Country Nyhetsbrev
från
Janne Lindgren &
CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music
http://cms.vingar.se
 Nyhetsbrev från
augusti 2009 # 32 -  36

Under http://vingar.se  finns även http://country.vingar.se

Klicka här för att spara cms.vingar.se som favorit    

Gratisprenumerera !
På Nyhetsbrev från Janne Lindgren &
CountryMusicSweden
FYLLDA MED BRA INFORMATION

Email: countrymusicsweden@comhem.se 
HomePage: www steelguitar.nu

 
Ditt namn:
Din epost:
Din adress:
 
Ur innehållet:
Spara cms.vingar.se som favorit 

# 32  Alan Jackson i Eskilstuna/Sundbyholm 14 augusti
# 33  (dubblett)
 # 34  Alan Jackson-uppföljning
# 35  Alan Jackson-videor,
NASHVILLE STEEL GUITAR ASSOCIATION SHOW sept 2009
# 36  Mer Alan Jackson-uppföljning, det verkar ha varit kanon!
 

Country Minstrels
första singel 1966
Håkan Andersson, Elisabeth Eriksson, Elisabeth Ekman, Jan Videll, Johnny Rundberg,
Sittande: Kjell Isaksson,  JL
Oj så stiliga dom var!
 

Till Dig som gillar Country Music!

www.alanjackson.com
www.ticnet.se

Här kan du få det officiella nyhetsbrevet med bild och i färg i pdf.format
i bättre kvalitet än ovan  http://cms.vingar.se/Nyhetsbl3_AlanJackson.pdf

CountryMusicSweden

nonprofit organisation to promote country music and more

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 032  (  sidor)   juli 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Hej alla!

Det är lite tunna nyhetsbrev så här mitt i sommaren, men det beror förstås på att många har semester och ligger på någon badstrand och latar sig.

Den 14 augusti är det dags för Alan Jackson att komma till Eskilstuna. Ja, visst låter det otroligt men inte mindre sant. Alan är en av countrymusikens absolut största men trots det så finns det musikanter i förbanden den här kvällen som inte ens hört talas om honom!? Det borde bli rött kort! Men här kommer en intervju som alla kan se och lyssna på. Adressen är:  http://www.foxnews.com/  Vi ses väl i Eskilstuna om två veckor?

Lycka till Helene med din nya dobro RD-52. Roligt att fler och fler tjejer börjar med dobro. Ett fantastiskt instrument som kommer mer och mer. Begär min instrumentlista och jag sänder den omgående.  steelguitar@comhem.se  JL.

 

Diabolicum åxå!

Nu hänger landets förmodligen Sveriges äldsta jam på gärsgår'n sedan Folkets Husföreningen i Kvarnsveden, Borlänge, har begärts i konkurs. Se http://www.dt.se/nyheter/borlange/article443188.ece
Jammet startades i Säterdalen för många herrans år sedan och har rullat vidare utan en enda världsrekordhårt beskattad svensk spänn i annonsutgifter och är en väl etablerad attraktion sedan många långa år nu. Jag hoppas verkligen att det går att lösa.

Anders Brundell

 

Hej!

Jag har en extra Alan Jacksonbiljett, ståplats 575:- som jag gärna vill att någon köper av mig. Min kompis fick tyvärr inte ledigt från jobbet och kan inte följa med.

Elisa
Hässelby
elisabeth@thegreengroves.net

 

Det blev inte mer än så, men ha det så bra så hörs vi om en vecka.

 

Janne Lindgren

 
33 var dublett.

CountryMusicSweden

nonprofit organisation to promote country music and more

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 034  ( 5  sidor)  16 augusti 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

 

Just hemkommen från Eskilstuna (fredag) och Alan Jacksons show som var placerad på Sundbyholms Travbana. Hustru Eva och jag hade sett fram mot att få se Alan Jackson ”live” vilket egentligen borde vara en omöjlighet. Men han kom till Eskilstuna och det gjorde ungefär 5 – 6.000 fans också. För att vara en countrykonsert i Sverige så är det en mycket bra siffra. Visserligen fick Jackson ”hjälp” av två andra akter den här kvällen men de tänker jag inte nämna i denna recension då countrymusiken var helt frånvarande i deras framträdanden. Men vi tar det hela från början!
 

Våra kamrater Kåre Myrbeg och Hasse Buhre samlades vid tretiden hemma hos Eva och mig i Sätra. Vi ville undvika fredagsköerna ut ur stan därför så pass tidigt. Trots att vi sedan kom i god tid till travbanan så var det rätt mycket folk som kom gående och förstås bilande. Efter ett tips från Elisabeth Greengroves så ställde vi bilen nära utfarten på grund av när konserten var slut så skulle det bli kaos då alla skulle iväg hemåt. En mycket bra idé men vägen från där vi parkerade till ingången var ganska lång och för mig tröttsam. Nåväl, efter en stunds gående kom vi till en lååång kö av människor som skulle in till arenan. Vi hittade dock SuperVip-ingången som var helt utan köer.  Vi blev hänvisade till restaurangen där vi SuperVip-gäster skulle serveras oxfilé, potatisgratäng, efterrätt och kaffe. Till detta generösa 3 ölbiljetter. Då vi hade betalat 1.500 kronor per näsa för våra biljetter så lät detta ändå rimligt. Men hör och häpna, för att komma in till våra platser i restaurangen tog det nästan en (1) timme i kö.

Väl inne i restauranten så blev vi snabbt serverade det drickbara, som senare skulle visa sig vara ett undantag. Efter en stund hördes klagomål lite här och var på att maten inte serverats  och det fanns de som vänta i 1 timme och 40 minuter. Kåre som är en framåt kille gick till serveringspersonalen och tjatade sig till vår mat. Tack vare det tog det inte mer än lite över en timme att få maten. Jag tror ändå att vi slukade i oss den sega gamla oxfílén (eller häst som travat färdigt) med god aptit för att därefter gå till vår SuperVip-platser längst fram vid scenen. Någon efterrätt eller kaffe hann vi nämligen aldrig få.

Vi kom till våra platser precis bara några takter innan ett av förbanden slutade. Vi tackar han däruppe för den ”timingen”!  Efter 30 minuters omriggning av scenen så kom då den vi stått i kö och väntat på så länge, Alan Jackson. Artisten som sålt 50 miljoner plattor men som gått helt osynlig förbi i svensk media, Eskilstunakuriren undantaget. Vi satt på andra bänk lite på sidan så vi hade högtalarna rätt mot skallen och det var väl mindre bra eftersom de amerikanska mixarna är likvärdiga de svenska då det gäller att mixa trummor och bas. Alldeles för starkt alltså. Men Alan Jackson, vilken artist! Utan att räkna upp alla låtar han sjöng så måste jag ge absolut högsta betyg till honom. Han sjöng rent och snyggt och arrangemangen var lika som de som finns på plattorna. Bandet var superproffsigt precis som jag förväntat mig. Här fanns steel (Robbie Flint med sin Derby) och fiddle (även twin-fiddles) och makalösa gitarrister. (På sidorna www.alanjackson.se  kan ni läsa om varje musikant). Vad kan man mer begära? Ja, kanske lite mindre bas och trummor från högtalarna. Men jag kan acceptera volymen med tanke på att det var så enormt mycket folk som lyssnade. Mer än jag någonsin sett samtidigt på en countryfestival i Sverige. Jo, en sak till, en sak som gjorde vårt sällskap mycket irriterade. Ett JÄTTEMINUS till alla er som ovillkorligen ska stå upp och skymma de som köpt dyra sittplatser och som vill sitta men inte ser ett skit tack vare er!  Tack för det! Troligtvis var det här den sista utomhuskonserten för mig och Eva just på grund av detta.

Till slut vill jag bara nämna att jag tycker det var en mycket bra idé och modigt av arrangörerna att ta hit Alan Jackson. Valet av artist kunde inte varit bättre. Men arrangörerna borde valt två countryakter som förband så vi fått en helkväll med countrymusik. Ja,  varför inte Mats Rådberg och Rankarna istället för boogie och rock? Som det nu var så betalade vi countryfans endast för halva kvällen om ni förstår vad jag menar, resten var pröjs för någonting vi inte ville ha.  Beträffande arrangemanget för övrigt finns det mycket att lära. Vid nästa möte tycker jag att arrangörerna först och främst ska fråga sig…….

  1. Hur får vi bort alla köer? Folk hatar att stå i köer.
  2.  Hur får vi maten på bordet mycket snabbare?
  3. Ta bort alla Super och SuperVip-biljetter och avstängningar här och där. Låt folk vandra omkring på området hur som helst. Det har funkat på alla andra festivaler i åratal och det kommer att fungera även här.
  4. Ta bort numrerade sittplatser, det fungerar ändå inte. Låt alla stå (det gör de i alla fall).
  5. Ska man köpa en korv eller hamburgare så får det inte vara 20 meters kö. Mer personal vid dessa stånd och varför inte ha restaurangen öppen för alla, precis som en vanlig restaurang.

Trots allt gnäll och tjat i detta Nyhetsbrev så önskar jag att det här inte var sista gången vi såg en countrystjärna på Sundbyholms Travbana. Vi vill se många fler kommande år och då kanske Merle Haggard, George Jones eller liknande traditionalister. Då kanske jag ändrar mitt beslut att aldrig mer gå på en utomhusshow och ändå beger mig till Sundbyholms Travbana.  JL

 

Till Uffe Edefuhr kom dessa rader….!

 

Hej Uffe!

Nej, jag överdriver inte. Jag menar varje ord jag säger... Du är bäst på steel!
Du är helt enkelt country!
No more, no less.

Ni  - Edward and his Music Train - var klart bäst i Killhult.
Vilka andra musiker
fick applåder för sina "break" (Uffe/steel och Jörgen/fiddle...), eller vilken grupp
fick stående ovationer... efter sista låten?

Det kvittar hur många hattar man sätter på sig, hur många cowboy-boots
man drar på sig eller hur många belt buckels man fäster runt magen... Finns
inte känslan där, så skall bara man ge fan i att försöka spela country.

Förlåt mitt brutala sätt att uttrycka mig. Men nog är det väl så. Självaste
Hank Williams skall en gång ha sagt: Den som inte känt lukten av "mule shit"
kan inte sjunga/spela country. Och visst ligger det mycket i detta.

Bästa hälsningar,
Christer

 

GRATTIS UFFE, vilka lovord!
Emmons, Green, Jernigan och grabbarna ”over there” skulle bli gröna av avund. 
JL.

 

http://www.youtube.com/results?search_query=Bobby+Flores&search_type=&aq=f

 

Ni lyssnar väl på www.obcmusic.se  Nya program kommer snart!

Chris & Po Boys på Big Ben, Stockholm den 17-18 september.

Tack Janne Rosqvist i Sollentuna för att du regelbundet sänder mig urklipp på countrymusikartiklar från olika tidningar.

Tack också till Kristian o. Carina Äng för den fantastiska rabarber/jordgubbssylt som vi först nu smakade på. Kan man få receptet? Åh du Kristian, dubbeldobron du lagade åt mig är mycket fin och rolig att spela på sedan den blev hel igen.

 

Steel Guitar (pedal & lap)

Pedal Steel Guitar Chord Chart E9th by Dewitt Scott. Plastbehandlad “Wall

                  Chart” där alla ackord finns med. 4 sidor. Pris: 90:-

Easiest Country Pedal Steel Guitar Book by Dewitt Scott. 27 sidor   Pris: 90:-

Steelin´ In The Dark by Henning Kock.  32 sidor + kassett  Pris: 150:-

Deluxe Pedal Steel Guitar Method, by Dewitt Scott. 200 sidor + CD. Pris: 432:-

Anthology of Pedal Steel  by Dewitt Scott. 165 sidor + online audio Pris: 350:-

Gospel Pedal Steel Guitar by Dewitt Scott. 95 sidor + online audio  Pris: 239:-

 

Steel Guitar Method vol. 2.  48 sidor  Pris: 95:-

The Art Of Hawaiian Steel Guitar by Stacy Phillips. 155 sidors bok + CD. Pris: 250:-

How To Play The Hawaiian Steel Guitar by Henry Allen. 84 sidors bok/CD  Pris:-  294

Anyone Can Play C6th Lap Steel by Rob Haines.93 minuters DVD  Pris: 152:-

Basic C6th  Lap Steel Method by DeWitt Scott. 96 sidor + CD. Pris: 347:-

Lap Steel Guitar Kurs i C6 stemning by Henning Kock.  Pris: 200:-

Lap-style Slide In C Tuning by Steve Dawson. Pris: 375:-

 

Dobro

Hot blues licks for  dobro DVD      Pris:  375:              
Beginning Dobro Solos, by Stacey Phillips. 52 sidor + CD  Pris: 245:-
 

Super Dobro Picking, by Tim McCasland. 30 minuters DVD. Pris: 225:-

Anyone Can Play Dobro by Paul Hayman. 50 minuters DVD. Pris: 152:-

Dobro Breaks & B-Up by Josh Graves. 60 min. (VHS Video-300:-) DVD. Pris: 439:-

Dobro Wall Chart by Janet Davis. Stor plastposter. Alla ackord finns här Pris:120:-

Beginning Dobro by Murphy Henry. Learn Bluegrass by ear. DVD  Pris:  295:-

Mel Bay´s Hot Blue Licks for Dobro by Doug Cox. DVD  Pris:  350:-

Contemporary Dobro Artistry, Rob Ickes.  DVD + CD  Pris:  359:-

Firt Jams Dobro by Lee Andrews. 23 sidor, bok + CD   Pris: 192:-

Chords & Scale Patterns For Dobro by Stacy Phillips. 4 sidor plastbehandlad Pris: 90:-

Dobro Songbook by Swatzell & Eidson. 80 sidors bok+archive edition  Pris: 125:-

Dobro Christmas Song Book by Lee Andrews. 31 sidor Pris: 175:-

 

Banjo med flera instrument

Mel Bay´s  You Can Teach Yourself Banjo. 116 sidor  Pris: 205:-

Mel Bay´s  First Lessons Banjo.  32 sidor m. CD  Pris: 90:-

 

Mel Bay´s  101 Red Hot Licks Bluegrass Mandolin. 47 sidor m. CD    Pris: 225:-

Mel Bay´s  Fun With Mandolin. Bok + CD    Pris: 230:-

Mel Bay´s  Mandolin Chords Made Easy by Joe Carr. 60 min. DVD. 190:-

 

Mel Bay´s  Ukulele Chords Made Easy by Joe Carr. 75 min. DVD. Pris: 190:-

Mel Bay´s  You Can Teach Yourself Uke. 96 sidor + CD  Pris: 225:-

 

Mel Bay´s  Dulcimer Chord Encyclopedia. 139 sidor  Pris: 175:-

Mel Bay´s  Dulcimer Chord Book. 64 sidor  Pris: 120:-

Mel Bay´s  You Can Teach Yourself Dulcimer.  95 sidor + CD  Pris: 225:-

Mel Bay´s  2000 Dulcimer.  95 sidor + CD   Pris: 250:-

Mel Bay´s  Dulcimer Chords by Joe Carr. 30 min. DVD Pris: 250:-

 

Mel Bay´s  First Lessons Blues Harmonica (Fransk) 31 sidor m CD. Pris: 120:-

 

Mel Bay´s  Ultimate Fretted Tuning Chart  Pris:  125:-

Basic Music Theory by Jim Molberg.  28 sidor   Pris:- 125:- 

 

 

The International Steel Guitar And Dobro Discography by Joe Goldmark. 248 sidor.

Här finns alla plattor listade som givits ut. Endast några ex. kvar i lager. Pris: 95:-

 

 

Janne Lindgrens kurser för pedal steel med endast 3 fotpedaler och 1 knäpedal. (Kurserna innehåller ej något diagram) CD pris 250:- per styck.

 

Pedal Steel Guitar E9th -1.    60 minuters grundkurs med prat och steelinstruktioner. OBS! Denna kurs är helt ny och är unik med en proffsig ljudbild.

 

Pedal Steel Guitar E9th -2.    60 minuters fortsättningskurs m. prat och steelinstruktioner.  Även den här är helt ny med härligt steelsound och många intressanta övningar.

 

Pedal Steel Guitar C6th -1.   60 minuters instruktioner för C6stämningen. En mycket bra början för den som vill gå vidare från E9stämningen.

 

Janne Lindgrens privatlektioner i Skärholmen, Stockholm. E9 eller C6. Pris per lektion och timme är  250:-  Ring 08 – 88 46 86 för närmare information.

 

 

Övrigt Steel Guitar Material

 

Speedy West/Jimmy Bryant  Flamin´ Guitars   Bear Family Box CDs 15956 

112 låtar från 50-talet och informationsbok                                                       Pris: 600:-

 

Jimmy Day   Steel And Strings/Golden Steel Guitar Hits  Bear Family CD 15583

24 låtar från 60-talet. Klassiker!                                                                         Pris: 150:-

 

Det var allt för idag,

 

Janne Lindgren

 

CountryMusicSweden

nonprofit organisation to promote country music and more

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 035  (  6 sidor) 22  augusti 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

 

Nu börjar countrySverige att vakna till igen efter all ledighet, semestrar m m  Hemma igen så börjar vi tänka på våra upplevelser på de olika festivalerna. Vad var det egentligen vi betalade en massa pengar för? Var det verkligen det jag ville att en countryfestival innehålla? Åsikter om vad som är country eller inte kommer – känner jag på mig – att diskuteras som aldrig förr. Anledningen är att årets countryfestivaler bjöd på både det ena och det andra och jag har aldrig tidigare varit med om denna reaktion från folk jag mött, talat i telefon med eller skrivit till mig per mail. Men…… vad har jag gjort de senaste tio åren? Tjatat och tjatat om att arrangörerna måste sluta med att boka in ickecountryakter till våra festivaler annars kommer countrymusiken att få en allt mindre plats. Många av er har inte trott på mig utan tyckt att jag är en gnällgubbe. Jo, det kanske jag är men efter denna sommar kanske ni omvärderar en del av mitt gnällande? Nåväl, här kommer lite åsikter och annat till att  börja med.  JL.

 

Hej, Janne!

 

För första gången sedan mitten av sjuttiotalet när det var påskcountry i Scandinavium i Göteborg, skulle jag nu äntligen gå på något riktigt stort. Vi pratar alltså om en period på mer än trettio år, så förväntningarna var rätt höga.

Men, konserten med Alan Jackson i Eskilstuna blev ett stort skämt. Det bästa var att ha möjligheten att gå därifrån efter fyra låtar.

Fyrtiofem minuter för att åka de sista sju kilometrarna. Femtio minuter i restaurangkön, trettio minuter innan vi fick beställa vad skulle dricka, trettio till innan glaset till Ramlösan kom in. Till slut fick vi in en genomstekt bit av en gammal kossa som nog skulle föreställa oxfilé.

Men så skulle det ju bli njutbar musik som räddade den något tveksamma inledningen av kvällen.

 

Jorå, så att…

 

Efter att ha bett den lille ljusklädde "säkerhetsansvarige" att ståplatspubliken framför scenen skulle motas bort fick jag till svar att: " Om du inte går tillbaka till din plats så blir det dig vi kastar ut!" Vidare tyckte han: "Ställ dig upp du också så ser du!" Jag hade köpt sittplatsbiljett på första bänk mitt framför AJ för att slippa stå, ditt Pucko!

 

Undrar bara om han ville att de rullstolsburna också skulle ställa sig upp?

 

Någon som vet vem som står ansvarig?

 

Om AJ var bra? Ingen aning eftersom jag hela tiden var så irriterad att jag inte kunde njuta.

 

Jänkaren som stod tillsammans med den ”säkerhetsansvarige”, sa att det här hade aldrig hänt i USA. ”The security guys are much to kind.” vilket jag tyckte var ett rejält understatement. I det läget hade jag jublat om HA hade dragit in med sina bågar och rensat lite.

 

 

Thomas Carlson, Arvika

 

PS. Nedräkningen var cool…

Thomas och många, många andra (inklusive jag själv) var missnöjda med hela arrangemanget och det är förståeligt. Det går knappast att få någon ersättning  för urusel mat eller för den tid det tog att servera den, men det är bra för arrangörerna att få veta att vi är många som blev förbannade. Min hustru Eva surnar sällan till men den här gången var hon riktigt besviken dels på alla problem med restaurangen men också p g a den stående publiken som egentligen skulle vara sittande. Precis det som Thomas också upplevde. Att sedan vakterna bar sig åt på det viset Thomas beskriver borde vara straffbart. JL.

 

Här lite Alan Jacksoninfo saxat från www.SvenskaCountryArtister.com

Läs PO Tidholms politiska vinkling av Alan Jacksons koncert!
Filen är i pdf format. och email till DN musik är: musik@dn.se Om någon vill kommentera artikeln. Och gå in på forumet och skriv om era upplevelser!! Det är många som gjort det redan.


Hej,

Var journalisten på DN på samma konsert som oss?

Hälsningar,  Jonas

Jonas, vi är tillbaka på sjuttiotalet, då skrev man ALLTID så där! JL.


Reportage i Eskilstuna Kuriren -
http://ekuriren.se/kulturnoje/1.450333

Reportage i Svenska Dagbladet -
http://www.svd.se/kulturnoje/scen/artikel_3357991.svd

Tack Dan Backman på Svd. Du är en höjdare! JL.

 

Alan Jackson och Furuviks countryfestival

Det har väl knappast undgått någon countryintresserad att Alan Jackson varit på sitt första Sverigebesök,

på Sundbyholms travbana? Countrywood var naturligtvis ackrediterade till denna unika tillställning, och en sprillans färsk artikel finns nu ute på www.countrywood.se

På Countrywood hittar ni även ett stort festivalreportage från Scandinavian Country Music Festival på
Furuvik. Årets upplaga var kontroversiell och innehöll en salig blandning, med allt från riktig country till
dansbandsmusik! Läs mer vad Countrywoods utsända tyckte på hemsidan.

Georg Ryttman
Countrywood

 

Howdy, folks!

 

Nästa jam, den 27, är räddat, meddelar jamgeneral Tommy B. Se http://www.countrysweden.com/dcmc/manadsbrev.asp och
http://countrydalarna.forum24.se/countrydalarna-about131.html

Mer om det på styrmötet i Kjellbergs sommarstuga i morgon, så glöm inte att komma, ären I hyggligen!

Janne & Bullen: Om ni hinner ut med någon info innan den 27 så får ni gärna ta med exvis texten nedan: (Visserligen har vi inte så många långväga gäster men det vore förbannat synd om de avstod från att komma när det är jam och ännu värre om de åkte i onödan om det inte blir ett jam.)

Dalfolket DCMCs månatliga jam i Kvarnsvedens Folkets Hus i Borlänge - som har hängt på gärsgårn efter Folkets Husföreningens konkurs - hänger fortfarande på gärsgårn, men jammet nu den 27 augusti är iaf räddat. Men sedan vet vi inte hur det kommer att gå framöver.
Enligt uppgift har SSU tagit över FH efter konkursen och återanställt vaktisen och tjejen i köket, så allt ska vara som vanligt med räkmackor och annat mumma på jammet. Tommy Backström kommer att meddela vad han vet på jammet så att alla får all tillgänglig info om hur det blir med jammen i framtiden.

Hdg!  Anders i Falun

 

Howdy, här kommer information:

NASHVILLE STEEL GUITAR
ASSOCIATION SHOW 2009

September 25th and 26th

Location:
Hotel Preston
733 Briley Parkway
Nashville, TN  37217

Reservations:
866-986-8089
Local: 615-361-5900
Rooms for the event are $82.00 plus tax
Admission for show: $25.00 per day

PLAYER SCHEDULE
FRIDAY SEPTEMBER 25th

1 PM - 1:35 PM  - Carco Clave
1:40 -2:15 PM - Stu Basore
2:20 - 2:55 PM - Jack Goodson
3:00 - 3:35 PM - Billy Poe
3:40 - 4:15 PM - Chuck Campbell
4:20 - 5 PM - Bobbe Seymour

5 PM to 6 PM - DINNER BREAK

6:00 - 6:35 PM -
Ron Elliot
6:40 - 7:15 PM - Loren Nelson
7:20 - 7:55 PM - Tommy Dodd
8:00 - 8:35 PM - Mike Sigler
8:40 - 9:15 PM - Larry Sasser
9:20 - 9:55 PM -
Mike Johnson & Family
10:00 - 10:35 PM - Eddy Dunlop
10:40  until approximately 11:30 PM -
Lynn Owsley

SATURDAY SEPTEMBER 26th

1:00 PM - 1:45 PM
"A Tribute To John Hughey and Don Helms"
The NTSGA Staff Band

with Ernie Rowell
Featuring: ISGHOF Member - Weldon Myrick  &  Mike "Cookie" Jones
1:50 - 2:25 PM - Auty Sheells
2:30 - 3:05 PM - Jeremy Drawbay
3:10 - 3:45 PM -
Buck Grantham
3:50 - 4:25 PM - Robert Rogers
4:30 - 5:05 PM -
Billy Robinson

5:05 til 6:00 PM DINNER BREAK

6:00 PM - 6:35 PM -
Doug Jernigan
6:40 - 7:15 - Joe Wright
7:20 - 7:55 PM -
Paul Franklin
8:00 - 8:35 PM - Russ Hicks
8:40 - 9:15 PM - Player To Be Announced

9:20 - 9:55 PM -  Mike "Cookie" Jones

10:00 - 10:35 PM - Doyle Grisham & Family
 10:40 - 11:30 PM - Bobby Bowman & Friends

Players and Times are subject to change

Please check back frequently for updates

 

Hälsningar,   Hank

 

 

Hej Janne!

Hoppas du mår så bra som möjligt.

I dagens (16/8) Svenska Dagblad finns en stor artikel om Nashville.

Hälsningar till dig och Eva
Lasse Rune

 

Mina främsta förebilder inom countryn är Hank Williams och Marty Robbins. Jag spelar själv och sjunger mycket av deras låtar. Jag är god vän med Uffe Edefuhr, och vi spelar en hel musik tillsammans. Uffe spelar Steel gitarr och jag sjunger och kompar på gitarr. Vi har mestadels gammal country på repertoaren. Uffe var med och backade upp mig förra veckan när vi spelade på Killhults countryfestival. Det blev mycket uppskattat, då till och med publiken ställde sig upp och applåderade efter Uffes solon.  Jag hörde talas om att du skickade ut ett nyhetsbrev varje vecka om country, och hade mycket gärna vilja ta del av det och läsa det. Tror du att det går att ordna, så att jag också får det…?

Bästa hälsningar, Edward C Johansson           edwardc_j@hotmail.com

Självklart är du fr o m nu med i mina listor. Kul att du och publiken uppskattade Uffes spel. Han gör verkligen reklam för vårt instrument. JL.

 

COUNTRY VIDEO-TIPS
som kommer in på http://cms.vingar.se/country-videos.htm
ALAN JACKSON

(Detta är bara utsorterade videos som funkar i Sverige och är med "rörlig/film"-bild)

 Chattahoochee

http://www.youtube.com/watch?v=yEUMQACas5s

Are You Washed In The Blood / I´ll Fly Away

http://www.youtube.com/watch?v=SNGDTTiM_v4&feature=related

Standing On The Promises
http://www.youtube.com/watch?v=PJ9ZJPIDkis&feature=related

When We All Get To Heaven, Softly and tender
http://www.youtube.com/watch?v=jN_PNnoUJkY&feature=related

I Love To Tell The Story
http://www.youtube.com/watch?v=wpfsZZ9X5n8&feature=related

Blessed Assurance ( LIVE )
http://www.youtube.com/watch?v=Z9XZ_HSquUQ&feature=related

"If Jesus Walked The World Today" – Alan berättar om låten
http://www.youtube.com/watch?v=-F5DKpfclvU&feature=related

In The Garden LIVE
http://www.youtube.com/watch?v=yzzqhaLl_8w

Wonderful Tonight
http://www.youtube.com/watch?v=4DcaQBJSAkQ&feature=related

Here in the Real World
http://www.youtube.com/watch?v=eXZShnH32Q8&feature=related

Alan Jackson & Glen Campbell ON HEE HAW (Here In The Real World)

http://www.youtube.com/watch?v=W_CUpjb03YI&feature=related

Alan Jackson & George Jones A good year for the roses
http://www.youtube.com/watch?v=5drmBXSM-HM&feature=related

Alan Jackson and Hank Williams, Jr.
Blues Man
http://www.youtube.com/watch?v=95BwLrPtguQ&feature=related


Just nu lyssnar jag på Grand Ole Opry och 88-årige Jimmy Dickens och låten ”We Could”. Nu spelar Tommy White ett fantastiskt solo. Wow! Dickens sjunger som en kråka men vilken feeling! (Klockan är strax före 03.00 fredag natt).

Tidigare under kvällen lyssnade jag än en gång på CDn Lil´Linn och hennes ”sharpshooting gal”  en fantastisk platta. Den har snurrat hela veckan och då förstår ni att jag verkligen gillar CDn. Lil´Linn sjunger och uttalar språket – engelska förstås – på ett utmärkt 40-talsätt, hennes band the lookout boys har anammat det tidiga countrysoundet på samma sätt vilket gör att de flyter ihop fint. Jag vill inte nämna någon speciell låt eftersom de flesta håller i sammanhanget men kolla in klädseln ni som står med slafsiga jeans på scenen. Lil´ och the lookout boys slarvar inte med imagen, de har alla rätt out-fit! Grattis till en kanonplatta!

Mer än så hade jag inte idag. Slut!

 

Janne Lindgren
 

CountryMusicSweden

nonprofit organisation to promote country music and more

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 036  ( 3  sidor)  29 augusti 2009   

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Så har det hunnit bli lördag igen och här kommer ett nytt Nyhetsbrev. Det märks att hösten börjar närma sig då jag får in fler och fler mail. Det är kul!

Det blev en riktig höjdare att se och höra Rol Junell and the Hawaiian Novelty Orchestra på Mosebacke i måndags kväll. Jag tog hustrun med till Mosebacke och vi lyckades hitta några platser mitt framför scenen. Stället var proppfullt med folk men jag tror att de flesta var där för att utsikten över Stockholm är mästerlig och inte för att det var Hawaiimusik. Men så snart bandet började spela så blev stämningen på topp och ALLA  lyssnade.

Strax innan framträdandet började så kom Uffe Sterling med sällskap och även Isabelle Balck, Daniel Wigstrand och Nicke Widén ungefär samtidigt. Några fler steelspelare såg jag inte till trots att jag sänt ut ett extra meddelande. Förutom Rol Junell själv var det fyra killar och en tjej i bandet. Instrumenten var lapsteel (olika), ukulele, gitarr (2) och ståbas. Volymen var härligt soft och ingen fick ont i öronen, något som alla band bör tänka på. Repertoaren var mycket traditionell och om jag blundade så lät det som om 40-talet var tillbaka.  Bandet fick mycket applåder efter varje låt vilket de verkligen förtjänade. Jag var alldeles skakig då jag gick från Mosebacke. Om det berodde på den kyliga kvällen eller musiken är svårt att säga. Men trevligt hade vi i alla fall.

Väl hemma så lyssnade jag på den CD jag fick av Rol Junell och den lät så autentiskt som jag hade väntat mig. Tänk att en musikform som varit mer eller mindre okänd under många, många år äntligen har fått lite fart igen. Yngve Stoor jublar i sin himmel och jag jublar på jorden. JL.

 

Hej Janne.

 

Alltid lika roligt att läsa dina nyhetsbrev. Ja var också i Eskilstuna och såg Alan Jackson, dock hade vi bara köpt dom "billiga" sittplatserna. Har även en massa åsikter om arrangemanget, men dom behåller jag för mig själv. Jag tycker däremot att det är lite konstigt att folk ondgör sig över mat osv. Jag var där för konserten och inte för maten. Konserten var den bästa konsert jag har upplevt under nära 40 år på olika konserter. Alan gjorde ett nära på perfekt uppträdande, det var bara lite för kort. Jag åkte därifrån väldigt nöjd, sånär som på att jag var hungrig. Men det kunde jag ta en kväll som denna. Det var ett konsertminne som jag kommer att bära med mig hela livet. Att man sedan som vissa retar upp sig på petitesser och inta kan njuta av ett bra uppträdande, så kanske man ska stanna hemma.

 

Ha det bra

 

Göran Kihlberg, Laholm

 

Kul att du läser mina Nyhetsbrev och gillar dem. Ca. 500 countrydiggare skickar jag ut  dem till. Jag är jätteglad att du är så positiv beträffande Alan Jacksons konsert. Du har självklart rätt i att vi alla har varit lite gnälliga hittills. Men samtidigt måste man förstå att då folk betalat 1.500 kronor för SuperVipbiljetter så känner man sig lite lurad på konfekten. Allt lät så fantastiskt från början men arrangörerna kunde inte leva upp till vad de lovat. Hade jag vetat från början hur det skulle bli hade min hustru och jag inte satsat 3.000 kronor tillsammans utan självklart köpt de ”billiga” biljetterna.

 

Alan Jackson och hans show var helt otroligt bra och det är bara att hoppas att arrangören satsar på något liknande nästa år. Jag har föreslagit George Strait, George Jones eller Merle Haggard men vi får nog vara glada om det blir någonting alls. Countryfestivalerna börjar mer och mer likna vanliga musikfestivaler och det står väl inte på förrän Lundell eller Orup är de dragande namnen. Den sistnämnde har ju en cowboyhatt på sig!?! JL.

 

Tjena Janne

Kul att se dig i Eskilstuna på Alan Jackson. Du såg ju riktigt pigg ut. Hoppas du orkade med hela kvällen !? Kanske frustrationen över allt logistikstrul höll dig uppe J. Håller med dig i din kritik av arrangemanget. Bedrövligt, även om vi inte drabbades lika hårt som en del andra.

Alan Jacksons show var man ju bara lyrisk över. Mer behöver man inte säga. Resten har alla andra redan sagt.

Jag och min familj var i Småland under semestern. Besökte där Virserums marknad. En jättestor knallemarknad mitt i ”mörka Småland”. Träffade sångarparet Bosse och Anita från Vetlanda på marknaden. De bad mig framföra en varm hälsning till dig och Eva, vilket härmed är gjort. Jag tog mig också friheten att hälsa från dig till dem. De blev väldigt glada för den hälsningen.

Tänkte få be om att få slå ett slag för vårt  kommande evenemang på Ulvsättra Byggdegård på lördag den 29 augusti. Huvudnumret blir Mats Rådberg och Rankarna. Dessutom framträder ett par nya namn på countryscen, Curly Ann som är ett ungt  gäng som spelar låtar från t.ex. Toby Keith, Keith Urban, Sugerland m.fl. det vill säga de mera ”pop/rock sortimentet”. Vi har också ett gäng som kör ”bluegrass på svenska” – Spinning Jennies - också detta gäng känns spännande. Rock-A-Billy stuket representeras av vårt ”husband” Broken Roads. Mellan bandbyten underhåller allas våran Björn Lagberg med sin härliga Pure Country. För den som vill dansa LineDance finns det gott om utrymme på dansgolvet.

Evenemanget börjar klockan 18.00 lördag 29/8

Passar samtidigt på att puffa för vår countrykryssning 11 – 12 oktober ombord på Viking Lines m/s Cinderella.  Det blir som vanligt mycket Country. Till denna resa har vi också blandat in både Cajun, Zydeco, Rock-A-Billy samt Irländska toner. Allt i en härlig mix från fyra scener.

Några av namnen som kommer är bl.a. Ring of Fire med Marie Hedman, Paula Wright & The Bleeding Cowboys,

MariaHelena & Westernjoy, Monica Silverstrand & Country Rox, Raymond Mathiasson, John Leo Carter,

Don Redmond Band, Broken Roads, Lifvens och många fler. Kolla vidare på vår hemsida www.ultimateevent.se för fler namn som kommer att läggas upp löpande. På denna resa satsar vi på Svenska Band/artister.

Boka resan gör man genom att ringa på Viking Lines bokningstelefon 08-452 40 00, ange ”event”

Skynda på, det börjar bli fullt….

 

 

Tommy Löfgren gäst hos Geson på Radio Lidingö 97,8

 

Tisdagen den 8 september är Tommy Löfgren från Ultimate Event gäst (via telefon) hos Göran Geson i programmet ”Go´morron Lidingö” på Radio Lidingö 97,8. Programmet sänds kl. 7,00-8,30 och hörs över större delen av stor-Stockholm, men bor man inte i den kungliga huvudstaden, så kan man lyssna på Radio Lidingö 97,8 via webben och då är adressen www.radiolidingo.se.

Tommy Löfgren är väl i första hand känd för att i många år ha arrangerat den så populära Lida Countryfestival sista helgen i juni. Men han anordnar även countrykryssningar till Åland. Nästa countrykryssning, kallad ”Den ultimata kryssningen” går av stapeln den 11-12 oktober. Han håller också i trådarna för Country-SM på Sälens Högfjällshotell den 24-26 september. Och som om inte det vore nog, så arrangerar han också countrykvällar på Ulvsättra Bygdegård i Kalhäll utanför Stockholm. I år blir det även julcountryshow där den 28 november.

Förutom telefonintervjun med Tommy Löfgren, så kommer det givetvis att bli en del countrymusik i programmet. Så slå gärna på radion eller datorn och lyssna på ”Go´morron Lidingö” med Göran Geson tisdagen den 8 september på Radio Lidingö 97,8.

 

 

Hej Janne
"En sammanfattning av The Turnpikes sommar 2009 lämnar en riktigt positiv och trevlig känsla inombords. Det började riktigt bra redan i juni då vi och vår låt ”I Feel So Happy Today” fick massor av radiotid i samband med att vi kvalade till P4:s Svensktoppen Nästa. Även om vi inte vann var det en härlig resa. Det blev också en direktsänd länsfinal på Stortorget i Karlskrona som avslutning på det äventyret. Samma låt (”I Feel So Happy Today”) kom samtidigt in som 3:a på Radio Boden’s Countrytoppen vilket knappast gjorde tillvaron tyngre…jätteroligt!

Därefter har vi spelat på de flesta större evenemang i Blekinge ( som t.ex Tosia Bonnadan, Östersjöfestivalen, Viva! Karlskrona och på Sailet i Karlskrona). De två sista gigen var på ”stor scen” och med nästa bara eget material i låtlistan vilket ger en extra kick när man spelar. Av vårt nya material har hittills ”Giving Back Your Heart”
och ”I Know By Now” gett mest positiv feedback. Att ”I Feel So Happy Today”  funkar bra live visste vi sedan tidigare.  

Vår nya cd är färdiginspelad, titel bestämd och nu ska vi ”bara” bestämma när vi ska släppa den. Vi har hållit på så länge med den att det nästan känns overkligt att äntligen snart ha den klar. Det blir bara eget material på plattan och stilmässigt blir det samma mix av country, rock’n’roll, 60-tals pop och lite, lite 60-tals soul som vi själva älskar och tycker om.

Inför hösten hoppas vi stanna kvar på Countrytoppen några veckor till och att vi fortsätter att snurra på radio både i Sverige och utrikes som vi lyckats med hittills.
Samt att vi får fler gig på stora scener. Det är livekicken som är det häftigaste med att spela!

Önskar alla våra vänner en härlig avslutning på sommaren och en trevlig höst!

// Tommy – The Turnpikes "

 

Till sist, Krutstänket kom i brevlådan igår. Här berättas om olika countryfestivaler, en kalender och lite bilder. Email till birgell@telia.com

 

Ha en fin helg,  Janne Lindgren

 

 

 

Tillbaks till nyhetsbrev!

Till nästa sida med nyhetsbrev!
Till föregående sida med nyhetsbrev
Till countrysidan
Till huvud-domänen vingar.se

 

 

På denna domän http://vingar.se hittar ca 1.000 besökare/dag
 

 

MUSIK 
Country  Western Swing: Lillies
Jenny  hårdrock:  metal

RESETIPS
sevärdheter, bra länkar, flyg, buss, båt, logi, resebyrå etc: 
resa.vingar.se  
SVEALAND
 Västerås   Västmanland  Dalarna  Stockholm  Roslagen  Uppland  
Värmland  Södermanland  Närke
  GÖTALAND
 Gotland  Öland  Dalsland
 Göteborg  Bohuslän  Halland
 Skåne   Blekinge  Småland
Västergötland  Östergötland
   NORRLAND
Gästrikland  Hälsingland  Härjedalen  Jämtland  Medelpad  Ångermanland  Västerbotten  Norrbotten  Lappland
NORDEN 
 Norge  Finland  Åland  Island  Danmark-Färöarna-Grönland
RESTEN AV VÄRLDEN
 EUROPA 
 Estland Lettland Spanien 
 AFRIKA  ASIEN   AUSTRALIEN 
USA  KANADA  SYDAMERIKA

Är MODER JORD = Din miljö
värd en kvart eller två i veckan?
 Hjälp Jorden
alternativt! GRATIS!

Tankens kraft, jordstrålning, curry, pendling, slagruta, aura, chakra, feng shui, kinesiologi, PSI-spår ...
Föredrag och kurser varje vecka i Stockholm om osynliga energier & våra dolda outnyttjade förmågor. Försäljning o massor av länkar:
Jordstralningscentrum 
Gratis epost om det osynliga,
TV-tips m.m.: Slagrutenytt
Sädesfältringar: Cropcircles 
Mer slagruta: 
Arne Groth   JiS

Bilar  PowerMeet
 
Data  Humor  Slagruta
 Shaman  
Healing  Indianer
Vikingar, eskimåer, inka,
maya etc:
Naturfolk  Samer
Samisk kulturarbetare: LailaSpik 
Naturväsen:  Devor   UFO 
Ny o gammal kunskap/tro: 
NewAge 
Handmålad hemslöjd: Torvtaket
Tidigare liv: Ylva Cronstedt
Konstnären: Einar Nerman
Annorlunda Filateli: Mälarbältet

Här finns bl a offentligt, miljö, natur, astronomi, astrologi, TV, böcker, konst, sport: Per-Uno
JUL-länkar o hälsningar från våra
  LÄNKBYTARE : Jul

SPARA som Favorit:
vingar.se
adante.se

jordstralningscentrum.se
hjalpjorden.se

HÄLSA, mycket och brett,
"vanligt" &  alternativt:
Adante 
Traditionell vård:
 Svenska   Engelska
Alternativt:
BIOS-brickan  PlusMinus
Purpurplattan   D-vitamin
 Kinesiologi 
Alternativt  Amalgam
 Förebyggande 
 Elöverkänslighet
Sjukdomar & Symtom  Allergi
Mobiltelefon  Olle Johansson
 
Recept   Kloka ord