Country Nyhetsbrev
från
Janne Lindgren &
CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music
http://cms.vingar.se
 Nyhetsbrev från
juni 2007 # 42 -  48
Ligger under country.vingar.se

Nyhetsbrev från Janne Lindgren &
CountryMusicSweden

FYLLDA MED BRA INFORMATION

Gratisprenumerera !
 
Ditt namn:
Din epost:
Din adress:
 
 
Ur innehållet:

# 42  Några platser där du kan köpa Dr Pepper i Sthlm
# 43  Nationaldagsefterdyningar
# 44 
Lida Countryfestival. Country Minstrels spelar lörd 30 juni kl 14.45 till 15.45 
# 45 
Banjo, fiddle, steel och dobro behöver inte betyda country
# 46  Lååångt mail från Bobbe Seymor
# 47  Flera countrytidningar ute, 4 på papper och en i nätet!
# 48  På "g": Cash-bok med CD med "ny" Österåker-låt...
# 49  
Nu finns Nr 129  av (Dalarnas) Country Post på webben


 

På denna domän http://vingar.se hittar ca 250.000 besökare årligen även andra
 

 
[Vingar/www/a-vingar-sajt-ruta.htm] 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 042 ( 7 sidor)     3 juni  2007

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 Denna söndag spenderade jag med hustrun på Djurgården i Stockholm mest beroende på att därifrån utgick ett veteranbilsrally. Det var väldigt skojigt att se de 350 olika bilarna från 1957 och tidigare. Här fanns brandbilar, tävlingsbilar, traktorer, personbilar…… ja, alla tänkbara modeller. Vilken fantastisk uppvisning!

Thomas Buskhagen ringde och påpekade att den senaste utgåvan av Mr Music Country hade Hank Williams som röd tråd och där bl a  ”There Is A Tear In My Beer” finns med. Det är en duett med Hank senior och junior. En inspelning som vunnit många utmärkelser.

Nästa utgåva (nr 6) blir ännu en höjdare med artister som Rick Stancil, Red Jenkins & Amber Digby, James Segrest, Arkey Blue, Loui Crapitto med flera. Om ni inte ännu är prenumeranter så är det dags att anmäla sig på 031 – 734 37 30

 

Här lite övriga nyheter,   Janne Lindgren

 

Howdy!

Kan knappt hålla mej för skratt när jag läser om storstadsbornas problem att
få tag i Dr Pepper. Här i Mora som är en s.k håla har Dr Pepper funnits så länge jag kan minnas och finns fortfarande på många ställen.
Vågar nog påstå att drycken finns i de övriga kommunerna runt Siljan också.
Enligt min åsikt är Dr Pepper ganska smaklig men för guds skull använd den
inte som groggvirke, det smakar apa!
Önskar eder all lycka i jakten på dessa ädla droppar.

Vänligen//
Kjell Hörlin Mora Country & Western Club (som nu knäcker en väl kyld Dr
Pepper...Aaahh-Mums!)

Ni lyckliga ostar! Varför denna orättvisa? Jag håller dock med om att Dr Pepper ska drickas rent, precis som sprit!   JL.

 

I Stockholmsområdet finns det Dr:Pepper att köpa på

Citygross i Kungens Kurva 

Grays American Food Store  Odengatan 39

Grays American Food Store Västerlånggaran 14 

Det är dom ställen jag känner till i nuläget

Mvh  Per-Arne "PeA" Olsson

Tack! Nu börjar det svänga även i Stockholm! CityGross har jag totalt missat! Handlar ofta där men aldrig sett en Dr.Pepper.  JL.

 

Hej Janne och tack för dina utskick! Har man möjlighet att få med detta i nästa utskick till helgen. Tack på förhand // Kenneth

HSLD (Horse Show Line Dance) föddes i de mörka Smålandsskogarna på High Chaparral
och har i år blivit en Dansweekend på Mullsjö Camping !

Välkommen till 3 roliga Linedancedagar med både gamla godingar samt nya danser,
allt från enkla nybörjardanser till lite mer avancerade.

Vi kommer att lära ut en lättare dans vid varje DJ byte där du som besökare har möjlighet att
delta och lära dig den, Vår gästinstruktörer kommer att påannonsera tiden för detta.

Våra erkänt skickliga instruktörer / DJ som brukar gästa oss lovar att ta hand om dig,
om du har frågor efteråt. De anmälda finner du under Gruppledare.
De står även för musikvalet, som mestadels är härlig äkta country. Eller vad sägs om Alan Jackson, George Straight, Shania Twain, The Tractors, mm alla stora stjärnor from CMT

De instruktörer som kommer med en grupp har möjlighet att visa upp sin grupp och berätta
om sin verksamhet. Här har du möjligheter att träffa Linedancare från stora delar av vårt avlånga land som gästar oss. Du som är intresserad av att hjälpa till dessa dansdagar kontakta Kenneth snarast på 0392 - 317 22.
 
Mer info på www.vbt.se/hsld

Det finns ett fåtal biljetter kvar, maila mig om du kommer på 30741karlsson@telia.com för bokning

Hälsningar, Evenemangsansvarig. Kenneth Carlsson

 

Till Elisabet Lennmark, SCMC

Vi läste med roade miner ditt inlägg i Janne Lindgrens Nyhetsbrev per den 31 maj 2007. Bitterhet och avundsjuka kan inte vara någon rolig åkomma. Desto roligare är att även du har hittat till www.countrywood.se

Bara under den första veckan som vår nättidning låg ute så hade vi tre gånger så många läsare som Country Gazetten hade per nummer! Sådant glädjer ett hjärta som klappar för countrymusiken!

Men vi förstår inte vad du syftar på när du skriver att vi har ”främjat våra karriärer” genom vårt idéella arbete med att starta upp och driva Country Gazetten? I samma positiva anda driver vi nu  Countrywood på helt idéell basis. Så vad har detta med våra karriärer att göra?

Vi har skrivit om countrymusik och rockabilly långt innan vi startade Country Gazetten, både för tidningar som Dunderpappa, Södersvepet, Dalenbladet och Zero Music Magazine (den sistnämnda arbetar vi fortfarande för).

Och varför skulle vi inte publicera texter och bilder vi själva har framställt för Country Gazetten på  Countrywood? Och som vi äger upphovsrätten till? Texterna är till för att läsas. Kanske du, kära Elisabet, skulle lägga ner din energi på att verka för att sprida countrymusiken istället för att sprida sarkasmer i ett seriöst forum som detta?

Under tiden fortsätter vi att bevaka och skriva om musik för att dra vårt strå till stacken, i hopp om att fler människor förälskar sig i countryn. Det är i alla fall vårt mål med Countrywood.

Ha nu en härlig sommar Elisabet och fortsätt att läsa Countrywood! Vi garanterar även fortsättningsvis en mängd trevliga, nyskrivna artiklar, festivalreportage och skivrecensioner.

Vi vill för övrigt ta tillfället i akt och tacka alla de countryartister, musiker, festivalarrangörer och andra countryintresserade läsare, både från Sverige och Danmark, som formligen har dränkt oss i gratulationer och lyckönskningar under den senaste tiden. Det är jättekul att så många tycks uppskatta Countrywood. Fortsätt att maila, skriva i gästboken och höra av er. Den feedback vi får från er är ovärderlig och högt uppskattad.  

M.v.h

Robert & Georg Ryttman, Countrywood

 

Hejsan Janne

Tack för dina brev varje vecka. Det är alltid lika intressant att följa diskussionerna. Det skulle bli väldigt tomt utan dom.

Det är visst lite känsligt att tala om vad som är Country men jag vågar i alla fall sticka ut hakan. Den lilla närradion "Närradion över Sollefteå kommun" har haft modet att låta mej spela min Country. Dom har just ökat ut sin sändningstid till dagtid, och då har jag fått en halvtimma i veckan. Sändningstiden är 10.30 varje Tisdag. Tyvärr finns det inte i "lager" utan man måste lyssna "live".

Jag hoppas att mina program kan ge någon vad som fattas på SR. Jag försöker i alla fall ta ut svängarna på den lilla halvtimma jag har till förfogande. Jag spelar skivor ur min egen skivsamling men hoppas på synpunkter på programmet så ska jag försöka svara på dem.

Det finns ju inte så många svenska stationer som sänder Country på nätet. Jag skulle ju t.ex. gärna höra dina program Janne.

Hoppas att jag kan ge lite ljus från Norrland. Och javisst ja adressen är  http://www.radiosol.se/ 

Countryhälsning  Filip Flodman,  Strömsund
 

Det finns faktiskt en hel del närradiostationer i Sverige som spelar countrymusik. Tyvärr är de flesta av lokal karaktär och kan inte höras över Internet (precis som Radio Lidingö 97,8) men utvecklingen går åt webbhållet så det blir fler och fler att lyssna på. Jag skulle vilja ha en kort information från alla er som har ett countryprogram så jag kan informera läsarna om detta. Skriv nu!  JL.

 

Johnny Bush Performs at Hall of Fame

Texas country music legend Johnny Bush performed at the Country Music Hall of Fame® and Museum on May 26, as part of the program Country Caruso: The Artistry of Johnny Bush. The program, which also included an interview with the one-time Cherokee Cowboy, looks toward the closing of the exhibit For the Good Times: The Ray Price Story, which officially comes down on June 13. BMI's Perry Howard also presented Bush with a "Million-Air" award, which commemorates one million performances of his song "Whiskey River." After the program, Bush signed copies of his newly published autobiography, Whiskey River (Take My Mind): The True Story of Texas Honky-Tonk, and his new CD, Kashmere Gardens Mud, in the Museum Store.

Members of the band: Rick Vanaugh, Rodger Morris, Hoot Hester, Buddy Spicher, David Smith and Pete Wade. Bush and Buddy Emmons.

 

Hello fellow players,

Have you ever wondered how rumors start?  I have.  I found a link on Google where someone said I claimed to be a member of Bill Haley's Comets and they were disputing that claim.

Well, I never claimed to be a Comet.  I subbed with them once for three days.  It's obvious how impressed they were with me because I never got a call to sub again.  But then, I was only about fourteen at the time.

Rumors can be very detrimental to a person's career regardless of what the person does for a living.  I just read on the steel guitar forum where Fred Layman was rumored to be deceased.  Fred came on and said that the rumor of him being gone has been greatly exaggerated.

Back before the forum and the internet itself, rumors were a lot harder to put to rest.  I remember several years before Noel Boggs died, we in Dallas kept hearing rumors that he had already died.  The rumors were not true so when he did die, very few people ended up believing it.

Of course in this day and time, with the internet and specialized forums, along with that wonderful thing called Google, it's a lot easier to get to the bottom of a rumor quickly.

Now that I look back on the Bobbe Seymour Comets rumor, it's pretty obvious how it got started, but come on, there is a difference between subbing for three days and being a full fledged member of the band. 

There are many players in the world who have subbed with Hank Thompson, Ray Price, John Davidson and about any other artist you can name and it would be a little deceitful to say that they were a permanent employee of this stars entourage, however it is nice to be able to say, "Yeah, I worked with ole Hank back in '51." or "I sure enjoyed working with Dolly at the park last summer."  It's always nice to have bragging rights like that.

Speaking of Dolly, I ran across a serious old friend last week, Stella Parton.  Stella is Dolly's younger sister and she is getting more beautiful and sweeter with every passing year.  Stella is also a great singer and entertainer, but as we all know, was overshadowed by her older sister.

Their brother Randy Parton is a great singer and guitar/bassist and is also doing well with his career in eastern Tennessee.

After losing a wonderful steel guitarist, Dan Dowd II a couple of months ago, we are very proud to announce that his son Dan Dowd III, who is also a brilliant machinist and steel guitar aficionado, is continuing the manufacture of the Dowd steel guitar.  He came by the store this week and showed me his latest example.  I was astounded at the gorgeous quilted birdseye maple and finish that looked a foot deep, along with the gorgeous polished machine work and great engineering under the guitar.

Anybody acquiring one of these guitars from Dan will not be disappointed.

I also had a visit this week form Linda Davis of Dallas.  Her deceased husband, the famed Steve Rodriguez-Davis was the idol of many guitarists of the '60s through '80s for his free-wheeling jazz interpretations that he applied to many great Western Swing bands and even the likes of the Ray Price Cherokee Cowboys. 

I had the honor of being a Cherokee Cowboy when Steve was the guitar player in the early '70s.  His astounding playing abilities were exceeded only by his incredible personality, consideration and sense of humor.  Thank you Linda for helping keep his wonderful memory alive.

Our featured steelguitarist this week is employeed by the Bellamy Brothers.  His name is Larry Rolins and has been working for this great country music act for two years.  Larry is from St. Louis, MO and came to Nashville a few years ago with his wife, Gretchen Wilson.  This was in December of '96. 

Gretchen was the girl singer in the rock band Baywolf and the country band Midnight Flyer.  Both have obviously done very well with their country music careers.  I have the greatest respect for both Larry and Gretchen even though they are no longer together.

Larry is also an excellent guitar player, however after buying an Emmons LeGrande II from me a few years ago, he has forsaken the ranks of guitar players and is now a full time steel guitar player.  Larry is a valuable employee to anyone he works for because of his skill and versatility on both instruments.

If you're coming to Nashville for Fan Fair, be sure to stop by and say Hi.

Some cause happiness whereever they go, some cause happiness whenever they go.

Your buddy, Bobbe Seymour

 

here's my report from my  Nashville, TN spring fever trip Wednesday - 070530 – 

Goosebumps with Joe Nichols

Started the day off at the library and then spent a lot of time on Charlotte Avenue,

visiting some Goodwill stores etc. later on I went to Hall Of Fame and claimed my

ticket for the intimate evening with Joe Nichols and Eddie Stubbs. It started 19.00

and it was standing room only 213 seats packed house at the Ford Theatre.

I managed to get a front row seat again - it pays to be single sometimes...

joe is from Rogers, Arkansas... and he had a contract with GIANT, which folded

and then he was transfered to WARNER and that ended with nothing coming

out... "Impossible" was an $800 demo made for GIANT... the next label mastered

it and it was a hit... Also Mark Chesnutt cut it... He has a new album planned

for UNIVERSAL SOUTH release date 2007-08-21. 13 songs, could all be hits

good value for money... 5 songs a already done... he mentioned that "sad songs

cheer me up".. He was still playing Rippy's one night a week 18-21 for $50 while he had a

single on top 20... with his guitar player Brian Spradlin. Joe had a funny sense of

humor and he was great this evening... His favorite song was "No Time To Cry"

which he learned from a Hag album "1994" originally written by Iris DeMent... Joe

said "This is my life" ... As a tribute to his father he sang "Footlights" at the opry

when he had died... He refers to Conway Twitty when talking about delivering

a song to his fans..  every song can be a hit... fillers on albums are checting the

public... after a break he came out with a STUBBS t-shirt....  New single is

"Another Side Of You"..  you can visit www.joenichols.com He did 2 songs live with

his guitarplayer... first Lefty Frizzell's "That's The Way Love Goes' and then Hag's

"Sing Me Back Home"... by far I had goose bumps all over and I started off a standing

ovation and made it... proudly I heard Eddie announce "we have a standing ovation here"

Misty Cochran had her birtday and we all sang for her... she'd have a marguerita with

Eddie later on - I hope her clothes didn't fall off... hm, hm... Joe is "the luckiest guy

alive" and we all the were lucky this evening... next guy in the seires will be Blake

Shelton... took a bus back home to my Midway Motel and had some nice coffee and cake

before filing on my Mac and listening to some good country music

  to be continued...

Signing off Hank

here's my report from my  Nashville, TN spring fever trip Thursday - 070531 – 

Wagonmaster sonn to be released...

Started the day off with a meeting with my promo man... then a took a

long busride out to Hickory Hollow Mall and checked it out... on my way

in to town I visited another Goodwill store, but nothing to be found. I

had a nice haircut at my barber... cost still $8... Took bus #12 out

on Nolensville Road and visited with Jeff, still not much found there,

although he tries hard to find my kind of stuff... did a visit to a bank

and asked questions... took a busride back to my Midway Motel and

spent the evening listening to Stubbs and his world premiere show

with Porter Wagoner and his new cd "Wagonmaster"... nice tone

there...  during these hours I was working on my Mac filing my

acquisitions. Had some Dr. Pepper drinks chilled from the freezer...

Drifted off to sleep around 01.00... notice that Ducks beat Senators

a 2nd time 1-0 only 5 min left when Pahlsson, the swede, scored...

Friday - 070601 - Dale Watson - The Little Darlin'  Sessions - KOCH 9880

Spent some time at Great Escape today and waited once more in vane

for Charlie Craig to surface... bad  luck  this time tooo.. However I took

a break after that +91 and I had lunch at my Midway Motel. Took a bus

to visit with Mike, he was out of town... still found some stuff and paid

to Anna instead... there I got the above mentioned album...

 must be the 2000-century album... for hard core steel & fiddle fans and

guy liking it prominent in the fore ground mixed up high... and then

a Paycheck type viocal and songs... there not so much more to ask

for,  15 songs add to its value...

Lloyds Green-steel: Hoot Hester-fiddle; Pete Wade-lead... Pig-piano...

A must for all serious collectors - don't let this drown in the mediocre

stuff being released nowadays.. NOTE: This was recorded in 2005..

Will probably spend the evening at my motel, listening to Opry and

filing... have some banana cake left, so I will have a go at it...

  to be continued...

Signing off Hank

 

Nu är söndagen snart slut och jag gör som Hank, d v s signing off!

 

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 043 ( 8 sidor)    7  juni  2007

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

Vår Nationaldag blev väldigt trevlig dels för att hustrun och jag  begav oss till Kungsträdgården och alla restauranter som slagit upp sina tält där. Där kunde man äta allt från kinamat till indiskt, svenskt,  amerikanskt eller vad ni vill. Varje portion kostade från 25 till 75 kronor. Men i ärlighetens namn så serveras det alldeles för små portioner och det är INTE prisvärt på något sätt. Tvärtom, man blir i princip lurad att betala för mycket för det man får. Mitt tips är att i stället leta upp en Stockholmsrestaurant som har buffé där du  kan äta så mycket du vill för ca 65:- Tänk på det om du tänker åka till Stockholm under sommaren.

Så vann vi även matchen mot Island! Coolt!

Här lite nyheter,  Janne Lindgren

 

Hej, Janne!

Dr Pepper... Ett i-landsproblem... Jag tycker det är värre att man inte kan få tag i Lone Star på bolaget! Har någon något tips om hur man gör?

Thomas, Arvika som ska ha grillkväll med Texastema

Grillfest är alltid trevligt och kunde man köpa en LoneStar i Sverige hade det varit extra kul. Du kan beställa från Systembolaget och de är i princip skyldiga att tillhandahålla och importera till oss kunder. Om det  sedan funkar återstår att se men räkna med lång leveranstid och att du måste ta hem några lådor. Det låter dyrt om Systembolaget ska hjälpa dig med detta. Anlita hellre en privat firma, det får man fr o m i tisdags enligt EU. Så länge får du nöja dig med Miller Genuin Draft (13.20 för 33cl) eller Budweiser (12.60 för 33cl), båda mycket populära ölsorter i Texas och finns på vårt kära Systembolag.

Det finns också andra ölsorter i Texas som t ex  Pabst (Heileman´s) Old Style från San Antonio och Pete´s  Wicked Ale också från San Antonio. Jag besökte för några år sedan Celis bryggeri i Austin, ett klassiskt Texasmärke, men tyvärr finns det inte kvar på marknaden längre. Samma gäller Pearl (tror jag).  JL.

 

Howdy!

Angående uppropet om countryprogram så följer här information:
Mora Country & Western Club (hädanefter kallat MCWC) där jag är en av
DJ:arna sänder programmet Pop-A-Top Country varje fredagkväll klockan 19:30
till 21:00.
Vi sänder på frekvensen 94.1 Mhz lokalt över Siljansbygden, vi hörs nästan
till Falun...hehe.
Dessutom går det utmärkt att lyssna på programmet i realtid på internet dels
via vår egen hemsida
www.mcwc-radio.com och Radio Siljans hemsida
www.radiosiljan.com,  bara att leta sej fram till länken webbradio och där
välja countryprogrammet.
Inte nog med det, på MCWC's hemsida finns även de tre senaste programmen att
avlyssna i efterhand, uppdateras veckovis.
Filformatet är WMA och lämplig spelare är t.ex. Windows Media Player som
finns som standard i Microsoft Windows.

Vi tar semester fr.o.m. vecka 24 och är tillbaka igen första veckan i
september.
Dock avser undertecknad, Noppi och Lennart att tillsammans lägga ut ett par
timmars special-program under sommaren som endast är tillgängliga via vår
hemsida
www.mcwc-radio.com så välkomna att hälsa på oss och lyssna!

Under skrivandet av dessa rader läskar jag mej med en väl kyld Dr Pepper
inhandlad på förträffliga ICA Supermarket i Mora centrum!
Obeskrivligt gott i värmen...

Vänligen//Kjell Hörlin, DJ och webbmaster på MCWC Country Radio

 

 

Hej janne!

Du vill ha uppgifter om de radiostationer som sänder country, så här kommer det lite från oss.

Folkradion 96,4 är en närradiostation som sänder från Skutskär och vars sändningar hörs från norra delarna av Gävle kommun ner till Tierp. Vi sänder även på Internet, så man kan lyssna var än man befinner sig - i världen! Anslut via vår hemsida
www.folkradio.se

Våra countrysändningar är följande:

* Torsdag 0600-1200 - sex timmer country, varav 9-12 "live". I detta ingår även NY COUNTRY (11-12) där vi spelar de allra senaste countryplattorna, både från USA, Sverige och övriga världen. Programmet NY COUNTRY går även i repris på lördagar kl 11-12. NY COUNTRY kan även höras i Radio Umeå och Radio Roslagen (Norrtälje).

Utöver detta sänder vi 18 timmar country non-stop - varje vecka samt att svensk countrymusik finns på i vårt topplisteprogram BITS (som även kan höras av flera närradiostationer runt om i landet).

Göran Ohlzon, FOLKRADION 
  www.folkradio.se   studion@folkradio.se

 

 

Sångerskan Mariahelena från Uppsala framträder på Katalin vid Östra station i Uppsala tisdagen den 12/6

Mariahelena kommer att framföra material av Allison Krauss, Eva Cassidy och Emmylou Harris samt eget material
tillsammans med sitt akustiska band bestående av
Nicke Widén på dobro - Urban Larsson på bas & sång  - Thomas Björklund på percussion, gitarr & sång  Per Malm på mandolin, banjo, gitarr & sång samt Dece Carlsson på gitarr & sång
 
Mariahelena som för övrigt även är sångerska i countrybandet Mariahelena & Slidebar har
denna kväll gäster med sig på scenen i form av sångaren/kompositören Johan Sandborgh
samt sånggruppen Souldeep Singers från Uppsala.


Biljetter kommer att finnas vid entrén till en kostnad av 80:-
Mer information finns på www.mariahelena.se samt www.katalin.com

Även telefon 070-479 13 45 eller 070-468 28 66
Arrangemanget startar klockan 19.00 och Mariahelena framträder klockan 20.00.

 

 

Hej Janne,
Jag har inte skrivit förut till dig, men jag ser att jag måste, för att folk som gillar countrymusik,
ej ska få en sned bild av SCMC och tidningen Gazetten..
Jag har följt diskussioner och inlägg mellan bröderna Ryttman, och SCMC.
Synd att bröderna Ryttman har lämnat Gazetten åt sitt öde, men jag ser
det som en maktkamp mellan två sidor och inte något som gynnar countrymusiken i sak
Jag har läst insändare i ditt nyhetsbrev från Ryttmanbröderna som tycker att styrelsen för
SCMC är inkompetent i det som kallas countrymusik och att driva tidningen Gazetten.
Jag tycker att detta, om det stämmer mycket väl kan uppdagas om samarbetsvilja finns ,
ej maktlystnad, och kasta stridsyxan i sjön och försöka medla i konflikter som
denna och inte vara stolt och dum (gäller båda sidor).
En del har talet ,en del har skrivandet som sitt vapen. KLIV UR SANDLÅDAN.!!!!!!!

En som känner för countrymusik, gemenskap och samarbetsvilja

Ernst-Gunnar Ullström

 

Sådär, nu har vi fått lite åsikter från olika håll och jag tycker vi kan lägga detta mål till handlingarna. Vi kommer inte längre än så här! SCMC jobbar på sitt håll och den nya webbtidningen www.countrywood.se på sitt.  JL.

 

 

Hej!

Tack än en gång för dina mail o nu tar jag sem. från Country men du får gärna skicka mailen som vanligt. Nu skulle jag önska helst från din sida om du vet om det kommer nu till Globen Country artister till Stockholm?  Som sist då Dolly var o jag missade o fick ingen biljett.  Kan du göra mig den tjänsten..

Glad Sommar! Hälsningar Karin från norr.. halvomhalvt grönt mot Stockholm ..

Jag har ingen direkt koll på vad som händer beträffande countrymusik i sommar, men håll lite koll på sidan www.vingar.se eller www.countrywood.se   JL.

 

 

 

Lyssna på Radio Lidingö 97,8!   Mycket countrymusik utlovas!

Ratta gärna in Radio Lidingö 97,8, om du bor i Stockholm med omnejd eller är på besök i Kungliga Hufvudstaden. Gör du det, så utlovas mycket countrymusik, inte bara i den s.k. melodiradion utan också i många av programmen på Radio Lidingö 97,8.

En icke helt obekant Janne Lindgren sänder programmet ”Country, Country Music” på tisdagar kl. 20,00-21,30 med repris på lördagar kl. 15,00-16,30.

Göran Geson är programledare för två program – ”Go´morron Lidingö med Tidningskrönikan”, som sänds på tisdagar och fredagar kl. 7,00-8,30, samt ”Mötet”, som sänds på torsdagar kl. 15,00-16,00 med repris på lördagar kl. 20,00-21,00.

Bland gästerna den senaste tiden i ”Go´morron Lidingö”  kan nämnas Sanna Nielsen och tjejgruppen Cookies n´ Beans. Tisdagen den 26 juni är arrangören av Lida Countryfestival, Tommy Löfgren, gäst i ”Go´morron”-programmet och då kommer det givetvis att pratas mycket om Lida-festivalen och spelas låtar med artister som kommer att framträda där.

Och på tal om Lida Countryfestival, så är ju Leif Ingdahl konferencier där sedan många år. Leif Ingdahl kommer att vara gäst i programmet ”Mötet” den 28 juni, reprisen går den 1 juli. Bland övriga gäster i ”Mötet” den närmaste tiden kan nämnas Mats Lagerwall från The Boppers, simmerskan Josefin Lillhage och magikern Johnny Lonn.

 

Hej Janne,

 

Så här ser planerna ut för ett seminarium i Äppelbo Lördagen den 21 Juli på Sälas Bystuga. De som vill komma redan på fredagen den 20 så går det väldigt bra. Sälas Bystuga har ca 50 säng platser till förfogande, pris per person med sänglinne är 75:-/dyng. Den som vill ta det sänglinne som finns är pris 100:-/dyng. Ett stort komplett kök finns.

Start på Lördag kl 09.00 - 13.00 Lunch 14.00 - 18.00. På kvällen ca19.30 gemensam middag uppe på Hunflens toppstuga. Ca 21.00 skall det finnas 2-5 trubadurer som vill bli uppbackade av steel guitarister. Praktiska avslutningaprov. För de som har längre väg har ju sovplats för natten. de andra åker hem.

Kommer att skicka ut materiel  för så att man skall ha möjlighet att "lära" sig lite före innans man kommer hit.

Det finns ingen Pizza här, men det finns en ICA ca 500 meter bort med Dafgårds, Felix och Findus djupfysta mat. Sen har vi Inga-Lill som har har haft mat servering, om hon vet antal så fixar hom en typisk husmanskostlunch. De som brukar vara på turne skall inte behöva äta "skrotmat" vid ett sådant här tillfälle.

Jag vill ha en deadline som kommer att vara Tisdag 26 Juni 2007 för anmälan till mail: bosseengzell@gmail.com . Även om det är ett hyffsat sug efter något seminarium så vill jag ha framförhållning med det hela.

Det kommer att snart finnas ett mera exakt program. Återkommer med mera info senare.

Bosse i Äppelbo
 

För den som inte förstod det så handlar det alltså om ett steel guitar seminarium! Appropå stavning så kom jag att tänka på att Downhill som är en av våra bästa bluegrassgrupper döpte sin senaste platta till ”That One Straigth Line”. Jo, ni läser rätt! Själv använder jag ett rättstavningsprogram till min dator. Fler borde göra det!    JL.

 

Til høsten vil det bli en ny STOR norsk Country artist i Norge.

Country artisten Steff Nevers vil debutere med sitt første album til høsten.

Innspillingen vil foregå i Soundemporium og Masterphonics i Nashville i juli. (Store artiser som Garth Brooks har bl.a spilt inn sine album her. Samt soundtracket til filmen O`Brother Where Art Thou")

Steff har siden 2002 allerede klart å etablere seg godt her i landet som en solid Country artist. Til tross for at det ikke har vært noen plate utgivelse ennå, så har fler og fler fått opp øynene for hans multitalent. Ikke bare her til lands men også i USA. Steff har spilt på flere country festivaler her i landet og vil i år gjeste Hålogaland Countryfestival i Harstad.

For tiden jobber Steff tett med låtskrivere fra USA som har hatt flere no.1 hits på Billboard og Country chartsene. Samt vunnet priser for mest air play i USA etc. etc.. Bla bla bla.... Låtene er snart ferdige skrevet og er snart klare for å spilles inn. Steff og låtskriverene fra USA sier at det blir låter på albumet med stor fare for å bli landeplager i både Norge og USA.

 

 

here's my report from my  Nashville, TN spring fever trip Saturday - 070602 - Great Escape celebrates 30 years - Gary Walker invitation

On my way home from the library to my Midway Motel I met Andreas, who's in Nashville.

He's from Sweden too and lives next to me... he's here for the Music Fest and is gonna

sing at Legends Corner next with at an international show.... we spent some time in

my room listening to Joe Nichols and Dale Watson and chatting about Nashville and

country music... I listened to Grand Ole Opry, but nothing really hit me...

Early to rise this morning... we took an early bus in and the bus #3 out to Music Row..

I had a meeting planned again with my promo man, and got some stuff... then I walked

down to Great Escape's celebration.... they had tons of stuff at the parking lot and every-

body walking in the could pick 5 items for free.... wasn't that a nice gesture.... Andreas

was kinda impressed of this welcoming to Nashville, so when I showed him the Arby's

restaurant he treated me to a nice meal, we really enjoyed it.... then we got separate ways

and I hit another sale and, then back to the library.... We might see each other again

at Opry Plaza Show with Elizabeth Cook at 17.30...  www.elizabeth-cook.com  Still hot

here more than + 33...

  to be continued... Signing off Hank

 

 

here's my report from my  Nashville, TN spring fever trip Saturday - 070602 -  

Elizabeth Cook - delayed

Took bus #34X out to Opryland and went to Opry Plaza and found out that

the papers had got it wrong - a band was playing 17.30 and Elizabeth was

not to be on until 20.30... which I didn't care for to wait on since there

was a little rain in the air and it could get heavy... so I managed to het

back to the Midway Motel 18.30 and listen to the WSM grand Ole Opry...

Elizabeth was on but with own band and no steel... too bad some new

girl singers Sarah Johns - records for RMG - and is nice country, the other

Sarah Buxton played harmonica and had had a rockier sound - she records

for Lyric Street... Listened to Midnite Jamboree... Barbara Fairchild, had some

chilled Dr. Pepper... and pringles with cheesedip...

Sunday - 070603 - Bob Kramer at Hall of Fame

at 12.45 I met my promo man outside the Hall of Fame and he was so overwhelmed

bu my enthusiasm... he had found a large portion of Leslie Satcher's catalog, of

course I bought all of them and another find Mandy Barnett - unreleased and some

Max T. Barnes demos... I gave him his money and went inside to the session with

Bob Kramer, who played steel for Stonewall Jackson for 12 years... he told the

story of the steel, starting about 1890 in Hawaii... got pedals in the 1940's...

1936 first eletric pickups.. he played on the road from ' 72--2005. Now he's

playing a modified Emmons ' 76 steel. He plaeyd some good songs, among others:

"Don't Be Angry", "A Wound Time Can't Erase" "Touch My Heart"... he likes Lloyd

Green and had also been to the Green sessions that I attended a while back. He

talked about Alvino Rey, who invented the "talking" steel, later modified with

Pete Drake, who gave his box to Peter Frampton - rock star... very nice session.

Took a bus to Music Row and revisited Great Escape, but really no new ones

there, so I found me some old... still hot, people are gettin'  in for Fan Fair...

getting crowded... They have a Metro here too called "City Paper" comes

out every week day... Listened to Alan Jackson & Lon Helton presenting

the radio hits this morning - Currington is now #1. Saw Porter Wagoner

& Marty Stuart interviewed on TV about his new cd...Take care now...

  to be continued...  Signing off Hank

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

According to Bill Anderson, record producer was not immediately impressed with his song,
Wild Weekend.”  Bill commented, “I walked in his office that day and sang him the first verse of “Wild Weekend,” the song about a guy going away for the weekend with a little blonde haired blue eyed darling.

He said “You can’t cut that.”

I told him to wait a minute until I sang him the second verse. After I did, he still told me that I still couldn’t cut that song.

I told him to wait just  a minute because I wasn’t finished and I sang him the last verse which is actually about the guy going away with his wife. Owen slammed his fist down on the desk and said, “That’s great. Let’s cut it.”

Owen Bradley and I had a real trust for each other. He trusted me enough to let me sing the rest of that song, and then to realize that I had not try to steer him wrong. I had all the respect in the world for him and I think right then he gained a little respect for me.

“Wild Weekend” made the country charts March 16th, 1968 and peaked at # 2. It was Anderson’s 28th charted song and was on the charts for 18 weeks.

 

FOR IMMEDIATE RELEASE

 

 

MOOT DAVIS AND HIS BAND

FEATURING LEGENDARY GUITARIST PETE ANDERSON

TO LAUNCH HONKY-TONK ASSAULT IN NORTHERN EUROPE

 

 

Highly-acclaimed Little Dog Records artist Moot Davis will be joined by his band -- featuring Grammy Award-winning producer/guitarist Pete Anderson (Dwight Yoakam, Roy Orbison, k.d. lang, Buck Owens, Lucinda Williams, Jackson Browne) -- as they bring their personal brand of rockin' honky-tonk music to Northern Europe. The tour kicks off July 6 in Denmark and continues across Sweden, Norway, and the Netherlands.

The tour is in support of Moot's upcoming second album entitled "Already Moved On," scheduled for release in August 2007.   

Since the release of his debut self-titled album, Moot Davis has garnered critical reviews for both his impressive talents as a singer/songwriter and his electrifying live shows.  

Over the last two years, Moot has played nearly 300 dates including a highly successful European tour and an appearance at the Country Gold Festival in Japan.  Last year Moot was named Honky-Tonk Artist of the Year by "True West" magazine and one of his songs was featured in the Academy Award-winning film "Crash," starring Sandra Bullock, Ludacris, Brendan Fraser, Don Cheadle, and Matt Dillon.   Davis' music was also included in the hit remake of  Wes Craven's classic horror movie, "The Hills Have Eyes," and the recent Irish independent movie "Small Engine Repair."  

Moot's show is highlighted by the presence of legendary guitarist/producer Pete Anderson.   As a producer, Anderson is responsible for recordings that have sold over 30 million units worldwide.   His groundbreaking work with Dwight Yoakam helped ring in the "new traditionalist" movement in country music – while crossing over to a wider audience in the rock, pop, and blues worlds. As a guitarist and solo artist, Anderson has been lauded as a world-class musician who has influenced a generation of axe-slingers through his melding of country, blues, honky-tonk, and jazz technique.   With the formation of his own independent record label, Little Dog Records, 14 years ago, Anderson proved to be prescient in recognizing the challenges the record business would eventually face by creating an environment where he could record truly talented artists without the financial pressures experienced by the majors.   

European Tour Dates

July 6               Scandic Hotel Bygholm Park

                        Horsens, Denmark

                        www.crazyhorse.dk

 

July 7               Torpa Vallen

                        Hestra_Tranas, Sweden

                        www.ydrecountryfestival.se

 

July 10             Paradiso (with Nancy Griffith)

                        Amsterdam, Netherlands

                        www.paradiso.nl

 

July 11             Turfschip (with fellow Little Dog Records artist Chris Jones)

                        Nieuwkoop, Netherlands

                        www.cms-country.nl

 

July 14             Norsk Country Treff Festival (with Pam Tillis and Billy Yates)

                        Breim, Norway

                        www.norskcountrytreff.no

 

July 15             Newland

Klaaswaal, Netherlands
www.newland.nl

 

*  *   *For more information on Moot Davis please visit one of the links below.  For press inquiries contact Little Dog Records, press@littledogrecords.com or 818-557-1595.

 

 http://www.mootdavis.com/index.php
 http://www.littledogrecords.com/presskits/mootbio.shtml

 http://www.peteanderson.com/

 

Till sist, tack Micke Axelsson för demoCDn. Bra musik och bra svensk text!

 

Därmed slut för idag!

 

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 044 ( 4 sidor)    10  juni  2007

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

Nu är festivaltiden snart här och många arrangörer håller nu på att planera sina dagar. D v s att artisterna är bokade sedan länge, men det är mycket annat som ska ordnas. Vill ni se Country Minstrels denna sommar så har vi p g a omständigheter endast tackat ja till Tommy Löfgren och hans Lida Countryfestival. Country Minstrels spelar där lördagen den 30 juni klockan 14.45 till 15.45  Det blir en riktig Texasshow kan jag lova med Carolina Åkerlind och Christer Rosenkvist i högform. Jodå, jag ska försöka att komma i form jag med. Jag laddar redan!

Här lite nyheter,  Janne Lindgren

 

Hej Janne.

Om allt går i lås smyger vi igång Duveds countryfestival igen, nu  inne i Duveds centrum. Det blir dock en dag så här första gången och det blir den juli 7 juli.

Många bitar ska på plats så jag uppmanar till att hålla koll på hemsidan   countryduved.com

Där fås all information.

Duveds countryfestival,  Lars/Brit

Jag hoppas verkligen att ni kommer igång igen. Jag har fina minnen från de gånger jag varit i Duved med olika grupper. JL.

 

ARLY KARLSEN med Nytt album - A CERTAIN KIND

Offisiell utgivelsesdato mandag 18.juni

ARLY KARLSEN – med nytt album ”A CERTAIN KIND”, innspilt i Nashville våren 2007.
Innspilt det virkelige A-laget av Nashvilles dyktigste studiomusikere. Her er ARLY’s egne låter + nyskrevne låter fra anerkjente Amerikanske låtskrivere – og A CERTAIN KIND har uten tvil blitt ARLY’s beste album noensinne.
ARLYs forrige album – Sweet Honky Tonk – solgte over 10.000 i Norge – 3000 i Danmark, og i tillegg over 1000 via nettbutikker i Europa.

STORT RELEASE-PARTY LØRDAG 16 JUNI KL 12.00 TIL 17.00
I COUNTRY MUSIC IMPORT’s lokaler i Barstølveien 54, Sørlandsparken.

Live opptreden (3 show) med ”Arly & The Back Beat Band” og gjestekorist Annette Larsson.
Arly vil være ledig for signering og intervjuer. Gratis adgang!

 

Charles Cochran, the pianist and arranger who contributed to popular recordings by Garth Brooks and Don Williams, died Thursday of injuries sustained in an automobile accident. He was 71.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

Several writers insist that certain songs were written in their sleep. According to Hank Cochran’s the Burl Ives 1962 hit, ”Funny Way Of Laughin’” was one of those songs!

Hank commented, “Now I did write that song in my sleep. I had started writing it and I had tried to get some other guys to help me finish it but I couldn’t get anybody to help me finish it. So Burl Ives called me one day and told me he was coming to town to record ands he needed another song like “A Little Bitty Tear.” He asked me if I had one and I told him I didn’t. So he told me where would be staying and if I came up with anything, bring it on down.  So that night I finished he song in my sleep…I really did. And I got up and recorded it on my little Wollensack tape recorder. My wife woke up while I was ding all this and asked me what I was doing. I told her I was recording a song I just wrote. She told me that I’d been asleep. I knew that but I still say I wrote that song in my sleep.”

“Funny Way of Laughin’” made the country charts April 28th, 1962 and peaked at # 9. It was on the charts for 13 weeks. The Decca Records single also scored a # 10 on the pop charts.

 

here's my report from my  Nashville, TN spring fever trip Saturday - 070602 – 

Great Escape celebrates 30 years - Gary Walker invitation

On my way home from the library to my Midway Motel I met Andreas, who's in Nashville.

He's from Sweden too and lives next to me... he's here for the Music Fest and is gonna

sing at Legends Corner next with at an international show.... we spent some time in

my room listening to Joe Nichols and Dale Watson and chatting about Nashville and

country music... I listened to Grand Ole Opry, but nothing really hit me...

Early to rise this morning... we took an early bus in and the bus #3 out to Music Row..

I had a meeting planned again with my promo man, and got some stuff... then I walked

down to Great Escape's celebration.... they had tons of stuff at the parking lot and every-

body walking in the could pick 5 items for free.... wasn't that a nice gesture.... Andreas

was kinda impressed of this welcoming to Nashville, so when I showed him the Arby's

restaurant he treated me to a nice meal, we really enjoyed it.... then we got separate ways

and I hit another sale and, then back to the library.... We might see each other again

at Opry Plaza Show with Elizabeth Cook at 17.30...  www.elizabeth-cook.com  Still hot

here more than + 33...

  to be continued...   Signing off Hank

 

here's my report from my  Nashville, TN spring fever trip Monday - 070604 – 

Gary Walker - founder of Great Escape...

Later yesterday I visited Great Escape on Broadway and  went back to my

Midway Motel and started sorting things out packing... saw the

countdown on TV and listened to some radio.. Today Monday

I went to a postoffice to check out some things and then to a

bank ditto and a last meeting with Jeff... he had some brand new

ones this time... Took a bus downtown and met again with promo

man. We celebrarted with an Arby's meal... he was so delighted over

me buying from him and me ditto... 13.00 I met Gary Walker the

owner of Great Escape and had a nice chat with him... took a bus

#26 to Madison and found me some rare vinyl... Now I'm here

at the library for the last time... flying home tomorrow and I must

say this has been a helluva trip, finding stuff I didn't think existed

and saw some live performances giving me goose bumps... It's

not so often that happens here in Nashville... still +30 C and

sunny... This is the last report for this time... Tomorrow they will

start Fan Fair... lots of artists around but most like also lots of dB

that drums & bass! The cornerstones in country music, steel & fiddle,

aren't used like they used to be... now they's just added for some effects

that just pisses me off... you can see a steel on stage but not hear it,

if you are not familiar to the words of a song, you can definitely not

hear it due to bad mixing and too high volume... that's the main reason

I go back home before Fan Fest, as it's called nowadays begins..

Signing off Hank

here's an additional borrowed report from my  Nashville, TN spring fever trip

MONDAY, JUNE 4:
As usual, we began with the IFCO Show at The Ryman (6/4). This was the 40th anniversary of the annual concert, so Ernest Tubb Record Shop owner David McCormick offered a plaque saluting the intrepid Johnson Sisters who put it on each year. The IFCO staff also gave the trio a plaque, presented by charming Two Foot Fred. His “official” title, by the way, is Ambassador of Attractions for Big & Rich.

Porter Wagoner was presented with this year’s Tex Ritter Award by last year’s winner, Jim Halsey. Musically, Joe Bob Barnhill’s superb Route 66 band kicked things off. Tootsie’s Orchid Lounge showboat John Stone was the first to sing. He invited everyone to come on down to Tootsie’s after the gig. Carly Goodwin was next up. She’s back from entertaining the troops overseas.

IFCO performer Chris Young has got it all—looks, a great disposition and an absolutely killer country voice. He’s also the front runner for this year’s hardest-working-artist-at-the-fest award. Chris was also booked for Chely Wright’s Wildhorse Saloon gig on Tuesday, the parade and the Texas Troubadour Theater show on Wednesday, a Riverfront show and the late-night Opry Trust Fund show on Thursday, his fan-club party on Saturday and the Sunday Morning Country show. It’s a safe bet you’ll see him around this week.

Making its music fest debut was Lady Antebellum. After a bidding war among five labels, the trio has signed with Capitol Records. Charles Kelly, Dave Haywood and Hillary Scott sounded super. Hillary, by the way, is the daughter of Linda Davis and Lang Scott, so she’s the only one of the three who’d been on the Ryman stage before.

Billy Yates wowed the crowd with his version of “Choices,” the hit he wrote for George Jones. Cowboy Todd Fritsch sang and then talked of his recent marriage. “I got married three weeks ago, and I’ve only been home four days since then,” the busy youngster remarked. Ty Herndon’s spectacular singing brought down the house. His comeback CD is his first new music in six too-long years. Gary Mule Deer did both comedy and music. He is one of the most programmed artists on XM’s clean-comedy channel. How fitting: This year’s IFCO Show was being beamed live on XM.

Aaron Tippin was the second act to create pandemonium. But there was more to come. Two Foot Fred revved the crowd up for his buddies Trick Pony. New lead singer Aubrey Collins is a spitfire who easily keeps pace with the shenanigans of Ira Dean and Keith Burns. She, too, was making her Ryman debut.

Did you know that Keith was the guitar player for Joe Diffie for six years? He’s even in the video of “If the Devil Danced in Empty Pockets.” Joe’s magnificent tenor closed the show in style. He also introduced his son Porter Diffie, who took a turn in the spotlight with “Willin.’” It was Joe’s wife Theresa’s birthday, so the whole audience sang “Happy Birthday Dear Mommy” to her while she held daughter Kylie in her arms.

Mingling backstage were Jo Walker-Meador, Claire Cook, Martha Moore, Preshias Tomes, Lisa Wysocky, Victoria Shaw, Dan Harr, Hope Powell, Pete Loesch, Barry McCloud, XM radio’s Jon Anthony and other mavens.

Meanwhile, down on Broadway at The Stage (6/4/), Jace Everett was hosting the fourth annual Global Artist Party. Out at the Bluebird Cafe (6/4) were Dierks Bentley and his confederates.

Signing off Hank

Det var allt jag hade att förmedla denna varma dag i Stockholm. Men vi får vara glada att vi inte har Texasvärmen här, den är nästan olidlig så här års.

Simma lugnt!

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 045 (  2 sidor)   14   juni  2007

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

Åsa Jinder sände mig en CD med Jonas Otter som hon själv producerat. I det medsända reklambladet påstås att detta är ett countryalbum. Kanske det var därför Åsa Jinder sände mig plattan? Men trots banjo, fiddle, steel och dobro så finns det inget i detta som jag kallar countrymusik. Det är en felaktig bedömning att tro att om man lägger till ovanstående instrument så blir det genast country. Och varför ska man mixa ihop alla instrument i en enda röra. Jag slår vad om att Jonas Otter aldrig har lyssnat på Ray Price, Buck Owens eller ens Alan Jackson. I reklambladet nämner man Steve Earl, det säger det mesta. Det skulle förstås inte förvåna mig om Otter dyker upp på någon eller några countryfestival i Sverige. Ibland har nämligen inte heller arrangörer någon större koll på vad som är country eller inte konstigt nog! Eller också bryr de sig inte!

Här lite andra saker, Janne Lindgren

Hej!

Från den 2 juli har vi nytt tel. nr: 019-454191.

Hälsningar, Thomas & Kattis, Brevens Bruk

Thomas Hydén, Radio 94,3, Box 123, SE-692 22 Kumla, www.radio943.se  

 

Hej Janne,

Måste sända en rad innan jag somnar. Det var en otroligt lång resa, men Gud vad roligt jag har haft. Tack vare dej. Det du skrev om att jag skulle hyra bilen hela tiden, var en hit. Hur skulle det ha gått annars. Nu blev allt perfekt. Enda nackdelen är att man inte kan klona sej själv. Det skulle verkligen ha behövts. Tänker inte skriva dagbok här, men vill bara tack för tipset om bilen. Åkte ju mest över den här gången för att see Oak Ridge Boys. Det fick jag. 3 ggr. Träffade dom personligen och ska nu hålla kontakt med baritonsångaren. Blev hembjuden till hans familj m.m. Det var också häftigt att se dom vid Riverfront Park. Packat med folk och när dom kom in på scenen, så reste sej hela publiken. Stående ovationer. När de sjöng några äldre låtar, så sjöng varenda människa. Härlig känsla, när man har varit fan av en grupp i över 40 år och så plötsligt är man bara med. Var även på IFCO konsert, Sunday Morning Country, Grand Ol Opry ( med grand ol singers). Porter Wagoner, Bill Anderson, Charlie Pride m.fl. Fick flera nya favoriter.

Nu ska det sovas.

Hälsningar
Lars Sommarö

Kul att din resa blev lyckad! Är man förstagångsresenär till USA som du så kan man inte veta hur man ska ta sig runt och se så mycket som möjligt. För mig har alltid bilen varit en självklarhet och inga andra alternativ har funnits på min karta. En liten hyrbil kostar några hundringar per dag och du åker vart du vill. Ska du åka med Greyhounds eller annat färdmedel så blir allt mycket krångligare och då gäller det också att ha starka ben. Avstånden i USA kan vara oändliga. JL.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

Very few songs have the good fortune of being a hit for more than one artist.  
Bill Anderson’s “
Tip Of My Fingers” was one of those song.

Bill commented, “I didn’t write any at all for about ten years. Country music really started changing in the 80’s and I got to thinking, Okay the music business has changed and maybe I just don’t know how to change with it. So i kind of tucked my tail between my legs and told myself that I’d just go on to some other things. And that’s when I started doing the soap operas and the games shows. Then in 1992, Steve Wariner recorded “Tips Of My Fingers,” and I thought, “Hey, I wrote that song 32 years ago and thanks to Steve Wariner, it’s getting attention all over again.  I’ve got a closet full of those songs at home  and if I could write them then , I can write them now.”

Seems  that Ole Bill was right on track. Shortly afterward, he teamed up with Vince Gill to wrote, “Which Bridge To Cross, Which Bridge To Burn,” which was a hit for Gill.

And Bill Anderson continues his string of hit songs.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

A lot of song titles and song ideas come from telephone conversations and according to Hank Cochran, George Jones/ 1960’s hit, “You Comb Her hair” was one of those tunes!

Hank commented, “I was on the telephone that day talking to some girl and Harlan Howard was there, leaning against the door. And during the conversation she asked me something....I don’t really remember just what and I told her, “You oughta know. You comb  her hair every morning.” And we just kept talking and when we got thru and I hung up the phone, Harlan asked me if I knew what I’d just said.  And I asked him when?  And he said it was during that telephone conversation. And I told him I didn’t remember what I’d said. And he told me that I’d said “You Comb Her Hair Every Morning.”

And I said “Oh goodness….I like that. Let’s write that.” He was about to leave and I told him to write part of it and I’d write part of it and the next time we got together, we’d put the two parts together. So he did and I did and we did and that’s how that song happened.”

“You Comb Her Hair made the charts for George Jones on July 13th, 1963 and peaked at # 5. It was Jones’ 35th charted song and was on the charts for 22 weeks.

 

Så mycket mer hade jag inte idag. Sköt om er!

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 046 (  3 sidor)    17  juni  2007

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 Söndagen försvann snabbt eftersom vi repeterade med Country Minstrels på eftermiddagen. Trots att vi bara har ett enda jobb i sommar (Lida) så måste vi ju ändå friska upp repertoaren lite grann. Vi som kommer till Lida Countryfestival är jag själv, Carolina Åkerlind, Christer Rosenkvist, Daniel Wigstrand, Håkan Sahlin, Jari Sjöblom och Nisse Nordström. Det blir en kanonshow i Texasstil kan jag lova. Vår show är klockan 14.45 på lördagen den 30 juni.

 

Här kan ni få lite mer info om www.lidacountryfestival.se 

 

Tack Janne Rosqvist för urklipp från dagstidningar. Mitt program på Radio Lidingö fortsätter hela sommaren, ibland repriser ibland nya program.

 

Nedan lite övriga nyheter, Janne Lindgren

 

Hei alle sammen,

Nu er vi i gang igjen, ta fram boots og cowboyhatten så sees vi i Duved centrum Lördag den 7 Juli.  Velkommen alle glade countryfans,

Hilsen Brit&Lars

 

Hej Janne,

Jag skulle bara vilja ha en påminnelse om att det är ett Steel Guitar Seminarium i Äppelbo den 21 juli 2007. Det är samma deadline som gäller den 26 juni 2007. Det är flera st som redan har anmält sitt intresse, det är kul och positivt. Jag har dock tackat nej till 2 st kaffe grossister  som har velat sponsra.

Bosse i Äppelbo

Men så synd, kaffe är ju så gott!  JL.

 

Hej!
Inger Nordström & Rhinestone Band spelar på den nybyggda utomhusscenen i Nossebro den 27 juli. Mycket nöje önskar Rigmor, Ronnie och Gunilla 
www.nossebroscen.se

 

2007 CMA Music Festival Breaks Attendance Record

More than 191,000 Country Fans Attend NASHVILLE – CMA Music Festival set a new aggregate attendance record in 2007 with 191,154 people attending the four-day Festival, June 7-10, in Downtown Nashville.  Hälsningar Danne Ekbäck, Nashville

 

Hello fellow players,

Ask yourself this question.  Are you a country music fan or a steel guitar fan?  I still keep getting emails and seeing license plates on cars, "If it ain't country, it ain't music."  I'll have to confess, my style of music is any style that has steel guitar in it.  It seems like other styles are getting more steel guitar everyday and country is getting less and less.

At the risk of being criticized, I feel I should add that the quality of steel guitar in recorded country music today, except for a very few songs, is at a very low point.  You may ask yourself, "How do I hear good steel guitar when driving down the road in my vehicle?"  There is Sirius radio and XM radio along with thousands of CDs that are available.  The programming of AM and FM radio and the general attitude of many country producers, and that's not just Nashville, seems to be lead guitar, synthesizer, backup vocals and distortion rhythm guitar.

So now again, ask yourself, "Am I going to narrow my tastes just to country music and try to hear a glimpse of decent steel guitar once in a while, or am I going to look the world over to find good chances to appreciate this beautiful instrument?"

I keep waiting to hear the bumper sticker or license plate that says, "If it ain't country, it might be music."  Possibly someday, somebody will start recording country music for adults again.

Our featured steel guitar player this week may astound you because of the choice that I have made, but I have chosen this great player because I truly feel that he is not known well enough for his abilities and his abilities surpass about every steel guitar player I know if you judge all steel players on musical knowledge, execution of what they play and a style that is appreciated by every musician regardless of what instrument they play.

I feel the abilities of Maurice Anderson cannot be overstated.  Knowing him and hearing him play in the 50's playing great jazz tunes and standards with monstrous chords when most other players were trying to learn the intro to "Slowly", "Cold Cold Heart" or Faron Young's "Sweet Dreams" sets this great player apart from most of the rest.

When I first heard Maurice, he was working in a 10 piece western swing band in Dallas, Texas.  However, being the junior member of the group, the very famous older players were treating him with the greatest of musical respect.  My first hour of watching him, I was frankly a little disappointed because I was expecting the gargantuous punch and drive of Curly Chalker or the beautiful country triads of Buddy Emmons.  I was very young at the time and frankly, once I got past the first hour and realized what I was listening to and the gorgeous complexities of chords, tone and taste that I was hearing out of this triple neck Bigsby and Standel tube amp, I was totally blown away and soon realized that I was hearing something like I had never, ever heard in the past.

>From this point on, I have had as much admiration for this person's playing as one could possibly have.  Sure, I have tremendous admiration for Buddy Emmons and Curly Chalker could absolutely astound me with his virtuosity, but when it comes to beautiful, complex thinking musicians playing, none can touch what this person can do.  I say this after 50 years of working with, studying and appreciating thousands of steel guitarists.

If you really want to learn to play steel guitar, and I don't mean licks and how to copy the latest top ten CD in the "country" field, get in touch with Mr. Anderson and you will learn to play steel guitar the way it will be respected by all musicians everywhere.

You may ask me how long I have felt this way about this man's ability.  The answer is ever since that first night I heard him play as a little kid.  There are hundreds of great players in the world.  I deeply respect them all but in the words of the late and great Billy Braddy, when it comes to anything musical, Maurice Anderson is unstumpable.

On to another subject.  Style, taste, speed and tone.  These are subjects that I've touch on for musicians in the past.  All of these things are extremely important.  Having the largest steel guitar store in the world, hundreds of players come through here each year and I get to hear them play in front of me with no band and no tracks.  Many of them are playing for me personally and many are just playing to try out an instrument for possible purchase. 

Naturally, I can't help but hear them and form some kind of personal subconscious opinion of their playing abilities.  I think we all do this anytime we hear anyone play.  We are looking to be knocked out or intellectually stimulated musically in one way or another. 

We all have different styles that we like and prefer.  Many of the young players who come in here have to show me how fast they can play, even though what they are playing may have little musical content.  After all, I have heard "Arkansas Traveler" my entire life and how fast it can be played leaves very little impression on me.

Great musical taste in what a person plays, tricky little counterpoint moves, the tone he or she creates along with any traces of unique style are what impress me greatly.  In having wonderful relationships with professional older players for many years, this seems to be what they prefer also.

Having been a producer in Nashville, taste and tone in a person's playing could possibly be the most important qualities by far and having worked for many producers in town and seeing what they want, I have realized that they want steel guitar to be a steel guitar, a thing of beauty, an instrument that adds class and uniqueness to any recording.

This comes back to style, taste and tone.  Do I hear an "Amen"?

Next week, airline horror stories.  Also Dean Holman in the spotlight.

Your buddy, Bobbe Seymour

 

Maurice Anderson är mycket riktigt en supermusikant av annorlunda slag. Hans musikaliska färdigheter är inget att säga om. Men att han lurat Uffe Sterling och mig på två stycken betalda D-10 MSAsteelar för ca. 25 år sedan ska man kanske inte glömma bort då det gäller Maurice Anderson. Ungefär 30 kunder blev av med sina förskottsbetalda pengar då MSA på den tiden gick i konkurs. Under senare år har MSAs nuvarande ledning, inklusive Anderson, gått ut med att de betalat alla sina tidigare skulder till dåvarande kunder. Det stämmer inte alls då bara några få har fått nya steelar. Resten står där med lång näsa!

Det var det hela för idag. Ha en skön vecka!

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 047 (  3 sidor)     21 juni  2007

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 Årets längsta dag är just idag! Har ni tänkt på att från och med idag blir dagarna kortare och kortare och vintern står snart för dörren! Passa på att njuta av värmen och solen.

 

I början av veckan var jag på inspelning hos Lennart Sjöholm i Purple Studio i Hässelby. Ny platta med Christer Sjögren kommer snart. Sjöholm spelar förresten piano med Rankarna och ni kan träffa honom och övriga bandet på  en del festivaler i sommar. Hillfillies platta är nu klar och ligger hos presseriet. Den kommer ni att gilla!

 

I min brevlåda har fyra tidningar kommit, nämligen Kountry Korral, Krutstänket, The Country Post och SCC-NYTT. Fyra papperstidningar som samtliga är trevliga att läsa, åtminstone det mesta av materialet.

Bäst är givetvis Kountry Korral med ca. 47 sidor (-2) som handlar om countrymusik och har artiklar av hög klass. Kjellberg står för kvalitet och utan honom tror jag inte KK ens skulle ha funnits kvar idag.

 

SCC-NYTT som är Smålands bidrag till nyheter inom countrymusiken, gör alltid ett gediget arbete med många recensioner och artiklar i positiv anda. Artikeln om Bobby Koefer är för mig en höjdare. Kanske ger man ibland lite för många hattar (bedömning) till många artisters produktioner, men det kan jag leva med.

 

Krutstänket är en tunn klubbtidning men Christina Birgell lyckas få med enormt mycket information trots detta.

 

The Country Post från Dalarna nämner mig i några sammanhang (tackar) med anledning av att jag någon gång i vintras slängde ur mig en undran över hur länge det skulle dröja innan Sveriges countryklubbar fattade att man måste satsa mer på Internet. Dels för att nå ut med nyheter snabbare, dels för att nå ungdomar som idag nästan uteslutande läser tidningar, mail, SMS o s v på nätet. 

 

Sedan dess har det tillkommit en nättidning för oss countrytokar och det är www.countrywood.se som drivs av de tidigare redaktörerna för Gazetten i Stockholm. Ett fantastiskt initiativ! Så mina tankar kanske inte var så aviga som många nuvarande redaktörer för countrypublikationerna här i Sverige tycks tro. Att man blixtsnabbt når nästan alla sina medlemmar måste vara en enorm fördel mot att skicka ut en tidning 4 gånger om året. Hur aktuella blir dessa papperstidningar? Vore klubbarna smarta skulle de göra som jag skicka ut ett nyhetsbrev låt oss säga 1 gång per vecka till sina medlemmar och fortfarande behålla sina papperstidningar. Då kanske vi äntligen skulle få lite fart på countrymusiken?

 

Jag gick in på några av klubbarnas hemsidor och konstaterade att de bjuder på en ojämn kvalitet. KK till exempel har ett mycket bra register för svenska countryband men har för övrigt inte mycket att bjuda på. Skitdålig helt enkelt! Country Post har en mycket informativ webbsida och här kan man fastna länge då det finns mycket att läsa. Detsamma gäller DCMCs sidor.  Smålands Country Club är också bra med mycket intressanta artiklar med mera. SCMC (Stockholms Country Music Club) har som senaste nyhet en artikel om Degerfors från den 21 april. Segt! Med denna enkla statistik så är det bara att konstatera att en del klubbar inte satsar ett skvatt på sina webbsidor. Vakna upp, det är nu år 2007.

 

Här lite övrigt,  Janne Lindgren

 

Hej Janne!
Hoppas allting är bra med dej och Eva. Det var kul att se er på Hard Rock
Café i Stockholm i mars.
Jag har nöjet att kunna säja att Börje Lundbergs och min bok om Johnny Cash
Hello Sweden.
I´m Johnny Cash.
Allt om the man in black i Sverige snart
finns tillgänglig . En makalöst fin bok i färg.
Bokförlag Reverb. Jag hoppas kunna ha den till försäljning till
countryfestivalen på Lida den 29-30 juli, då jag gästspelar med min mycket
populära och personliga utställning Johnny Cash is a friend of mine dit alla
hälsas välkomna. Självklart finns jag på plats själv och guidar och svarar
på frågor om min världsberömde vän. Här får du chansen att se  över hundra
föremål med anknytning till Johnny Cash. Det mesta är gåvor från legenden
själv. Vår vänskap började 1976 och höll i sej fram till hans död 2003. Jag
visar upp 3 par boots, scenkläder, gitarren han spelade på när han gästade
vårt hem i Norrköping 1983, outgivna sångtexter, mycket unika fotografier,
pistol med hölster från filmen A gunfigh, en bibel med personlig dedikation
m m. Mitt husband Tennessee Drifters har lovat att göra några gästspel i
utställningslokalen under de här dagarna på Lida. Så live Cash-picking à la
Luther Perkins kan jag utlova exklusivt. Helgen efter, den 6 -7 juli, landar
min utställning på Ydre Countryfestival. Så gå in på
www.ydrecountryfestival.se. I julinumret av månadsmagasinet Nostalgia kommer
det ett jättestort reportage om mej och min vänskap med Johnny Cash och
massor med fina bilder från utställningen. Det blir även ett utdrag ur
boken. Johnny Cash kommer till sta´n; om legendens äventyr i Norrköping
under två dagar november 1983. Självklart, Janne, är jag jättetacksam om du
kan ta med se mycket som möjligt om detta i ditt nyhetsbrev på torsdag och
kanske även på söndag. Börje och jag ska se till att du får ett ex av boken
tillsänt dej av förlaget i Göteborg. Vad har du för postadress?
Jag önskar er en trevlig midsommar och är tacksam för all reklam jag kan få.
Your friend Lasse Cash Lindfors

 

 

(Rapport från Dan Ekbäck i Nashville)

Nominees for the 2007 Americana Music Association honors and awards will be announced today by former Song of the Year winner Rodney Crowell and singer-songwriter Elizabeth Cook. The awards will be presented Nov. 1 at the Ryman Auditorium. The AMA’s eighth annual conference runs Wed., Oct. 31-Sat., Nov. 3 in Nashville.

Clint Black has reunited with producer James Stroud to co-produce his third studio album on his own Equity Music Group. They worked together on some of Black’s biggest hits, including five No. 1 singles from his debut album Killin’ Time.

 

Tack Mike & The Strangers för CDn jag fick häromdagen. Plattan började lite segt med Okie From Muskogee och jag fick ingen större förhoppning att det här skulle bli så bra. Men efter hand blev det bättre både låtmässigt och musikaliskt. Jag saknar förstås både steel och fiddle eftersom bandet kör många bra countrylåtar som nästan kräver dessa instrument. Men jag gillar bandets Yoakamstil och det blir ju inte sämre att få med Rayburn Anthony. Man borde åtminstone jobba mer med sina ”fill-ins” (det där man spelar mellan varje textrad) oavsett om man har en steel eller fiddle med i bandet. Som det nu är känns det en aning tunt och ett evigt kompande men trots detta ganska modigt att släppa en full-CD på denna ”live”-upptagning.  JL.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

Various songs are written for various reasons. According to Bob McDill, the song “Amanda,” was actually an apology to his wife!

Bob commented, “I used to walk around after lunch behind the Jack Clement office –the Jack Music office and there was a street there named Amanda.  I always liked that name. It’s very tonal and it sings well. And I guess unconsciously,  that song was an apology to my wife, for her marrying a starving musician rather than a lawyer or something.”

Don Williams’ version of “Amanda” made the country music charts July 28th, 1973 and peaked at # 33. It was Don’s 3rd charted country song and was on the charts for 11 weeks.

Waylon Jennings’ RCA Victor version of “Amanda” made the country charts May 19th, 1979 and made it to number one, where it stayed for three weeks. It was Waylon’s 55th charted song and was on the charts for 14 weeks. It also scored a  # 54 on the pop music charts.

 

STORY   BEHIND   THE   SONG

Sometimes things change when you least expect it and according to Glenn Sutton, Tammy Wynette’s 1968 number one, “Stand By Your Man,” was a good example.

Glenn commented, “Billy Sherrill and Tammy Wynette were working on “Stand By Your Man.”  Billy thought the song needed another verse so he gave me the song and ask me to write another verse.  I took that song and worked all day long on an extra verse. I thought it was good. I showed it to Billy and he liked it. So I thought it was done. A few days later, Tammy recorded the song and they left my verse off.  Billy Sherrill then told me that the song was long enough as it was!  So you never know!

Tammy’s “Stand by Your Man” entered the country music charts October 19th, 1968 and made it to number one. It was Tammy’s 8th charted song and wa son the country charts for 21 weeks. The Epic Records single also scored a # 19 on the pop charts.

 

Det blev som jag trodde beträffande Jonas Otter som jag skrev om i förra veckan. Han är nu bokad till några av våra countryfestivaler. Jag har sagt det förut, snart  får man byta namnet countrymusikfestival till bara musikfestival, precis som CMA i Nashville gjorde. Eller vad tycks om följande artister som är inbokade till årets countrymusikfestivaler:  Jonas Otter, Åsa Jinder, The Spotniks, Nisse Hellberg, Monia Sjöström, King Bees och Lennart Jähkel (kan det månne bli Gamle Svarten där), så smaka på det receptet ni countrymusikälskare! Ha nu en härlig och njutbar Midsommar trots denna smolk i bägaren.

Vi ses på Lida, det enda stället jag besöker i sommar!

 Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 048 (  5 sidor)   24  juni  2007

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

Så var då midsommarhelgen över och livet blir som vanligt igen! Somliga får inte vara med längre då trafikolyckor aldrig tycks ta slut. Kör vi för fort? Exempel, då jag åker ut till Lidingö på söndagsmorgonen för att lägga i MDn för mitt countryprogram så är jag ALLTID den som kör långsammast på Essingeleden och andra ställen - trots att jag oftast håller laglig hastighet eller bara några kilometer mer. Konstigt eller hur?

 

På kanal 4+ visades igår ABBA-filmen! Inledningen är kul för mig då jag är med och spelar på första låten – den som körs på en grammofon av killen som är diskjockey. Så börjar filmen och det är från en LP med gruppen Nashville Train som bestod av Lasse Westman, Hasse Rosén, Rutger Gunnarsson, Roger Palm och undertecknad.

 

Den här midsommaren är det precis  46 år sedan jag första gången fick betalt för ett speljobb. Det var på en midsommarfest på Saltarö i Stockholms Skärgård som jag spelade med Per Olof Losvall och Bosse Hildebrandt. Vi spelade då majstången restes på dagen och sedan till dans på kvällen. Losvall var en hejare på dragspel. Min musikaliska karriär startade dock några år tidigare med ”The Horn Mountain Boys” men då var engagemangen oftast på obetalda ungdomsgårdar.

 

I senaste numret av Country Post skriver Effe i Sumpan så här ”vad är egentligen countrymusik?”. En fråga som också många band bör ställa och därtill följdfrågan ”spelar vi countrymusik?” och ”passar vi verkligen in på en countrymusikfestival?” Till Effe och övriga osäkra kan jag tipsa er om att börja med  Bear Familys boxar t ex med Ray Price, Hank Thompson, Lefty Frizzell, Little Jimmy Dickens, Tommy Collins m fl  Efter att ha lyssnat på dess fantastiska artister så behöver varken Effe eller någon annan ställa ovanstående frågor. 

 

Tack Gunnar Almqvist för CDn med Is Anybody Going To San Antone! Kanon! Vill ni höra den låten i Country Minstrels version så kom till Lida Countryfestival på lördag. Vi kör klockan 14.45 på stora scenen. Vi ses där!

 

Janne Lindgren

 

Hej på er alla Countrydiggare (?)

Jaha, hur lågt kan det sjunka egentligen det där med countryfestivaler? Lennart Jähkel, vilken jag tycker är en enastående skådespelare, Åsa Jinder, hur duktig som helst, och mina gamla gitarrhjältar The Spotnicks. (Får man svära här) men vad f-n gör dessa på en countrygala??!! Såg The Spotnicks tillsammans med The Violents och Johnny and The Hurricanes för några år sedan. Det annonserades inte som någon festival av countrymusik! Där är väl den rätta miljön för dylika artister. Inte på en countryfestival. Sedan må jag tycka hur bra som helst om The Spotnicks! Så vem vet, kanske Åsa Jinder släpper loss med "Crazy Arms" på sin nyckelharpa, som får Lloyd Green´s version att blekna! Tänk om det är så här countryn ska vara, vi kanske har haft fel alla dessa år. Nej, hemska tanke! Artister av detta slag på en countrygala, får i alla fall mej att stanna hemma från dylika föreställningar. Varför inte ta dit Orup, har sett honom med en cowboyhatt på huvudet, så det måste väl vara country då, eller? Nej, då tar jag hellre fram en bra CD och lägger i min spelare. Då vet jag i alla fall vad jag får!

Hälsningar från ett årsbarn med Herr Lindgren. D.v.s. si så där ett 40-tal år av countrylyssning.

Lars-Eric "Daris" Darefors,  Habo

 

 

Hej Janne!

Hoppas  allt är väl med dig. Stötte ihop med Lennart Sjöholm i Hässelby och han berättade att du varit och lirat  på Christer Sjöholms platta i hans Purple Studio. Kul!  Det är alltid kul när vi "oldtimers" kickin' ass.

Jag tänkte ta tillfället i akt  att berätta att jag också är med på Lida Country Festival och öppnar upp för min gamla vän Joe Diamond som också medverkar på min nya platta The Bartender (It's All On The Jukebox). Vi gör självklart  tillsammans de två låtar han medverkar på Whiskey Flavored Kisses och If Honky  Tonk Have Doors.  Sångaren/låtskrivaren Billy Yates som också producerade  min Nashville CD tycker att Joe är en av Nashvilles bästa sångare och jag är villig att hålla med. Har man varit "frontman" för Johnny Paychecks band så vet man vad riktig country musik är. Missa honom inte!!!!!  Jag personligen rankar Joe högt  när det gäller "pure" countrysångare. 

Bandet som kompar Joe och mig består av Mats Rosén på steel,  Thomas Haglund, fiol,  Tommy Eriksson. piano, harmony,  "Bacon" Carnelo, bas. Hasse Rosén, gitarr, Patrick Areklew. gitarr, harmony,  "Hessy" Eriksson, trummor och Marie "Monroe" Hedman på kör och vokalt. 

Jag drar till Nashville på morgonen efter mitt uppträdande och blir borta en månad för spelningar, låtskrivande mm sedan blir det Furuviks Country Festival två dagar efter det jag kommer hem. Vill önska dig alla countryälskare en trevlig och skön sommar med mycket sol och countrymusik + tacka alla som inhandlat mina nya CD och ni som förhoppningsvis köper dom på Lida och i Furuvik.

The Honky Tonk Man,  Red Jenkins

 

Hej Janne!
Såg ett ruskigt fel i brevet jag skrev. Min utställning "Johnny Cash is a
friend of mine" ska naturligtvis vara den 29-30 JUNI på Lida Countryfestival
och inte den 29-30 juli. Vore fint om du kunde nämna det i söndagens
nyhetsbrev. Jag kan också passa på att nämna att det kommer en limited
edition av Börje Lundbergs och min bok Hello Sweden. I´m Johnny Cash med
exklusiv bonus-CD. Den specialutgåvan säljs bara i 500 ex. CD:n innehåller
1. San Quentin (Österåker), en tidigare outgiven låt från Johnny Cash
klassiska konsert på Österåkeranstalten den 3 oktober 1972.
Cash sjunger
Österåker I hate every inch of you.
Hur tufft och coolt som helst.
Obegripligt att den inte hamnade på orginalalbumet 1974. 2. Presskonferansen
med Johnny Cash och June Carter från Norrköping den 3 november 1983. 3. En
exklusiv radiointervju jag gjorde med Johnny Cash backstage på Cirkus i
Stockholm. Den 18 september 1995. Godis för alla Cash-älskare. Jag ser fram
emot att möta dej och alla andra countryvänner på Lida nästa helg. Hjärtligt
välkomna. Försäljning av böcker, Johnny Cash T-shirts m m.
Your friend
Lasse Cash Lindfors

 

 

Hej Janne! Vill bara önska dig en riktigt Glad Midsommar!

Alltid lika kul att läsa nyhetsbreven!!!

Mvh Tommy The Turnpikes

 

Toby Keith lands at No. 1 on the Billboard Top Country and Billboard 200 Albums charts with his Show Dog Records release Big Dog Daddy. Below is the current Top 20 list of Billboard's Top Country Albums, for the period ending 6/17/2007.

1. Toby Keith, Big Dog Daddy
2. Big & Rich, Between Raising Hell & Amazing
3. Carrie Underwood, Some Hearts
4. Taylor Swift, Taylor Swift
5. Jason Aldean, Relentless
6. Tim McGraw, Let It Go
7. Rascal Flatts, Me and My Gang
8. Alison KraussAHundred Miles or More
9. Bucky Covington, Bucky Covington
10. Sugarland, Enjoy the Ride
11. Rodney Atkins, If You're Going Through Hell
12. Gretchen Wilson, One of the Boys
13. Larry the Cable Guy, Morning Constitutions
14. Keith Urban, Love, Pain & the Whole Crazy Thing
15. Martina McBride, Waking Up Laughing
16. Tracy Lawrence, For the Love
17. Miranda Lambert, Crazy Ex-Girlfriend
18. Josh Turner, Your Man
19. Tim McGraw, Reflected: Greatest Hits, Vol. 2
20. Billy Currington, Doin' Somethin' Right

 

Hello fellow players,

Our featured steel guitarist this week is the great Dean Holman.  Dean deserves much more recognition I feel than he's ever gotten.  Another of what I call, the kid wonders.  In the same league with players like Paul Franklin, Tim Sargent, Terry Crisp and Tommy White. 

I first met Dean when he walked into my store a very quiet, seemingly introverted kid who said he has just gone to work for some big Nashville star whose name I've forgotten.  This sort of shocked me until I heard Dean play.

A year or so later, he came back into the store, bought a new Mullen from me.  As he was packing up, I asked, "Who are you working for now?"

He sort of glanced at the wall and said, "I just went to work for Ricky Scaggs."

I was shocked again because I knew this was a pretty high pressure job which also involved some very serious Dobro playing.  He said that they would be working the Opry the following Saturday night and be sure to watch.  I did.  In Dean's playing, I saw a brilliant combination of Buddy Emmons best and Jerry Douglas' greatest.

Dean is currently working with Joe Nichols, so if you have a chance to see Joe's show, be sure to go up and tell Dean hello for yourself and all of us here at Steel Guitar Nashville.  A nicer person will be hard to find and a better player will be even harder to find.

I am always trying to make a contribution to the furthering of steel guitar.  One great way that I can do this is to try to impress on every one of you that you need to know the Nashville Number System in order to have a language to communicate with other players.  Because of this, I am going to put a two week sale on the Nashville Number System Book and CD of $16.99 when you include it with any other order as we have a $25 minimum order.  Now is a good time to buy an extra set of strings to get up to the $25 minimum.  We have this minimum because of shipping expenses.

After making my first email contact with B.J. Cole, foremost steel guitarist in England and having a nice conversation with him, I need to tell everybody that his fame as a steel guitarist comes not from who he played with but from what he played and how well he played it. 

Most Hall of Fame organizations judge the people that they put in by who they worked with instead of how well they play or how long they've been playing.  It seems as though playing ability is a small part of a person's overall picture.  Playing ability may take a back seat to such things as the ability to get along with others, a person's appearance, personality, sense of humor, a person's self-promotion and even at times, a person's equipment.

I can remember times in the fifties that if you owned a Bigsby steel guitar, you could choose your job with anybody, anywhere, regardless of your playing ability.  However, it seems as though all the original owners of Bigby's played extremely well.

The moral of this story is, judge the person in your own mind on how well he plays.  Don't give anyone an automatic A plus because because of who they're working for.  Let the uninitiated do that.

Airline horror stories.  While working with Lynn Anderson in 1973, we were flying commercial and on the way back from Dallas, we had to make connecting flights in Memphis and Jackson, TN.  Everything was fine to Memphis in the DC9 we were in.  This is the famous little twin Pratt and Whitney turbo-jet powered, 80 passenger Douglas airliner and the staple of many airlines at the time.

When we got to Jackson, TN. we had to change airplanes and they put us on a Martin 404 which is powered by two Pratt and Whitney R2800 propeller type engines.  Yes, the old airliner with gasoline powered reciprocating engines.  These were starting to be nostalgic at the time and I welcomed this flight knowing that it would be one of the last on this type of aircraft because airlines were all making the switch 100 percent jet power.

I had goose bumps as I boarded this airplane and looked out the window, saw the propellers start turning over and the engine catch and roar to life in a big blue cloud of smoke, then I switched seats to the other side of the isle and watched the other engine start.

Everything seemed fine at first.  We got clearance to taxi out to the active end of the runway for takeoff.  The pilot proceeded onto the runway, then applied full power and I was basking in Heaven feeling the acceleration of this soon to be discontinued obsolete airplane as it rumbled down the runway.  However, just before liftoff speed, I hear an explosion from the right engine and the airplane veered off the runway to the right.

I'm sitting beside Lynn Anderson and Fred Newell, the guitarist.  They turned white and said, "Oh no, it's over!"

Fred yelled, "I shouldn't have played those Buddy Holly tapes."

The pilot managed to slow the airplane down and get back onto the runway and taxi back to the terminal on one engine.  We transferred to another airline and got back to Nashville in about the same length of time as the propeller powered Martin 404 would have gotten us there.

So much for nostalgia.  Some things are better if they're newer. 

Our instruments showed up a week later.  I've always been glad that I've had at least two or three steel guitars and amplifiers because you never know when you're going to be in one place and your equipment will be somewhere else.

All transportation is dangerous, but I still feel flying is the safest.  Just keep an eye on your equipment.  That's where the real danger lays.

Your buddy, Bobbe Seymour

 

Nu blir det äntligen lite grillat på gården då vädret har blivit mycket bättre. Vi är några familjer som ofta träffas på gården på söndagskvällarna.  Ska prova lite grilltillbehör som jag fått av Hasse Buhre – ja, ni vet Rydbergs, Druvan med mera. Prova själva Druvans Stark Ajvar Relish eller Druvans Kapris! Smaskens!

Vi hörs snart igen!

 

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

                               Nyhetsbrev nr. 049 (  3 sidor)   28  juni  2007

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress torsdagar och söndagar.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på   http://country.vingar.se eller www.vingar.se

 Country Gazetten damp ned i min brevlåda i veckan. Med en viss nyfikenhet – på grund av konflikten med tidigare redaktion - öppnade jag kuvertet med tidningen och fann en för svenska klubbar rätt påkostad sådan med ca. 26  sidor ( numrering saknas). Den enormt proffsiga framsidan som vi vant oss vid under de senaste två åren var borta och här fanns istället en helsidesannons i gult för Lida Country Festival. Då jag bläddrat vidare i tidningen så märktes förändringen än mer både i layout och artiklar. I tidigare Gazetten fanns proffsig layout –både omslag och inne i  tidningen – proffsiga artiklar, bilder och skivrecensioner. Allt det här kommer jag givetvis att sakna i kommande Gazetten men trots detta så har tidningen blivit bra mycket bättre om man räknar från tiden innan bröderna Ryttman tog tag i det hela. På den tiden – då jag själv satt i styrelsen – kopierades tidningen på en vanlig kopieringsmaskin i klubbens ägo, precis som de flesta andra klubbtidningar. Kan man nu i framtiden bättra på layouten och artiklarna, få bort stavfel, klämma ihop sidorna för att undvika för mycket vitt utrymme så blir det säkert en hyfsad tidning. Det är som så att ju finare tryck tidningen har desto proffsigare innehåll förväntar man sig! Något att tänka på för redaktionen! 

 

Här lite övriga nyheter, Janne Lindgren

 

 

Då startade Jannes lidingöprogram med country. Bilen är fortfarande smutsig. dom låtar som spelades i kväll var dom bästa som jag hört på länge.tack farbror Janne El Meistro.   

                                                Ragge/Solna.   

En nöjd lyssnare med andra ord.hälsa din dam.

Vill andra i Stor-Stockholm lyssna på mitt program så sänds det på Radio Lidingö 97,8 varje tisdag kl. 20.00 och repris lördag 15.00 hela sommaren. JL.

 

Nu finns Nr 129  av Country Post på webben. Medlemstidning på från 
Dalarnas Country Music Club. Bland annat att läsa:
Under rubriken "40 timmar jobb blir 20 minuter läsning"  berättar 
våra kollegor om hur det är att göra sina countrytidningar.  Georg 
Ryttman ger här en förklaring till hans inlägg i pappersupplagan. 
Bildreportage från Johnny Cashutställningen. Kanonbra tips på YouTube 
och Rune Häger frågar sig om det "finns för mycket musik". Ha en bra 
surfing på
www.countrysweden.com  Välj sedan Country Post.
Hälsning Björne i Smedjebacken.

Tack Björne! Vill ni även titta till www.countrynews.nu  så gör det. Kolla också denna sida www.digitalrodeo.com/artist   JL.

 

Billboard’s Top Twenty Current Country Albums
1. Brad Paisley, 5th Gear
2.
Toby Keith, Big Dog Daddy
3.
Taylor Swift, Taylor Swift
4.
Big & Rich, Between Raising Hell & Amazing
5.
Carrie Underwood, Some Hearts
6.
Jason Aldean, Relentless
7.
Tim McGraw, Let It Go
8.
Rascal Flatts, Me And My Gang
9.
Sugarland, Enjoy The Ride
10.
Alison Krauss, A Hundred Miles or More: A Collection
11.
Bucky Covington, Bucky Covington
12.
Keith Urban, Love, Pain & The Whole Crazy Thing
13.
Martina McBride, Waking Up Laughing
14.
Tracy Lawrence, For The Love
15.
Gretchen Wilson, One Of The Boys
16.
Miranda Lambert, Crazy Ex-Girlfriend
17.
Rodney Atkins, If You're Going Through Hell
18.
Brad Paisley, Time Well Wasted
19.
Billy Currington, Doin' Somethin' Right
20.
Josh Turner, Your Man

 

Hello fellow players,
After receiving hundreds of requests over the past few years, I decided to quit saying no and give out a few yes's to the question, "Bobbe, are you going to be doing any more outside producing for singers and musicians?"

From 1990-1998, I owned two major recording studios on Music Row in Nashville, TN.  I produced and recorded over 400 artists during this time.  A few of them are well-known today nationally and over half of them are stars in their local areas.  Most of the remainder have had over a thousand CDs pressed, sold them in their local area and made all their money back that they spent for having the CD produced.

Overall, it's obvious that I have a very good record in the industry in this field.  So again, this offer goes out to steel guitarists, vocalists, lead players who want to cut instrumental albums and so on.  I dare say that all of you have heard my productions and know that I use the finest Nashville musicians, finest studios along with mastering facilities and cut no corners when it comes to quality.

Above all, something you'll be able to count on that is by far the most important thing of all.  That will be honesty on my end.   Ask me a question and you'll get an honest answer.  Many production companies in Nashville don't have the spotless reputation they should have, but the greatest thing that I have to offer is the truth and honesty.  I have had a good track record in getting songs on the charts but won't promise you that I can with every product that I produce.

Anybody interested in having a first class album at a fair price, at the highest quality possible, with no expenses padded or false promises made, contact me at Steel Guitar Nashville.  The quality you will get will be the same quality that I put into my own CDs.  This includes country, pop, western swing, blues, big band, rockabilly and rock n roll.  No rap or opera please.

Our steel guitar player to be featured this week is Jim Vest.  I met Jim about 40 years ago when I first came to Nashville.  I was playing with Ray Price and Jim was working with David Houston.  We were booked on a package tour through Canada and the northeastern United States.

Jim and I were instantly good friends, as were all of us on this 6 star tour.  The other players were Sonny Curtis, Bill Johnson, Doyle Grisham and Kayton Roberts.  This was a long, hard grueling, gruesome tour through the blizzards of Canada, New York and Vermont, but the friendship that formed between the six of us is something we all still enjoy today.

Jim naturally was the clown of the bunch of us.  Sonny Curtis, who was with George and Tammy, was the quiet practical joker.  Doyle Grisham was the quiet intelligent one who kept a level head.  Bill Johnson, who was with Marty Robbins, was crazy enough to go along with any prank that anyone else could come up with.  Kayton Roberts, with Hank Snow, kept everyone laughing profusely whenever he was around.  He and Jim together were exactly like Laurel and Hardy, except they didn't wear the Laurel, Hardy and Emmons style derby.

Overall, this tour in the late months of 1969, was as memorable as any I have ever had.  I also became very good friends with all the stars that I hadn't known before which included Waylon, who didn't use steel at the time, Dottie West, Hank Snow, Marty Robbins, George and Tammy and especially David Houston and Connie Smith, whom I went to work for at a later date.

Jim kept us well entertained with some of his bizarre E9th pedal steel playing techniques.  Between his personality and his playing, along with the practical jokes he pulled on me, we ended the tour with a bond that is still secure today.  Jim went on to become Johnny Paycheck's steel guitarist, a songwriter, custom project producer and music publisher in Nashville.

Anybody who has ever met Jim one time, will have a smile on his face everytime he hears the mention of his name.  I don't think I've ever met anyone with any more charisma than Jim.  Jim is still doing wonderful in Nashville, playing as good as ever and I must warn you, there's no telling where he's gonna pop up next.  You might see him on the biggest session at RCA, the Tonight Show with Jay Leno or at Legend's Corner on Broadway working for $20 a night.  This guy plays for fun and abuse, but he'll always take the money too.

Your buddy,  Bobbe Seymour

 

Det var allt jag hade idag men återkommer på söndag.

Vi ses väl på Lida Country Festival klockan 14.45 då spelar Country Minstrels på stora scenen.

Janne Lindgren

 

 

Tillbaks till nyhetsbrev!

Till nästa sida med nyhetsbrev!
Till föregående sida med nyhetsbrev
Till countrysidan
Till huvud-domänen vingar.se