Country Nyhetsbrev
från
Janne Lindgren &
CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music
http://cms.vingar.se
 Nyhetsbrev från
maj 2009 # 19 -  24

Under http://vingar.se  finns även http://country.vingar.se

Klicka här för att spara cms.vingar.se som favorit    

Gratisprenumerera !
På Nyhetsbrev från Janne Lindgren &
CountryMusicSweden
FYLLDA MED BRA INFORMATION

Email: countrymusicsweden@comhem.se 
HomePage: www steelguitar.nu

 
Ditt namn:
Din epost:
Din adress:
 
Ur innehållet:
Spara cms.vingar.se som favorit 

# 19  Hur du lyssnar på Grand Ole Opry via Internet
# 20 
Aldrig har väl så mycket country och bluegrass spelats i Stockholm.
# 21
Så var då årets pedal steel och dobro-seminarium över för denna gång
# 22  Mer uppföljning med bl a bild från steel-seminariet
# 23  Alan Jackson till Eskilstuna 2:a helgen i augusti om rykten ok?
# 24  Det är sant! Alan Jackson kommer hit i augusti!
 

Janne Lindgren
(kolla hårlängden, vilket år månne?
Gissa gärna så ber vi Janne försöka komma med facit i mitten av maj.)


Glada miner från Janne Lindgrens Pedal Steel Guitar och Dobro Seminarium maj 2009 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 019    ( 3 sidor)     1 maj 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Så var det långhelg igen och alla stressar omkring i affärerna precis som om det är livets sista vecka. Som pensionär kan man ta det rätt lugnt och bara skaka på huvudet åt alla jäktade människor. Numera är jag också dialysberoende vilket gör att mitt tempo måste hållas nere ytterligare. Dialys 4 gånger om dagen a´  40 minuter tär på fritiden. Trots detta så har jag arrangerat ett pedal steel seminar den 9 maj (se förra Nyhetsbrevet). Det ska bli jättekul!

Förresten, har ni någon gång smakat Dr. Pepper. Om inte så prova den. Min amerikanska favorit och du kan hitta den snart i alla mataffärer. Tillverkningen sker i Sverige av Spendrups.

Här lite nyheter! JL.

 

hejsan det är klas johnsson jag har en hemsida nu www.klas-johnsson-band.se 

mvh klas johnsson

 

Någon frågade mig vem som spelar steel på Buck Owens version av ”A-11”. Lätt som en plätt, man behöver inte gissa! Låten som skrevs av Hank Cochran spelades in den 10 juni 1964 i Capitolstudion och Tom Brumley spelade steel. Allt finns noterat i Bucks box ”Act Naturally” från Bear Family. Samtidigt fick jag frågan om vem som spelar steel på Johnny Paychecks version av samma låt, men se den var knepigare. Det kan vara i stort sett vem som helst som för tillfället bodde och jobbade i Nashville. Det går inte att gissa på sådana saker. JL.

 

Songs to fan the flames of discontent.
En helkväll med amerikansk folkmusik tillägnad jordens salt, den arbetande människan.

Lika lite som svensk folkmusik bara är knätofs, rysk -kosacker med armarna i kors, eller senegalsk –glada trumslagare, är amerikansk folkmusikmusik tokkristen, republikansk och framförd av rednecks.
Ikväll fortsätter vi att ta musiken tillbaka i Joe Hill’s, Pete Seeger’s och Woodie Guthrie’s anda.

Cold Mountain Band’s medlemmar har hållit på i olika band sedan folkmusikvågen på 70-talet, och har erfarenhet så det räcker att luta sig på om de ville. Men på något sätt tycks de i den här konstellationen hittat ny energi. Det här är old time mountain music av toppklass!

Rockridge Brothers är Hägerstensåsens finest expunkare som bytt elektriciteten mot banjo och fiol. Man kan säga mycket om dem, men inte att de är tråkiga att se och höra.

Spinning Jennies är i sammanhanget the new kids on the block. Ungdomarna har traditionell sättning och ljudbild men levererar egenkomponerat material som lika mycket tangerar den politiska proggen från 70 talet som den traditionella amerikanska musiken.

Erling Bronsberg, som oftast spelar med ”Regeringen”, är kanske inte så hyperamerikansk i sitt uttryck, men nu är det ändå 1:a maj och vi älskar honom. Bra ny svensk visa med lysande texter och glödande scennärvaro. ”Till partiordförande Reinfeldt” borde vara 1:a maj 2009’s officiella kampsång!

Hillbilly & Bluegrass ACOUSTIC Nights är av och för folket. Det hela brukar urarta i spontant jammande. Tag med vad instrument du har och kom.
 
Plats: Southside Pub, Hornsgatan 104, T-Zinkensdamm
Stad: Stockholm
Datum: 2009-5-1
Tid: Kl 18.00 – 01.00
Inträde: Nej, nej.

 

 

 

 

Hej på er alla!

 

Äntligen en stor tillställning med countrymusik och som är placerad tämligen centralt i Sverige och som även borde locka norska fans.

 

Galan eller, snarare festivalen böjar kl 18 fredag 1 maj och omfattar inga mindre än The BELLAMY BROTHERS (US), JONI HARMS (US), The DERAILERS (US), RIP MASTERS (US), RAY CAMPI (US), ZYDECO ANNIE och KIKKI DANIELSSON...

 

Norskättade JONI HARMS gästar för första gången Sverige och har i bagaget de två bästa plattor någon countrysångerska gjort under 2000-talet - "After All" och "Let's put the Western back in the Country".

 

Yrvädret ZYDECA ANNIE såg jag förra året i Danmark - hon slår det mesta då det gäller cajun och det trots att hon kommer från Tyskland!

 

På lördag 2 maj går det i rockabillyns tecken med THE REFRESHMENTS, RAY CAMPI (US), SONNY BURGESS (US), GERT LENGSTRAND M FL.

 

Biljettpris 250:- per kväll eller 395:- för båda. tel 0248-79 72 00   www.ejendalsarena.se

 

Och så alla ni där ute, ni har väl sett till att få Mr Music Country i brevlådan varje månad? Plattan som har 14 olika, ofta lite svåråtkomlig låtar i god traditionell riktig countryanda, ofta Texas-stuk och alltid med fiol- och steelguitar-spelare av högsta klass i kompet. Om inte ring omedelbart och beställ per +46 (0)31 - 734 37 30!  info@mrmusic.se

 

Hälsningar

 

THOMAS

 

Thomas Buskhagen

Country News/Mr Music Country

Richertsgatan 8

412 60 Göteborg

 

 

 

 

 

Man tackar för Krutstänket som stänkte ned i min brevlåda. Alltid kul att läsa! Tidningen går ut till medlemmarna i Svenska Country & Westernklubben. Här finns information om vad som komma skall i sommar och även recensioner av redan avklarade jippon. Min undran är: Var ligger Calrshamnfestivalen någonstans. En ny festival för mig!

Bilden på 1987 års steelseminarium  är läcker, eller hur?

Vill ni vara med i C&W-klubben så skriv till birgell@telia.com   JL.

 

Köp häftiga cowboykläder här: www.sheplers.com

 

Kolla in den nya layouten hos WSM. Skitsnygg! Lyssna också på Grand Ole Opry ikväll (fredag). Gå in på www.wsmonline.com och klicka på Listen Live Online. Men ni får nog hålla er vakna till 3-4 på morgonen. Eller varför inte sätta en klocka på ringning?

 

Det var allt jag hade idag! Sköt om er!

Janne Lindgren

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 020    ( 5 sidor)    8  maj 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

I morgon lördag startar jag upp ett – vad jag tror – återkommande seminarium för pedal steel och dobro. För er som har missat informationen föreslår jag att ni går tillbaka till föregående Nyhetsbrev.  Till sist har vi blivit 28 elever inklusive 5 lärare och det ska bli fantastiskt att möta alla som kommer både från nord och syd,  öst och väst. Senast vi i Sverige hade ett seminarium var då Weldon Myrick, Lloyd Green och Russ Hicks var här, men det är många år sedan. Innan dess så ordnade jag själv några i min Frihamnsstudio och även Arne Holmedal i Båstad hade några med bl. a. Jimmie Crawford. Det ska bli väldigt roligt att än en gång få uppleva ett seminarium med likasinnade pojkar (och en flicka faktiskt). Och Jakobsbergs Gård som vi ska vara i har ju anor från Bellman. Kanske ska vi spela några dryckesvisor?

Här lite övriga nyheter. JL.

 

Hei Janne!

Takk for dine nyhetsbrev, det er alltid hyggelig å oppleve din entusiasme!

Jeg hadde håpet at du kunne nevne vår norske, men utmerkede singer/songwriter Tore Andersens nye CD: ” Right Around The Corner” i ditt nyhetsbrev.

(eller, har det gått meg forbi?)

Albumet har fått strålende kritikker i norsk presse, og jeg har nå booket Tore på Global Artist showcase i Nashville den 9. juni 2009.

PS. Jeg kunne godt tenke meg å gjøre noen konserter i Sverige igjen sammen med Tore; med band eller duo/trio akustisk. Du vet kanskje om noen stelle som kunne vært interessert, gjerne med svensk band? Tips? Du vet, jeg er en fiddle and steel manJ

For info, sjekk: http://www.toreandersen.com

http://www.newcutmusic.com

PS 2: Du er med på kredits på Claudia/Big Hand/ Casino J: Honky Tonk Night / Best Of…(Universal Music Group) TV ad album (juni- eller august) du får mer info.

Husker ikke helt hvilke låter du spiller på, men det gjør nok du når du hører det. Vi hadde også med ”speedfinger” og et par amerikanske herrer:-)

Ha en strålende weekend!

Med vennlig hilsen
Ottar Jakob Johansen
tel. +47 91 58 80 00,
ottar@bighand.no

 

Börje Lundberg berättar om Alf Robertson-boken på Radio Lidingö 97,8

Om ett par veckor släpps boken om Alf Robertson. Titeln är ”Jag lämnade mitt hjärta i Göteborg” och är skriven av  journalisten Börje Lundberg. I många, långa och öppenhjärtiga samtal har Alf berättat om sitt vindlande liv i zig-zag för Börje.

- ”Så här ser man ut efter 1400 kassar whisky, en miljon cigaretter, tre hjärtinfarkter, två strokes och tre äktenskap”, lär Alf Robertson ha sagt bland annat.

Författaren till boken om Alf Robertson, Börje Lundberg, kommer att vara gäst per telefon hos Göran Geson i programmet ”Go´morron Lidingö” på Radio Lidingö 97,8 tisdagen den 19 maj. Och självklart kommer det också att spelas ett antal låtar med Alf Robertson. Programmet sänds mellan kl. 7,00-8,30. Och bor du inte i stor-Stockholm med omnejd, så går det bra att lyssna på Radio Lidingö 97,8 via webben och då är adressen www.radiolidingo.se.

 

Tack Egon och Elisabeth för det fina gratulationskortet!  JL.

 

Välkomna till Club Svengmans

Missa inte - Vårsäsongens sista och 1-årsjubiléum!!!!!!

Onsdagen den 13 maj på Enskede Värdshus - Festvåningen!

(Enskedefältet, korsningen Sockenvägen - Bägersta Byväg)

Från kl.18.00, men OBS! musiken börjar c:a 18.30 (slut c:a 21.00)

 

En symbolisk frivillig entré med 40:-.

Öl, vin, vatten och fantastisk mat finns det gott om.

 Program för en helkväll med Bluegrass och Countrymusik.

- husbandet Svengmans Collage  startar utomhus om vädret tillåter OCH

  får stöd av sin linedance-grupp Svengmans Decolletage

Countrytrubadurerna Chris & Dave - (bl.a. Christer Rosenqvist från Country Minstrels) underhåller

Cold Mountain Band - Stockholms bästa Bluegrassband har genrep inför sin internationella turné i Europa

  se http://www.coldmountainband.se/.

 

  Vilken härlig mix av svängig akustisk countrymusik! Kom och njut i majkvällen!

  Om logistiken fungerar blir det också release för Svengmans demo-cd!!!!!

 

Här finner ni Värdshuset (mitt emot Enskede Ridskola på Sockenvägen)

http://www.enskede-vardshus.se/

- T-banelinje 19 mot Hagsätra till Enskede Gård, gå genom parken.

- Buss 144 från Gullmars eller Fruängen eller Älvsjö Stn till Enskede Rackethall

- Tvärbanan till Linde och en rask prommis på 5 min.

- Dessutom cykelställ och obegränsat med fri bilparkering - kan det bli bättre?

 

Här finner ni Svengmans

http://www.svengmans.info

Mer info per telefon 0705-191 191 (Kenneth)

 

Välkomna till

Club Svengmans

Svenger som faaaaaaaaaaaaaaaaan!

- Vill ni lyssna till Bluegrass/oldtime och countrymusik hemma vid datorn så gör det på www.obcmusic.se.

- AFF,  Amerikanska Folkmusikföreningen har konsert den 16 maj på Strand (f.d. Street)! Se www.amff.se.

 

Hillbilly & Bluegrass Night
Lördag den 16/5 intas Strand vid Hornstull av Hillbillymusik, Bluegrass, Blues och gospel och förvandlas i ett slag till Bourboun street i New Orleans.
Klubb Hillbilly & Bluegrass Night fyller 5 år och firar detta med att i samarbete med Amerikanska Folkmusikföreningen, anordna en minifestival som hyllar musiken från den amerikanska södern.
På scen:

Bluegrass Boogiemen (NL),

G2 Bluegrass Band, Baskery,

Crypt kicker five,

Rockridge Brothers och Karla-Therese Kjellvander.
DJ's; Lil’ Linn & DJ Done
 
Lördag 16/5 18.00-02.00
Entre: 150:-
Hornstull Strand etablissement
Hornstull strand 4
(Kom i tid. Musiken drar igång tidigt!)
 
Kl. 13.00 samma dag spelar G2 Bluegrass band, Rockridge Brothers och Crypt Kicker Five dessutom live på valda gator, torg och butiker, bl.a. Pet Sounds, Multi Kulti, Medborgarplatsen och Drottninggatan.
Se http://www.myspace.com/hillbillybluegrass för närmare info (inom kort)

 

 

Tänkte också be att få slå ett slag, som du kanske kan lägg in i ditt nyhetsbrev, om årets upplaga av Ulvsättra i Kallhäll. Lördag 16 maj slår vi upp portarna (igen) kl. 17.00. Musiken börjar kl. 18.30 och håller på till 00.30.

Vi bjuder på fyra acter av god klass. Banden är Broken Road ett band som lirar Rock-A-Billy och country (förståss) med god smak. Bandet var nominerade till Country-SM i Sälen 2006.

En annan act är unga bandet, i dubbel bemärkelse, Della Ridge (bandet har unga medlemmar och de är tämligen nystartat band). Bandet blev uppmärksammat på Lida förra året. Spelar lite mer åt det rockigare hållet. Låter lite som Keith Urban. Bandet leds av Simon Sjöstedt.

Tredje gänget har en skönsjungande flicka vid mikrofonen – Charlee Porter. Har haft stora framgångar i England (trots att hon är svenska). Spås en lysande karriär.

Det fjärde gänget är snarare en Duo – Chris & Dave. Bakom namnet döljer sig ”en gammal räv” – Christer Rosenqvist. Känd som sångare under många år med Country Minstrels. Här vet vi att det blir country av gammalt gott märke.

Dessutom blir det LineDance under ledning av Urban Danilesson.

Som man brukar säga – kliv upp ur TV soffan, putsa bootsen, damma av din stetson och kom och upplev en skön kväll med god musik och dans.

Mer info hittar du under www.ultimateevent.se

Här hittar du bl.a. programmet, vägbeskrivning och mycket annat.

Väl mött den 16 maj

Hälsningar

Tommy Löfgren

 

Hillbilly & Bluegrass Night goes Strand Ole Opry
På Lördag 16 maj invaderas södermalms västra promenadstråk, Hornstill strand, av amerikansk rootmusik, hillbilly, bluegrass, träskblues, gospel, och förvandlas till Bourbon street i New Orleans. Klubben Hillbilly & Bluegrass Nights som huserat på Mosebacke etablissement sedan 2004 firar 5-årsjubileum med att anordna en minifestival, i samarbete med Amerikanska folkmusikföreningen, på Hornstull Strand etablissement.

På scen: Bluegrass Boogiemen (NL), G2 Bluegrass Band, Baskery, Crypt kicker five, Rockridge Brothers och Karla-Therese Kjellvander.
DJ's; Lil’ Linn & DJ Done
 
Lördag 16/5 18.00-02.00
Entre: 150:-
Hornstull Strand etablissement
Hornstull strand 4
(Kom i tid. Musiken drar igång tidigt!)
 
Kl. 13.00 samma dag några av banden dessutom live på valda gator, torg och butiker, bl.a. Pet Sounds, Multi Kulti, Medborgarplatsen och Drottninggatan.
Se http://www.myspace.com/hillbillybluegrass för närmare info (inom kort)
Medsänder till bild på Baskery. http://modermodemet.net/rockridge/Hillbilly_and_Bluegrass_Night_10_Baskery_promopic2_foto_Petra_Marten.jpg Bilden är tagen av Petra Mårtén och fri för publicering

 

- Vi har haft så sjukt bra band då vi kört på Mosebacke, säger Peter Frövik, en av gentlemännen bakom klubben. Ska vi nu göra ett crescendo känns det orättvist att ha kvällen på ett ställe som bara tar 300 pers. Folk har fått vända i dörren för att det var fullt för många kvällar, men nu jäklar!

- Men vad har ni då som är så bra?

- Holländska Bluegrass Boogiemen kan kanske vara det mest underskattade band som finns just nu i genren. Ungtupparna i G2 vann titeln Bästa bluegrassband i Europa, och systrarna Bondesson i Baskery gör sitt enda pitstop i Sverige i år, för att sedan fortsätta på världsturnén.

 

Crypt kicker five har redan ett hett rykte för sina scenshower, och hur hillbillypunkarna i Rockridge Brothers nya samarbete med Karla-Therese Kjellvander kittlar fantasin.

 

- Glöm inte att skriva att Crypt spelar på Drottninggatan utanför Carlings, och Rockridge utanför Pet Sounds kl 13.00 samma dag! hojtar Peter.

Och jag tror att något mer band kan röra sig kring medis och sedan Multi Kulti strax efter, men det är inte klart.

Tja, gratis är gott.  Det återstår att se om vårsol och solkräm lockar mer än creme de la creme av hillbilly och bluegrass i Europa.

 

På scen: Bluegrass Boogiemen (NL),

G2 Bluegrass Band,

Baskery,

Crypt kicker five,

Rockridge Brothers och Karla-Therese Kjellvander.

DJ's; Lil' Linn & DJ Done

 

Lördag 16/5 18.00-02.00

Entre: 150:-

Hornstull Strand etablissement

Hornstull strand 4

(Kom i tid. Musiken drar igång tidigt!)

 

Se http://www.myspace.com/hillbillybluegrass för närmare info (inom kort)

 

 

 

Ja, det blir lite upprepning ibland då jag får info från olika håll. Men visst är det intressanta helger framöver. Aldrig har väl så mycket country och bluegrass spelats i Stockholm. Åh du, glöm inte bort att lyssna på www.obcmusic.se  där får du höra utmärkt bluegrass och countrymusik.

Ha nu en skön helg. Själv ska jag ha kul med alla steelpickers på Jakobsbergs Gård i Bredäng.

Hälsningar,

 

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 021    ( 4 sidor)    11  maj 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

EXTRA  EXTRA

Så var då årets pedal steel och dobro-seminarium över för denna gång. Vilken fantastisk dag det blev med nästan 30 deltagare som alla var mycket engagerade. Det blev lite trångt i dessa traditionella lokaler men vad gör väl det då man har kul.

Jag vill passa på så här dagen efter att tacka alla medverkande, i första hand Daniel Wigstrand som höll i C6th-kursen, Nicke Widén för E9th avancerat, Uffe Sterling med sitt pick-blocking och Janne Ekman som undervisade i dobro en trappa upp. Samtliga ställde upp utan ersättning. Speciellt tack till min familj Eva, Sara och Jonathan som hjälpte till med transport och iordningställande av mat. Kjell Ohlsson vill jag också ge en pilsner för hans hjälp med transport med mera. Ni anar inte hur mycket saker man ska ha med sig i form av mat, varor till försäljning och så förstås egna instrument och tillbehör. Tack Christer Rosenkvist för att du ville komma och underhålla oss.

Självklart ett dubbelt jättetack till alla elever som sög åt sig av Nickes, Daniels, Uffes, Jannes och mina egna kunskaper. Kul var det också att höra Uffe Edefuhrs steelande till Christers sång. Jag höll mig lite i bakgrunden som ni märkte och…….. tack Uffe och Bert för de två flaken med pilsner jag fick. Jag hade kanske önskat att fler ville vara med och jamma med Christer, det ingick så att säga i examen. Men okej då, det får vi ta en annan gång. Från hela gruppen fick jag i present en Melittabryggare till min studio. Lysande, tack!

Förhoppningsvis kan vi göra om det här nästa vår och då kanske hyra in oss på ett av hotellen som ligger här i Skärholmsområdet. Min tanke är då att de som vill kan hyra rum på hotellet och att vi kan fortsätta även på kvällen med jam, konsert eller liknande. Men det får vi fundera på.  Jakobsberg Gård var mycket trevlig att vara i men något trång för oss som grupp. Hade vi varit 5 – 10 till så hade vi fått problem.

Nu när ni medverkande fått lite inspiration så finns bara en sak, man får ingenting gratis, det gäller bara att ÖVA.  JL.

Här nedan lite kommentarer saxat från vårt svenska steelguitar Forum:

 

 http://steelgitarr.forum24.se/viewtopic.php?p=6091#6091

 

Attans väl jobbat, Janne, instruktörer & alla andra inblandade! Hoppas att det blir årligen återkommande arr, för det behövs ett bamseseminarium i Sverige

Anders Brundell

 

F ö tycker jag det är storartat att alla ni som på proffsnivå ställer upp på det här sättet för oss andra hel- eller halvklåpare – i synnerhet du, Janne, som inte kan ha fått många ören över när lokalen och förplägnaden räknats av. Det verkar som om steel guitar helt enkelt lockar till sig ovanligt sympatiskt folk!

Per Berner

 

Ett mycket varmt tack till Janne med familj - helt otroligt roligt, trevligt och inspirerande!!!

Mikael i Trosa

 

Bra jobbat Janne!

/Simon

 

Jag vill också tacka Janne med familj. Härliga stödtrupper du har där, Janne!  Jättekul att få träffa alla steelnördar. Vi behöver definitivt fler regelbundna träffar i framtiden. Jag kommer nästa år också!

Peter Lindberg

 

Hej Janne ,

Ett stort tack till dig och din familj o övriga för ett mycket trevligt och bra genomfört seminarium detta måste bli årligen återkommande hoppas du kan fortsätta många år till.

Bert Göransson

 

 

 

Välkomna till Club Svengmans

Missa inte - Vårsäsongens sista och 1-årsjubiléum!!!!!!

Onsdagen den 13 maj på Enskede Värdshus - Festvåningen!

(Enskedefältet, korsningen Sockenvägen - Bägersta Byväg)

Från kl.18.00, men OBS! musiken börjar c:a 18.30 (slut c:a 21.00)

 

En symbolisk frivillig entré med 40:-.

Öl, vin, vatten och fantastisk mat finns det gott om.

 Program för en helkväll med Bluegrass och Countrymusik.

- husbandet Svengmans Collage  startar utomhus om vädret tillåter OCH

  får stöd av sin linedance-grupp Svengmans Decolletage

Countrytrubadurerna Chris & Dave - (bl.a. Christer Rosenqvist från Country Minstrels) underhåller

Cold Mountain Band - Stockholms bästa Bluegrassband har genrep inför sin internationella turné i Europa

  se http://www.coldmountainband.se/.

 

  Vilken härlig mix av svängig akustisk countrymusik! Kom och njut i majkvällen!

  Om logistiken fungerar blir det också release för Svengmans demo-cd!!!!!

 

Här finner ni Värdshuset (mitt emot Enskede Ridskola på Sockenvägen)

http://www.enskede-vardshus.se/

- T-banelinje 19 mot Hagsätra till Enskede Gård, gå genom parken.

- Buss 144 från Gullmars eller Fruängen eller Älvsjö Stn till Enskede Rackethall

- Tvärbanan till Linde och en rask prommis på 5 min.

- Dessutom cykelställ och obegränsat med fri bilparkering - kan det bli bättre?

 

Här finner ni Svengmans

http://www.svengmans.info

Mer info per telefon 0705-191 191 (Kenneth)


Välkomna till Club Svengmans

Svenger som faaaaaaaaaaaaaaaaan!

- Vill ni lyssna till Bluegrass/oldtime och countrymusik hemma vid datorn så gör det på www.obcmusic.se.

- AFF,  Amerikanska Folkmusikföreningen har konsert den 16 maj på Strand (f.d. Street)! Se www.amff.se.

 

Hillbilly & Bluegrass Night
Lördag den 16/5 intas Strand vid Hornstull av Hillbillymusik, Bluegrass, Blues och gospel och förvandlas i ett slag till Bourboun street i New Orleans.
Klubb Hillbilly & Bluegrass Night fyller 5 år och firar detta med att i samarbete med Amerikanska Folkmusikföreningen, anordna en minifestival som hyllar musiken från den amerikanska södern.
På scen:

Bluegrass Boogiemen (NL),

G2 Bluegrass Band, Baskery,

Crypt kicker five,

Rockridge Brothers och Karla-Therese Kjellvander.
DJ's; Lil’ Linn & DJ Done
 
Lördag 16/5 18.00-02.00
Entre: 150:-
Hornstull Strand etablissement
Hornstull strand 4
(Kom i tid. Musiken drar igång tidigt!)
 
Kl. 13.00 samma dag spelar G2 Bluegrass band, Rockridge Brothers och Crypt Kicker Five dessutom live på valda gator, torg och butiker, bl.a. Pet Sounds, Multi Kulti, Medborgarplatsen och Drottninggatan.
Se http://www.myspace.com/hillbillybluegrass för närmare info (inom kort)

 

 

Tänkte också be att få slå ett slag, som du kanske kan lägg in i ditt nyhetsbrev, om årets upplaga av Ulvsättra i Kallhäll. Lördag 16 maj slår vi upp portarna (igen) kl. 17.00. Musiken börjar kl. 18.30 och håller på till 00.30.

Vi bjuder på fyra akter av god klass. Banden är Broken Road ett band som lirar Rock-A-Billy och country (förståss) med god smak. Bandet var nominerade till Country-SM i Sälen 2006.

En annan act är unga bandet, i dubbel bemärkelse, Della Ridge (bandet har unga medlemmar och de är tämligen nystartat band). Bandet blev uppmärksammat på Lida förra året. Spelar lite mer åt det rockigare hållet. Låter lite som Keith Urban. Bandet leds av Simon Sjöstedt.

Tredje gänget har en skönsjungande flicka vid mikrofonen – Charlee Porter. Har haft stora framgångar i England (trots att hon är svenska). Spås en lysande karriär.

Det fjärde gänget är snarare en Duo – Chris & Dave. Bakom namnet döljer sig ”en gammal räv” – Christer Rosenqvist. Känd som sångare under många år med Country Minstrels. Här vet vi att det blir country av gammalt gott märke.

Dessutom blir det LineDance under ledning av Urban Danielsson.

Som man brukar säga – kliv upp ur TV soffan, putsa bootsen, damma av din stetson och kom och upplev en skön kväll med god musik och dans.

Mer info hittar du under www.ultimateevent.se

Här hittar du bl.a. programmet, vägbeskrivning och mycket annat.

Väl mött den 16 maj

Hälsningar

Tommy Löfgren

 

Det är mycket som händer nu i Stockholm och det är roligt. Se nu bara till att besöka de olika arrangemangen så har de chans att de blir långlivade. Ha en fin vecka!

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 022   ( 5 sidor)   15   maj 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

 

Den 13 maj var jag på besök i Enskede Värdshus där Svengmans och kompani hade dels skivsläpp och dels konsert. Jag har inte varit ute på lokal på ett halvår så det var kul att sitta i värdshusets festlokal och njuta av musik och publik. Mycket publik var det i den lilla lokalen och det är kul att Kenneth Friberg har lyckats med arrangemanget.

Svengmans, som består av en bunt bröder och systrar (hmm) spelade först och de är ett kul band att titta och lyssna på. Kjelle Johansson på banjon är själva motorn och det märks att bandet är välrepeterat. De har också under våren hunnit producera en CD med åtta låtar. ***

Dave & Chris börjar bli ett välkänt namn i Stockholm. De har nu spelat på de flesta countryställen som finns i stan och med Christers mellansnack så blir inget öga bland publiken torrt. Sångerna de framförde var av blandat material, de flesta ganska gammaldags men pikanta.

Som tredje band fick vi höra Cold Mountain Band - Stockholms bästa bluegrassband och hade genrep inför sin internationella turné i Europa se http://www.coldmountainband.se/.  Det här är ett bra bluegrassband som är mycket trevliga att se.

Jag träffade många gamla kamrater och det var roligt. Det är snart dags att fler upptäcker klubben och Enskede Värdshus. JL.

 

***  CDn kan beställas på "info (at) svengmans.info". Vill man höra Svengmans Collage "på riktigt" så spelar de bl.a på Carlshamns Countryfestival den 30 maj samt Nääsville Bluegrassfestival (i Ätran) den 11 juli.  Mer information finns på www.svengmans.info

 

Hej Janne ,

Ett stort tack till dig och din familj o övriga för ett mycket trevligt och bra genomfört seminarium detta måste bli årligen återkommande hoppas du kan fortsätta många år till.

Anders Lindby

 

Det var verkligen roligt och inspirerande att vara med! Jag skickar över en cd imorgon med lite bilder och filmsnuttar. Både Sara och Kenneth fotograferade också men något av det jag har kanske är kul att ha i alla fall. Du får se när det kommer med posten.:-

Elisa

 

Hej Janne!

 

Tack för att du ordnade detta fina seminarium.

Du skrev att det skulle bli en enkel lunch. Den var mer än enkel och fantastiskt god!

Kåre Myrberg

 

Hej Janne!

 

Det var fantastiskt kul att äntligen träffa dej som jag hört talas om så länge...

Stort tack till dej som tagit initiativet till, och ordnat det här seminariet! Och till din familj som hjälpte till!

Välordnat arrangemang. Maten tex var jättegod! Lokalerna charmiga.

Tack åxå till dej o de andra skickliga instruktörerna som delade med er av oceaner av kunskap.

Även om jag bara kunde skrapa lite på ytan, så fick jag mängder med ovärderliga tips, och inspiration att gneta vidare. Jag har ju spelat musik i mer än 30 år och har iaf lärt mej så mkt som att det bara är envishet och idog övning som ger resultat. Men det gäller att ha bra lärare så att man övar rätt saker också.

Kul att det finns såna entusiaster, det var trevligt att ha träffat några av er!!!

 

Hälsningar, Per Olander

 

 

 

Hej Janne,

 

Ett stooort tack till dig o de dina för lördagen, en härlig tillställning som man

bara önskar skall upprepas snart igen. Jag förstår (kanske) hur enormt mycket

jobb o planering du haft för att få detta igång. Det blev jättelyckat!

Raymond Hejdström

 

 

 

Hallå magistern!

 

Det var ett förbannat lyckat seminarium som var totalt vanebildande redan från start, så nu har du gjort bort dig riktigt – nu kommer du inte undan! Ett seminarium per år beställes härmed!

Anders Brundell

 

 

Tjenare och Tack!
 
Fy fan vad kul jag hade och vad mycket värdefulla tips och övningar jag fått med mej hem att träna på.
Räkna med mej nästa gång det bli seminarium, och det lät kul det du skrev om att ha det på ett hotell
så det kan bli lite jam och kanske nå´n pilsner på kvällen =)
Tack för en kanon helg
vi ses
/ MVH Tommy Eriksson Finspång

 

Hej Janne!

 

Tack för att du tog dig tid till att anordna seminariet i helgen. Det var värt varenda meter i resväg för att få möjligheten att träffa fler steelspelare.

 

Nicke Widén var en fantastisk bekantskap att få göra. Han öppnade mina ögon för en hel del nya saker och jag kommer att ha fullt upp närmaste tiden att föröka lära in en del av Nickes tips.

 

En tvådagars nästa år skulle sitta som gjutet.

 

Mvh Thomas Karlsson

 

 

 

Janne, mycket trevligt att läsa att seminariet gick bra, fattas bara med sådana fina lärare!
Jag hoppas verkligen att jag är ledig då det är dags för nästa träff.
Kul också att så många steelers kunde närvara.
Bara det att få träffas och snacka lite är mycket värdefullt tycker jag.

För egen del ser det riktigt bra ut vad gäller speljobb under säsongen.
Ca. 17 jobb är bokade hittills med diverse artister, det är kul att folk ringer och vill ha med pedalsteel på spelningarna.

Berra

 

 

Tja, jag kan ju bara tala för mig själv heter det ju, men det stämmer nog inte i detta fall ,ni håller nog alla med.. Låt lovsången över Mr Steelguitar of Sweden Janne Lindgren ljuda i många år än för kontinuitet beträffande denna typ av arrangemang, Tack till Janne med familj o medarbetare, instruktörerna naturligtvis...ett mycket trevligt genomfört seminarium som nog vi alla hoppas återkommer med jämna mellanrum för all framtid...Jannes ide` till nästa år med jam och konsert på kvällen låter ju hur kul som helst, kanske en två dagars? Jag avbokar allt och kommer direkt...

 

 

Hej Janne - tack för den senaste upplagan av Ditt nyhetsbrev. Även fast jag inte är musiker (utan enbart en entusiastisk radiopratare) är det trevligt att ta del av Er verksamhet.

 

Ville egentligen bara berätta att Folkradion i Skutskär i serien "VECKANS VINYL" under vecka 22 kommer att spela upp Ditt och Country Minstrels album från 1975. Se mer på www.folkradio.se/vinyl.asp. VECKANS VINYL innebär att vi spelar hela LP-skivan utan redigering och detta sker på tisdagar kl 14 med repris söndagar kl 11. Tyvärr innebär ju Radio & TV-lagen att våra FM-sändningar enbart får höras i hemkommunen, men om intresse finns kan vi försöka ordna en webbsändning - hör av Er i så fall till nedanstående mail

 

Göran Ohlzon

FOLKRADION

Box 91

814 22 SKUTSKÄR

www.folkradio.se

studion@folkradio.se

 

 

Hej Janne!
 

Här kommer lite info. om vad som händer för The High-Jacks..:-) The High -Jacks, med den välkända pianisten – King of Boogie Woogie, Per-Erik Jonsson och Queen of Rockabilly, Nina Jedevin i spetsen, som bildades för 5 år sedan och har under denna tid släppt 2 cd:s (Stop Look and Listen samt Around Midnight). En vinyl singel släpps i samband med spelning i Engelska HEMSBY- Rock and Roll Weekenders, 15-18 maj 2009.


Fredag 29 maj kan Ni lyssna på The High-Jacks i Västerås, Sigurdsgatan 25, där även singeln som kommer att släppas i ett fåtal exemplar, kommer att finnas för försäljning. The High-Jacks kommer att vara med under kvällen och dela scenen med Blazin 7 och Fatboy.
http://www.sigurdsgatan25.se/


Lördag 20 juni kommer Wanda Jackson (the Queen of Rock är hennes mellan namn) till Sverige. Hon var med när det hela startade med Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Gene Vincent och Johnny Cash!  Hon har spelat med alla de stora legenderna och har fortfarande kvar sin ring – To Wear Around Her Neck- som hon fick av Elvis när de turnerade ihop.

Wanda Jackson blev invald till Rock’N’Roll Hall Of Fame 4 april 2009! En utmärkelse som även innebär ett erkännande för hennes bidrag till musikens utveckling under alla dessa år. 

Knappt 2 månader efter denna utmärkelse kommer hon alltså till Sverige!

Tillsammans med The High-Jacks spelar Wanda Jackson på BERNS SALONGER i Stockholm .

Per-Erik Jonsson har fungerat som Wanda Jacksons pianist de senaste 20 åren när hon spelar i Skandinavien.

Välkommen till en av årets hetaste spelningar på anrika BERNS SALONGER den 20 juni för en total upplevelse av skön och svängig Rock’n’roll! Biljetter till detta evenemang finns på Ticknet.

Keep On Rockin' & Stompin'

Nina & Per-Erik / www.high-jacks.com

 

Hejsan Janne,

 

Göta Petter, det är bra att Dr Pepper börjas tillverkas i Sverige av Spendups. Spendrups är ett bryggeri med anläggningar i Grängesberg, Dalarna. Dalarna har post som börjar på 70 000. Så har även Texas. Någonstans i Texas kommer orginalet av Dr Pepper. Tur att man spelar på en steel från Texas, "I'm a Pepper to".

Anders Eriksson från Mora och jag hade väldigt trevligt här i Äppelbo den 9 maj när ni andra var i Stockholm på seminarium. Vi höll på lite längre än ni samma dag. Det är kul att det näms på forumet att vi är välkomna till Stockholm nästa gång, men varför inte vända på det  hela , KOM HIT!!! Här finns FRISK luft, "Skansen" vandrar runt hörnet. Varg skutes både o- och lagligt innom kommunen, S, T, G, ( Sjkut, Tig, Gräv). Älgen är god när den ligger på tallriken. Det är kanske inge fel på de ställen Du rekomenderat runtom i Stockholm. Men Köttbullar på älgfärs eller en Slotts stek, det du!!!! Sköljes görna ner med en Spendrups Old Gold, (nu är vi där igen). Jag kanske inte har tid, har ju både gitarr och bas elever. Undervisar hällre de eleverna. Har en git. elev med funktion hinder (talsvårigheter), det är mycket mer stimmurelande än gammla steel players med Alzhimer.

hdg

 

Bosse i Äppelbo

 

Hej ÄppelBo,

Angående Dr.Pepper (min favoritläsk) så är den mycket riktigt från Waco, Texas och den startade hos Wade Morrisons Old Corner Drug Store. I USA är den lika populär som Coca Cola och finns över hela kontinenten.  I Sverige har drycken varit så gott som osynlig ända tills nu då Spendrup har fått licensen. Har du aldrig provat Dr. Pepper så är det dags nu. Den smakar lite bittermandel men låt dig inte smittas.

Beträffande seminarium i Äppelbo så är det väl bara att göra som jag gjorde, gå ut med en förfrågan och kolla om det finns något intresse. I nästa steg hyr du en lokal, skaffar instruktörer (jag hade fyra) och sedan är det bara att gasa! Lycka till!

Idag åt jag en kebab med pommes frites här i Stockholm bara för att jag tyckte det var för långt att åka till Äppelbo och käka älg.

Jag förstår att inte alla kunde komma till mitt seminarium på grund av tidsbrist. I det här fallet så skulle vi ändå ha tackat nej till fler än de 28 som kom, detta på grund av lokalernas storlek. Men som du kanske läst så var de flesta nöjda med arrangemanget trots att det var lite trångt. Men jag kan garantera dig Bosse, alla som var där längtade till Äppelbo! JL.

 

Hallå, majjen!

En för mig totalt obekant fiddlare, steeler och litet-av-varje-instrumentalist från Nashville,
som medföljer mer eller mindre som bonus tillsammans med Van Preston.
Kolla  http://www.myspace.com/gregthefiddler

Tack för bilden - klart bra! Klappa Sara snällt från mig.

Får jag lägga in den på forumet?

Anders Brundell
 

Självklart Anders!
Jag skickar den även i mitt Nyhetsbrev så alla ser
hur glada vi var på Janne Lindgrens Pedal Steel Guitar och Dobro Seminarium.
(Bilden ligger överst / Per-Uno)
 

Simma lugnt vänner,

Janne Lindgren

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 023   23  maj 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

Hello  Friends!

 

BOMBNEDSLAG!!!
Världsartisten 
Alan  Jackson  uppträder   i  Eskilstuna 

den  2 :  week-end  i  aug.  ALLT  ENLIGT  NORSK  ARRANGÖR.  Han  uppträder först  i  Bergen,  sedan  DANMARK,  &  slutligen  ESKILSTUNA.  Snacka  om  bra   countryartist!

 

MVH: Kent Sundgren/Egon Hellbom

OM detta är sant så är det en sensation!!!  JL.

 

 

Börje Lundbergs bok om bortgångne Alf Robertson, "Jag lämnade mitt

hjärta i Göteborg", släpptes officiellt i veckan i Göteborg. I samband

med detta så ville Mosebacke, som en hyllning till herr Robertson, göra

ett liknande evenemang i Stockholm, då Bosse som drivit Mosebacke i

många år var god vän med honom.

 

Således blir det en liten lunchtillställning på Mosebacke, onsdagen den

27:e maj, i stora salen, eller ev. utomhus om vädret tillåter. Börje

signerar sin bok, som säljs till extrapris. Man kan också köpa den i

paket med nyutkomna skivan "En flisa av granit", som innehåller det sista av vad Alf gjorde.

(Vill man bara ha skivan går detta givetvis lika bra). Förutom detta,

så bjuds det på lite musik med de icke okända herrarna Haglund, Lomaeus

och Rosén. Vid sångmikrofonen återfinns Hans-Åke Olofsson från gamla

Countrymasarna, som reste med Robertson under tusentals mil och nästan lika många dagar.

 

Vid 12-snåret börjar det hela och fortgår till framåt tvåtiden. Alla

som har tillfälle är hjärtligt välkomna, till en typ av snabbt påkommet

evenemang, som jag är övertygad om att vännen Alf skulle uppskattat.

 

Garry Nilsson

 

Hallå, majjen!

En för mig totalt obekant fiddlare, steeler och litet-av-varje-instrumentalist från Nashville, som medföljer mer eller mindre som bonus tillsammans med Van Preston. Kolla  http://www.myspace.com/gregthefiddler

Tack för bilden - klart bra! Klappa Sara snällt från mig.

Anders Brundell

 

Tenkte at jeg ville tipse deg om at vår eminente singer/songwriter Tore Andersen www.toreandersen.no er invitert til CMAfest - verdens største countrymusikkevent (som eneste skandinav). Tore spiller tirsdag 9. juni på AristoMedia Global Showcase - Second Fiddle on Lower Broadway, Nashville  at 3 p.m.

http://www.cmt.com/cma-music-festival/schedule.jhtml?tab=3

Tore vil presentere låter fra sin nye kritikerroste CD ”Right Around The Corner”.

”Dette er meget prestisjefylt oppdrag, og en vitamininnsprøytning til norsk countrymusikk” sier nestoren i norsk countrymusikk, Ottar ”Big Hand” Johansen.

Tore skal for øvrig opptre på flere countryfestivaler i Norge i sommer;  Svartisenfestivalen i Mo den 20. juni, Vinstra 2. juli, Norsk Countrytreff i Breim 10. og 11. juli.

Vi søker kontakt med et svensk bookingbyrå som kan representere Tore Andersen i Sverige. Ta kontakt snarest med Ottar Jakob Johansen, Big Hand Entertainment.

http://www.bighand.no

På forhånd takk Janne, vi hørs!

Ha en fin dag!

Med vennlig hilsen
Ottar Jakob Johansen

 

Hallå, Janne!

 

Har suttit och gått igenom lite saker på youtube – vad gjorde man innan det fanns – och har hittat en serie godingar från något som jag tror heter Country Music Family Reunion. Vet du, eller någon därute, var man får tag i dvd:erna? Kolla t ex på Del Reeves ”The only girl I can’t forget”. Rysningar över hela kroppen. Lite darrig på rösten men vad gör det?

 

/Thomas Carlson, Arvika

Del Reeves har ett naturligt snabbt vibrato och det har alltid varit så. JL.

 

Äntligen – COUNTRY Öppet hus igen

Torsdagen den 28/5 kl 16.00 – 21.00

 

Välkommen till

Hasse Häggström

Vallatorpsvägen 206, TÄBY

Buss 611 till hpl Erikslund från T-bana Danderyds Sjukhus

 

Välkommen

/Hasse

 

Hej Janne

ROCKRIDGE BROTHERS
Rockridge Brothers spelar Old Time-country och bluegrass som svänger precis så medryckande att det är omöjligt att inte lockas till några lyckliga danssteg - och helt plötsligt finner man sig som mitt i scen hämtad ur 'O Brother Where Art Thou?'. Detta flitiga liveband har under våren både hunnit med att spela i skånska lador, på indieklubbar och supportat Fatboy - nu är det dags för besök på Berns.
http://www.myspace.com/rockridgebrothers


19.00 / 20år / 180kr / köp era biljetter här: http://www.ticnet.se/html/artist.htmI?l=SE&artist=Hj%E4rteland

http://www.hjarteland.se
http://www.berns.se


OM HJÄRTELAND
Med converse-beklädda fötter i den amerikanska myllan och truckerkepsen på i Stockholmsnatten intar Hjärteland vid ett tillfälle i månaden anrika Berns Salonger. Varje kväll bjuds tre artister in att dela scenansvaret, medan vi och gästdjs levererar vår favoritmusik under kristallkronorna - allt för den ultimata söndagskvällen. Både tryggt och traditionellt, nytt och spännande.

 

Kanonplattor i lager:  

George Jones  She Thinks I Still Care  BCD 16818  5 CDs + bok, 950:-   Samtliga 150 inspelningar George gjorde på United Artists finns med här. Bättre country än så här blir det inte.

George Jones   Walk Through This World With Me  BCD 16928  5 CDs + bok. Pris 950:- Samtliga 142 inspelning George gjorde på Musicor finns med här inkl. klassiska licks av Hal Rugg.

Speedy West/Jimmy Bryant  Flamin´ Guitars  BCD 15956  4 CDs + bok.  Pris: 800:-  Alla 112 låtar som Speedy och Jimmy gjorde på Capitol finns med här. Många klassiker!

Och prata om klassiker:

Jimmy Day  Golden Steel Guitar Hits/Steel And Strings  BCD 15583  24 fantastiska låtar med en av dåtidens mästare. Ett måste för alla Pedal Steelälskare.  Pris: 150:-

 

Dr. Pepper är nu under Spendrups vingar vilket förmodligen innebär att distributionen blir bättre än den varit tidigare. Har ni aldrig smakat på en Dr.Pepper? Gör det!

Söker du pedal steels och dobro med tillbehör, kontakta steelguitar@comhem.se

 

Det var allt denna vecka. Ha en fin fortsatt helg så hörs vi snart igen.

 

Janne Lindgren

 

PS. Ni lyssnar väl regelbundet på www.obcmusic.se   
Där finner ni mycket bra country och bluegrass. DS

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 024  ( 2 sidor)  29  maj 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Att
Alan Jackson kommer till Europa och Sverige

är inte mindre än en sensation. Och det verkar ju som om det också är sant. Alan är SUPERSTOR i USA med massor av hits i bakfickan. Många har han skrivit själv. Bandet han använder på inspelningar är inte det han turnerar med, men räkna ändå med ett jättebra kompband. Se vidare info nedan. JL.

 

Hello  Friends!

Nu  är  det  bekräftat  från  mina  säkra  källor  i  Nashville  att  Alan  Jackson  kommer  i  augusti. 

Så  nu  är  det  bara  att  se  fram  emot  en show  av    världens  nuvarande  10  bästa  country  artister.  Skall  kolla  upp  exacta  tider/datum, plats   för  showen i  Sverige.

Med  Bästa  Hälsningar: Kent/ CA  Promotions.

 

Hej Janne

Det är Solliden, Skansen som gäller ang. Alan Jackson. Datum 14 aug.
(plats ändrat senare, se nedan/Per-Uno)

Hälsn  Lars Kjellberg

 

Till Nyhetsbrevet!

 

Hej alla våra Countryvänner i vårt avlånga land!

Jag tänkte ge alla som har planerat att komma på
Torsby Countryfestival 9-10-11 juli

lite information. Det finns en festivalcamping inom 300m, 2st Hotell inom 100m, 1 vandrarhem inom 1km och 1st vandrarhem med transport inom 5km. Boende från 150kr/dygn och 350kr/dygn i del av dubbelrum på våra hotell. En 3-dagars biljett för att lyssna på totalt 25 band kostar 300kr. Kan det bli billigare?

Live musik på totalt 6st scener.

Gravity, The Wanted, Grassride, Blue Valley Boys, Louise Hoffsten, Blue Border Boys, Cookies´n Beans, Lonesome Mountaineers för att nämna några......

Det blir Lådbilsrally, Trollkarl, Indianby, Tivoli, Godisregn, Westernparad och bio för alla barnfamiljer. Och håll i er! - Allt är gratis. Våra sponsor gör detta möjligt.

På kvällen 10 & 11 juli mellan 19-22 kan du även sjunga in din egen Countrysingel i vår studio som finns på festivalområdet. Pris 300kr Ni kan även testa era kunskaper i Countrymusik på restaurang Taurus lördag eftermiddag kl17-18. Det blir fina priser till vinnaren.

Programmet släpps inom kort på vår hemsida:  www.torsbycountryfestival.se

 

Välkomna till Vilda Vackra Värmland

Peter Jonsson  tfn. 073-097 66 92

 

p.s glöm inte att besöka vår Skidtunnel.

 

 

 

Nu har man ändrat sig till E-tuna igen...   verkar lite underligt  -   travbana!!!

Konserter med Alan Jackson i Skandinavien:
13 Aug Danmark, Århus
14 Aug Sverige, Eskilstuna - Sundbyholms Travbana
15 Aug Norge, Bergen - Bergen Travpark
 
Hälsn  Lars Kjellberg

 

 

 

Tjena Janne!

 

Ryktena om att Alan Jackson kommer till Sverige och Eskilstuna är härmed bekräftade.
Han kommer att framträda på Sundbyholms Travbana 14 augusti. Jag har pratat med stället som också har bekräftat att så är fallet. Nu håller jag på att få fatt i Marknadsansvarig för att få mer info om detta. Ja Världssensationen är ett faktum The King Of Country kommer till Sverige.

 

 

Krutstänket  från Svenska Country & Westernklubben dök upp idag. Enda klubbtidning som kommer så ofta, ja vissa kommer inte alls!?!  I Krutstänket kan man läsa om Carlshams Countryfestival och vilka artister som kommer. Ja, inte för att jag känner igen så många namn – jag måste ha sovit de senaste åren – men det behöver inte betyda att det blir en sämre festival. Tvärtom tror jag. Många festivaler satser stenhårt på artister som inte alls är country vilket gör att countrymusiken till slut inte kommer att finnas kvar. Men som pensionär så bryr jag mig inte ett skvatt. Jag har gjort mitt och minns tillbaka att jag genom åren blivit hedersmedlem i flera av Sveriges countryklubbar bl. a. Kountry Korral (tro´t om ni vill) och det känns rätt skönt att jag åtminstone försökt att bevara countrymusiken. Fler borde ha gjort det!

I Krutstänket kan vi också läsa om redan avverkade festivaler och om Svengmans, Long Gone Smiles Band med flera. Vill ni prenumerera så skriv till birgell@telia.com

 

Så var det slut i rutan! Vi hörs om en vecka!

 

Janne Lindgren

 

 

Tillbaks till nyhetsbrev!

Till nästa sida med nyhetsbrev!
Till föregående sida med nyhetsbrev
Till countrysidan
Till huvud-domänen vingar.se

 

 

På denna domän http://vingar.se hittar ca 1.000 besökare/dag
 

 

MUSIK 
Country  Western Swing: Lillies
Jenny  hårdrock:  metal

RESETIPS
sevärdheter, bra länkar, flyg, buss, båt, logi, resebyrå etc: 
resa.vingar.se  
SVEALAND
 Västerås   Västmanland  Dalarna  Stockholm  Roslagen  Uppland  
Värmland  Södermanland  Närke
  GÖTALAND
 Gotland  Öland  Dalsland
 Göteborg  Bohuslän  Halland
 Skåne   Blekinge  Småland
Västergötland  Östergötland
   NORRLAND
Gästrikland  Hälsingland  Härjedalen  Jämtland  Medelpad  Ångermanland  Västerbotten  Norrbotten  Lappland
NORDEN 
 Norge  Finland  Åland  Island  Danmark-Färöarna-Grönland
RESTEN AV VÄRLDEN
 EUROPA 
 Estland Lettland Spanien 
 AFRIKA  ASIEN   AUSTRALIEN 
USA  KANADA  SYDAMERIKA

Är MODER JORD = Din miljö
värd en kvart eller två i veckan?
 Hjälp Jorden
alternativt! GRATIS!

Tankens kraft, jordstrålning, curry, pendling, slagruta, aura, chakra, feng shui, kinesiologi, PSI-spår ...
Föredrag och kurser varje vecka i Stockholm om osynliga energier & våra dolda outnyttjade förmågor. Försäljning o massor av länkar:
Jordstralningscentrum 
Gratis epost om det osynliga,
TV-tips m.m.: Slagrutenytt
Sädesfältringar: Cropcircles 
Mer slagruta: 
Arne Groth   JiS

Bilar  PowerMeet
 
Data  Humor  Slagruta
 Shaman  
Healing  Indianer
Vikingar, eskimåer, inka,
maya etc:
Naturfolk  Samer
Samisk kulturarbetare: LailaSpik 
Naturväsen:  Devor   UFO 
Ny o gammal kunskap/tro: 
NewAge 
Handmålad hemslöjd: Torvtaket
Tidigare liv: Ylva Cronstedt
Konstnären: Einar Nerman
Annorlunda Filateli: Mälarbältet

Här finns bl a offentligt, miljö, natur, astronomi, astrologi, TV, böcker, konst, sport: Per-Uno
JUL-länkar o hälsningar från våra
  LÄNKBYTARE : Jul

SPARA som Favorit:
vingar.se
adante.se

jordstralningscentrum.se
hjalpjorden.se

HÄLSA, mycket och brett,
"vanligt" &  alternativt:
Adante 
Traditionell vård:
 Svenska   Engelska
Alternativt:
BIOS-brickan  PlusMinus
Purpurplattan   D-vitamin
 Kinesiologi 
Alternativt  Amalgam
 Förebyggande 
 Elöverkänslighet
Sjukdomar & Symtom  Allergi
Mobiltelefon  Olle Johansson
 
Recept   Kloka ord