17 '
   www.high-jacks.com

 

SvenskaCountryArtister.com

Det är nu gratis att presentera sig på svenska countryartister.com.

svenskacountryartister.com bygger på din eller ert bands egna engagemang, vilja att visa upp er med en fräsch profil. Visa senaste demon från videon, eller senaste plattan.

Hur fungerar det då i praktiken?  Jo.

Sätt ihop en liten presentation av dig/er, där information om ert namn, hur man kontaktar er, länk till ev. webbplats, information om vem man kontaktar vid ev. bokning av er, en video eller mp3 snutt. Se exempel nedan.

 Skicka med en mp3 fil eller en videosnutt med en låt ni anser speglar ”mitt band” bäst. Sidan har skickats till en mängd arrangörer, agenter och även en del skivbolag.

Låter detta intressant? Titta in på sidan - www.svenskacountryartister.com.  Kom gärna med kritik/förslag på förändringar/förbättringar om upplägget på sidan.

Sist men inte minst… Varmt Välkomna med er profil.

svenskacountryartister.com – Per Gyllingberg.
0502-43131 - 070-4441140 – info@thebull.se

 

Hej!
Jag har två originale vinyl steel skivor till salg
United steels of Europe m. tabulatur Nils Tuxen m.m
Smilin´  Steel = Nils Tuxen m. signatur
inte spelade. 250 + porto

Kanske ved du av någon som är intresserad
Mvh  Karen Andersson
www.nashheart.com/steel

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

Many hit song were written from conversations or from listening in on conversations. According to Eddie Miller, “Release Me” was just such an idea.

 

Eddie commented, “This happened at a club in San Francisco, California. I was playing there one night and this couple was arguing. I heard the woman say, “Everything would be okay if you’d just release me.  Then we wouldn’t have any more problems.” The idea didn’t hit me then but the next day I started thinking about the two of them arguing and that line came back to me. I had never heard it said just that way.  Divorce has always seemed like a dirty word to me and this seemed to be a softer way of saying the same thing. And that’s where the idea for “Release Me” came from.”

 

Jimmy Heap and Perk Williams had the first hit on “Release me,” making it to number 5 in 1954. Ray Price scored a # 6 on the song that same year, as did Kitty Wells, who took it to number 8.  The Charley McCoy version went to # 33 in `1973 and Marie Owens had a # 71 hit on the song in `1974.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

Take These Chains From My Heart” was one of the last songs recorded by Hank Williams. The song was written by Fred Rose and Hy Heath. After Hank’s death and the record became a hit, rumor circulated that Hank had showed the song to Fred Rose who rewrote it and took Hank’s name off the song after Hank’s death.  But those who knew Fred Rose argued that Rose was not the kind of person to do that and would never have stolen from Hank Williams or anyone else.

 

A lot of radio stations played “Take These Chains From My Heart” as a final tribute to Hank Williams.

 

The MGM single entered the country music charts May 16th, 1953 and made it to number one, where it stayed for four weeks. It was Hank’s 36th charted song and his last number one. It was on the charts for 13 weeks.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

According to Jessi Coulter, she wrote the melody to her 1975 number one, “I’m Not Lisa,” while in a music-theory class, which was several years before she wrote the lyrics.

 

Later she discovered that the first four notes  were the same as Don Ho’s version of “Tiny Bubbles.” Jessi says that she wrote a rhythm pattern for the song before she showed it to her music teacher and then just forgot about it. “I’m Not Lisa” was also tied to one of Waylon Jennings songs titled “Julie.” According to Jessi, Waylon’s “Julie” was about someone from his past and it just seemed to belong in this song.

 

Jessi commented, “I don’t know where the name Lisa came from but the story is told from Julie’s point of view.”

 

“I’m Not Lisa” earned two Grammy nominations for Best Country Vocal performance by a Female and for Best Country Song. “I’m Not Lisa” was produced by Waylon Jennings and Ken Mansfield.

 

The Capitol records single entered the country music charts February 15th, 1975 and was at the top of the charts the week of May 24th. It was her 3rd charted song and was on the country charts for 18 weeks.

 

The single also scored  a # 4 on the pop music charts.

 


 

2006 CMA Awards Winners

 

Entertainer of the Year
Kenny Chesney


Female Vocalist of the Year
Carrie Underwood


Male Vocalist of the Year
Keith Urban


Album of the Year
Time Well Wasted
Brad Paisley
Produced by Chris DuBois/Frank Rogers
Arista Nashville


Single of the Year
“Believe”
Brooks & Dunn
Produced by Tony Brown/Kix Brooks/Ronnie Dunn
Arista Nashville

 

Song of the Year
“Believe”
Craig Wiseman/Ronnie Dunn
Sony/ATV Tree/Showbilly Music/Big Loud Shirt


Music Video of the Year
“Believe”
Brooks & Dunn
Directed by Robert Deaton/George J. Flanigen IV


Vocal Group of the Year
Rascal Flatts


Vocal Duo of the Year
Brooks & Dunn


Musical Event of the Year
Brad Paisley (Featuring Dolly Parton)
“When I Get Where I’m Going”
Arista Nashville


Horizon Award
Carrie Underwood


Att Keith Urban vinner i sin klass är INTE bra för countrymusiken, men tyvärr får vi leva med sådana vinnare i CMA Award Show. Countrymusik är inte vad den en gång varit då popmusik lyser igenom alltför mycket idag. Programmet kommer att sändas i någon av våra TV-kanaler framöver. Är det någon som vet när?

 Glöm inte att lyssna på International Country med Göran Adolph på Radio Haninge 98,5  (över Stockholm) på tisdagar klockan 16.45. Ett kanonbra program där ni kan lära er hur countrymusik ska låta på riktigt! Göran är en av få allvetare beträffande countrymusik och han kan allt - och lite till - om denna musikstil.

 

GFI studentmodeller av pedal steel är superfina och utmärkta att lära sig att spela på. Steel Guitar Music levererar dessa med 3 fotpedaler, 3 knäpedaler, etui, spelstål, picks och enkelt kursmaterial. Valfri färg!

 

Vi hörs igen på söndag,

 

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: steelguitar@swipnet.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 085 (3 sidor)        12 november 2006 

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 

Söndag igen! Veckorna går fort och jag har inte hunnit  få  in så mycket nyheter till Nyhetsbrevet. Tack Hasse Buhre för Druvans soltorkade tomater med vitlök (utan olja). Smaskigt värre!  Och brudarna du nämner nedan fick en riktig amerikansk lunch med broccolisoppa, potatissallad med Gorgonzola och coleslaw! Nu ligger jag bra till!

 

Längst ned i detta Nyhetsbrev hittar ni info om Öppet Hus i Sätra! Kolla!

 

Här lite övriga Nyheter! Janne Lindgren

 

Tjena Janne. Tack för kaffet. Hoppas brudarna fick en god lunch. Om du lägger ut det här på nätet kommer alla undra ”vilka brudar” men det blir vår hemlighet.

Här kommer adressen till PRAIRIE OYSTER:s fan club en gång till. Ifall vi har missat det.  Prairie Oyster intrenational fan club:

C/o  John B. Dretzel,  5358 Nan Linn Drive,  Willoughby, Ohio 44094

Haresåbrahejhejhelatiden,  Hasse Buhre

 

Tisdag 14 nov kl 13-14 blir det en timma med Waylon Jennings musik samt prat mellan
låtarna av Bill E.Ohlsson & Thomas Buskhagen och det på Radio 88,0 Partille (Göteborg).
Det går att lyssna via "nätet" gå in på

http://www.radio88partille.com
 

Hej!

Jag är nere i Jönköping och var på Countrygala (så står det på biljetten) igår. Det var en mycket trevlig tillställning med varm stämning. Tre av de fyra banden har jag hört tidigare. Först ut var Lonesome Mountaineers som spelade, sjöng och skämtade och värmde upp publiken. Sen spelade ett lokalt band Eagleslåtar. De kändes lite spretiga och pretentiösa och några i publiken gick. Jag hade säkert uppskattat dem i ett annat sammanhang, tex på en fest eller rockkonsert. Den här kvällen hade jag väntat mig country och bluegrass. Efter pausen kom Tennessee Drifters och de spelade Hank Williams- och Johnny Cashlåtar så jag blev glad igen. De är överhuvudtaget ett band man blir glad av att se och höra. Sist ut var Inger Nordström ´n´ her Rhinestone Band som gav en bra show som de brukar. Men rökmaskinen förstörde en del av upplevelsen. Halva bandet och publiken försvann i dimman.

/Elisa
 

(Direktrapport från Dan Ekbäck i Nashville)

The first leg of George Strait’s 2007 arena tour will kick off Jan. 11 in Lafayette, La. and is scheduled to continue through March 3 in Denver, Colo.

Brad Paisley recently filmed a video with producer Robin Rucker and director Scott Scovill for “She’s Everything.”

Nashville-based Honky Tonk Hall of Fame will facilitate the sale of the Memphis home of Johnny Cash on eBay beginning Nov. 10. The four bedroom house was Cash’s home from 1957 to 1960.

Hey Janne.
Thank you so much for your kind words. I appreciate your opinion and I'm glad that you like "Blind Horses" song. We will greatlty appreciate every spin
I just got your CD yesterday and I love it. Carolina has a beautiful voice and your steel guitar playing is excellent!!! Hopefully we will meet sometime in the future.
Please keep in touch,  Peter & the Rowers

 

Hello fellow players,

My newsletter last week concerning the great steel guitarist Bobby Koefer must have hit a nerve with many of you because I got the most positive response which included stories about Bobby, pictures of Bobby and a couple videos.  He is obviously the favorite of many of you.  He has also obviously blessed the world of music and steel guitar especially for many, many years. 

Bobby is 81 now and on his way from Oklahoma to southern Texas to play a few a gigs, as he puts it.  We should all be so lucky.  He will be playing with the old Bob Wills band at the reunion in Texas this coming year.

A great friend and steel guitar builder, along with being a wonderful steel player and pilot, Dan Dowd has left us to go to a better place unexpectedly.  Dan was extremely well known by the elite of our business and the world of steel guitar in general.  We have sold several of his custom keyless 12 string universal guitars.  Dan was deeply admired and respected by those who were lucky enough to know him.  God bless his wonderful family.

I can only hope that his son Dan Dowd III will continue in his father's footsteps to build the great Dowd steel guitar.  Both of them are very smart craftsmen indeed.

The Peterson Tuner that has become the standard of the steel guitar industry because of it's ability to temper tune the steel guitar is another item that we have decided to put on our greatly discounted steel guitar Christmas sales list.  These retail for $299.  We will be selling them through the Christmas season for only $199. including a free copy of Bobbe Seymour's "Secrets" video which is a $29.99 retail value.  This is a great savings on a great product and will go along well with our amplifier and steel guitar sale which we offered you at the beginning of this week.

It's finally here after three years.  We just picked up a truckload of the "Price-less II!" CDs.  This is a follow-up of my best selling album ever, "Priceless".  This album is recorded for steel guitar and fiddle fans.  Some of Nashville's finest musicians including David Russell on fiddle, Andy Reiss on guitar, Mike Leach on bass, Gene Christman on drums and John Reese on piano joined me in making this album.  Pictures from the recording sessions appear in the 8 page booklet and several good Nashville players have already commented that the album artwork itself is worth the price of the CD. 

To give it a good kick-off, we're including "Price-less II!" in our Christmas specials list.  Follow the link here.
  www.steelguitar.net/christmasspecials.html

Your buddy, Bobbe Seymour

Den här veckan har jag jobbat en del med Hillfillies nya CD men också hunnit med några elever. Kommande vecka blir ungefär likadan och jag är glad att jag slipper åka långa vägar för att spela 45 minuter och sedan åka hem igen. Efter nästan 45 år med Country Minstrels och andra artister och band känns det skönt att bara vara hemma och slappa.

Hoppas att ni får en skön vecka med inte alltför kallt väder!

Janne Lindgren

 

PS  Min nya C6-kurs är nu klar för leverans.

60 minuters instruktion på en CD! Pris 250:- DS

 

Öppet Hus i Sätra!

 

Söndagen den 26 november

13.00 – 16.00

 

 Vi säljer ut massor av LPs, CDs och annat smått och gott till vrakpriser! Vi vill rensa vårt lager ordentligt så här kan ni verkligen göra fynd.

 

För dig som spelar steel finns förstås picks, stål och andra tillbehör.

 

Jag kommer även att demonstrera min lilla studio och spela upp några smakprov från inspelningar jag gjort!

 

Hustru Eva och jag bjuder på en enkel buffé, kaffe och kaka!

 

Adressen är:

Frösätrabacken 12 (på hörnan)

Tunnelbana till Sätra Station

Tel: 08 – 88 46 86

 

Alla är välkomna!

 

Janne o. Eva Lindgren

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: steelguitar@swipnet.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 086 ( 5 sidor)       16  november 2006 

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 

Hej alla läsare! Torsdag igen och ett nytt Nyhetsbrev som förhoppningsvis innehåller intressanta saker. I slutet av det här brevet finns lite information om Öppet Hus i Sätra.

 

Tack Brit Lyng för plattan med Erin Hay ”The Collection”. Stundtals en mycket bra platta även om en del låtar känns lite väl uttjatade. Men det finns många bra spår på  denna CD som består av hela 23 låtar. Min favorit blir western swinglåten ”Honky Tonk Heaven” men här finns många andra lyssningsbara spår. Erin är inte den allra bästa sångerskan i countryvärlden men hon har den goda smaken att alltid anlita högklassiga musikanter på sina inspelningar. Det tackar jag extra för!  Plattan finns på Westwood International Records med skivnummer 0602 D. 

 

Här lite övriga nyheter, Janne Lindgren

 

 

Fullt ös på Södra Ljunga´s Western-fest !

 

Jag har blivit inbjuden att medverka som konferencier och gästartist på festen i södra Ljunga (Ljungby) Min gode vän Michael Axelsson möter upp på tågstationen i Alvesta fredag em. Tillsammans med sin fru Rosa är det Michael som är arrangör och festgeneral för tillställningen.

När vi bokstavligen svävar fram i hans Cadillac (-99) berättar han optimistiskt att drygt 100 personer föranmält sig. .Inkvarteringen hemma hos familjen Axelsson är femstjärnig ! Enkelrum med helpension underbart god mat och dryck samt ”mediciner” i massor.. .

Hela lördagen går åt att utsmycka lokalen, rigga scenutrustning och repetera inför kvällens show. Först ut är Lazy Bones United. Ett rutinerat band som spelar pure country med den rätta känslan. Nameless är nästa gäng som kör lite tuffare. En bra blandning av Rockabilly och Tex-Mex musik får igång publiken på rätt sätt. Halv tio går Heather Village Band på. Fin stämsång och känsla av Michael och Conny som framför flera gamla Hank Williamslåtar. Duon är förstärkt med Roger (bas) Björn (trummor) och Magnus på steel ( från Lazy Bones United.) Magnus ger bandet ett extra lyft med sitt fina steelspel!

Så är det då dags för undertecknad att göra rätt för sig. En hel del allsång, typ ”Oh lonesome me”, Cottonfields” mfl. blandas med western swing och 4/4:or. Med tanke på en repgenomgång med Namless sitter låtarna bra. .Åter igen är Magnus med på steel och spelar. Han är en klippa ! Kvällens höjdpunkt är när Michael presenterar sin 13-åriga dotter Nina. Tillsammans gör dom två bejublade duetter! (En ny stjärna?)

Ett inslag under kvällen är prisutdelningen för bästa kvinnliga respektive manliga ”country-look”. Kvällen avslutas med Lazy Bones United och lite jam-session. Conny (sång/gitarr) framför bl.a. ett par Tex-Mex låtar så bra att nackhåret reser sig. Helt fantastiskt !

På dansgolvet är det full fart hela kvällen och alla verkar stortrivas. När kvällen är slut lämnar folk lokalen utan att det blir stökigt. Det som imponerar mest under kvällen är volymen som aldrig blir för stark (även om det är tryck) och blandningen av olika countrymusikstilar. Allt känns så enkelt och rätt. Det här är country med stort A !

Hoppas det inte tar fyra år till nästa gång…Ha det gott och sköt om Er !

Chrille Rosenkvist  // CoMi.

 

Hej Janne

Läser med illa dold förtjusning inläggen i dina nyhetsbrev ang. vad som är country, klassen på arrangemang osv. Du kan verkligen "elda folket", och det ska du ha all heder för, Janne!

Blir fasansfullt trött på alla som kallar sig country-artister och inte har mer country i sin musik än vad Rapport på TV har i sin signatur! Sen får det vara "Jillsan", "Babsan" eller vad det vill; jag blir bara så trött!

Nä, kalla mig gärna bakåtsträvande, konservativ och livrädd för nya influenser (det bjuder jag på) bara jag får njuta av Buck Owens, Merle Haggard, Hank Williams Sr., Bobby Bare, Tom T Hall osv. osv.

Vilken av dom nya countryartisterna idag kommer att spelas om 40 år och avnjutas som jag nu gör med mina favoriter från 60-talet? Haha! Inte många mina vänner!

Nä, jag tackar för mig och drar mig tillbaka till min jordhåla och spisar en knastrig LP med Buck Owens, det är grejer det! (och så får jag glädjen att samtidigt höra min steel-favorit Tom Brumley)

Tack för dina nyhetsbrev, dom behövs! Med bakåtsträvande hälsningar,

Thomas Hydén, Kumla

 Thomas, vi går i samma klass!  JL.

 

hej janne,

tittade på CMA awards inatt (orkade inte så länge) "what a load of pretentious crap" för att uttrycka sig milt. jag har med intresse följt debatten i dina brev om vad som är country och inte och när jag hörde vad som framförs idag "in the capitol of country music" ja då förstår jag lite bättre. lyssnar för övrigt inte på modern country så detta var lite av en eyeopener. jag håller mig till den traditionella country som enligt min mening mer eller mindre dog ut för 30 år sedan (inga regler utan undantag dock!)

vill samtidigt tacka dig för att du orkar hålla grytan kokande, för mig här nere på Costa del Sol är det den enda country info som står till buds! keep up the good work!

varma (i dubbel bemärkelse) hälsningar håkan kaldemark

 

Jag sitter just och lyssnar på The High-Jacks CD “Stop, Look And Listen” som jag fick i min postlåda för några dagar sedan. Bandet består av det gifta paret Per-Erik och Nina och en bunt duktiga musikanter som gör den här plattan mycket intressant.  Att bandet behärskar både ”real country” och ”rockabilly” är inte så konstigt då huvudpersonen Per-Erik spelat med så olika grupper som Country Minstrels och Red Hot Max bara för att nämna några. Per-Erik var bland annat med Minstrels under succéturnéerna i Tjeckoslovakien och Öst-Tyskland i mitten av åttiotalet.

Den första låten på CDn ”Drinkin´ Wine Spo-Dee-O-Dee” är en snabb rockabillylåt som på något sätt sätter prägeln på plattan då många låtar är just i snabba tempon. Min favoritlåt är en riktig countryrysare ”Whiskey Valentine” som ligger som nummer 6 och den skulle jag lätt kunna sätta reprisknappen på i minst en timme. Så bra är den! Några låtar senare kommer ”Cadillac Cowboy” som Nina sjunger. Också en höjdarlåt och i dito tempo!

Gillar man Jerry Lee Lewis så ska man absolut köpa den här CDn då Per-Erik enligt mitt tycke är en av de allra bästa svenska tolkarna av hans musik. Nina sjunger på 6 av plattans 14 låtar och Lars Andersson på två, resten sjunger Per-Erik. Undertecknad är mycket stolt över att ha fått medverka med pedal steel på några spår! Kolla in hemsidan www.high-jacks.com   JL.

 

Här nedan lite radioinformation insänt av Göran Geson.

Mycket countrymusik på Radio Lidingö 97,8

Bor du i Stockholm eller har vägarna dit, så lyssna gärna på Radio Lidingö 97,8. Där spelas mycket countrymusik! Radio Lidingö 97,8 hörs över större delen av stor-Stockholm.

”Country, Country Music”, med icke helt obekante Janne Lindgren som programledare, sänds på tisdagar kl. 20,00-21,30, reprisen går på lördagar kl. 15,00-16,30.

”Mötet” heter ett program, där programledaren Göran Geson träffar kända och intressanta person, som berättar om sitt liv och spelar sin musik. Programmet sänds på torsdagar kl. 15,00-16,00, med repris lördagar kl. 20,00-21,00. Den 30 november och 2 december är det Gunnar Almqvist som är gäst, den 7 och  9 december är Carolina Åkerlind gästen, den 21 och 23 december är f.d. världsmästaren i speedway ”Benga” Jansson gäst i ”Mötet” och eftersom ”Benga” är stor countrymusikälskare, så utlovas massor av bra countrymusik. Andra som är gäster i ”Mötet” hos Göran Geson är sångerskan Nina Lizell, TV 4-meteorologen Tone Bekkestad och sångerskan Marie Bergman. Under 2007 väntar ännu flera countryartister bland gästerna i programmet ”Mötet” på Radio Lidingö 97,8.

Göran Geson har ytterligare ett program på Radio Lidingö 97,8, nämligen ”Go´morron Lidingö” varje tisdag och fredag kl. 7,00-8,30. Även det programmet innehåller mycket countrymusik. Ett inslag i programmet heter ”Dagens trippel”, som innebär tre låtar med en och samma artist eller grupp – och det är countrymusik allt som oftast. Göran Geson har också gäster i ”Go´morron Lidingö” och den 28 november är countrysångaren Red Jenkins gäst. Detta med anledning av att han nyligen släppt två CD-plattor, som är inspelade i USA och där han sjunger duett med flera av de duktiga countryartisterna ”over there”.

Nämnas ska också att även den s.k. melodiradion på Radio Lidingö 97,8 innehåller mycket countrymusik. Så om du inte redan gjort det – ratta in Radio Lidingö 97,8 och lyssna!

 

Hej Janne,

en halvtidsrapport från vår turné med Joe Fournier. Hittills har allt gått mycket bra, med mycket folk och fantastisk  respons (skivorna går åt som smör i solsken). Jag var inte själv med nere i Malmö men efter rapporter var det lyckat. I lördags i Göteborg var det helt fantastiskt, vilken respons han fick. Vilket för övrigt gäller hela galan med även Dottei & Country  Charm och Lee Marvelous. Faktiskt fick vi en helsida (så när som på några rader)  i Göteborgs-Posten från galan där de bland annat lovordade bredden på artisterna, rubriken löd "Country - en levande genre".

I måndags i Torsby fick vi ett mycket varmt mottagande och även här var det mycket folk trots att det var en måndagskväll. en hel del säkert tack vare de utomordentligt trevliga och vänliga arrangörerna. Ett stort tack! Nu fortsätter vi med Folkets Hus,Trollhättan (torsdag), Rick Rock, Norrköping (fredag), Smalls, Västerås (lördag) där även Dottie &  Country Charm och Lee Marvelous spelar samt Tantogården, Stockholm (söndag) där även the STU och Lee Marvelous spelar.

mvh, Jan Andersson,  Dusty Records

 

I still can't thank you enough for playing "Better Every Beer".

As you know, that is from my new CD that will be in my hands this week. I'll be sending out promotional copies to those who have requested it sometime later this week.

Again, I thank you for all you do for COUNTRY MUSIC!!!  Billy Yates

Visit www.billyyates.com today and join the FREE online club while you're there. Also stop by http://www.myspace.com/billyyates!

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

According to Clyde Moody, he and Chubby Wise wrote “Shenandoah Waltz” while drinking coffee in Clyde’s kitchen.

 

Clyde commented, “I had driven through the Shenandoah Valley of Virginia when I was playing shows in that area and I thought it was one of the most beautiful places I’d ever seen.  And I started to thinking that there wasn’t a song about The Shenandoah Valley.  So one day Chubby and I were drinking coffee at my house and I mentioned that to him so we just started writing it. I wrote the words and he wrote the music to the song.”

 

“I’m proud that the song has become a standard waltz tune.  I received an encore the first time I performed the song on The Grand Ole Opry.”

 

Clyde Moody was later given the title “Hillbilly Waltz King Of The World.”

 

 

14 november 2006
Jeg er grossist på Zumsteel Stage One og sälger kun den. Jeg har solgt mere
end 100 stk i Skandinavien siden 1986, og alle kunder har været tilfredse.
Jeg sælger kun til musikaffærer, og i Sverige kun til Janne Lindgren.
Jeg har dem på lager i rød eller blå eller turkis, og kan sende den til
Janne i Stockholm på 5 dage, saa du skal ikke vente i mange måneder. Plus
husk jeg sender gratis til Stockholm.
Prisen er i butikkerne: 13995,- DKr. (17021,- SKR)plus eventuelt kuffert
880,- DKr. (1070,- SKR)Mange musikere vil selv faa en flightcase bygget,
eller har en keyboard case. Sounden er varm og fyldig "Nashville Sound".
Der fölger også med 2 kursushefter og 2 CDer.
Mange hilsener
Henning Kock

 

 

PS  Min nya C6-kurs är nu klar för leverans.

60 minuters instruktion på en CD! Pris 250:- DS

 

 

 

Öppet Hus i Sätra!

 

Söndagen den 26 november

13.00 – 16.00

 

 

Vi säljer ut massor av LPs, CDs och annat smått och gott till vrakpriser! Vi vill rensa vårt lager ordentligt så här kan ni verkligen göra fynd.

 

För dig som spelar steel finns förstås picks, stål och andra tillbehör.

 

Jag kommer även att demonstrera min lilla studio och spela upp några smakprov från inspelningar jag gjort!

 

Hustru Eva och jag bjuder på en enkel buffé, kaffe och kaka!

 

Adressen är:

Frösätrabacken 12 (på hörnan)

Tunnelbana till Sätra Station

Tel: 08 – 88 46 86

 

Alla är välkomna!

 

Janne o. Eva Lindgren

 

 

 

Så blev detta Nyhetsbrev! Jag är tillbaka på söndag igen med mer info om countrymusik och lite annat!

 

Janne Lindgen

 

 

Köp  Johnny´s Senap och Ketchup

men också

  Soltorkade Tomater i Vitlök.

 

Allt från Druvan/Rydbergs!

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: steelguitar@swipnet.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 087 ( 4 sidor)       19  november 2006 

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 

Hei Janne og Carolina.

På vegne av oss i Norsk Steelgitar Forening i Hattfjelldal, vil jeg
takke dere for en fantastisk fin jobb.
Dere brakte melodiøs, fin country med stor entusiasme og godt humør til
oss, og det var bare en fryd for øret for alle oss som fikk oppleve
dere.
Allerede på øvelsen dere hadde med bandet, hørte jeg at her var "noe
stort" på gang, og det slo da også til under konserten.
Selv den alltids snakkende Red Saxon, ble for en gangs skyld stille før
han utbrøt:" Mann oh Mann, sind die gut!"
(Mann, er de gode!)
Carolina viser en smittende entusiasme og sann glede over å synge
country, og sammen med Jannes vakre steel spill, er det bare en
"vederkvegelse for sjelen" å høre på disse to.

Tradisjonen tro er arrangementet i Hattfjelldal preget av noe kaos fra
tid til annen når glade amatører skal prøve å arrangere en festival.
Janne og Carolina skal ha honnør for den tålmodige måten de taklet
"norske tilstander," - de er nok  vant med adskillig mer ordnede
forhold på profesjonelt arrangerte tilstelninger. Når de allikevel
klarer å beholde spillehumøret og roen midt i et virvar av ledninger på
en liten scene, et logistisk mareritt med bytting av scener og utstyr
på kort tid, og vår noe "mexicanske" innstilling til oppsatte oppmøte-
og spilletider,ja, - da må vi bare ta hatten av for deres
profesjonalitet!

Janne fikk Norsk Steelgitar Forenings Ærespris for 2006. Tradisjonelt
har denne prisen vært forbeholdt norske steelgitarister og medhjelpere
for å fremfostrre det norske steelgitar miljøet. Vi har gjort ett
unntak før, og det var til Tom Brumley og hans kone Rolene. De to har
gjort veldig mye for Hattfjelldal(men det er en lang historie). men da
vi skulle finne frem til en verdig kandidat for 2006, kom vi bare ikke
utenom Janne, - som dermed ble "utlending" nr. 2!
Janne er en pioner innon steel verdenen her i Skandinavia, og han har
også levert meget verdiful fødselshjelp til steel miljøet i Polen.

 

Steinar

 

Hej Janne,

Jag blev lätt generad när jag läste Christers reseskildring och recension av vår wesernfest.

Det var för mig och hustrun en stor glädje att Christer ville komma ner.

Inte nog med att vi fick en mycket trevlig konferencier, vi fick också se ett mycket proffsigt scenframträdande och i mitt tycke få lyssna på en av Sveriges absolut bästa countrysångare.

Alla tyckte det var jättekul att få spela med Christer.

Ovanpå allt detta så fick vi hjälp både på lördagen med utsmyckning av lokalen och på söndagen med den oundvikliga städningen.

Fast Christer redan nämnt det vill vi framhålla Lazybones United.

Ett mycket tight och bra band som fler i vårt avlånga land borde få lyssna på. (Kan rekommendera deras platta).

Ett stort tack till Christer och Lazybones United som gjorde det hela till en lyckad tillställning.

Micke O Rosa

Christer har gått i en tuff skola i Country Minstrels.  JL.

 

Hej!

Vill bara (med risk att bli tjatig) nämna att jag för en halvtimma sen fick Red Jenkins två nya plattor "The bartender" och "Neon bible" och detta är i mina öron COUNTRY! Red har tagit hjälp av kända namn som Ed Bruce, Becky Hobbs, Sverige-bekantingen Joe Sun, Melba Montgomery m.fl. och detta utmynnar i två toppen-cd som är inspelade i Nashville. Musiker är bla. Sonny Garrish, Russ Pahl och Hank Singer.

Skönt att höra att det fortfarande spelas in RIKTIG country!

Hälsningar  Thomas Hydén

 

 

Hej Janne

Jag vill börja med att tacka Jan på Dusty Records för att vi fick en av Joe Fourniers spelningar i Sverige. Det blev succé med ett härligt ruffigt sound med Country, Blues & Rock-A-Billy. Salongen blev fullsatt och för att vara en måndagkväll var stämningen på Stjärnan otroligt bra!

Nu börjar vi bli klara med bokningarna till: Lonesome Pine Country "Indoor" festival på Quality Hotel Selma Lagerlöf i Sunne den 27/1 -07. Det blir artister så som: BR549-USA, Tennessee Drifters, Cookies`n Beans, The Wanted, The Lonesome Mountaineers+ några ytterliggare band från Värmland! Detta är BR549 enda spelning i Europa under den här trippen! Det blir livemusik på 3 scener och något gäst framträdande i matsalen. Country musik i den stora Göstaberlingssalen * Rock-A-Billy i Nattklubben * Country trubadurer i pianobaren.

Vi erbjuder detta till det otroliga priset: 595kr för entré och boende i dubbelrum med Hotellets härliga frukostbuffé. Vill man även kosta på sig en Amerikansk Westernbuffé från kl 18.00 kostar den 175kr.  Boka boende mm. på tfn 0565-68 88 00,  www.selmahotel.se

Ha det gott där ute Country Music Lovers, Peter Jonsson,  www.lonesomepine.nu

 

 

Vi har i Danmark vel nok en af Europas bedste Country sangerinder – nemlig Wenche Hartmann fra Nordjylland. Hun har netop udsendt sit 3. album som hedder ”Here I Am”. På de to første CD’er var der aldrig tvivl om Wenckes musikalske ståsted: Traditionel Country hele vejen. Desværre er det nye album et stort tilbageskridt. Hun har nemlig valgt at synge duetter med Albert Hammond, Smokie, Billy Swan og Bellamy Brothers. De to numre med Brdr. Bellamy er godkendt – men hvad laver Smokie og Albert Hammond på et Country Album. Og Billy Swan er jo heller ikke rigtig country. For mig og se, har hun brugt (misbrugt) country’en til at placere sig i publikums bevidsthed – nu bevæger hun sig stille og roligt væk.

Per Kammersgaard

PS. Ny dansk webside for Country Musik.  http://www.countryworld.dk/

 

Hello fellow players,
It seems like the last week across the U.S. we've had some pretty violent weather from coast to coast.  This includes the Caribbean coast.  As I woke up this morning and learned from Fox News, the gulf coasters are getting it again.  Northwest and northeast and now the South.  This affects us by knocking out our 24 hour a day steel guitar music streaming.  It is down today but will be coming back soon with many more steel players and great bands like The Texas Troubadours, Brazos Valley Boys, The Plainsmen and other bands like Spade Cooley and Bob Wills.  Some real classic cuts from Merle Travis with Curly Chalker, Maurice Anderson, Tom Morrell and many more.

I will be at the big Dallas steel guitar show March 8-10 and am looking forward to seeing as many of you as can make it.  I am asked every year to go and it's been several years since I've been.  I have so many great friends in Texas, having lived and performed there in my earlier years, it will be like a great old home-coming.  And if that isn't enough, I have just gotten through talking with Scotty and we struck a deal for me to play the St. Louis show next September Labor Day weekend.  It has also been several years since I've done this show.

About this time of year, there's something a little special that happens to our state of mind.  Something magic called Christmas spirit.  Things that light it and set it off are going to grandmother's house for Thanksgiving, having your kids jump up and down screaming about somebody named Santa coming and being bombarded by Christmas music.  I have gone through about three phases of Christmas spirit in my lifetime.  Being incredible and totally blown away by it as a youngster, this lasted until I found out who Santa Claus really was, then Christmas spirit seemed to wane in my 20's and 30's.  I quit fighting it in my 40's and now it has come back with full fury again. 

It's an absolute joy to see the looks on the kid's faces and I know how much satisfaction that brings, so don't cheat yourself out of it.  And while taking care of everyone else this Christmas, don't forget to take care of yourself.  You've been a good daddy all year long and you deserve the recognition.  From me to you, I want you to be nice to yourself as well as to your family and everyone else.

 Your buddy, Bobbe Seymour

 

Öppet Hus i Sätra!

 

Söndagen den 26 november

13.00 – 16.00

 

 

Vi säljer ut massor av LPs, CDs och annat smått och gott till vrakpriser! Vi vill rensa vårt lager ordentligt så här kan ni verkligen göra fynd.

 

För dig som spelar steel finns förstås picks, stål och andra tillbehör.

 

  Vi kommer även att demonstrera vår lilla studio och spela upp några smakprov från inspelningar vi har gjort!

 

Hustru Eva och jag bjuder på en enkel buffé, kaffe och kaka!

 

Adressen är:

Frösätrabacken 12 (på hörnan)

Tunnelbana till Sätra Station

Tel: 08 – 88 46 86

 

Alla är välkomna!

 

Janne o. Eva Lindgren

 

Mer än så fick jag inte ihop till detta Nyhetsbrev! Grattis alla Elisabetor som har namnsdag idag, inklusive min hustru!

 

Janne Lindgren

 

PS. I Skärholmen har man nu öppnat 8 nya restauranter av olika slag, ett så kallat ”food court”, som ligger som en halvmåne med alla restauranter i utkanten och gästerna mitt i. En amerikansk idé som finns också i Kista Centrum. Hustrun och jag provade  vedugnsbakad pizza med mozarellaost igår! Mums!  Ds

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: steelguitar@swipnet.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 088 ( 4 sidor)       23  november 2006 

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 

Öppet Hus i Sätra!

Söndagen den 26 november

13.00 – 16.00

 

Vi säljer ut massor av LPs, CDs och annat smått och gott till vrakpriser! Vi vill rensa vårt lager ordentligt så här kan ni verkligen göra fynd. För dig som spelar steel finns förstås picks, stål och andra tillbehör.

 

  Vi kommer även att demonstrera vår lilla studio och spela upp några smakprov från inspelningar vi har gjort!

 

Hustru Eva och jag bjuder på en enkel buffé, kaffe och kaka!

 

Adressen är: Frösätrabacken 12 (på hörnan)

Tunnelbana till Sätra Station

Tel: 08 – 88 46 86

 

Alla är välkomna!

 

Janne o. Eva Lindgren

Hej!

Ett litet tips för de som vill se CMA-galan. Den kommer i STAR! (Boxer och
Canal Digital) den 2 december kl 2100. Mer info här:

http://www.nonstop.tv/star/index.asp?section_id=2&category_id=12&program_id=93

Hoppas informationen stämmer, annars kommer förhoppningsvis SVT att sända
den som vanligt efter årsskiftet.

Vad sägs om nedläggningen av Casino i P4? Visserligen tror jag många har
synpunkter på låtvalen genom åren, men det har dock varit ett och annat
guldkorn för oss svältfödda country-lyssnare i landet. Vore det inte på
plats med lite påtryckningar för ett nytt countryprogram i SR? Kanske det t o m finns någon intresserad programledare bland nyhetsbrevets läsare??

Kurt Eriksson, Östervåla

 

Att Casino inklusive den s k countrydelen av programmet läggs ned är definitivt ingen förlust för musikformen. Så lite countrymusik som spelats i det programmet under alla år skulle egentligen vara lämpligt för en anmälan till konsumentverket. Snacka om falsk varudeklaration!  Men det är inte bara Oldby som kört med fel varudeklaration. Var och vartannat band som kallar sin musik country, är inte country! JL.

 

Tjena Janne!

A Six-Pack To Go har nu existerat i drygt fem år! Det vill vi förstås fira. Fredag 8 december finns vi i källaren på Pet Sounds Bar, Skånegatan. Vi håller på mellan 20-01 och som vanligt kommer vi spela den bästa countryn som pressats på vinyl. Det blir förstås lite nytt också men framför allt det bästa från våra hjätar på 50, 60 och 70-talet. En countryfrågesport blir det som vanligt också med fina priser. Hoppas ni kommer och med en Stetson käckt på svaj. Välkommen!

Se:    www.six-pack.has.it   för mer info!  Du kommer väl också Janne?

Tack för inbjudan Micke, men gammal man stannar helst hemma numera! Jag är dock jätteglad att ni kör vidare med ert koncept! Tack!  JL.

 

Hej på er!

Vi råkade av en slump "zappa" runt lite på TV´n nyss och passerade då TV 6 "Letterman show" (reprisen på fredagens program) och såg då slutet på Elvis Costello & Rosanne Cash, och i slutorden så påannonserar han att på måndag, alltså IDAG , kommer GEORGE JONES att vara med, tur att vi var "nyktra" båda två. Det är inte klokt!!!!!!!!!!

Hoppas att det går att hålla sig vaken, dom brukar ju ha för vana att sända sina program "på bästa sändningstid", alltså efter 24.00.

Ha de´.   Elisabet & Egon

 

Hej allesammans!

Vi i den nybildade kombinationen - The Long gone Smiles Band - har vår första premiärspelning måndagen den 27:e, på Folkkulturcentrum på Skeppsholmen, med start ca kl 20.30. Vi ingår i ett annat arrangemang, som inte är country, men kommer att köra ca 8 låtar denna premiär- och smakprovsafton. I bandet finner du Ove Sundeson på dobro och National hawaiian guitar från 1929; Pigge Mattis på mandolin och gitarr; Anders Hallman på ståbas, samt Michael Lindgren och Birgitta Adamson med sång och stämsång.

För mer information, se: www.folkkulturcentrum.se  Rulla ner till ”måndagskafé”. Priset före hela kvällen är 40 kr. Platsen är i kaféet, så det finns fika.

Välkomna till en trevlig stund med nyskriven original country music i Jimmie Rodgers och Hank Williams anda.

Birgitta, Michael och the boys in the Band
 

Hej!..

Jag undrar om Country Road finns ännu ?? Och hur man kan få tag i CD skivor..Ja denna Svenska Country grupp ligger mig varmt om hjärtat..Så jag hoppas att du kan svara mig . Sen finns det en Tjej som heter Yvonne Olssson och som sjunger fin Country mustik.. Hoppas att du kan hjälpa mig med att få tag i musiken med Country Road...

/Kerstin

Country Road upphörde för åtskilliga år sedan och jag kan bara tipsa dig om att kontakta Janne Elander i Örebro. Han vet vad som finns att köpa i CD av gruppen. Du har fått adressen till Janne  i ett privat mail från mig.  JL.

 

Hej!

På lördag den 25/11 anordnar Masens Rockcenter skivmässa i Solnahallen 10.00 - 16.00. Jag kommer att deltaga. Hoppas vi ses! Hälsn  /Hasse Häggström

 

As we count our many blessings, and give thanks for your, friendship, kindness, and support of our efforts to bring good country music to the world, all of us here at UNIVERSAL SOUND, wish each of you a Wonderful Thanksgiving day, and may peace and great blessings fill your life always.

T.Jae Christian & all the artist.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

According to Harlan Howard, he first wrote Waylon Jennings’ 1968 hit, “Yours Love,” as a poem to his wife to be!

 

Harlan commented, “About a week before we were to be married, I wrote a poem to my wife, and I had titled “My Wedding Prayer.”  I mentioned all the things that I hoped for her.  As I was later reading the poem, everything in it seemed to say “Yours’ Love.”  So I put  a melody to it and the poem became a song instead.”

 

Waylon’s RCA Victor single, “Yours Love” entered the country music charts November 16th, 1968 and peaked at # 5. It was Waylon’s 13th charted song and was on the charts for 17 weeks. Porter Wagoner and  Dolly Parton also scored a # 9 hit on the song that same year.

 

Don't forget to join the Thanksgiving Party tonight with Cowboys!

Cowboys Red River welcomes Jason Boland and the Stragglers tonight. Tickets are $10 for adults, $20 for minors.

At Cowboys Arlington it's Ladies Night and we're hosting a homecoming for Chris Young and Marty Heddin! All ladies get in free tonight and guys get in for $9 or free with your VIP card (minor guys $10).Doors open at 7pm with shows starting at 10:30pm.Log on for more details: COWBOYS DANCEHALL.

Hello fellow players,
Some nice news to report right off here is that Howard White, the legendary steel guitarist of the Grande Ole Opry in the fifties has just received the Legends Award from the North Tennessee Steel Guitar Association. This club roster looks like the Who's Who in the world of steel guitar.

Howard White worked with such great artists such as Cowboy Copas, Hawkshaw Hawkins, Marty Robbins, Hank Snow and about everybody else on the Opry in the fifties.  Congratulations Howard.

I'd like to talk to everyone reading this about self-confidence.  Having confidence in oneself is much more important than many will believe.  You must be confident of what you are doing to play steel guitar, be a singer or anything in music or about anything in life.  Would you like to get on an airliner knowing that the pilot in charge wasn't very confident in what he was doing?

Sure there is such a thing as being over confident and kidding yourself into thinking that you can do things that you may not really be qualified to do, however I feel it's better to be over confident than under confident. 

You may ask "How can I get my confidence up?"  I ask this because all of us at one time or another have been put into situations that we were not confident with.  What about that first time that you were with an incredibly great and famous band and the star looks at you and says "Take it away, show them what you've got!"

Something you can do to gain this self-confidence that you really need in this situation is to try to be overly prepared.  And stay away from people that will say things to you like, "Well who do you think you are working with them?" or when you tell somebody about your previous accomplishments, they try to tear you down by saying things like "Are you all you can talk about?"

These things are very detrimental to ones self-confidence.  Stay away from this kind of person if you're trying to build self-confidence.  There is nothing wrong with telling people what you are doing, what you have done and what you're going to do.  If you don't believe in yourself and have the confidence to make statements about yourself, remember no one else probably will either.

I'm not saying be a wise-guy and brag about yourself with every breath, but tactfully let people become aware of your abilities and accomplishments.  If you don't do this, you won't build the reputation needed to get the good jobs.

I've seen some things recently on the steel guitar forum that are just plain out of context with reality.  You beginners and anyone preparing to make a purchase of a guitar, be careful who's advise you listen to on this usually great forum.  You will find some of the most vocal posters have never played a professional job in their life and have played nothing but off brand guitars in their bedrooms for thirty years and they'll get on the forum and give everybody all kinds of advise like they are the most experienced player on the planet.

I say, take the advise of a professional player who has no free equipment endorsements, one who has played several brands of guitars for a living and one who will be honest with you with no agenda.  This person may be hard to find but just like Ebay, be very careful of what you take seriously on the steel guitar forum.

One such post has to do with the tone of Mullin guitars.  Personally I have never heard a Mullin guitar really sound bad, ever.   As a matter of fact, when Jimmy Day and I did our Masters album together, Jimmy played a Mullin guitar through a Webb amp and made Tommy White and myself really have to bear down and fight for every scrap of tone we could get out of our Emmons guitars that we were using.  I still listen to this album today and marvel at the tone this Mullin was putting out.

Of course, I will never turn a deaf ear to anyone anywhere who claims they have a modification that can make it sound even better because even great things can be improved upon at times.  The thing that disturbs me on the forum was the overall inference that Mullin guitars didn't sound good and they had to have some kind of a mod to make them sound good.  Not true.  They sound wonderful. But who knows, possibly somebody does have something to make them sound even better.

This newsletter is being written on the eve of Thanksgiving so I want you all to know that I'm wishing you the very happiest and best of turkey days and save a little time to practice Thursday evening when the kids are all screaming and running in the other part of the house.

Your friend and fan,  Bobbe Seymour

 

 

Allt för idag! Tack och adjö!   Janne Lindgren

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: steelguitar@swipnet.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 089 ( 4 sidor)       26  november 2006 

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 Cirka 25 personer kom till hustru Evas och mitt öppna hus i Sätra på söndagseftermiddagen. Det var kul att se så många vänner på en gång, men vis av erfarenheten ska jag inte nämna någon med risk för att glömma något namn. Jo, ett undantag, jag måste tacka Kjell Törnlund och hans vänner som kom ända från Linköping.

 

Hustrun och jag bjöd på kalkon (det har ju just varit ThanksGiving), tysk pepparsalami, rökt lax, massor av röror från Rydbergs (tack Hasse Buhre), sallader, bröd och förstås dricka till detta. Vad jag fick höra av gästerna så var de nöjda med maten.

 
Lite underhållning fick vi av några gäster som spelade både banjo, gitarr och annat. Men mest var det ett letande efter fynd i mitt skivutbud och jag tror att en och annan hittade några godbitar. Ingen kunde klaga på prissättningen då den var lägre än låg (lägre än Glocal Net).

 

Här lite övriga nyheter!  Janne Lindgren

 

 

Har nån av nyhetsbrevets läsare testat de här picksen? http://cgi.ebay.com/STEEL-FINGER-PICKS-plectrum-guitar-fingerpicks-pick_W0QQitemZ290054010305QQihZ019QQcategoryZ20832QQrdZ1QQcmdZViewItem 

Intryck, i så fall? Borde de inte minska slamret vid pick blocking, som kan vara rätt störande ibland?

Anders i Falun undrar
 

Picksen ser inte riktigt kloka ut, men man måste nog prova innan en riktig bedömning kan göras. För min egen del så kör jag inte med pick blocking i någon större utsträckning som t ex ungdomar som Uffe Sterling med flera gör.

Roland Brugger sände mig nedanstående meddelande!  JL.
 

Hej! Helt otroligt!!!
Fick nyss  reda på att man kan få se alla personliga pass-upplysningar
via  Internet genom Schengens databasar. Utan att ange  lösenord!!!
Man skriver endast namn och Land man kommer från när man  söker.
Hittade nyss mitt eget pass med  serienr., bild och allt.....??

Kolla själv om du hittar ditt eget pass på  nedanstående länk.

Vad är det för värld vi lever i??? gå in på
www.scrolllock.nl/passport skriv bara förnamn, efternamn och nationalitet.

 

Trevlig resa säger jag  till Bosse Bodén och Anna-Marie som först åker till New York på tisdag och är där en vecka. Sedan ska de spendera 2 veckor i Texas. Det blir säkert en höjdarresa och visst blir man sugen att åka.   JL.

 

Countrygala på Tantogården 2006-11-19

Eskil och jag beställde biljetter och åkte i väg till Tantogården. Det var med blandade känslor eftersom när vi var där i våras var det ingen bra serveringspersonal.

Det var rätt mycket folk där men inte enda vi kände igen, och det tycker jag är konstigt eftersom country-utbudet i Stockholm inte är mycket att hurra för.

Efter en liten stund stod STU (Small Town Urbans) på scen och de var bra. Som inledning berättade de att de lovat tre covers och resten eget material. Jag har sett dem tidigare men de har blivit mycket bättre.

Nästa band på scen var Lee Marvelous och de var också mycket bra och hade en bra utstrålning från scen.

Sist, men inte minst, var det Joe Fouriners tur, och jag blev positivt överraskad. Joe är från Canada och sjöng bra och hade även talets gåva. Eftersom Tantogården inte är något stort ställe blev den en hemtrevlig spelning.  I slutet av sin show skulle han framför ”When The Cirkle Be Unbroken” och då kom grabbarna i Lee Marvelous upp och puttade undan hans musiker från sina instrument och Rickard var redan upp med sin steel sedan tidigare när Joe bad honom om detta.

Det var alltså en mycket trevlig kväll jag ser fram emot när Dusty Records gör en ny resa men andra band.  Och till sist… personalen var toppenbra denna kväll.

Hälsningar,  Gurian
 

Tack för den rapporten Gurian! Kul att TantoGården kör lite country emellanåt. Om vi ska titta lite bakåt på ställets historia så började countrykvällarna redan vårvintern 1995 med Country Minstrels som husband. Klubben kallades Wild Turkey eftersom firman som importerade denna whiskey sponsrade det hela. Vi spelade där från januari det året till början av sommaren. Tyvärr dog ägaren under sommaren och en ny kille tog tag i klubben. Country Minstrels körde vidare med den nye ägaren och höll på i en hel säsong till, en gång per vecka. En kul tid med många kända och okända gästartister som kom upp och sjöng några låtar helt spontant. Krogen såldes sedan och blev en mycket populär rockklubb, vilket den fortfarande är.  JL.

 

Hej Janne!

Torsdag kväll var steelen med första gången på "gig".

Lyckades med konstycket att använda den i "Release me" och tillsammans med Ingvar Karlsson (på dragspel) i "En julkväll på Hawaii" (heter den väl..), inte ett öga torrt bland publiken.

Måste säga att soundet blev mäktigt tillsammans med blåset, vi kör i denna konstellation med en sättning på 4 komp o 6 blås och jag plankade bara av blåsfigurerna och la mig unisont med dom + lite eget mellanmixter här o där. Övriga orkestern gillade inslaget skarpt och det kommer att bli mera, enda kritiken som framkom var varför jag inte köpt en tidigare.

Skall väl tillägga att det är försiktighetsprincipen som gäller för närvarande, dvs lagom volym och inte alltför avancerade figurer. Är däremot mogen för fortsättningskurs, tala om för mig vad det kostar + porto/frakt så sätter jag in pengar på ditt konto så kan du skicka vid passande tillfälle.

Sist men inte minst... Jag är jättenöjd med mitt köp och tycker att det var bland det roligaste jag hitta på på länge, om någon är tveksam så använd mig gärna som referens.

Mvh Thomas Karlsson. Kil.. Värmland

Kul att du är nöjd med din GFI  Thomas! Visst är det jättekul att spela pedal steel! Jag sänder dig min kurs för E9th nummer två så du får något att bita i.  JL.

 

 Hej

Tack för tips om George! Jerry Lee Lewis kommer till Solnahallen onsdagen den 7mars 2007 kl 20.00 biljetter släppta via Ticnet 650:- för främre parkett!!!

                    Hälsningar, Nisse

Tack Nisse! Ett bra namn så här i juletider!  JL.

 

Hej Janne!

Ett sista (?) inlägg från mig när det gäller ljudnivåer vid liveinspelningar. Vill inte undanhålla en artikel i ämnet som jag läste i lokalblaskan här hemma i Småland. Rubriken var Bra ljud inte lika med hög ljudnivå .Jag drar några utdrag ur artikeln."Måste en bra konsert vara lika med högt ljud? Nej, visar ett projekt i Göteborg. Klubben Henriksberg byggdes om för att förbättra miljön och resultatet blev ett bättre ljud. Ljudnivåerna sänktes radikalt, men det lät bättre säger forskaren och audionomen Kari Kähäri. De gjorde en modell av en lokal i datorn och lät testa hur olika lösningar lät. Snart var även de från början mycket negativa musikerna och arrangörerna med på tåget. Det visade sig nämligen att det visst gick att skapa ett schyst ljud. Man kan höja basen så att man får den där känslan i magen som man vill ha och samtidigt sänka mellanregistret. Det är de tonerna som är farligast säger Kari Kähäri. Enkla tips för hälsosammare ljud. Plocka bort högtalarna från scenkanten, försök att hänga upp dem om det går. Höj upp musikernas förstärkare och låt dem inte stå på golvet, då får musikerna bättre medhörning utan att behöva ha så hög ljudnivå. Sätt en 80 cm hög skärm runt trumsetet. Öka avståndet mellan scen och publik. Bara en halvmeter gör stor skillnad. Man hör ofta att dagens publik vill ha ljudet starkt. Men det stämmer inte." Slut på utdraget från artikeln.

Hälsningar

Bengt ohlsson Nässjö

PS /Såg George Jones sjunga en låt av Merle Haggard hos Letterman. För att kolla om George bara hade "en dålig dag på jobbet" gick jag in på nätet och kollade hans nya CD med Haggardlåtar, men tyvärr.....det är lite sorgligt när gamla stjärnor inte har omdömet att sluta i tid. Man vill liksom minnas dem när de var som bäst/DS

 

Hej!

Satt och surfade på youtube och fann bl a den här länken... Så kan det också låta. Fast inte så mycket country utan kanske lite för mycket jazz. Men en j-vel på steel! Man kan bara bli imponerad över hur den här mannen hanterar sin steel. Sanslöst.

/Thomas, Arvika

Som varit utan Jannes Nyhetsbrev ett tag pga en felaktig mejladress men som nu kan börja och sticka ut hakan igen

Länken kom tydligen inte med. Sänd igen och fram med hakan och nävarna. Vi behöver alla en snyting lite då och då, speciellt de som kallar sin musik för country trots att inget spår av genren finns att finna i deras inspelningar!  JL.

 

Hejsan Janne,

Tack för alla intressanta nyhetsbrev! Ser fram emot nästa. Fint och värdefullt arbete du gör!

Vi kunde tyvärr inte komma till ert Öppna Hus – som brukar vara så trevliga.

The Long gone Smiles Band har plötsligt skapats av Ödet, Försynen, Slumpen

eller någon av deras kompisar och råkar nu finnas med ett första sample på vår hemsida:

www.bluestandardmusic.com

Klicka på stjärnan och vänta medan låten laddar ner.

Du hinner ta en macka!

Jag gjorde den i 1956-års stil! Våren 56.

Bästa hälsningar till Eva och dig,  Mickey Lindgren

Tack för den upplysningen Mickey! Du hann precis med i detta Nyhetsbrev som för övrigt är lite försenat p g a den något ansträngande dagen igår (söndag).

Det här var allt för denna gång men jag är som vanligt tillbaka på torsdag om inget ovanligt inträffar. Den här veckan kommer jag att sitta mest i min lilla studio och finjustera inspelningarna med Hillfillies och Carolina. Två separata produktioner alltså!

Ha en fin vecka och tänkt på att det är dags att handla julklappar. Julmusiken på Radio Lidingö 97,8 börjar vecka 50 och jag kallar programmet för ”Country Christmas Non Stop”. Tisdagar 20.00 med repris lördagar 15.00.

Janne Lindgren

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: steelguitar@swipnet.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 090 ( 4 sidor)       30  november 2006 

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

Hallå där ute! Det blev en något tung vecka med förkylning i kroppen. Just därför blev det inget Nyhetsbrev i går. Men idag känns det lite bättre och här kommer lite nyheter till er. Tiden springer iväg och nu är det dags att sätta upp julstjärnor i varje fönster och ljus på balkongen. Visst är det en härlig tid vi har framför oss.

 

Jag vill informera lite om Radio Lidingö 97.8 och mitt ”Country, Country Music”.  I tisdags blev det inget program trots att jag faktiskt gjort klart ett sådant. I stället blev det politikprat som alltid tycks vara tisdagskvällar. Något som jag själv inte kan styra och därför blir ni ibland utan mitt program. Nästa vecka blir det ”Independent NonStop” d v s en massa bra okända artister på småbolag i en enda följd. Vecka 50 och 51 blir det två olika julcountryprogram som jag kallar ”Country Christmas NonStop”. Glöm sedan inte att Göran Adolph på Radio Haninge 98.5 också kommer att köra en hel del julmusik i countrystil. Det här gäller alltså för er som bor i Stockholmstrakten.

 

Här lite övrigt, Janne Lindgren

Hej Janne !
Trevligt att titta förbi då det var "öppet Hus" hemma hos dig och Eva i söndags.
Massor av gamla country-friends som man inte sett på ett tag. Fick med mig ett par
hyfsade plattor för 10.-/st.(otroligt prisvärt !) Med en utsökt buffé och en starkis
innanför västen snubbla vi ut i den varma och soliga sensommarförejulsöndagen
nöjda och belåtna !
Hälsningar Chrille & Ulli

 

Gjorde ett minireportage på SCMC's hemsida om gårdagen. Under fliken "diverse", med en tjusig bild, förstås! /Ken

 

Tack Kenneth för de fina orden på SCMCs hemsida om Evas och mitt öppna hus i söndags. Fin bild också! Vill ni läsa det hela så gå in på www.scmc.se/buffe.html   JL.

 

 

Hej, Janne!

"Den vandrande minnesluckan" har åter slagit till. Här kommer länken till youtube jag missade till förra Nyhetsbrevet:  http://www.youtube.com/watch?v=dT8-FUys2Fg

/Thomas Carlson, Arvika

 

Hillbilly & Bluegrass night

Hillbilly och Bluegrassmusik från den amerikanska södern.

Tre band på scen: Hillfillies, Rockridge Brothers och Barnyard fury feat. Pelle Lindström + DJ Frantic Freddie. 9/12, kl 19.00, Mosebacke etablissement, Entre: 100:-, 20 år.

(Mosebacke ligger på Mosebacke Torg och i Stockholm. JL)

 

Krutstänket från Svenska Country & Westernklubben är just kommen i min brevlåda. Tidningen skrivs för det mesta av entusiasten Christina Birgell och handlar om sommarens festivaler. Vi får också en hel del tips om kommande händelser inom countrymusiken. Ni når klubben genom www.birgell.com    JL.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

According to Bill Monroe, he wrote his hit song, “Blue Moon Of Kentucky” on the way home from Florida to Kentucky.

 

Bill commented, “We had made that trip many times, from Kentucky to Florida and then back again and I while I was driving back and forth on those trips, I would always start looking at the moon and thinking about Kentucky. And it was always on my mind to write a song about Kentucky. And I figured the best way to write the tune was to bring a girl into it. Up until that time, most of my songs had been instrumentals but  I wanted this one to have both words and music. And I wrote that song on the way home from one of those trips.”

 

“Blue Moon Of  Kentucky” became a signature song for Bill Monroe and a standard for bluegrass music.

# # #

 

 According to Wayne Raney, the song “Blues Stay Away From Me,” came into being about four o’clock one morning in Cincinnati’s Gibson hotel, as he and the Delmore Brothers were preparing for a recording session.

 

Raney commented, “We had a recording session scheduled for the next day and we were up early, getting some songs together. Alton was playing his guitar and he started playing a riff that he had learned from a black songwriter named  Henry Grover. We decided to put words to that melody and the song was born. We recorded it the following afternoon.”

 

“Blues Stay Away From Me” was a # 7 hit for Eddie Crosby in 1949, a # one for The Delmore Brothers in 1950, a # 7 hit for Owen Bradley that same year and scored # 54 for his Chris Austin in 1989.

 

 

 Sat. Dec 2nd........Bobby at the 3rd Annual ROCKDALE CHRISTMAS BALL

Music by Clyde Brewer and the River Road Boys, Featuring Bob Wills' Playboys ... Herb Remington, Billy Briggs, Bob Boatwright and Curly Hollingsworth. Special Guests .... Bobby Flores and Floyd Domino.

Knights of Columbus Hall, Rockdale, Texas
Doors open at 7:30 p.m. / Dance 8:30 p.m. – 12:30 a.m.
Advance Tickets Only
Contact Rockdale Chamber of Commerce – Sherry Jenkins - 512-446-2030 for ticket information

Sun. Dec. 3rd ...............The BF Band at the MARTINEZ SOCIAL CLUB HALL, SAN ANTONIO, TX   7791 FM 1346 (St. Hedwig Road) San Antonio, TX
Dance 3:00 pm - 7:00 pm  210-661-2422

See you there and bring your Dancin' Boots!!

Thanks,  Bobby Flores

 

(Direktrapport från Dan Ekbäck i Nashville)

The 54th Annual Nashville Gas Christmas Parade will feature Lorrie Morgan as Grand Marshall. There will also be marching bands and holiday floats traveling down Broadway, across the Woodland Street Bridge, and ending at LP Field. The parade, presented by Southeast Financial Federal Credit Union, begins at 7th and Broadway on Dec. 1 at 7 p.m.

Travis Tritt, Montgomery Gentry, Hank Williams Jr., Loretta Lynn and Gretchen Wilson are participating in the Washington State Lottery’s unique “Scratch & Win Game,” where the prize is a Gigtours All-Access Platinum Trip with one of the above artists. Winners go on tour with the act of their choice and receive a luxury coach, VIP access, air travel and other perks. One of the winners chose to see Tritt at the Grand Ole Opry recently.

Porter Wagoner has recently signed with Anti-Records and is currently working with producer Marty Stuart.

Tack Danne för att du sänder oss nyheter från Nashville! Det är alltid kul att läsa om än jag sållar bort en hel del. Jag kollade också in vad som ligger på tidningen Music Rows lista ”Country Breakout” och det är faktiskt en bedrövlig läsning idag. Inte mycket av den musik som ligger på listorna kan man säga är countrymusik, åtminstone inte det jag räknar som country. Men då är jag av den mer traditionella sorten. George Strait´s nya ”It Just Comes Natural” som kanske inte är den bästa George gjort men ändå är mer country än de flesta andra på listan hittar vi först på trettonde plats. Här tycker jag att följande devis passar in:

These are not changes for the better.  We don´t get what we like, we get what we are told to like.

Med tanke på hur topplistorna ser ut alltså! JL.

 

Howdy Janne here's a report from Nashville, TN.
Thursday - 061123 - left Arlanda with SAS flight to London Heathrow,
on time there, got a remote gate, so bus took me to gate & building...
very smooth security only 2 persons in front of me.... none at the
American Airlines desk... waited for an hour to board the AA flight
to Chicago...  had some nice chicken lunch on board.... also the
nice pizza before landing...  Thanksgiving Eve... only 2 persons in front
of me at immigration.... got my suitcases immediately.... checked them
for BNA = Nashville...  plane got there 18 min before schedule.. got
my luggage and caught a cab to Midway motel.. enjoyed myself and
watched some CMT or GAC, live country music... or WSM on radio.

Friday - 061124 - Had a meeting with my promotion man at Music Row,
found some good ones and gave him a clean $100 bill....  Went to
the Thanksgiving sale at Great Escape, and found me some more cds...
as usual an Arby's meal with roast beef sandwiches.

Saturday - 061125 - Fleamarket at the Fairgrounds... big and still the
same every time... mostly Christmas decorations and stuff this time
of the year... bought some presents for my dear ones..
  Had a wonderful dinner with Dan and his darling wife Helene
at their house out in Antioch... lots of nice Christmas decorations there in
their wonderful home.

Sunday - 061126 - met up with Jeff and picked up the material I was
looking for... spent evening at Midway motel watching a CMT special
on Reba....  the day before I watched a special from the Ryman celebrating
George Jones 75th Birthday... with him as special guest... also have seen
the special about Barbara Mandrell's new tribute album.

NEWS: new CD Darrell McCall "The Essential" HEART OF COUNTRY 119,
15 songs... recorded in Texas....

Weather is nice like summer:

Nov 27  Partly Cloudy 21°C
Nov 28  Mostly Cloudy 22°C
Nov 29  Cloudy 23°C

Will give some more reviews later on, just a short stint here this time.
the almighty dollar is finally under 7.00...  flight price cheaper... and
hotel bill... what more can you ask for...

Will report more..  All the Best, Hank

Howdy Janne here's a report from Nashville, TN.
Tuesday - 061128 - Repeats today, met Jeff and picked up new cds,
also a tour to Mike's shop..  had another meeting with promo man...
still warmer here... not much going on here... Pam Tillis is singing for
dinner guests a Gaylord... from nov. 23 for one month.... they had a
TV taping yesterday at Nashville Palace to be shown on New Year's
Eve...  Dresscode prevented me from going there and probably too
much rock...  this Sunday Hall Of Fame Shows Purina Dogfood Film
from 1955... in b&w and stars included: Carl Smith, Hank Snow, Eddy
Arnold, Lew Childre, Cousin Jody, Minnie Pearl... nicely filmed with
shots of musicians too... nice to see a 3-neck steel guitar again...
which was played by Carl's excellent steel player...
Richochet has been at Wildhorse this week... Grand Ole Opry is back
at the Ryman until almost end of February 2007.
Nice buy yesterday Haggard & Jones new cd "Kicking Out The Foot-
lights... Again" on BANDIT....  very relaxed cd with nice hard-core
country music... a new artist Kelly Pickler- RCA is quite nice on video
singing "Red Heels"... and another one on that label to watch out for
is Jason Michael Carroll with "Alyssa Lies" a real tough song... very
different subject....  he's from N.C. and will probably have an album out
next year...  good vocal and song... Still warmer than usual here we'll
have in the 70's today...

Will report more..

All the Best, Hank
 

Visst skulle det vara skönt att vara i Nashville just nu med tanke på temperaturen. Men jag föredrar i alla fall att befinna mig i Sverige då vi nu närmar oss jul. Det ÄR en härlig tid!

Hoppas att ni får en fin första advent och lagom med glögg!

 

Janne Lindgren 

 
 
 
 
 
 

 

 

Tillbaks till nyhetsbrev!

Till nästa sida med nyhetsbrev!
Till föregående sida med nyhetsbrev
Till countrysidan
Till huvud-domänen vingar.se