Country Nyhetsbrev
från
Janne Lindgren &
CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music
http://cms.vingar.se
 Nyhetsbrev från
augusti 2008 # 50 -  54
Under http://vingar.se  finns även http://country.vingar.se

Spara cms.vingar.se som favorit    

Gratisprenumerera !
På Nyhetsbrev från Janne Lindgren &
CountryMusicSweden
FYLLDA MED BRA INFORMATION

Email: countrymusicsweden@comhem.se 
HomePage: www steelguitar.nu

 
Ditt namn:
Din epost:
Din adress:
 
 
Ur innehållet:
Spara cms.vingar.se som favorit 

# 50  Intressant steel-info från Janne
# 51  Årets Rysta-fest
# 52  Don Helms avled 11 aug. Göran Ohlzon på Folkradion gillar Angela Lidins nya platta.
# 53  Lonesome Pine är country-aktiva på Hotel Selma framöver
# 54  St Louis: The 2008 International Steel Guitar Convention
 
Bilden föreställer en GFI S-10 Padded, maple


 

På denna domän http://vingar.se hittar ca 1.000 besökare/dag
 

 
[Vingar/www/a-vingar-sajt-ruta.htm] 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 050   ( 5 sidor)  3 augusti  2008

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Äntligen blev det lite svalare i luften, åtminstone i Stockholm. Värme är skönt men bara till en viss gräns. Jag minns första gången jag kom till Texas mitt i högsommaren. Då sällskapet jag reste med kom ut från flygplanet var det som en varm vägg vi stötte på. Tur att det fanns air-condition i bilen vi hyrde.

Floda Lomaeus ringde mig för några dagar sedan och det är alltid roligt att höra hans röst. Dessvärre meddelade han mig att Raije Lähdesmäki f d medlem av Country Minstrels avlidit efter en längre tids sjukdom. Raije kom med i Minstrels i juni 1985 precis innan vårt första bejublade besök i Mragowo, Polen och som var ett av bandets mest succéartade framträdanden någonsin. Raije var sedan med under Minstrels turnéer och jobb med Wanda Jackson, på Lida Friluftsgård (innan Lida Country Festival startade), i Iisalmi Finland, succéturnén i Tjeckoslovakien med Michal Tucny, skivinspelningen (LP) med Michal Tucny, Gnestadagarna och många fler. Det var en kul och spännande tid med Country Minstrels och med Raije i bandet blev det aldrig tråkigt. Raije var född 1949. JL.

 

Hej Janne,

Var i värmland i helgen och spelade på ett Gospel arr. Samma sak innom denna sektor, ljud killar som inte gör det de skall. Det är tråkigt att det kan finnas så mycket icke skickliga personer. Nu är det lung till på torsdag då är det Leksand, sedan Vemdalen i en ny konstelation. Du och Eva får ha det i varma country sverige.

Bosse i Äppelbo

 

Nya Country-video-tips från läsarna av CountryMusicSwedens nyhetsbrev.
 

Ta en titt på den här videon på YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=MRU8CjjE054

Kåre

 

Ta en titt på den här videon på YouTube

Schysst sound   http://www.youtube.com/watch?v=r13oclc2hhM

Kåre


Country-video-tipsen samlas upp på http://cms.vingar.se/country-videos.htm  

 

Hello JL ; ett sammanträffande att Du nämnde LP´n "Green Rose Rag" i nyhetsbrevet,då jag nyss letade fram den ur hyllorna...detta p.g.a. att Din legacy & Din spelstil avhandlats,bl. a. av Dig själv, på Anders Forum ; jag köpte den av Dig runt -82 och,utan att göra en recension,tycker jag att den produktionen funkar bra som "Essential Listening" för den som vill höra Din touch & tone.

                                                              Stay Cool      McUtsi

 

Kul att du fortfarande gillar ”Green Rose Rag”.  1979 då plattan spelades in hade jag ännu inte skaffat mig en ProFex II som jag numera använder och gillar väldigt mycket. Inspelningarna gjordes med min svarta MSA D-10 och utan några ljudmoduler då vi körde steelen rakt in i mixerbordet.

 

Så här skrev jag på svenska steelforumet i förra veckan där man diskuterar olika sound på olika märken av pedal steel guitars:

 

Sound (ljud) är ju alltid en smaksak precis som konst och därför kan man heller inte peka på någon form av standardljud (eller tavla) som alla måste ha och tycka om. Ej heller kan någon peka på en viss inspelning och säga att det här är det bästa ljudet den eller den har eller har haft som någon skrivit på detta forum. Ett ljud som någon tycker är kanonbra kan någon annan tycka vara skit!

Om vi t ex lyssnar på Buddy´s Boogie med Buddy Emmons som spelades in den 9 januari 1956 med Little Jimmy Dickens band, så måste jag säga att det var ett kanonsound för den tiden. Buddy spelade under åren 1955-1956 på en Fender med 8 pedaler (knäpedal var ej uppfunnen) och troligtvis på en Standelförstärkare som var mycket populär just då. Om du skulle fråga Buddy om han hellre skulle vilja ha tillbaka det gamla soundet istället för det moderna han nu använder, vad tror du svaret skulle bli?

 

Slutligen, jag äger ca. 20 LPs och 17 CDs med Buddy Emmons och inte en enda gång har jag kunnat säga vilken typ av steelguitar han spelat på, trots att han ibland använt andra steelar än vad som visats på bilder. Det säger lite grann om vad vi diskuterar (eller också är jag ovanligt tondöv).

 

Alla instrument har sin egen karaktär, självklart, men skillnaden är oftast mycket liten och ibland är det svårt att peka på var skillnaden egentligen ligger. Om vi gör ett experiment och låter t ex Emmons, Franklin eller Lloyd Green spela på fem olika steelmärken. Vi kommer att kunna urskilja dessa personers egenheter, men absolut inte kunna avgöra vilken steel de använder. Den som tror sig kunna höra sånt är klart ute och cyklar! JL.

 

Hi,
 
rapport från: 
TORSDAG 31 JULI  Furuvik

Kl. 19:30    BEN CARBINE AND THE 18 WHEELERS  www.bencarbine.com   Ett svenskt coverband från Skellefteå - några egna låtar men mest gammalt och nytt från USA. Hyfsat sound, det fanns både steel & fiddle!

 Kl. 21:00    GENE WATSON & THE FAREWELL PARTY BAND (USA)

 www.gene-watson.com  En tungviktare (!) på scenen. Clinton Gregory på fiddle/rhythm guitar. Hyfsad steelkille men en del låtar satt inte riktigt, typ "Dreams Of A Dreamer". Annars mycket bra vokalt och en genomgång av hits från början till slut.

 Kl. 22:45    INGER NORDSTRÖM BAND   avstod denna attraktion!
 
Hälsningar, Hank

 

Hej mäster Janne

 I helgen var jag upp till Tobias Strömberg i Lysvik och levererade ans ny signatur dobro, en dobro som han själv har designat. Den kommer att läggas ut på hem sidan www.rednote.se så småningom. Vilket ljud det blev i den!!!!  Helt otroligt om jag får säga det själv (ja lite skryt är det väl) Men även hela G2 tyckte att jag hade fått till en super "gura" och så även ljudteknikern på Dalhalla !

I helgen ( 26/7 ) var jag och frugan inbjudna till konsert i Dalhalla för att lyssna på Bluegrass och Kris Kristofferson. Vi och några till inbjudna hade förmånen att få sitta längst fram vid vattnet,  superbra. Men "first thing first"

Först ut var blugrassgruppen G2.  Vilken respons det blev.... För första gången sedan jag började med bluegrass fick jag erfara en ljudtekniker som KUNDE ratta en bluegrassgrupp. Helt otroligt bra ljud. Och som dom spelade - G2 alltså. En som vanligt välbalanserad repertoar, med en ny låt som dom hade knåpat ihop när dom var i Nashville nu senast för några veckor sedan. Det verkade som alla i publiken gillade dom, för efter varje låt så blev det rungande applåder och visslingar. Med andra ord SUPER SUCCÈ

Efter dom kom Elin Ruth Sigvardsson. En trevlig tjej med en bra sångröst och bra musikanter, men med en repertoar som tyvärr enligt min åsikt inte passade den här gången och till den här publiken som hade kommit för att titta och höra på Kris Kristofferson  (förmodar jag) Det var mestadels medelålders och uppåt i publiken.

Efter en 30 minuters paus kom så kvällens attraktion Kris Kristofferson. Med bara ett munspel och en gitarr såg det lite "ynkligt" ut på den megastora scenen. Men med bra ljudtekniker så går det mesta. Tyvärr var är han i mitt tycke bättre låtskrivare än sångare, men han blev ändå uppskattad och drog ner mycket applåder och folk var kvar  "til´ the bitter end"  som dom säger. Naturligtvis sjöng han - Help me make it trough the night - och några andra välkända låtar som han gjort och publiken tyckte om det.

En lite notis i sammanhanget var att under hela G2:s framträdande stod Kris Kristofferson bakom ljudkillen på scen och gjorde tummen upp och visslade efter varje låt som G2 spelade. Jag fick även en pratstund med Kris bakom scen när jag plåtade honom och G2 tillsammans och han var mycket imponerad av G2:s proffsiga spel och framförande. Enligt honom och G2 så kommer han att leverera några låtar till G2:s nästa platta. Grattis G2.

Med bästa musikhälsningar

Kristian Äng / Red Note  www.rednote.se

 

Hi,
 
rapport från: 
FREDAG 1 AUGUSTI  i Furuvik

Kl. 18:00    BEN CARBINE AND THE 18 WHEELERS www.bencarbine.comSamma show som igår med covers och samma nya låtar!

Kl. 19:00    WESTERN SATELLITES Med Lotta Nilsson - INGEN STEEL OCH FIDDLE

Kl. 20:00    NILS KJELLIN MED BAND www.myspace.com/nilskjellin  Svensk country på svenska - INGEN STEEL OCH FIDDLE

Kl. 21:00    BILL GREEN & JEFF CHANCE (USA) www.bgmnetwork.com

 http://music.aol.com/artist/jeff-chance/1001295  Suverän country med Chance på fiddle, Bill Green - bass bra vokalt Texas Honky Tonk Music i nästan 2 timmar!!

 Kl. 23:00    EVAN WESTERLUND (CANADA) www.evanwesterlund.com  Medioker Canada-country!

 Kl. 24:00    LESLIE TOM (USA)

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=66392648
Bandoleros kompade denna tös som sjöng covers och låtar från sin cd från 2006 samt en låt tillägnad sin styvpappa.
 
Bra kväll trots lite regn!

Hälsningar,  Hank

 

Hej Janne !

 

Det är toppen att ditt adress reg är återställt, för utan dina värdefulla nyhetsbrev går man miste om en hel del vad som sker innom country musiken.

Själv har jag varit på Lingbo Campings Country festival som körde första gången förra sommaren, men som nu hade utökats både till ytan och artist uppbådet. Fredag började med Jesse James ett band som spelade bra och strikt country. Sedan framträdde kvällens stora huvudattraktion Kriztina Åhs med sitt band av skickliga musiker Countryfied. Kriztina framförde många låtar från sin senaste super cd Roud`s, sedan kom kvällens gäst artist Mr Rayburn Anthony som tillsammans med Kriztina gjorde ett bejublat framträdande så det var en toppen kväll. Lördag avslutades festivalen med flera bra framträdande med Erika Stolt och Mike and the strangers med gäst artist Mr Carl Mann som under jubel framförde sina country och rock låtar. Sedan vill jag sända ett stort tack till alla som gjort festivalen möjlig och hoppas på fortsättning nästa sommar.

 

Hälsningar

Lars - Åke Sjöberg 

 

Hejsan Janne
 
Stort tack, nu fungerar det finfint!
Det är jobbigt när datorer kraschar och man blir av med viktigt material. Det bästa är att ha en extern hårddisk som man kan uppdatera till kontinuerligt, men jag är själv dålig på att göra back up på mina grejer så jag ska inte säga för mycket :-)
Kul i alla fall att få läsa dina nyhetsbrev även framöver.
 
Ha det riktigt fint i värmen nu!
 
M.v.h  Robban

 

 

Lördag  2  AUGUSTI  I Furuvik   

KL. 18:00   BEN CARBINE AND THE 18 WHEELERS www.bencarbine.com  Samma låtar igen, hyfsat sound med fiddle & steel, men drygt att höra samma covers 3 dagar i rad.

KL. 19:00   RED JENKINS & HONKY TONK BAND www.redjenkins.com  Sveriges honky tonk kung "Röda Jänken" spelade upp nya och gamla hits inom sin genre. En gammal truck-klassiker fanns också med för att plugga ett kommande album, som släpps på Elmia (!). Leslie Tom & Bill Green gästsjöng. Marie Hedman gjorde ett gott intryck med fin sång. Steel & fiddle förstås och den hördes!

 KL. 20:00   KARIN & LONNIE´S LONESOME RIDERS www.lonnie.net   Hyfsad svensk country med steel, blandade gamla klassiker friskt.

 KL. 21:00   JOHNNY BUSH & THE BANDOLEROS (USA) www.johnnybush.com  Äntligen kom han då honky tonk kungen från Texas med sitt egna band! Man upplever skillnaden som oändlig när dessa Texasbor kommer upp till Svedala och glatt kör över oss! Trots ösregnet stod publiken kvar och lyssnade och njöt... flera inropningar blev det och mycket lyckat! Red fick sjunga en låt med Johnny, som de spelat in i Texas.

KL. 23:00   GINA MICHAELLS & KENTUCKY RIDERS (NORGE)

23.07 gick upptåget tillbaka till Upplands Väsby, så det blev inget norskt för mig. 00.42 kom pendeltåget i tid. Klev av i Sollentuna och tog en nattbuss. Reskostnad 2*37,50=75 kronor !!

Bra kväll trots mycket regn!

Hälsningar, Hank

 

Till sist vill jag rekommendera en grekisk restaurant som jag nyligen besökt. Är ni vid lunchtid någonstans i närheten av Högdalen i Stockholm så leta er fram till Harpsundsvägen 14 – 16 och Grekiska Kolgrillsbaren. Bättre grekisk mat för ett mycket bra pris hittar ni inte någonstans i Stockholm. Gott om sittplatser både ute och inne.

Lite menytips:

Souvlaki:  av fläsk, kyckling eller nöt

Fisk: Calamares eller Rödspätta

Vegetasiskt:  Grönsaksspett, Dolmades eller Quornschnitzel

Övrigt: Gyros, Mousaka, Pasta, Sallader och mycket mer

Öppet för lunch vardagar 11 – 14.30  Lunchen kostar 65:- (avhämtning 60:-)

 

Det var allt för den här gången! Vi hörs om en vecka igen!

Janne Lindgren

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 051   (  sidor)   augusti  2008

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

Adresserna till er läsare börjar bli mer och mer kompletta precis som tidigare, innan jag lyckades trycka bort alla. Men vet ni någon som saknar mina Nyhetsbrev  be dem skriva en rad så blir de med i utskicket igen.

Det var kul att träffa Mats Rosén igen då han dök upp i min studio i veckan. Mats spelar fortfarande på sin JCH som han köpte av mig för hundra år sedan. Egentligen var den steelen min då jag av Jimmy Crawford hade beställt 2stycken D-10 JCH. Min blev klar först men jag överlät den till Mats och väntade på att den andra skulle levereras. Dock har den hittills inte levererats och jag har av Jimmy fått tillbaka mina 500 dollar som på den tiden var en vanlig förskottsbetalning. Jimmy Crawford avled förra året.

Mats Rosén har förresten med gruppen Ring Of Fire lyckats ta sig in i Svensktoppstävlingen som SR arrangerar med sin låt ”Walk The Line”. Sångerska i bandet är Marie Hedman som jag jobbade ihop med på Lone Star i Stockholm. Men det var länge, länge sedan.

Trevligt nog fick jag en inspelning i veckan som gick och det hör inte till vanligheterna numera. Då det begav sig hade jag två – tre inspelningar i veckan, nu har det tunnat ut betydligt och det här var den andra inspelningen i år som jag tackat ja till! Nåväl, det var Lelle Sjöholm (Rankarna) som bokade mig till sin Purple Studio i Hässelby och artisten var Christer Sjögren. Det är alltid roligt att åka till Lelles studio då atmosfären där alltid är lugn och harmonisk med lite musikerstories i pausarna. Tekniker var Åke Grahn som är en av Sveriges skickligaste i sin bransch och gott kaffe fixar han också.

MrMusic Country har så kommit med en ny utgåva där inledningslåten är en höjdare med Alan Jackson ”Nothing Left To Do”. Därefter följer låtar med Miss Leslie, Brooks & Dunn, Darrell McCall, Vernon Oxford, T Jae Christian m fl. Som vanligt en mycket bra skiva som jag absolut vill rekommendera. Darrell McCalls version av ”Dreams Of A Dreamer” med Buddy Emmons på steel är plattans andra topplåt!

 

Hej !

Konsert den 24 augusti, Läs mer på www.nukult.info

Vänlig hälsning Nukulturförening via Kristina A.

 

 

Howdy!

Lonesome Pine vill tacka alla trogna festivalbesökare som trots det dåliga vädret gjorde vår 6:e sommarfestival i Lysvik till en succé.

Vi tappade många Svensson besökare, men alla Country Music Lovers var på plats!

Årets höjdpunkter var Woodys och Marty Brom från Texas-USA. Jonas Otter & Tone Norum gjorde också ett bejublat framträdande. Även alla Rock-A-Billy älskar trotsade regnet och njöt i fulla drag till Radio Ramblers och Barnshakers shower.

Ett stort tack till Ingemar Elf som hjäplte oss med flera av årets kanon bokningar.

Nu laddar vi för höstens Country kavalkad på Quality Hotel Selma i Sunne-Värmland. Vi kommer nämligen att köra Country musik i Nattklubben under hela oktober-november dvs 9 fredagar. Det blir bla Tennessee Drifters, The Wanted, The Lonesome Mountaineers mfl.

Har ni några önskemål på jänkare till vår Indoor CountryFestival

30-31/1 -09 kan maila dem till info@lonesomepine.nu

 

Vi ses på CountrySM 25-28/9 (för info www.svenskacountryfestivaler.se)
Peter Jonsson
www.lonesomepine.nu

 

 

 

Tjeena Janne å alla andra.!

 

Tänkte lite kortfattat komma med lite info. Om årets upplaga av Rysta Countryfest.

23 aug. kl. 19 drar vi igång och med oss på scen har vi i år följande artister. "Mr. T ", TONY KARLSSON, "Tjuren från Vilsta" ja kalla honom vad ni vill, nu alldeles nygift, blandar honky-tonk med ballader så att alla i publiken tänder. LEIF PORRES, busschaffisen från Västerås som kom i målbrottet redan på 50-talet. Känslan i rösten till äkta country lämnar ingen oberörd. SKINNER MOUNTAIN BOYS Bluegrass från Skinnskatteberg,  En så´n stämsång, kan omöjligen göras bättre i Sverige. COLIN CLARK Hoppsan lite internationelt stuk på tillställningen. Slut ögonen å lyssna, är det J.R Cash som står på scen. Likheten är mycket påtaglig. Sisst men inte minst, JACK DANIELS BAND från Örebro, killar som verkligen trivs på scen. Kan hålla stallpuben i gungning till gryningsljusets inträdan om så skulle behövas. Lägg därtill GNU-GUNS Revolverskyttebana . Den 23 e SMÄLLER DET !!!

 

Calle i Rysta.

 

 

Hejsan Janne!

Tack så mycket! Just nu ser jag framemot Blue Grass festivalen i Gränna.

Ska dansa lite till Svengmans också.

Hoppas du har haft en riktigt  trevlig sommar.

//Sussie

 

Så blev mitt Nyhetsbrev lite sent utskickat men bättre sänt än aldrig som någon lustigkurre hittat på.

 

Ha en bra vecka!

 

Janne Lindgren

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 052  ( 3 sidor)  18 augusti  2008

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

Det är måndag morgon och mitt huvud känns så tungt………. Skulle man kunna börja med. Men så är inte fallet, jag är jättepigg (förhållandevis) men dock lite sen med Nyhetsbrevet.

Så har då ännu en av våra gamla hjältar försvunnit! Läs om Don Helms och om andra nyheter. JL.

 

ATTENTION HANK/COUNTRY FANS - A late report on Don Helms from Martha Howell...  Robert Ackerman, Palmer, Alaska

Robert,

Don is back in ICU. Very serious condition. Hope to have more to report tomorrow after we talk with his doctors. My trip home has been cancelled till we find out more about his condition. His oldest son is due in sometime tomorrow from South Florida. Continue to pray.

Martha

 

Subject: SAD SAD NEWS

Date: Mon, 11 Aug 2008 13:58:32 +0000

I bring more sad news to you. Legendary steel guitarist Don Helms passed away early this morning. I do not have details at this time, but I did want to send this to all of you. I know we have been praying for his speedy recovery but the Lord must have felt that he needed Don to come home. Please continue to keep Don's wife Hazel in your thoughts, prayers and prayer lines. I will keep you updated as quickly as I receive any more information.

DON HELMS

INDELIBLE STYLIST AND RECORDING ARTIST WHO BROUGHT THE UPPER OCTAVES INTO PROMINENT USE AND GAVE THE "HANK WILLIAMS" BACKUP IT'S ENDURING RECOGNITION. A "DRIFTING COWBOYS" ROAD MUSICIAN AND STEEL PIONEER FOR FOUR DECADES.

BORN: FEBRUARY 28, 1927 NEW BROCKTON, ALABAMA
DIED: AUGUST 11, 2008
INDUCTED IN STEEL GUITAR HALL OF FAME: 1984

 

 

Sådär, då är allt som vanligt igen! Tack för Ditt nyhetsbrev, som jag saknat. Blev bekymrad när jag kom på att vi inte fått något nyhetsbrev på länge, undrade om det hänt Dig något. Men nu förstår jag att det var datorn som krånglade.

Det drar sig mot höst och Furuviks-festivalen är avklarad. Tyvärr utan något samarbete mellan festivalen och vår radio (som finns 1 mil från Furuvik), som traditionsenligt bjöd lyssnarna på countrymusik från torsdag-lördagnatt. Kan inte göra annat än beklaga att intresset från arrangören även i år varit obefintligt. Jag hoppas att dom ändå är nöjd med festivalen, som även i år hade en mindre antal besökande än vad man förväntat sig. Som vanligt skyller man på vädret, men det kanske även finns andra orsaker (?)

Här på Folkradion har vi med hjälp av www.svenskacountryartister.com (Tack, tack) lyckats komma över Angela Lidins nya platta som vi tycker är riktigt, riktigt bra.

Göran Ohlzon, FOLKRADION  www.folkradio.se  studion@folkradio.se

Jag har haft lite problem med utskicken men hoppas att jag får ordning på allting snart. Ibland blir man galen på datorer.

 

Inget samarbete mellan festivalarrangörer och vi som jobbar med små radiostationer eller jobbar för countrymusik med olika sorters utskick? Jag känner väl igen symptomen, vi är inte viktiga. Arrangörerna satsar hellre flera tiotusentals kronor på meningslösa annonser i dagstidningar än kontaktar oss. Vi är för obetydliga för dessa välmående festivalarrangörer, men jag är säker på att t ex amerikanska arrangörer tar vara på ALLA möjligheter att sprida sin information till små som stora källor. Jag undrar hur svenska arrangörer tänker? Förmodligen inte alls!

 

Vädret är ALLTID bra att skylla på då folk inte kommer till festivalerna för det är ju ALDRIG fel på arrangörerna! Det har jag lärt mig under mina nästan 50 år i countrymusikbranschen.

 

Trots detta elände, kör hårt med din countryradio!  JL.

 

 

Hej!  Jag har nu lagt ut på YouTube de filmer jag tog på årets countryfestival i Furuvik.

Det är följande:  Bill Green http://www.youtube.com/watch?v=xiba21LHGhk

Lesley Tom http://www.youtube.com/watch?v=0eRw0gOLYaM

Johnny Bush http://www.youtube.com/watch?v=RFEaRgNoOng

Gina Michaells http://www.youtube.com/watch?v=XxzxtvC2QAQ

Jeff Chance http://www.youtube.com/watch?v=jRfKTdpecAA

 Hälsn/Hasse Häggström

 

Hej på er!  NU ÄR DET DAGS! Lördagen den 11 oktober 2008
svenskacountryartister.com och Elf CM Booking (www.elfcountry.se) inbjuder!

Efter förra årets lyckade gala i Degerfors kör vi igen. Intresserade band på webbsidan svenskacountryartister.com inbjudes härmed att deltaga i en promotiongala den 11 oktober 2008 i Stugan i Stadsparken, Jönköping. Vi hade tänk oss ca: 5 band.

Förutsättningar: Inbjudningar till arrangörer, media mm. kommer gå ut. En samlings cd ges i samband med galan ut med de deltagande banden. ( TILL DET BEHÖVS REDAN INSPELAD MUSIK) Inga ersättningar eller gager ges till deltagande band.

Eventuell vinst fördelas lika över de deltagande banden. Öppen ekonomisk redovisning sker.

svenskacountryartister.com och Elf CM Booking tar ej ut någon ersättning till sig själva.

2007 års band kommer med endast om plats finnes. SVAR ÖNSKAS SÅ SNART SOM MÖJLIGT, DOCK SENAST DEN 23 AUGUSTI.

Vänliga hälsningar: www.svenskacountryartister.com   info@svenskacountryartister.com
Per "The Bull" Gyllingberg.

 

Bosse & Anita, detta gamla pålitliga sångarpar har kommit med ännu en produktion. CDn heter Från Countrypärlor Till Pärleport och innehåller 19 spår varav de flesta i original är countrymusik. Medverkande musikanter är Thomas Haglund, Olle Olsson, Håkan Ljungkvist och undertecknad m fl. Om ni inte redan gissat det så handlar det hela om kristen musik då Bosse & Anita i alla år har spelat i kyrkor och på marknader runt om i Sverige. Vill ni kontakta dem per Internet så är adressen  bonita.prod@telia.com

Om ni vill vet mer om vad Lloyd Green pysslar med numera så gå in på hans intressanta site som heter www.lloydgreentribute.com  Där kan ni hitta mycket information.

Det var allt för idag!

Janne Lindgren

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 053 (  3 sidor)  23 augusti  2008

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Så har jag då varit ute och rest en kort sväng. Sånt hinner man med som pensionär. Med mig på resan hade jag Kenneth Friberg  bluegrassmusic@telia.com  som också är fotograf och plåtar det mesta som rör sig. Vi åkte på en tur med Galaxy, den nya båten som invigs nu i september, till Åbo fram och tillbaka. Vi hade en fin 4-bäddshytt typ A med fönster och kostade oss endast 100:- för oss båda. Anledningen till det låga priset var att Silja/Tallink körde lite provturer under augusti. Så här är båtens kapacitet:

Byggd år: 2006
Antal passagerare: 2800
Antal hytter: 927
Antal bäddar: 2500
Antal däck: 12
Längd:
212,1 m
Bredd:
29 m
Fart: 22 knop
Fraktmeter: 1130 m

En jättebåt alltså! Ombord finns också 5 restauranger varav en rysk och en skaldjursrestaurang. Prova en resa!

Idag lördag ska lille Melker döpas i Katarina kyrka. Melker är son till Carolina Åkerlind och Magnus Järnklev. Grattis Melker!  JL.

 

Hej Janne

För countrydiggare så kanske något kan roa besökare som vill komma till Haninge lördagen den 23 augusti 2008. Haningedagen går detta år i country -western stil med många olika artister. Läs mer www.haninge.se  under fliken Kultur.

Radio Haninge 98,5 MHz kommer att sända mellan kl 12-17. Du kan lyssna på den radiostationen även via internet   www.radiohaninge.se  klicka "Lyssna on line"

Ett tips från, Pyret Ericson, Programledare Radio Haninge Direkt

Ja, och vilka countryartister vi får se, vad sägs om Ainbusk, Varitéteatern, Matti Norlin och Lolou Goes Country????!!!!   JL.

 

 

PRESSRELEASE: CINA SAMUELSONS MUSIK MED I BIOFILM

 

Hej Janne

Det är riktigt kul att få presentera en riktig satsning på Country musik i en nattklubb!

Quality Hotel Selma Lagerlöf har låtit vår förening Lonesome Pine ansvara för underhållningen under hela oktober-november.

Det blir olika typer av live band som representerar olika typer av stilar och detta kryddas med "Country diskotek" som enbart lirar Country musik.

Det kommer även att serveras käk som passar kvällens tema.

Naturligtvis serveras det även ädla drycker som harmonierar med kvällens stil.

Det blir en uppvärmning inför nästa "Indoor Countryfestival" som kommer att bli något utöver det vanliga!!!Höstens program på: Quality Hotel Selma Lagerlöf  Sunne-Värmland

 

Friday Live Country -Back to the roots

 

 3/10                                    Blue Valley Boys

Vi startar upp "Friday Live Country" med ett av våra populäraste Värmlandsband.

Dessa 3 grabbar från Torsby lirar en rå Hillbilly / Rock-A-billy musik som passar perfekt i hotellets nattklubbsmiljö. Bandet är uttaget till finalen i CountrySM -08

 

10/10                                   Tennessee Drifters           

Sveriges absolut bästa Johnny Cash tolkare med ett sound som gör att man tror att man befinner sig på en bakgata i memphis i mitten av 50-talet.

 

17/10                     Kapten Grus

Ett av Värmlands bästa coverband med förkärlek till Rock & Country musik.

 

24/10                                   Christina Lindberg

Country drottningen som bara blir bättre och bättre. En presentation känns onödig.

 

31/10                                   The Wanted

Kan man fira Halloween bättre än till tuff CountryRock. Bandet har varit etta på Värmlandstoppen flera gånger och är omåttligt populära i Fryksdalen.

 

7/11                                     The Lonesome Mountaineers                 

Bluegrass är den amerikanska söderns folkmusik och uppstod i bergen runt om i delstaten Kentucky på 40-talet.

Dessa bygdens söner spelar både traditionell bluegrass och lite modernare toner. De har bla blivit Europamästare och spelat på de flesta festivaler runt om i landet.

                                           

14/11                                   The grounds

Amerikansk Rootmusik med influenser av Eagles och The Band. Bandet har nyligen givit ut en cd som ni bara måste införskaffa.

 

21/11                                   Bayou

Denna kväll tänker vi tar er till den amerikanska söderns Louisiana som en gång var en fransk koloni. Det kommer att spelas medryckande Cajun musik och serveras typiska kreolska & Cajun maträtter som jambalaya och gumbo

 

Vi ses på Selma! Peter J, Lonesome Pine  www.selmahotel.se

 

 

 

Howdy,
 
Jamey Johnson VIDEO:
 
http://www.gactv.com/gac/video/?c=5189&videoid=0116879&nl=GAC_082108_7
 
good luck!,

 

 

Välkomna till Club Svengmans

Onsdagen den 17 september på Enskede Värdshus - Festvåningen! (Enskedefältet, korsningen Sockenvägen - Bägersta Byväg) Från kl.18.00, men musik och dans börjar c:a 19.00.

En symbolisk entré med 20:-.  Öl, vin, vatten och mat finns det gott om. Och varför inte bada i bubbeltunna utomhus, med bastubad?

Program för en helkväll med gammal fin Country och Bluegrass:

- först en halvtimme med Svengmans Collage och Svengmans Decolletage

- därefter A.P. & Country Grass

- och sist, men inte minst SM-nominerade Cold Mountain Band (kan inte bli bättre).

Sen blir det stort jam med deltagande band och publik tills torsdagen randas.

Här finner ni Värdshuset  http://www.enskede-vardshus.se/ T-banelinje Hagsätra till Enskede Gård. Buss 144 från Gullmars eller Fruängen till Enskede Rackethall.  Tvärbanan till Linde

Cykelställ. Obegränsat med bilparkering - kan det bli bättre? Här finner ni Svengmans http://www.svengmans.info.  Mer info per telefon 0705-191 191 (Kenneth)

Välkomna till Club Svengmans svenger som faaaaaaaaaaaaaaaaan!

 

Hej Janne

Nu har vi lagt till din länk på vår sida. Om man får önska en sak så skulle det vara väldigt snällt om du ville nämna oss i ditt nyhetsbrev.

 Med vänliga hälsningar

 Alltomcountry.se

Jens & Tove Hollås, Locka Gård HB, Stockaby 77, 820 75 Harmånger

Tel: 0733-915962  Fax: 0652-30708  webbadress: www.alltomcountry.se

 

Till alla steelpickers glädje får jag snart in Dunlop Hot Potz (potentiometer) i lager. De ska enligt de lärda hålla mycket länge. Jag sänder dig en lista på saker jag har just nu. steelguitar@comhem.se

 

Förhoppningsvis kommer alla grupper i min dator nu att erhålla sina utskick!
Om inte så får ni kolla in www.vingar.se  och läsa saknade brev.

Hälsningar Janne Lindgren

 

 

CountryMusicSweden

A  nonprofit organisation to promote country music

Sveriges hetaste nyhetsblad

Email: countrymusicsweden@comhem.se  HomePage: www steelguitar.nu

Nyhetsbrev 054 (  5 sidor)     29  augusti  2008

Det här nyhetsmailet kommer till er mailadress någon gång mellan fredag -  söndag.

Titta tillbaka på tidigare nyhetsblad på  http://cms.vingar.se  eller www.vingar.se

 

Det här Nyhetsbrevet handlar mest om steel guitar då Scotty´s Convention i St. Louis just nu pågår. Vill ni åka dit så hinner ni med fredag kväll, lördag och halva söndagen. Åk t ex med KLM, det kostar 6.100 tur och retur. Läs mer om Scotty´s nedan.

På Discovery kunde vi i tisdags få se hur man byggers en pedalsteel. D v s efter de instruktionerna som gick ganska fort och ej fullständiga går det inte att bygga en steel, men kul programidé. Fulawka var märket som byggdes.

 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Steelgitarr Anders Brundell har skrivit en artikel om pedal steel guitar (Observera min stavning av instrumentet). JL

 

Välkomna till Club Svengmans

Onsdagen den 17 september på Enskede Värdshus - Festvåningen! (Enskedefältet, korsningen Sockenvägen - Bägersta Byväg) Från kl.18.00, men musik och dans börjar c:a 19.00.

En symbolisk entré med 20:-.  Öl, vin, vatten och mat finns det gott om. Och varför inte bada i bubbeltunna utomhus, med bastubad?

Program för en helkväll med gammal fin Country och Bluegrass:

- först en halvtimme med Svengmans Collage och Svengmans Decolletage

- därefter A.P. & Country Grass

- och sist, men inte minst SM-nominerade Cold Mountain Band (kan inte bli bättre).

Sen blir det stort jam med deltagande band och publik tills torsdagen randas.

Här finner ni Värdshuset  http://www.enskede-vardshus.se/ T-banelinje Hagsätra till Enskede Gård. Buss 144 från Gullmars eller Fruängen till Enskede Rackethall.  Tvärbanan till Linde

Cykelställ. Obegränsat med bilparkering - kan det bli bättre? Här finner ni Svengmans http://www.svengmans.info .  Mer info per telefon 0705-191 191 (Kenneth)

Välkomna till Club Svengmans svenger som faaaaaaaaaaaaaaaaan!

 

Hej Janne !
Här kommer ett pressmeddelande om cajunbandet Ray Abshire trio, som du gärna får ta med i nyhetsbrevet, om du vill. Du  får  korta  ned, om du tycker det blir långt.

Mvh Gunnar Ståhl
---------

Ray Abshire cajun band till Stockholm och Uppsala

Det amerikanska cajunbandet Ray Abshire trio kommer till Sverige för två spelningar i början av oktober. Stallet i Stockholm måndagen en 6/10 och Katalin i Uppsala den 7/10. På eftermiddagen den 6/10 kommer det även att hållas en workshop i cajundragspel och fiol.

 

Ray Abshire föddes in i en av de legendariska musikerfamiljerna i Louisiana och växte upp på 50- och 60-talen omgiven av cajunmusikens främsta artister, som fiolspelarna Dewey Balfa och Lionel LeLeux och dragspelarna Amedée Breaux liksom kusinen, den legendariske Nathan Abshire.
Ray var från slutet av sexiotalet fram till 1975 dragspelare i Balfa Brothers band och var med att sprida Cajunmusiken runt om i USA och världen.

Slutade spela 1975 för en oljekarriär
1975 slutade Ray att spela professionellt för att satsa helhjärtat på sin civila karriär inom oljeindustrin. Under perioden fram till slutet av 90-talet gjorde Ray endast sporadiska fram-trädanden, men blev övertalad av släkt och vänner att återvända till scenen.  Hans comeback har hyllats av fans och kritiker överallt där han framträtt. Abshire’s musik är ofiltrerad och spelas så som han lärt den från den äldre generationen. Under 2000-talet har Ray gett ut två kritikerrosade cd,  Don’t Stop The Music och For Old Times Sake, som faktiskt blev bästa debutplatta i Cajun French Music Awards för några år sedan.

Besöker också England och Danmark
I oktober är Ray på en mindre Europaturné och besöker förutom Sverige även England och Danmark.  Med på turnén är även Courtney Granger, fiol och André Michot, gitarr.

Courtney tillhör Balfafamiljen och för vidare arvet från Dewey Balfa med sitt uttrycksfulla fiolspel och sin känslosamma sång. Courtney har varit i Sverige tidigare, då han hösten 2005 turnérade runt om i landet med Balfa Toujours.

André Michot tillhör även han en av de stora musikersläkterna i Cajun country. När han inte spelar gitarr med Ray Abshire, spelar André
pedal steel och dragspel i sitt eget band, Lost Bayou Ramblers. André är också dragspelsbyggare och för vidare hantverket att bygga enradiga dragspel av mästarkvalitet

Bayou kulturförening arrangerar
Ray Abshires spelningar i Sverige har förmedlats av Bayou kulturförening http://www.bayou.se, som verkar för att sprida Cajunkulturen i Sverige. Mer information och några låtar finns på http://www.rayabshire.com respektive  http://www.myspace.com/rayabshire   
Anmälan till workshop görs till Gunnar.Stahl@data.slu.se eller 070-3109767

Gunnar Ståhl

 

Här nedan kan ni se vilka som finns i St. Louis den här helgen. Det är många nervösa pickers nu det kan jag lova. Jag vet eftersom jag själv spelade där 1976 och 1978 och att spela inför flera tusen andra pickers, det är svettigt. St. Louis är för övrigt en mycket trevlig stad med Mississippi som rinner rakt genom. Östra St. Louis är lite ruffigt. Jeffersons Gateway Arch är sevärd.

 

The 2008 International Steel Guitar Convention
Player's Schedule

 

Thursday Night:
The Steel Guitar Hall Of Fame
Fund Raising Show

The Jimmy Queen Show
7:00 PM - 10:00 PM

Staff Band:
STEEL GUITARS
Herby Wallace
Mike Sigler
and other guests
LEAD GUITAR
Bobby Caldwell
BASS
Ben Brogdon - Rick Boyer
DRUMS
Paul Polish
KEYBOARD
Roy Rosetta
FIDDLE
David Russell
VOCALS
Rob Parker - Starla Queen - Red Kilby

Friday August 29th Morning/Afternoon:

Hawaiian Gathering 10:00am - 4:30pm
Featuring:

Gordie Sauble

Chuck Lettes

Ivan Reddington

L.T. Zinn

Dennis Robinson

Maurice Anderson

Buck Grantham

Billy Robinson

Margie Mays

Rick Alexander

Mitsuo Fujii

Dick Meis

Bill Stafford


Joe Wright Seminar (E9th) 11:00am - 4:00pm
DeWitt Scott Seminar (C6th - Non Pedal)  9:00am - 12:00pm

 

Friday Night:

5:00 - 5:20 -

 Opening Ceremonies

5:30 - 6:15 -

 Jim Loessberg & Johnny Bush

6:25 - 6:55 -

 Ron Elliott

7:05 - 7:35 -

 Doug Jernigan

7:45 - 8:15 -

 Bert Rivera

8:25 - 8:55 -

 tribute to john hughey

9:10 - 9:40 -

 Herby Wallace

9:50 - 10:20 -

 Russ Hicks

10:25 - 10:55 -

 Randy Beavers

11:05 - 11:35 -

 Egil Skjelnes & Dag Wolf (Norway)

11:45 - 12:30 -

 Billy Robinson, Lynn Owsley
 & Donna "Darlene" Jackson

Late Night Jam:

Our Canadian Connection:

1:00am - 3:00am

 Al Brisco - Bob Taillefer
Jeff Bradshaw - Steve Smith

in Jefferson Rooms  "A-B-C-D"

 

Saturday August 30th Morning/Afternoon:

The Jazz Show
Jefferson Rooms "A-B-C-D"

Featuring:

Jim Cohen - 10:00am - 10:30am

Russ Wever - 10:40am - 11:10am

Jim Loessberg - 11:20am - 11:50am

Buck Reid - 12:00pm - 12:30pm

Maurice Anderson - 12:40pm - 1:10pm

Dave Easley - 1:20pm - 1:50pm

 

Saturday:

10:00 - 10:30 -

 Del Mullen

10:35 - 11:05 -

 Mitsuo Fujii (Japan)
  & Mike Heinrich

11:10 - 11:40 -

 Jim Cohen

11:45 - 12:15 -

 Austin Stewart &
 Jerry Newberry

12:25 - 1:25 -

 Canadian Connection:
 Al Brisco - Bob Taillefer
 Jeff Bradshaw - Steve Smith

1:30 - 2:00 -

 Terry Bethel

2:00 - 3:00 -

 Awards

3:05 - 3:35 -

 Norm Hamlet

3:40 - 4:10 -

 Maurice Anderson

4:15 - 4:45 -

 Larry Sasser

4:50 - 5:20 -

 Mike Sweeney

5:30 - 6:30 -

 American Steel Idol
 & winner

6:30 -

 Break

8:00 - 8:30 -

 Buck Reid

8:35 - 9:05 -

 Mike Johnson

9:10 - 9:40 -

 Mike Sigler

9:45 - 10:15 -

 Chuck Lettes

10:20 - 10:50 -

 Joan Cox

10:55 - 11:25 -

 Jim Loessberg

11:30 - 12:00 -

 Joe Wright

12:00 -

 End

 

Sunday:

8:00 - 9:30 -

 Church Services

10:00 - 10:30 -

 Bill Stafford

10:40 - 11:10 -

 Eddie Long

11:20 - 11:50 -

 Fred Justice

12:00 - 12:30 -

 Don Curtis

12:40 - 1:10 -

 Herb Steiner

1:20 - 1:50 -

 Neil Flanz

2:00 - 2:30 -

 Herby Wallace

2:40 - 3:10 -

 Al Perkins

3:20 - 3:50 -

 Doug Jernigan

4:00 - 4:30 -

 Ron Elliott

4:30 -

 End

 

Efter en sådan helg är man ganska mör och har fått nog av allt vad pedal steel guitar heter, men efter några dagars vila vill man bara höra mer och mer.

Ha nu en fin helg så hörs vi snart igen!

Janne Lindgren

 

 

Tillbaks till nyhetsbrev!

Till nästa sida med nyhetsbrev!
Till föregående sida med nyhetsbrev
Till countrysidan
Till huvud-domänen vingar.se