Country Nyhetsbrev
från
Janne Lindgren &
CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music
http://cms.vingar.se
 Nyhetsbrev från
februari 2009 # 5 -  8
Under http://vingar.se  finns även http://country.vingar.se

Klicka här för att spara cms.vingar.se som favorit    

Gratisprenumerera !
På Nyhetsbrev från Janne Lindgren &
CountryMusicSweden
FYLLDA MED BRA INFORMATION

Email: countrymusicsweden@comhem.se 
HomePage: www steelguitar.nu

 
Ditt namn:
Din epost:
Din adress:
 
Ur innehållet:
Spara cms.vingar.se som favorit 

# 5  Steel-ynglingarna Brundell & Lindgren minns...
# 6  Steel-liraren Tom Brumley har lämnat oss.
# 7 
Kriztina Åhs heter fr o m idag Kriz Rogers
# 8  Janne fixade till ett lååångt nyhetsbrev under några timmars sjukhuspermis
 
Anders Brundell gästade Janne Lindgren... för några år sedan.
Vilka grabbar! Vilken bra musik- och instrumentsmak de har!
Kolla blickarna!
Anders fokusering på Jannes fingrar och
Janne bara ler in i kameran!
Jag blir alldeles importerad!
Bra Dala-import!
Gustav Wasa, släng dig i väggen, eller kryp ner i Ornäs-stuge-källarn!
Vem 17 har kollat att han kom upp därifrån?
Orkade tanten som slängde ner honom lyfta upp karln?
Tänk om det var en dubbelgångare som åkte Wasaloppet å sånt?
Något för den grävande och spelande journalisten Anders att forska vidare i?
 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 005  ( 3  sidor)    1 februari 2009

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Igår åkte jag tåg för första gången på säkert 35 år. Det låter konstigt men normalt sett så har jag kört bil under alla år oavsett hur långt jag skulle åka. Nu hälsade hustrun och jag på svärmor i Uppsala och vi tog alltså tåget istället för bil av en anledning jag inte går in på. Men lite spännande var det allt.

Tack Örjan Mäki från Kiruna som kom och hälsade på i veckan.

På omvägar fick jag den svenska CDn ”American Music Night” av en kompis. Efter bara en lyssning kan jag konstatera att flera av de medverkande grupperna inte alls hör till kategorin countrymusik. Dessutom är en del sångare undermåliga och borde inte spela in skivor, Cina Samuelson är förstås lysande. Om det här är vad Sverige har att erbjuda då det gäller ”country” så är det bedrövligt! Lyssna hellre på god country och bluegrass på  www.obcmusic.se    JL.

 

Hej Janne,

 

I ett meddelande från Al Perkins meddelas att Steel playern Tom Brumley är illa därann.

Något för ditt utskick kanske ?  Vidare uppgifter lär väl komma antar jag.

 

Mvh Noppi / MCWC

 

Att: Tom Brumley is unconscious in the hospital in San Antonio, TX...he had what was first thought to be a heart attack.  X-rays, sonograms, and other tests, showed no blockage in the heart or arteries.  The Dr.s then chose to take the body temperature down to 72 degrees farenheight to prevent further neurological damage and continue testing. 

So presently it's a waiting game!   His life is in the balance.

 

PS Fler på fallrepet!

 

 LYNYRD SKYNYRD'S BILLY POWELL PASSES AWAY

 

Kan även förmedla att Joe Paul Nichols förmodligen spelat in sin sista skiva. Hans nya platta släpptes för bara någon vecka sedan.

Joe Paul har nämligen drabbats av ALS. En sjukdom som säkert men bestämt tar livet av sina offer. För stunden så mår han förhållandevis bra, men hans förmåga att prata har försämrats väsentligt på kort tid. Och han gav nog i princip allt för att få den sista skivan klar. Sorgligt man sant.

 

Hans sista skiva är för övrigt en i bland de allra bästa som han gjort.

 

Mvh/ Noppi MCWC

 

Tom Brumley är för närvarande nedsövd och läkarna är mycket osäkra på vad som kommer att hända. Läget är inte bra!  JL.

 

 

Hallå, magistern!

& stort tack för senast! Det var en klart intressant och inspirerande expedition, fast jag minns inte vilket nummer i ordningen, men det var bra länge sen förra gången.

Jag undrar just när jag var hos dig första gången, förresten. Fotot på http://s127.photobucket.com/albums/p141/steel_picker/?action=view&current=JanneLindgrenLektion.jpg  måste vara någon av de första gångerna, gissningsvis på tidigt 80-tal, att döma av hur onödigt vackra vi är på fotot.  Är det inte två slanka ynglingar i sina bästa år som sitter där och lirar?

Jag minns bl a din maffiga skivsamling och undrade hur i all världen du hade tid att lyssna på all den musiken och om du brukade dundra på så att grannarna fick både sura uppstötningar, blomkålsöron och mjäll på kuppen.

Sedan erinrar jag mig också ett seminarium i frihamnen där en ung Berra Karlsson var assistentlärare och vi var en hel drös pickers närvarande, bland andra Stefan Orsberg och en stockholmstjej som jag har glömt namnet på, men hon jobbade i servicebutik då och på Sveriges Radios kontor nu. Minns du vad hon hette? Det var väldigt få andra pickers som jag kände då.

Du var pigg som ett helt stim mörtar och körde som en biltjuv ner till frihamnen, och jag och den övriga karavanen efter dig hade all möda i världen att hänga med utan att välta. Jag var väl inte riktigt van vid tempot i Stockholmstrafiken, men det var du.

Tja… det kan vara kul att dröja vid en del gamla minnen. Ska du inte ta och skriva ner eller spela in dina samlade minnen nu när du är panchis och borde ha tid? Det skulle vara en hel liten musikhistorisk skattkammare att botanisera i för oss som är intresserade. Du kan väl börja berätta när du ska ta din middagslur. Efter ett tag blir ett Zzzznork! en naturlig avslutning på varje kapitel.

Hdg!  Anders i Falun
 

Jodu, Anders! Det var nog i början av 80-talet du var hemma hos mig och vi satt där och plinkade allt vi kunde. Beträffande skivsamlingen så är den bra mycket större idag. Det jag är mest stolt över är alla instrumentala steelguitar-LPs. Hyllan med steelplattor är proppfull och ungefär 2 meter lång (10 LPs är ungefär 4 cm). Därtill har jag en mängd steel-CDs förstås!

Jag lyssnar nästan alltid på musik och mest då på countrymusik men jag är inte en sådan person som måste dra på allt vad högtalarna tål. Vi som bor i hyreshus måste alltid ta hänsyn till vad vi gör. Det finns lagar och regler för sånt!

Berra Karlsson var duktig redan på den tiden och är idag en av våra bästa. Mona Halldeby var tjejen som var med på mitt seminarium. Vad jag vet spelar hon inte alls pedal steel idag. Övriga deltagare på seminariet som för övrigt var den 11.11.89 ( kan ha varit ett tidigare också ) minns jag inte riktigt och har inga anteckningar, bara ett fåtal bilder.

Jag kan tänka mig att trafiken i Stockholm blir lite intensiv för någon som kommer från en liten stad. Men om jag körde som en vilde då, så har jag lugnat ner mig betydligt. JL.

 

Uffe Edefuhr sände mig denna utmärkta videosnutt.  http://www.youtube.com/watch?v=TvRYVdkTzmQ

 

Krutstänket från Svenska Country & Westernklubben har just kommit i min brevlåda. Utskicket var ovanligt tunt denna gång men så här mitt i vintern händer inte så mycket. Varför då inte passa på att skriva lite mer om countryartister och deras historier vilket kanske skulle göra tidningen lite mer intressant. Kontakta Christina Birgell på birgell@telia.com   JL.

 

Hej Alla Country vänner!

 

Nu kan vi lägga ännu en Country festival till handlingarn.

Årets Indoor Countryfestival blev som vi önskade? Glada besökare, bra musik/artister och ett litet plus till föreningskassan. Vi har haft många bra artister genom åren, men årets uppsättning var rakt igenom jättebra.

Höjd punkten Danni Leigh var kanon, men våra svenska band står sig riktigt bra i konkurrensen. Vivien Searcy tog publiken med storm och Gravity följde upp med en tuffare typ av Bluegrass som fick fart på lokalen. I nattklubben dundrade Rock-A-Billy banden på och det blev så knök fullt som vi bara vågade släppa på.

Efter 1800 besökare och ett fullbokat hotell tog vi ett snabbt beslut tillsammans med Quality Hotel Selma Lagerlöfs ledning att köra även nästa år.

Vi har som ambition att till nästa år bjuda publiken på något riktigt spännande från staterna, men det beror lite på hur våra övriga festivaler går?

 

Nu är det full fart med arbete inför The Ultimate Country Cruise som vi arrangerar tillsammans med Lida Countryfestival.

Det finns fortfaranda ett antal biljetter kvar, så slänger er på telefonen och slå tfn 08 - 452 40 00 för att vara säkra på att ni kommer med. Vi har många bra artister till årets kryssning. Becky Hobbs, The Lovell Sisters, Red Jenkins, Svenska mästarna i Country och många fler......

Just nu känns riktigt kul att hålla på med Country arrangemang. Vi har ett nytt spännande koncept på gång till sommaren och helgen 9-11 juli.

"Torsby Countryfestival" blir benämningen och det blir många nyheter som inte någon annan festival provat på tidigare. Vad sägs om att du som besökare kan knalla in på musikstudion som ligger på festivområdet och spela in din egen Country CD/singel för bara någon hundralapp. Det blir med både platta och riktigt omslag. Det blir live musik på totalt

7 olika scener?

Är någon nyfiken på detta arrangemang, så är ni välkomna på vår Kick Off fest den 28feb i Torsby. Boka biljett å boende med mig. Biljett 100kr och boende från 150kr/natt Peter Jonsson tfn. 073-097 66 92

 

Vi ses på The Ultimate Country Cruise

Peter Jonsson

www.lonesomepine.nu

 

Hoppas nu att Tom Brumley tillfrisknar. Jag håller er informerade.

Vi hörs om en vecka!

 

Janne Lindgren

 

PS   Lyssna på www.obcmusic.se  Ds

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 006  (  5 sidor)          7   februari 2009

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

Ännu en av dessa härliga steel konstnärer är borta. Tom Brumley avled på onsdagen.
Uffe

Hej Janne,

 

Göta Petter, Tom Brumley har gått till de sälla jaktmarkerna, må han vila i frid, RIP på engelska. Zane Beck presenterade Tom för mig i St. Louis, man var lite spänd att träffa den som fick en att börja spela detta fantastiska instrument. Tom Brumley och Julian Tharpe stod och pratade, försökte "smyg ta" ett foto, då kom Zane Beck och ställde sig mitt i vägen med kommentaren att han också skulle vara med på foto. Efter det presenterade Zane mig för Tom och Julian. Hade träffat Zane tidigare i St. Louis.

 

Bosse i Äppelbo

 

Thomas Rexton Brumley föddes den 11 december 1935 i Stella, Missouri och fick sitt intresse för countrymusik och steel guitar genom att varje lördag lyssna på Grand Ole Opry. Redan vid 11 års ålder började han spela på en gammal 6-string Kay som pappan köpt per postorder. Senare fick Tom en Fender Triple Neck. Tom gjorde sedan sin värnplikt i Tyskland, gifte sig, flyttade till Kalifornien och Missouri, tillbaka till Kalifornien där han vid en session mötte Buck Owens. Utan repetition hoppade sedan Tom Brumley in i Buck Owens Buckaroos vilket innebar massor av gig, tv-shower och inspelningar. En av de första inspelningar som Tom gjorde med Buck var ”Love´s gonna live here”, ”Together Again” och ”Bud´s Bounce” och använde här sin Fender 1000. Zane Beck hade 1964 byggt en ZB med 11 strängar åt Tom och den spelade han sedan på i många år.

 

Samarbetet med Buck Owens varade i hela 5 år och  Tom Brumley var med i Buckaroos under de största åren i Bucks karriär. Men allt har en ände då Tom tyckte att det blev för jobbigt med allt resande. Efter han slutat med Buck bosatte han sig i Bakersfield och hjälpte sin kompis Bill Sims att bygga ZB pedal steels. Av en slump träffade Tom sedan Ricky Nelson på en inspelning och blev så småningom ordinarie i hans band.

 

Jag har själv träffat Tom Brumley många gånger på amerikanska conventions och inte minst trevligt var det då han och mitt band Country Minstrels  medverkade vid det norska seminariet i Hattfjelldal för några år sedan. Tom var en otroligt ödmjuk människa och hade lätt för att prata med folk. Vi kommer givetvis framöver att sakna honom och hans fantastiska steelspel. JL.

 

 

Hej Janne,

Du har säkert nåtts av budskapet att Tom Brumley gick ur tiden den 4 Feb.

Om inte så får du denna uppföljning av mig.

 / Noppi, MCWC
 

Steel guitarist Tom Brumley, who played on classic recordings
by Buck Owens and Rick Nelson, died early Wednesday morning (Feb. 4)
in San Antonio, Texas, following a brief illness. He was 73.
The son of gospel songwriter Albert E. Brumley, who wrote
"I'll Fly Away," he served as a key member of Buck Owens'
Buckaroos band during the '60s.

Touring and recording with Owens, Brumley played on such No. 1
hits as "Act Naturally" and "I've Got a Tiger by the Tail."
His work on Owens' recording of "Together Again" is widely
regarded as one of the finest steel guitar solos in the history
of country music.

After leaving Owens' band in the late '60s, Brumley became a member
of Nelson's Stone Canyon Band and helped the former teen idol gain
respect as a serious singer, songwriter and performer.

Brumley's recordings with Nelson include the 1972 hit, "Garden Party."
More recently, he spent 15 years starring in his own music show in
Branson, Mo., and appeared on albums by Dwight Yoakam, Sara Evans,
Chris Isaak, Robbie Fulks and others. Brumley was inducted into the
Steel Guitar Hall of Fame in 1992.

With Brumley's passing, drummer Willie Cantu is the only surviving
member of the classic lineup of the Buckaroos.

Guitarist Don Rich died in a motorcycle accident in 1974, and bassist
Doyle Holly died in 2007.
Owens passed away in 2006.

                                                     

                                                         ####

 

Jodå Janne och Anders, 1989 var året då vi träffades i frihamnen och hade ett trevligt steelseminarium. Jag hade fått frågan av Janne om jag kunde vara med och hålla lite i C6 biten (tack för förtroendet Janne) En mycket tidig vintermorgon satte sig fiddlaren och telepickern Johnny Samuelsson och jag oss i min gamla Ford Granada kombi och for upp till huvudstaden.

 

Väl på plats träffade jag på en mängd steelguitarspelare jag inte kände till tidigare, jag minns att det var riktigt kul! Vännen Johnny hamnade bakom en Dekley sd10 som Janne hade ställt upp, och om jag inte minns helt fel så lärde han sig en instrumental variant av en Hank Williams låt på kuppen, Då skall man tänka på att Johnny inte hade suttit bakom en steel tidigare. Stort intresse från Johnny och en proffsig magister i Herr Lindgren torde ha lett fram till resultatet :-) Om inte minnet sviker, så har jag för mig att bla. den fina steelern Thomas Johansson var på plats med sin dåvarande Emmons p/p.  Jag vill även minnas att Jannes fru Eva satt med och lirade lite på (vad jag tror) min föredetta SHO-BUD LDG, men efter en stund smög hon iväg för att plocka fram en kanon god lunch till oss hungriga steelspelare!

 

En mycket trevlig dag, med Janne L i högform, det är hur jag minns det tillfället.

Berra

 

Då tiden runnit iväg och hjärnan trubbats av lite grann är det roligt att höra hur andra kommer ihåg detta seminarium. Själv trivs jag som fisken i vattnet då vi samlas på det viset och jag är säker på att alla andra också får inspiration att spela mer och bättre. Det vore självklart jätteroligt om någon kunde ta tag i ett seminarium. Jag har för närvarande ingen möjlighet att ordna en träff trots att det kliar i fingrarna att göra det. JL.

 

 

Hej Janne!

 

Jag följde din uppmaning i förra nyhetsbrevet och åkte de tretton milen till Stugan i Jönköping.

Vi blev välkomnade och avtackade av” Mr I. Elf Country”. Trevligt. Han var nöjd med publiktillströmningen, ca.100 personer. Det finns hopp om en fortsättning, kanske redan i mars.

Det var tät stämning, nästan familjär. Förbandet Jamborees var ovanligt bra för att vara ” ett lokalt band” som du uttryckte dig, dock inte med samma utstrålning som

Danni Leigh visade. Hennes röst är mysig, speciell, och hennes framtoning ”Honky Tonk Queen” stämmer precis. Där hade du fått spela poker halva natten om du

varit med. Hennes orkester bestod av trummor, bas och gitarr. Det hade låtit bättre med en steelguitar och en fiol också men det var fult godkänt. Ibland dansade några ur

publiken line-dance. Uppskattat!

 

Hälsningar Stig i Borensberg.

 

Danni Leigh är alltid se och hörvärd men självklart roligast med steel och fiddle i bandet. Men det där är alltid en ekonomisk fråga då det gäller amerikanska band. Det är dyrt att ha med för många gubbar. Kul att du åkte till Stugan och att det kom så pass mycket folk.

 

 

Mr Music Country har kommit med januariutgåvan och det första som slår en är den trevliga nya layouten och det ovanligt fina CD-fodralet. Texterna är skrivna med mycket liten stil vilket är knepigt för en gammal man som jag. Men sedan är ju musiken fantastisk trots för mig ganska okända förmågor. Något bottennapp hittar jag förstås men att få ihop en CD med 14 topplåtar är nästan omöjligt. Thomas Buskhagen gör varje månad ett kanonjobb. Prenumerera på Mr Music Country genom http://www.moretimer.com/mrmusic/countrynews_mrmusic.htm

 

 

Ibland är man som kossan som envist ska beta på andra sidan staketet. Pizzabaren Korall ligger i Sätra Centrum (Skärholmen) och var en mycket bra pizzarestaurant då jag flyttade hit 1972. Men den blev tyvärr bara sämre och sämre genom åren. Häromdagen fick jag ett infall att prova en pizza till lunch och gick således till Korall. Jag blev verkligen överraskad över denna jättepizza som serverades, därtill sallad, bröd, dricka och kaffe efter maten. För denna lunch betalade jag 55:-  Andra tider kostar en pizza mellan 45 – 63 kronor.

 

 

Hej Janne!

 

Här kommer inlägg till våra nyhetsbrev.

 

Mvh. Per

 

 "På omvägar fick jag den svenska CDn ”American Music Night” av en kompis. Efter bara en lyssning kan jag konstatera att flera av de medverkande grupperna inte alls hör till kategorin countrymusik. Dessutom är en del sångare undermåliga och borde inte spela in skivor, Cina Samuelson är förstås lysande. Om det här är vad Sverige har att erbjuda då det gäller ”country” så är det bedrövligt! Lyssna hellre på god country och bluegrass på www.obcmusic.se  JL"

 

 - Att Janne har sina åsikter känner vi alla till vid det här laget. Och jag respekterar andras åsikter så länge det inte handlar om rent svineri eller personliga påhopp. Jag kan acceptera att du inte gillar skivan, eller tycker att den är skit, Jag kan också acceptera att du inte anser den vara "country" och vad jag vet har ingen bett dig om att recensera den eller ge ett omdöme om den heller.

 

Jag kan även hålla med om att allting på "min" websida inte är vad jag anser vara äkta countrymusik. Men med lite respekt och ödmjukhet "tillåter" jag att musiker och sångare i vårt land kallar sin musik för country. Det jag inte själv gillar behöver jag inte heller lyssna på. Men de är fortfarande värdiga min respekt och ska inte behöva få sandlådeskit över sig från mig eller någon annan.

 

Det är även tillåtet att vara en dåligt musiker eller sångare, spela falskt eller sjunga bedrövligt. Alla är vi barn i början, och alla kanske inte har förmågan att klara sitt intresse på ett sätt som kan mäta sig med världsartister eller proffs. Antingen har du Janne glömt att även du var nybörjare en gång, för jag har svårt att tro att du föddes som färdig musiker ovanpå ditt instrument.

 

Istället för att trycka ned folk, ovärdigförklara dem osv. önskar jag att de som är kunniga och duktiga istället hjälper till att höja nivån. Ge kurser, seminarier, starta riktiga skolor för countrymusik, och allt vad man nu kan komma på. Det musikaliska intresset finns, men varför rätta in sig i ledet, då man ändå bara får skit för det.

 

Som svar på din sågning av "American Music Night" kan jag upplysa om att denna cd gav vi ut i precis det vad namnet antyder, American Music. Och inget annat. Men visst är det kul att du fått tag i den trots att vi inte gjort några utskick alls denna gång. Både Ingemar och jag har begränsad ekonomi, så att skicka den till en massa olika viktiga personers papperskorgar kändes denna gång orelevant. Sedan är det väl tur att jag inte använde mitt företags namn till CD'n, för då hade väl någon påpekat att cd'n inte är en webbsida

 

Dock måste jag ta tillfället i akt att på det allra ödmjukaste sätt tacka alla inblandade i detta försök att uppmärksamma svenska band som inte alltid är i samma världsklass som vissa vill att de ska vara, eller anser sig vara, och försöket att hjälpa de inblandade banden att få fler speltillfällen.

 

Dessa artister ställde upp på denna idé helt utan gage, helt utan förutsättningar eller löften. De betalade sin resa, och ev. boende själva. Det ska de ha all heder för. Men detta visste du ju redan.

 

De arrangörer och andra som denna gång var inbjudna är sådana som arrangerar musik överlag. Inte bara country. Både på högre nivå och på lägre nivå vad gäller budget och så vidare. Dessvärre kom inte så många denna gång heller. Men hur många gånger kan man se 6 härliga positiva band på scen ge så oerhört mycket spelglädje som dessa gjorde? Dessa underbara personers framträdande kommer finnas kvar i mitt hjärta under många år.

 

Med förhoppning om en kreativ och positiv framtid.

 

Per Gyllingberg.

 

Med anledning av Pers ovanstående rader citerar jag vad Marie Söderqvist skrev häromdagen i Expressen. ”Denna bubblande pyrande vrede som ord kan utlösa är lite fascinerande. Varför blir folk så arga? Och varför uttrycker man det så helt utan hämningar? Vi svenskar är ju kända för att vara försiktiga och återhållsamma.” Ganska bra skrivet, om jag får tycka! Men så är det ju inte med tyckandet. Man får bara tycka om man tycker positivt, speciellt då det gäller countrymusik. Helst ska man skriva långa sidor av beröm då man fått en CD tillhanda och inte alls bry sig om att artisterna på skivan inte håller måttet, att den musikaliska kvaliteten inte räcker till o s v.

 

Ja, varför Per Gyllenberg denna bubblande pyrande vrede över mitt tyckande om CD´n ”American Music Night”  som du är delaktig i. Du har officiellt släppt en CD som i princip kan hamna i vilkens händer som helst. Därmed kan den också skrivas om och få bra kritik eller som du uttrycker dig ”skit”! Nu blev det från mig, (1) en människa på jorden, inte någon vidare bra kritik den här gången. Kanske resulterar mina ord förhoppningsvis till att producent och artister tänker till ordentligt innan man släpper en ny platta?

 

Och allvarligt talat, är det inte bättre att jag säger vad jag tycker och känner istället för att ljuga och låtsas att allt är kanonbra. Vem tjänar på det? Åtminstone inte countrymusiken och därmed inte de som verkligen spelar countrymusik! JL.

 

 

Glöm inte att lyssna på

www.obcmusic.se

Sveriges nya countrystation!

 

Det var allt för denna gång!

Janne Lindgren

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 007    ( 4 sidor)         14  februari 2009

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Veckorna går fantastiskt fort och dags för ett Nyhetsbrev igen! Jag vill tacka  Lotta Källström som sände mig sin nya CD Red Strings. Proffsig förpackning, proffsiga musikanter och Lotta som har en bra och säker ton. Låtarna är inte alltid så country men det påpekar hon också i sina ord till mig. Johan Blohm spelar attans bra piano men jag saknar steel och fiddle – jo, jag vet att en steel finns med, men den hörs inte - då kunde det ha blivit en country-rockplatta av klass vilket jag hade föredragit. JL.

 

 

Hej Janne.

 

Jag hade inte tänkt att ge mig in i diskussionen mellan dig och Per Gyllingberg men kan inte låta bli eftersom jag också var inblandad i American Music Night i Jönköping. Detta var precis som det står på skivan en cd med artister som deltog i American Music Night och hur du kan recensera den som en Countryplatta kan ju inte jag förstå.  Den består ju utav flera olika musikstilar och att du som kan så mycket om musik inte kan hålla isär begreppen är lite förvånande. Där måste någonting ha klickat.

Ingemar Elf.

 

Aj fan….! Det måste vara åldern som gjort att jag missat den detaljen. Men eftersom www.svenskacountryartister.com verkar att vara huvudansvarig till CD´n så kan man ju lätt ledas att tro att det är just countrymusik det ska handla om. En annan sak som i så fall också lurat mig att tro att det är countrymusik är att samtliga grupper – vad jag vet – under sommaren som gick har varit engagerade på countryfestivaler runt om i landet. Men det kanske inte säger så mycket med tanke på hur festivalernas musikblandning ser ut idag. Så dum jag var! JL.

 

 

Hej hopp Jan!

 

Nädå.. ingen bubblande pyrande vrede här inte. Jag står för CD'n och mår bra av den glädje vi alla hade tillsammans då. Det är bara tråkigt att din bitterhet går ut över andra musiker och att du i dina recensioner måste tala om att de inte ska hålla på med musik, bara för att du inte gillar det, eller för att de inte är bra nog i dina öron.

 

Jag hoppas du också en dag kan få ta del av den glädje och kärlek vi andra känner när vi utövar något vi älskar.

 

Mvh. Per Gyllingberg

 

 

Rätt skall vara rätt! Detta skrev Per Gyllingberg i det senaste nyhetsbrevet, bl.a.

 

”Det är även tillåtet att vara en dåligt musiker eller sångare, spela falskt eller sjunga bedrövligt. Alla är vi barn i början, och alla kanske inte har förmågan att klara sitt intresse på ett sätt som kan mäta sig med världsartister eller proffs. Antingen har du Janne glömt att även du var nybörjare en gång, för jag har svårt att tro att du föddes som färdig musiker ovanpå ditt instrument.

 

Istället för att trycka ned folk, ovärdigförklara dem osv. önskar jag att de som är kunniga och duktiga istället hjälper till att höja nivån. Ge kurser, seminarier, starta riktiga skolor för countrymusik, och allt vad man nu kan komma på. Det musikaliska intresset finns, men varför rätta in sig i ledet, då man ändå bara får skit för det.”

 

Jag har inte hört denna skiva och kommer förmodligen inte heller att lyssna på den. MEN:

Jag känner Janne Lindgren sedan 1983 då jag skaffade min första steel och inte visste ett dugg om hur man spelar.

Jag slog upp telefonkatalogen och ringde Janne som genast erbjöd mig att komma hem till honom för att han ville dela med sig av sina kunskaper.

Detta har han gjort sedan dess. Både till mig och massor av andra steelintresserade människor. Jag vill kalla detta för ett LIVSVERK.

Janne har alltid ställt upp.

Att han har välgrundade åsikter och erfarenhet om vad som är genuin country behöver ju rimligen inte hindra vare sig utveckling eller kreativitet av andra delar av countrymusiken.

 

Kåre Myrberg

 

 

Tjena!

Turnén gick bra så nu är man hemma igen.  Det var som vanligt inspirerande att vara till dig. Hoppas vi syns snart. Kommer kanske ner i April.

 /Örjan

 

 

Hi Janne,

 

It’s just as you promised me: a fantastic CD (Carolina Åkerlind – Love Me)! Thanks.

 

I have to make you and everyone who was involved in this beautiful product my well-meaning compliments.

Carolina has a sweet voice; very pleasant to hear and besides that, she’s good looking.

 

Later on I’ll send you the playlist on which you‘ll find some songs; it’s always pretty for our listeners to have such beautiful recognizable songs in our radio show.

 

Tanks again and lots of success,

 

Piet van Mourik

 

 

 

Hej Janne, En radiointervju med Tom Brumley, Sunday afternoon Feb. 8th at 1:30 PM central time at www.countrylegends921.com. En Fort Worth internet radio. Sedan får man räkna ut tiden här i Sverigr, jag har bara länken.

 

Bosse i Äppelbo, Dalarna

 

 

Välkomna till Club Svengmans

Missa inte detta unika tillfälle!

Onsdagen den 18 februari på Enskede Värdshus - Festvåningen!

(Enskedefältet, korsningen Sockenvägen - Bägersta Byväg)

Från kl.18.00, men OBS! musiken börjar c:a 18.30 (slut c:a 21.00)

 

En symbolisk entré med 40:-.

Öl, vin, vatten och fantastisk mat finns det gott om.

 

Program för en helkväll med Oldtime, Bluegrass och gammal countrymusik.

- husbandet Svengmans Collage  värmer upp och ger sen plats för

the Rockridge Brothers - fartfylld oldtime framförd med stor inlevelse

- och, vem vet, det kan dyka upp fler gästartister!

Vilken härlig mix av svängig akustisk countrymusik! Kom och njut i februarikvällen!

 

Är vi i fin form kanske vi avslutar vi med lite jam.

 

Här finner ni Värdshuset (mitt emot Enskede Ridskola på Sockenvägen)

http://www.enskede-vardshus.se/

- T-banelinje 19 mot Hagsätra till Enskede Gård, gå genom parken.

- Buss 144 från Gullmars eller Fruängen till Enskede Rackethall

- Tvärbanan till Linde och en rask prommis på 5 min.

- Cykelställ (ni har väl dubbdäck??)

- Obegränsat med bilparkering - kan det bli bättre?

Här finner ni Svengmans   http://www.svengmans.info

Mer info per telefon 0705-191 191 (Kenneth)

Välkomna till  Club Svengmans

Svenger som faaaaaaaaaaaaaaaaan!

*** Ps nästa Club Svengmans blir den 11 mars! ***

- Vill ni lyssna till Bluegrass/oldtime och countrymusik hemma vid datorn så gör det på www.obcmusic.se.

- AFF,  Amerikanska Folkmusikföreningen har konsert den 28 mars! Se www.amff.se.

 

 

Björne tipsar om gratis countrymusik på nätet. Vad sägs om att höra just era favoritartister och låtar i hög kvalité och full längd helt gratis när ni vill

Att provlyssna på låtarna innan ni köper skivan. Detta tack vare Spotify. http://www.spotify.com

Jag testade Spotify och blev mäkta imponerad och överraskad av utbudet. Jag sökte på Patty Lovelss för att lyssna på hennes CD Sleepless Night. 183 låtar fanns att lyssna på henne. Mångdubbelt fler av Johnny Cash. 

Melodierna man väljer kan man lyssna på direkt utan streaming/buffring och utan att ladda ner. Det är möjligt att göra egna spellistor.

Detta är alltså ingen fildelning. Men ljudet går att spara på datorn samtidigt som man lyssnar. Använd till exempel gratisprogrammet Audacity för detta.

Stöd svensk countrymusik genom att EJ fildela och CD-bränna svenska countryartister.

Hälsning Björne i Smedjebacken

 

 

will be starting promotion on the single "Standing Invitation" by Stonewall Jackson starting the week of February 16th.

Here's a copy of a YouTube of the song so you can have an advance listen along with information about this living legend.

I am looking forward to promoting this song and am looking forward to the DJ's support. 

If you would like an advance copy of the mp3 E Mail me at NashvilleShowcase@comcast.net

I have NO PROMO Hard COPIES of this CD

Thanks Lonnie

 

 

Hej på er!

I kväll klockan 18.00 på Tumbleweed Ranch  fortsättar jag att svara på frågan från förra veckan. Har medvetet varit lite mer traditionell i mitt låtval dessa veckor, men ska vara säker på vad jag hittar på härnäst.  Kanske blir det bluegrass, cajun eller countrygospel. Den som lever får se.

Ha det,  Jonas

 

Pressmeddelande

Under Sweden Country-mässan i Kristianstad kommer countryartisten Kriztina Åhs att byta namn. Med anledning av Kriztina Åhs inledda musikaliska samarbete med hennes man Chase Rogers från USA, är Kriztina Åhs' namn från och med alla hjärtans dag, lördag 14 feb 2009, Kriz Rogers.

Frågor besvaras på telnr 073-088 95 94  www.myspace.com/chaserogers1

www.myspace.com/kriztinacountryfied

 

Johnny Cash på TV2, en höjdare!

 

Det var allt för idag!

Janne Lindgren

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 008    ( 5 sidor)        23  februari 2009

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Just hemkommen för permission från Huddinge Sjukhus så skickar jag ett Nyhetsbrev till er så ni inte undrar vart jag tagit vägen. Den redan inopererade katetern krånglade vid första användningen, HS skulle fixa till det hela, men kvar blev jag på sjukhuset hela veckan. Ny operation och jag blev liggande där jag nu ligger –hemma endast några timmar idag – och hinner därmed skriva lite mail bl a Nyhetsbrevet. Håll till godo!   JL.

 

Hej Janne!
Jag sitter på min kammare i bästa fåtöljen och avnjuter dina nyhetsbrev. Som Kåre Myrberg skrev så har även jag känt dig rätt länge nu, sen -74 tror jag Något som alltid hedrat dig är att du har en bestämd åsikt om country och, nåt som är väldigt viktigt, du står för dina åsikter. Eftersom ingen kan ta ifrån dig att du är något av en nestor inom svensk country så måste väl alla som släpper en countryplatta i vårt land vara medvetna om "risken" att den kan hamna i dina händer och att du bedömer den. Att det sen ska vara så svårt att svälja vad du tycker! Precis som om hela deras liv hänger på vad du har för åsikt. Nä, ibland är vågorna lite för höga för vissa ankor i den berömda ankdammen.
Stå på Janne, jag ser fram mot varje nyhetsbrev.
Hälsningar från favoritfåtöljen
Thomas Hydén   
                    

Det är känsliga saker att släppa en CD och får man då kritik så självklart blir det igelkottsförsvar! Är man däremot lite öppen för kritik så lär man sig istället en hel del saker. JL.

 

Hej Janne

 

Jag sitter och läser ditt nyhetsbrev med glädje varje vecka. Ikväll har jag varit ute och spelat med Nick Borgen här upp i Jämtland.

Kvällens låtar bestod av både schlager, visor samt country, traditionell, och det är det som jag som står för alltså det senare. Men eftersom jag jobbade som dansbandsmusiker i 10 år har jag hjärtat på flera ställen.

Det är med en sån glädje jag framför till exempel Crazy som jag aldrig jag trodde att jag skulle sjunga. Nick delar inte din och min countrymusikssmak, men jag får igenom mina countrysånger, som sprudlar genuin country. Country när den är som bäst.

Hoppas vi kan ses och spela tillsammans nångång kanske i Jämtland. Kommer du ihåg Tandsbyn???

Kram  Gunilla Åsell

 

Det var länge sedan! Kul att du läser mina Nyhetsbrev.

 

Det är bra att du aldrig slutat med countrymusiken. Den passar ju alltid bra vid danskvällar, dock så förstår inte folk (och en del dansbandsmusikanter) att det just är country som spelas. Nästan alla dansband har 20 – 50% country på sin repertoar. Det vet jag eftersom jag varit med på inspelningar av otaliga dansbandsplattor där just countrylåtar spelats in.

 

Crazy är en fantastisk låt som jag själv har på min instrumentala lista men det blir inte så mycket gig numera då jag tagit en lång time-out. Visst minns jag Tandsbyn men det måste varit på 80-talet nångång? Kommer du till Stockholm så finns ju alltid chansen att vi kan träffas. Kaffet står alltid på i studion! JL.

 

 

 

Anders Brundell skriver följande till Nyhetsbrev från svenskacountryartister.com  JL.

 

Hej Bullen!

 

Ursäkta, men jag inte låta bli att flina åt bataljen mellan dig och Janne Lindgren. Du borde lyssna på That’s the way the girls are from Texas” med Ry Cooder. Texastjejer lägger nämligen inte fingrarna emellan när någon misshagar dem, hehe! Jag ska maila över en snutt ur den när jag har hittat den i röran i datorn.

 

Vi som känner Janne sedan många år bryr oss inte längre – vi vet hur han är och att inte ens sju vilda hästar kan få honom att ändra sig och bli en snäll och foglig mysfarbror. Han har alltid haft hett humör och skjutit snabbt från höften och hans nuvarande fru Eva föll t o m för honom just för att han var så rättfram och uppriktig utan att ängsligt fråga om han fick vara det. Så olika kan man uppfatta ett och samma beteende.

 

Det viktiga i det jag skriver här är att man inte alltid behöver lyssna så noga på vad andra tycker även om det gäller gamla kunniga musiker i branschen. Janne (och jag och en massa fler i samma generation) är inte särskilt intresserade av och inlyssnade på modern country och därför inte heller några auktoriteter på den musikformen. När vi bedömer musik så är det utifrån de kvalitéer den har jämfört med klassisk country, och då faller det mesta platt som är proddat de senaste 10-20 åren. Jag tycker också att på tok för mycket av det som kallas country i dag inte alls är det och att det är ont om intressanta countryakter numera.

 

Även om det oftast är förbannat svårt – särskilt för unga och orutinerade människor – så måste artister lära sig inte låta sig sänkas av sågningar ens av tunga och sakkunniga recensenter. Men självförtroende är bristvara särskilt bland unga musiker och därför är det många som kroknar av nedsablingar. Tricket är att ta lätt på recensionerna, tro på sig själv och gå vidare med det som man är bäst på – men det kan ibland vara en hart när övermänsklig uppgift för unga, lyhörda och känsliga unga akter på scenen.

Därför kan en slugger till recensent sänka artister som framöver skulle ha kunnat bli en tillgång för både sig själva och en stor skara lyssnare om de i stället hade uppmuntrats och fått goda råd om hur de ska bli bättre i recensentens öron. Jag tror mera på att uppmuntra det som är bra och föreslå förbättringar för det som inte är bra i stället för att skjuta hela bandet i sank på grund av det som inte ännu är bra i deras produktion.

 

En unge som får veta att hon är en sabla odugling som inte kan lära cykla snabbt nog ger ju upp och deppar ihop, och samma psykologi gäller i princip också för vuxna. Men det är alltså det som man måste övervinna och gå vidare ändå som artist. Alla hittar förr eller senare några fans och då kan man etablera ett förhållande som är en win-win-situation för alla inblandade. De som gillar vad de hör lyssnar och andra låter bli – enkelt, va? Men vägen dit är kantad av nedsablingar som man måste gå igenom utan att krympa som artist, och det är djävlar inte lätt!

 

Hdg & glöm inte att fajtas vidare nu, pojkar!

Anders i Falun

 

 

 

Howdy!
Playlist 02/16/09 Country Corner
mon 8-10 Pm on radio Viking Sweden
Sincerely

Peter Ahlm, Dj


Larry Cochran***A Jesus smile^^Glory Train Records
Donna Adams***Be good or be gone^^Glory Train Records
LaVerne Tripp***Don´t ever give up^^Glory Train Records
Karen Cruice***Best Friend^^Glory Train Records
Dennis MonneyBand***Grandma^^Glory Train Records
Eva Davis***Your reward´s in heaven^^ESP Records /E.H.King Music
Don Gibson***There goes my everything^^Don Gibson
George Jones***The unclouded day^^Newsound
Harlan Burton***I need a touch^^Glory Train Records
Judy Hudson***He set me free^^Circuit Riders Records
Jim & Jesse***Old country church^^Jim & Jesse
Jim Wilkerson***Mansion on the hill^^Hill Topper Music Group
Lynn Till***What a hallelujah day^^Canyon Creek Records
Johnny Cash***Lead me gently home^^Audio Archive Force
Patsy Cline ***Dear god^^Newsound
Shane Tecza***Heavenly home^^Glory Train Records
Sons of the Pioneers***There´s a round-up in the sky^^Newsound
Vernon Oxford***God that was^^Emty Sky cd´s/ E.H.King Music
Two Hearts-Nhim***Hold up your candle^^Glory Train Records
Timothy Charles***Soon^^Hillcrest
Peter Chrisander***Every little things^^Peter Chrisander
Bobby Flores***If i ever fall in love^^Yellow Rose Records
Alf Robertson***Let´s all help the cowboy^^Great Music Production
The Wayne Mills Band***Alabama Blues^^TSP
Janne Lindgren & Country Minstrels***Hello Mexico^^Janne Lindgren
Red Steagall***Alexis from Texas^^Dot
Mats Rådberg & Rankarna***Hello out there^^KM Records
Joe Paul Nichols***All i need is you^^Custom
Joe Sun & Country Minstrels***Some old country^^KMH Records / Amigo Musik
Jimmie C.Newman***Alligator man^^Jimmie C.Newman
Inger Nordström n’her Rhinestone Band***Cajun darlin^^Rhinestone Music
Phillip Clarkson***Back from Nashville^^South Fork Records
Highway 40 ***We all get lucky sometimes^^Captive Music
Crea Beal***Blame it on your heart^^BSW Records
Hal Willis***Bring on the girl^^Stardust
Suzie Merwine***Can you tell me where to start^^Suzie Merwine
Paul & Helen Mateki***Comeback Texas^^WHP
Sisters of the Silver Sage***Cowboy^^Sisters of the Silver Sage
Ernie Oldfield***Dreams of you^^Wir Record
Alfred Hansen***Empty walls^^Music Mill Recordings

 

Hej Janne

Det bästa är att när vi är ute och spelar live har vi en pedal-steeguitar med..

Kul att du tog dig tid att lyssna. På nästa platta blir mer eget material... det bara väller fram låtar, fast jag fegade lite på debutalbumet... lovar att skicka nästa!

 

Ha det så gott

Hälsningar

Lotta Källström

 

Lotta Källström gäst på Radio Lidingö 97,8

Lotta Källström har nyligen släppt CD-plattan ”Red Strings”. För övrigt en riktigt bra platta! Tisdagen den 3 mars är hon gäst (per telefon) i programmet ”Go´morron Lidingö” på Radio Lidingö 97,8. Göran Geson är programledare för Go´morron Lidingö”, som sänds varje tisdag och fredag kl. 7,00-8,30 på Radio Lidingö 97,8, som hörs över större delen av stor-Stockholm, men som naturligtvis också gå att höra på webben och då är adressen www.radiolidingo.se.

Det spelas mycket countrymusik på Radio Lidingö 97,8 och inte minst i programmet ”Go´morron Lidingö”. Och den 3 mars kommer alltså Lotta Källström, boende i Norrköping, att telefonintervjuas, bl.a. om den nya plattan och om sin karriär som är väldigt bred. Förutom att hon sjunger, så är hon också konferencier, levande jukebox på radio, revyskådespelerska och… clown (!) och en massa annat. Mera om Lotta kan du höra om du lyssnar på Radio Lidingö 97,8 tisdagen den 3 mars, då låtar från hennes nya platta också kommer att spelas.

 

Hej, Janne & alla som läser nyhetsbrevet!

Några rader nytt från DCMC, Dalarnas Country Music Club, finns nu på http://countrydalarna.forum24.se/countrydalarna-about90.html

Rundfråga till alla föreningsmänniskor:
Hur i all världen får man dagens unga och halvgamla att intressera sig för föreningsverksamhet? Det verkar vila en förbannelse över de flesta föreningar numera när det gäller att få yngre förmågor att ta över rodret, och över huvud taget att engagera sig.

HdgAnders i Falun

 

Cina Samuelsson är alltid bra och gjorde ett mycket gediget

framträdande på lördagen. Arly Karlsen tillhörde också de

som stack ut lite extra. Härlig countryröst och med ett riktigt

bra band. Tyckte också att Buckersfield höjde stämningen

när de stod på scen. Man missade självklart massor av bra artister

då scenerna var lite långt borta från mässborden. Tyvärr hade jag inte

hela Turnpikes med mig på scen denna gång utan körde ensam och helt akustiskt.

Är klart nöjd med söndagsgiget även om det då var ganska glest

i publiken. Kul att blanda lite Hank Williams, Buck Owens och

Hank Snow med helt nytt eget material så basic som det bara går.

Hoppas arrangörerna till 2010 endast har två scener igång..

Tredje scenen Riverboat hamnade ibland lite "offside".

Måste ge en eloge till arrangörerna som var väldigt trevliga

och hjälpsamma. De bidrog absolut till en god stämning i lokalen.

 

// Tommy

 

 

Hej på er alla! Skribenter, radiopratare och skivbolagsanknutna.

 

Från att fram till och med 2004 varit tämligen förskonade från illegal nedladdning, piratkopiering etc. är nu även Mr Music Country drabbat.

 

Med sjunkande upplagesiffror då det gäller CD-utgivningar måste Mr Music Country se över sina kostnader.

 

Alla i detta utskick har under en längre period fått CD:n Mr Music Country fritt, mot att vi hoppats på att få komma med på tidningars recensionssidor, e-postutskick, radioprogram etc.

 

Där vi märker att att vi inte blir recenserade (inkl. nämnandet om hur man får tag i Mr Music Country) eller där våra skivor spelas i etern utan att det svenska upphovsmannen (Mr

Music) nämnes, kommer vi att överväga en indragning av den fria CD:n.

 

På senare år har vi försökt undvika den mest kommersiella tillika illegalt nedladdningsvänliga popcountryn i Nashville. Istället har vi satsat på en mera nischad 'root country' där nedladdningsviljan hittills varit tämligen låg. Artistvalet är mycket 'up today' och vi har därmed lanserat många nya artister på den Scandinaviska marknaden.

Utan Mr Music Country skulle de knappast haft en chans här.

 

För en artist att medverka på en Mr Music Country är detsamma som att få gratis reklam och spridning över hela Scandinavien!

 

Vår avsikt med fria exemplar är självklart att kunna öka upplagan, så:

 

"When you play it - say it."

 

Med vänlig hälsning, THOMAS

 

 

Trots att jag knappast varit hemma i veckan som gått så lyckades jag ändå få ihop till ett Nyhetsbrev. Det är bra! Vi får se hur det blir i nästa vecka! Ha det gott!

 

Janne Lindgren

 

 

Tillbaks till nyhetsbrev!

Till nästa sida med nyhetsbrev!
Till föregående sida med nyhetsbrev
Till countrysidan
Till huvud-domänen vingar.se

 

 

På denna domän http://vingar.se hittar ca 1.000 besökare/dag
 

 

MUSIK 
Country  Western Swing: Lillies
Jenny  hårdrock:  metal

RESETIPS
sevärdheter, bra länkar, flyg, buss, båt, logi, resebyrå etc: 
resa.vingar.se  
SVEALAND
 Västerås   Västmanland  Dalarna  Stockholm  Roslagen  Uppland  
Värmland  Södermanland  Närke
  GÖTALAND
 Gotland  Öland  Dalsland
 Göteborg  Bohuslän  Halland
 Skåne   Blekinge  Småland
Västergötland  Östergötland
   NORRLAND
Gästrikland  Hälsingland  Härjedalen  Jämtland  Medelpad  Ångermanland  Västerbotten  Norrbotten  Lappland
NORDEN 
 Norge  Finland  Åland  Island  Danmark-Färöarna-Grönland
RESTEN AV VÄRLDEN
 EUROPA 
 Estland Lettland Spanien 
 AFRIKA  ASIEN   AUSTRALIEN 
USA  KANADA  SYDAMERIKA

Är MODER JORD = Din miljö
värd en kvart eller två i veckan?
 Hjälp Jorden
alternativt! GRATIS!

Tankens kraft, jordstrålning, curry, pendling, slagruta, aura, chakra, feng shui, kinesiologi, PSI-spår ...
Föredrag och kurser varje vecka i Stockholm om osynliga energier & våra dolda outnyttjade förmågor. Försäljning o massor av länkar:
Jordstralningscentrum 
Gratis epost om det osynliga,
TV-tips m.m.: Slagrutenytt
Sädesfältringar: Cropcircles 
Mer slagruta: 
Arne Groth   JiS

Bilar  PowerMeet
 
Data  Humor  Slagruta
 Shaman  
Healing  Indianer
Vikingar, eskimåer, inka,
maya etc:
Naturfolk  Samer
Samisk kulturarbetare: LailaSpik 
Naturväsen:  Devor   UFO 
Ny o gammal kunskap/tro: 
NewAge 
Handmålad hemslöjd: Torvtaket
Tidigare liv: Ylva Cronstedt
Konstnären: Einar Nerman
Annorlunda Filateli: Mälarbältet

Här finns bl a offentligt, miljö, natur, astronomi, astrologi, TV, böcker, konst, sport: Per-Uno
JUL-länkar o hälsningar från våra
  LÄNKBYTARE : Jul

SPARA som Favorit:
vingar.se
adante.se

jordstralningscentrum.se
hjalpjorden.se

HÄLSA, mycket och brett,
"vanligt" &  alternativt:
Adante 
Traditionell vård:
 Svenska   Engelska
Alternativt:
BIOS-brickan  PlusMinus
Purpurplattan   D-vitamin
 Kinesiologi 
Alternativt  Amalgam
 Förebyggande 
 Elöverkänslighet
Sjukdomar & Symtom  Allergi
Mobiltelefon  Olle Johansson
 
Recept   Kloka ord